Şimdi Ara

Arkaya netleme sorunu (Back Focusing issue)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar bu gün elime Nikkor 35 70 f2.8 lens geçti ve hemen D7000 de kullandım ve bir kaç portre fotoğraf çektim fakat fotoğraflar net değil hep bir bulanıklar mevcuttu Bende hemen AA kalem pilleri bitişik şekilde / slaş şeklinde dizdim ve ortadaki pile netlik yaptım f 2.8 de sorun pek anlaşılmıyor fakat 5.6 lara gelince arkadaki (yaklaşım 3 cm gerideki) pil de netleme yapmış makina Bende hemen ayarlar menüsünden AF ince ayara geldim -3 0 ve +5 ince ayarlarıyla aynı çekimi tekrarladım ama netleme yaptığım pilin görüntüsünde bir değişiklik olmadı acaba bu sorunu nasıl çözebilirim AF ince ayardan bu işi çözüp kurtulmak istiyorum Teşekkürler

• Dostum iyi akşamlar .. bence bu AF ince ayar işine hic girme ayarı kaçırırsan keisnlikle geri getiremezsin ilk başlarda bende istediğim gibi net fotolar çekemiyordum bence birde farkli lenslerle dene çünkü forumlarda pek tavsiye edilmior Af ince ayarla oynamak ama genede sen bilirsin .. D7000 forumunda Back focus diye arat yardımcı olacak
    birde şu olayı dene

• Aslinda sorun varsa f2.8'de anlasilmasi lazim. f2.8'de sorun yok, f5.6'da varsa govdede veya lenste bir dert vardir sanki.
    Bu arada AF ince ayarla oynarsan geri getirmek kolay: Degeri 0 yaparsin olur biter
  • Benim okuduğum forumlarda ayarı bir lens için yaptıktan sonra başka bir lenste bu ayarın olmadığı bu nedenle problem çıkarabileceği yazıyordu .. ben onların yalancısıyım
  • Nikondan anlasaydım yardımcı olmaya çalışırdım eğer lense ayar yapabiliyorsanhttp://focustestchart.com/focus21.pdf bu linkteki 18. sayfayı çıktı al düz bir zemine koy makinayı tripoda sabitleyip 45 derecelik bir açıyla çıktıdaki burayı fokulayın yazan yeri fokuslayıp ayar yaparak net olmasını sağla.
  •  Arkaya netleme sorunu (Back Focusing issue)
    İşte tam böyle bir sorun yaşıyorum fakat bu sorunu sadece nikkor 35-70 f2.8 objektifle yaşıyorum Çözemedim gitti
  • Lensin netleme mesafesi ne kadar... Çok yakından çekiyorsan oda ister istemez en yakın mesafeye göre netleme yapacaktır... ( şöyle izah edeyim en yakın mesafe 35 cm ise sen 30 cm den çekiyorsan 5 cm geriye netliyecektir ) gerçi 2.8 de sorun yok demis sin ama birazdaha geriden denersen belki çözersin kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mesafe de önmli
  • Lensi kalibrasyona sokun imkanınız ve zamanınız varsa, uğraşmayın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Lensi kalibrasyona sokun imkanınız ve zamanınız varsa, uğraşmayın bence.

<<< selamlar...
    < Lens kalibrasyonunu kimler yapıyor?
    < Kalibrasyon fiatları hakkında bilginiz varmı?
  • Karfo Karacasulu'yu telefonla bi dürtün bakalım bilgi verecekler mi, yoksa Hayyam Foto Teknik Cemil Bey el atar sanırım. Bu konuda en duyarlı ve ilgili bir zamanlar Sigma'nın distribütörü Reprosetti. Şimdi nedir, ne değildir bilmiyorum.
  • Aynı srun bendede mevcut arkadaşım, bir gelişme oldumu konu hkk. selamlar...
  • lensin içindeki motorun hareketli parçası zamanla düzleşiyor. bundan kaynaklanıyor(canon lensler için geçerli)
    ama bu durumda 5D - 7D - 1D gibi aletlerde gövdeden ayar yapılabiliniyor. Sorunu egale edebiliyor/çözebiliyorsunuz. Fakat biraz meşakkatli.
    nikonda durum nasıl bilmiyorum ama d7000 gibi alette de böyle bir özellik olması lazım..

fakat şöye bir durum da var:
    focus için sahne seçimini yanlış yaparsanız,
    yani spot yerine, geniş alan seçerseniz (af ayarlarındadır nikonda tam nerede bilmiyorum) bahsettiğiniz sorunu yaşarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mephistopheless -- 1 Mayıs 2012; 0:26:02 >
  • Sorunu farkettikten sonra henüz bir araştırma yapmadan aklıma ilk gelen bir şerit metre bulup bakc-focus, front focus deneyi yapmak oldu. Evet aynen back focus problemi varmış. Ama ben bunu lensten değil body den olduğunu sanıyordum. Burada İsa2711'in verdiği linkten çıktıyı aldım. problemi teyit etmiş oldum. ( Canon 50 d, 17-40 F4 L ) özel işlev menüsü 3. satır da ( odak/motor ) başlığının yedinci adımda AF Mikro ayarla menüsü var. Buradan 0-kapalı, 1- Tüm aynı miktarla ayarla, 2- Lense göre ayarla özelliklerinden ben lense göre ayarlayı seçip -20 değerine getirdiğimde problemi çözmüş.

Başka bir lens taktığımda yine aynı problemi yapıyorsa yine lensten mi şüphelenmeliyiz yoksa Body'den kaynaklı problem olabilir mi ? Ayrıca Lens i bu şekilde kullanmaya devammı etmeliyiz yoksa kalibrasyona mutlaka sokmalımıyız ?....
  • Yalnız gördüğüm kadarıyla ( veya anladığım ) odak kayması var gibi. back focus değil sanırım. Farklı objektifde aynı sorunu vermiyorsa objektifle alakalıdır diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.