Arkadaşlar merhaba.Yine teknik bi bilgiye ihtiyacım var.Tekrar yardımlarınızı rica ediyorum. şimdi benim iki tane kablosuz tek portlu modemim var.biri huwei hg521v1 wireless,tek port--diğeri, ise airties RT-206v2 54Mbps Kablosuz ADSL2+ 1 Portlu Modem, Router, Firewall
şimdi internete 3 kişi bağlanıyoruz.ben ve komşum wireless ile bağlanıyoruz.diğer komşuma ise cat5 kablosu çektik oda kablo ile bağlanıyor.şuan huwei modemi kullanıyoruz diğer airties ise boşta
yapmak istediğim boşta olan airties modemi, huaweinin yaydığı wireless interneti kablosuz bulması ve yine kablosuz dağıtması.böle bişey mümkünmü.
sebebi ise benim modem çocuk odasında.çocuklara zararı olur düşüncesiyle yerini değiştirmek istiyorum.ama yerini değiştirdiğimde ya komşu wireless ile iyi bağlanamıyor veya ben iyi bağlanamıyorum.o çocuk odası komşum ile benim en yakın yerinde.
sistemi böle yaparsam modemi çocuk odasından çıkartıp bana yaklaştıracağım,diğer modemide komşuya yaklaştıracağım.modemler tek port olduğu için port ları kullanamıyorum çünkü 3 üncü komşumda kablolu olarak o tek porttan alıyor interneti.veya daha farklı naasıl bi sistem olabilir
YOKMU YARDIMCI OLAN
quote:
Orijinalden alıntı: giray2650
YOKMU YARDIMCI OLAN
slm. dediğiniz mümkün ama malesef sıkıntılar yaşanır. eğer airties modeme kablo çekme şansınız varsa bence huvai modemden kablo çekin ve airties modemi access point gibi çalıştırın.
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
quote:
YOKMU YARDIMCI OLAN
slm. dediğiniz mümkün ama malesef sıkıntılar yaşanır. eğer airties modeme kablo çekme şansınız varsa bence huvai modemden kablo çekin ve airties modemi access point gibi çalıştırın.
kablo çekmek tabiki daha mantıklı ama modem lerin ikiside tek port.o tek porttan ise diğer komşum alıyor interneti.cat 5 ile.utkan ssaolasın senden başka yardımcı olanda yok.
quote:
quote:
quote:
YOKMU YARDIMCI OLAN
kablo çekmek tabiki daha mantıklı ama modem lerin ikiside tek port.o tek porttan ise diğer komşum alıyor interneti.cat 5 ile.utkan ssaolasın senden başka yardımcı olanda yok.
ok. tek port olsun sorun yok. bi switch al 10-15 liraya port sayını çoğalt.
ikiside aynı işi yapar aynı cihazdır. tek fark port sayıları. tercih sana kalmış istediğin port sayısına göre ikisinden birisini alabilirsin.
kolay gelsin.
quote:
quote:
quote:
quote:
YOKMU YARDIMCI OLAN
ok. tek port olsun sorun yok. bi switch al 10-15 liraya port sayını çoğalt.
ikiside aynı işi yapar aynı cihazdır. tek fark port sayıları. tercih sana kalmış istediğin port sayısına göre ikisinden birisini alabilirsin.
kolay gelsin.
anlamak mümkün değil.alçık alandaki 7.5 metreye sinyal anca gidiyor
modemin yerini komşuya yakın yere koyunca benim bağlantı yavaşlıyo bana yaklaştırınca komşununki bozuluyor.en iyi çekim resimdeki ama oda çocuk odası olunca benim içim rahat etmiyor.
modemin yerini komşuya yakın yere koyunca benim bağlantı yavaşlıyo bana yaklaştırınca komşununki bozuluyor.en iyi çekim resimdeki ama oda çocuk odası olunca benim içim rahat etmiyor.
slm. işte en başından beri söylediğim buydu. dediğim sistemi bir kere kurucaksınız herkez rahat rahat bağlanacak. sorun cihazlarınızın wifi gücünün düşük olması. yapacağın şu bir adet tp-link 5110g access point alacaksın. uygun gördüğün yere koyacaksın olay bitecek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme