Şimdi Ara

ARKADAŞLARLA VİLLALARDAN OLUŞAN LÜKS SİTE YAPMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlarla ve onların arkadaşları ile:) villalarda oluşan bir site yapmak istiyoruz.Gerekli araştırmaları yapıyoruz tabi ama dövizdeki ani sıçramalar vs. şu an inşaat maliyetleri çok arttımı?
    22 dönüm arsa bulduk.her birinin bahçesi ile kapladığı alan 350 m2 düşünüyoruz.ortak alanda yarı olimpik yüzme havuzu,tenis kortu,basketbol sahası,kütüphane-cep sineması düşünüyoruz.
    merak ettiklerim:
    1)Tabiki kullanılan malzemeye göre değişir.Ancak 1. sınıf bir villanın maliyeti yaklaşık olarak nedir?(bodrum:40 m2 kapalı otopark+40 m2 depo/zemin 80 m2/1.kat 80 m2)çatı katı 40 m2 kapalı alan+40 m2 teras)
    2)Yarı olimpik yüzme havuz maliyeti
    3)Tenis kortu maliyeti
    4)Basketbol sahası maliyeti?
    Bunlar hakkında veya biri hakkında bilgisi olan,yakın zamanda inşaat yaptırmış,mimar,mühendis vs arkadaşlar varsa yardımcı olursanız her türlü fikrinizi istiyorum.
    şimdiden teşekkürler

• Bütçeniz ne kadar bayağı pahalı bişey istiyosunuz anlaşılan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu forumda arkadaşlarla pes falan atılır sen ne yaptın öyle
  • bu forumda bunu cevaplayabilecek kapasite ve zenginlikte bir insan yoktur ki.
  • Akşam dönüş yapacağım

• Paintte daha hızlı yaparsınız ama autocad, 3Dmax vs.. ten anlıyorsanız çok daha güzel bir şeyler çıkabilir.
  • Hocam fiyat şöyle diyeyim size 2 sene önce yaklaşık 600-650bin mertebesinde sadece evin harcamalarına verdik. Üst katta 4 oda 2 banyo, alt katta 2 oda 1 salon 1 mutfak var. Yaklaşık 600m^2 sadece bahçemiz var. Bence herşey dahil 350m^2 çok küçük olmuş. Ayrıca kat metrekaresini biraz büyütebilirseniz iyi olur bence. Biz komşularla birlikte ilk başta salon ve oturma odasını kırıp ortak bi oda yapacaktık sonra vazgeçtik ondan. Mutfak yaklaşık 20-25m^2, salon da 35 var yanılmıyorsam tam hatırlamıyorum. Basketbol sahası vs pek fazla tutacağını zannetmiyorım sinema ve havuz biraz tutabilir. Site güvenliği tutmanız lazım. Bence yönetim için bir firmayla anlaşın. Biz ilk başta kendi aramızda halletmeye çalıştık ama kavga gürültü hep. Profesyonel bir ekip almanız sizin yararınıza olacaktır. Bir de tabi ki nerde yapacağınız önemli bu yapıyı. Belediyeden gerekli izinlerin alınması var bir sürü iş var anlayacağınız. Eğer cidden düşünüyorsanız böyle bir şey yapmayı forum yerine daha tecrübeli birilerine danışmanız yararınıza olacaktır .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyu açan arkadaş ali ağaoğlunun çocuğu falan heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdeniz1997

bu forumda bunu cevaplayabilecek kapasite ve zenginlikte bir insan yoktur ki.

Var çağıralım.
  • 1 villa kaliteli malzeme ve işcilikle 200k tutar

Kabasını 80 90 çıkarırsınız okey ama para tutan şey içi ve ince işciliği

Fayanstır asma tavandır vs 200 e halledilir

Arsa payıda 100k desen 300 masrafın olur villa başı

Havuz tenis kortu payıda 30k de zart zurtla 350 k masraf dersek 500 den babanın oğluna satarsın 150x22 3 milyon 300 bin tl de kar ın olur en az

inşaat işine giriyosanız apartman daha çok kazandırır

• Sen kafanı yorma

Bana ateşle 50 milyon tele

Ben hallederim villaları

• Yorumlar Harika ya Bende Pes atacak sandım Arkadaşlarıylan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar unutmayın bu siteyi tek başıma yapmıyorum. 24 kişi yapacağız.ortak alan çok olduğundan bireysel bahçeleri küçük tutmak istedik.toplam 210 m2 kullanım alanı çok küçük değil bence.
  • bdeniz1997 B kullanıcısına yanıt
    VAr gardas VAr

en onemli gider arsa maliyeti hangi sehirde hangi semtte hangi konumda , ama bunu zatne hal etmissiniz, ortalma bir daire maliyeti 30-40 bin doalra geliyor kabasi tabikide , bana sorarsan kabasini yapin oyle satin, isteyen sitedigi mutfagi salonu alsin yapsin
  • Arkadaşlar bu siteyi kar amaçlı yapmıyoruz.Hep birlikte oturacağız.Ben sadece kaba bir maliyet hesabı yapmak istiyorum.Yakında ayrıntılara inip profesyonel yardım zaten alacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

quote:

Orijinalden alıntı: bdeniz1997

bu forumda bunu cevaplayabilecek kapasite ve zenginlikte bir insan yoktur ki.

Var çağıralım.

Estagfurullah hocam o sizin zenginliginiz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar konuyu hortlatayim.profesyonel yada deneyim kokan cevaplar bekliyorum.onceki mesajlarda rakam veren arkadaslar tahmin mi yoksa gercekten bildiginizden mi yazdiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.