ŞAHSIMA AİT DCR TRV 130E PAL VİDİO KAMERAM VAR 3 YIL ÖNCE ALDIM YANLIZ 10 DEFA ANCA KULLANDIM
1 BAŞKA VİDİO KASETLERİ KAMERAMDA İZLEYEMİYORUM
2 KAMERAM ÜSTÜNDE REC TUŞU VAR AMA NERDEN NASIL KAYIT YAPACAGIMI BİLMİYORUM TV DEN OLMUYOR ÇÜNKÜ TV GÖRMÜYOR BİLGİSAYARDAN İSE DAHA BAGLANTI KABLOSUNU BİLE BULAMADIM
3 BENİM KAMERAMDA DV IN OUT TUŞU BULUNMAKTA BU BİLGİSAYAR BAGLANTISI İÇİNMİ TAM BİLMİYORUM OLSA BİLE BU KOBLOYU NERDEN BULACAGIM(BAGLANTI KABLOSUNU)
LÜTFEN BANA YARDIMCI OLACAK BİR ARKADAŞ ARIYORUM BU KONULARDA YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARIMA İLGİLERİNDEN DOLAYI BİRER HEDİYEM OLACAKTIR SAYGILAR 05368965542
Çok araştırdım ama sadece alşman bir sitede buldumğum özelliklere göre açıklamya çalışayım:
1. Digital 8 olduğu için sadce eHİ8 ve D8 formatındaki kasetleri okuyabilir. Ayrıca kullandığın kasetler PAL formatında olmalıdır. NTSC formatlı kasetleri okumaz.
2. Kameranın TV den ya da bilgisayardan ya da harici başka bir üniteden kayıt yapması için -dv in- girişi bulunması gerekli. Ama senin kameranın özelliğinde bu yok. Rec tuşu sadece Hi8 ya da D8 pal boş kasede çekimi yapmaya yarar. Bilgisayardan görüntü aktarmak için firewire kartı ve program lazım. Bu çok kolay bir iş değil önceden söyleyeyim.
3. yukarda bunun cevabı var. Senin bilgisayarına firewire kartı ve kablosu takman gerekli .Bilgisayar parçası satan yerlerden bulabilirsin ama bu yeterli değil görüntü aktarmak için program da kullanmak zorundasın dediğim gibi karmaşık bir olay.
Bunu sadece bilgi vermek amacıyla yazdım hediye falan gerekmiyor
friver kartı ve kablosu al.gerisi kolay.kartı tak.xp tanıyor kartı.sonra friver kablosunun bir ucunu friver kartını diğer ucunu makinanın dv girişine tak.kamerayı tanımazsa cd den tanıt.aygıt yöneticisinden de yapabilirsin.ok.movi maker programını aç.en üst seçenek işaretle yani en iyi görüntü kalitesi.ok.sonra manuel veya otomatik yakal seçeneğiniseç.pc otomatik kaseti başa sarar. yaklama başlar.otomatik bitirir.video muz hazır.cd mi yapacaz dvd mi.karar verelim.video sıkıştırma programı lazım.çok program var .bir tanesini kur önceden.mesala super video coverter .güzel program.cd veya dvd şeçeneğide var.programda basit.super video coverter programını aç.file den videoyu çağır.hedef seç.vcd dvd ...neyse işaretle convert de pal seç ok.biitti.sonra nero dan yükle cd ye.esas anlatması uzun.uygulama çok basit.
fuataltın sen friveri al 40 ytl felan.gerisi hikaye...
duduco adamı korkutma..
quote:
Orjinalden alıntı: hakan_72_123
duduco adamı korkutma..
Dostum sen yanlış yere yazdın galiba. Sorularda CD'ye nasıl kayıt yapacağız dememiş. Ben dikkat edersem madde madde cevapladım. Smiley ı kullanmaya ve hitap şekline de özen göster lütfen
3 yıl önce aldığı kamerayı sadece 10 defa kullanıp video yu vidio diye yazan arkadaş biraz ümitsiz vaka gibi görünüyor. Hiç değilse biraz araştırma yapıp ondan sonra sorularınızı toparlasaydınız. Duduco'nun mesajından aradığınız cevapları bulmuş olmanızı diliyorum.