Şimdi Ara

Arşiv'den Çıkan PS3 Broşürü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
3
Favori
15.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: krstarica

Su an durum zaten kotu ona deginmeye bile gerek yok, asil elestirilecek sey genel tablodur. Asgari ucrete bile bakmaya gerek yok. 20 yildir mevcut hukutmet yonetimde, 20 yilda bu ulkeyi 20 yil oncekiyle ekonomik olarak kiyaslar hale getirdiyse ya da bir yere getiremediyse zaten geri kalmişizdir yerinde saymistir.

Benim demek istedigim eskiden de fakirdi bu ulke uçan kaçan sahlanan ekonomili hukumetle bir halt degismedi demek istememdir.

Su an bir muhendis tecrubesizse asgari ucret civari maas aliyor 3500 lira, babamin (doktor) maasi 5000 liraydi pratisyen hekim olmasina ragmen 2005 yılinda cok iyi hatirliyorum. Su an doktorlar hicbir sey almiyor asgari ucret o doneme gore 7 kat artmis ama pratisyen maaslari 2 kat zar zor artmistir.

Tamam lojistik, teknoloji gelisti globalizm sebebiyle artik her yer aninda birbirine ylasabiliyor. Eskiden amazonu alibabasi yoktu. Simdi var, ancak eskiden nufus da azdi. Turkiyede maas konusacaksak en buyuk sebep nufustur. Bugun 1 milyon odaya kayitli muhendis var. 20 sene oncesinin 30 katı bu rakam dikkatinizi çekeyim. Her yer yalan dolan uhiversiyelerden cikan mezunlarla dolu. Her yer avukat, doktor oldu. Heralde bir pasta var ve bu pastanin kapasitesi 20 yilda buyumediyse ,porsiyonlar kuculecektir. Bugun unuversite mezunlarinin basina gelen durum tam da bu. Diplomasiz diplomali olmalarinin cezasini iş sektorunde cekiyorlar. Bu kadar basit.

Alıntıları Göster

Türkiye'de nüfus artışı çok kontrolsüz ve hatalı oldu.

Üniversiteler ise günümüzün lisesi oldu.Bitirmek bir anlam ifade etmiyor.Hatta öyleki avrupadan ve abdden daha kolay yüksek lisans ve doktora yapma imkanı tanındı.Ivır zıvır doçent ve prof dolu çoğu beş para etmez mesela.

Bir şeyde kalite olmalı.Türkiye'de olması gereken nüfus 50-55 Milyon.Mesela darbe dönemleri vs de bile etkilenmenin aşırı olmamasının sebebi serbest ekonomi ve kırsaldan kente yoğun göçün olmaması idi.Ne zamanki sanayi kentleşme vs ile kontrolsüz iç göçe meylettirildi insanlar.Eli üç kuruş gören başladı 3-5-6 çocuk yapmaya.Bu kontrolsüz büyüme ile o zaman para değerliyken arsa ev alan oturdu üstüne.Çok çocuk ne demek ucuz işgücü(köle) demek.Kelle başı vergi dönen ekonomiye can suyu demek.(Neden en az 3 çocuk diyorlar sebebi bu)

Risk almayan yanlış yaşayan battı gitti.Türkiye'de şanslı kesim hep dikkat edilirse savaş sonrası 50-70 doğumlular.Şuan ülkede kene gibi koltuğa yapışanlarda bunlar mesela.Yanlış kararların hepside bunların eseri.Yok paraya çok mal elde edenlerde bunlar.Bunların yarattığı yıkımı da yeni nesiller ödeyecek.

Eğitim ticarileştirildi.Eskiden mühendis öğretmen olmak doktor olmak zordu.Buna eş olarak kalite ve değer vardı.Şuan ise mesleklerin değeri yok hukuk mühendis öğretmen yığınla çöp dağı gibi.İşte yok artık.Artık meslek erbapları seçen değil bildiğin koyun manda inek gibi seçilen konumda.

Türkiye'de planlama yok.Türkiye'de denetim yok.Denetimi planı programı olmayan bir ülkeninde bir standartizasyon ve refaha ulaşması mümkün değil.Birileri hayrına insiyatifine dışarıdan bir yolla getirecek yada sen sahip olduğun şeyleri yok pahasına satacaksın ki belli süre bir nefes alasın.Yoksa yok.

Türkiye son 15 yılda öz kaynaklarını yok pahasına sattı.Haketmeyen bir güruh sıfırdan zengin oldu.Gelirin dağılımı fakirden zengine doğru%18 ila 20 arasında arttı.

Türkiye'nin nüfusu çok.Bu nüfus planlamalı olarak bir istihdam planı içinde değil.Boş boş yaratılan çıkar unsurlarına meze olmuş durumda genç nesiller.Bunu düzeltmekte kolay değil maalesef.Bu havuzdan beslenen ağa babaları kaçar gider ama elde kalan enkazı 80-90 2000 2010 ve olaki istenen bir gelişme sağlanamazsa 20-30-40larda ödeyecek.

Son olarak diyeyim.Dünyada şu pandemi sonrası enflasyonu ele almazsak.Dolar önceki parasal genişleme döneminden 2-3 kat daha değersiz.Bundan faydalanamayan bir kaç ülkeden teki de Türkiye.

İhtiyaçlar dahilinde aslında denetimle kişilere kolaylık sağlanabilir.Ama buda Türkiye gibi kokuşmuş bir ülkede mümkün olmadığı için(Bunu tepedekilerde biliyor).Eğer birşeye ulaşım isteniyorsa herkes için faiş fiyat çekiliyor.Kurunun yanında yaşta yanıyor.Bu işin ticaretini yapmak isteyende var bireysel ihtiyacı olarak konsol,araba vs almak isteyende var.Ama şark kurnazları fırsatçıların olduğu bir kümestede kontrol zor olur.O kalibrede de bir yönetim yok.Sonuçta oya odaklı hareket ediyorlar.Seçim dönemi taviz sonra eski usüle devam.Vergierde de aynı mesela.Ödeyenleri keriz yerine ve mağdur yerine koyduklarından nasılsa af çıkar diye kimse ödemiyor bu sefer.Birde beleşçiliğe alışmış kesim var buda çok kötü.Oyunu moyunu, namus, edep, ahlak, şerefini neyini varsa satacak dönebildiği kadar dönecek fırıldaklarda bol var.

Türkiye'de hem ekonomik bir erozyon var.Buhran var.Hemde adalet,eğitim ve beşeri yönlü bir çöküşte var.Bu bakın çok kötü ülkenin yıkımı demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Eylül 2021; 12:58:19 >

• 2000li yılların ilk yarısı çok çok daha güzeldi.

• ne günlerdi be shopto.net mario123 sitesinde oyunlar söylerdim

tahtakaleden 35-50 tl oyun aldığım zamanı biliyorum

o zamanlar dükkanlar çok içli dışlıydım ve insanlar bol bol gelirlerdi şimdi malesef ne gelen var ne giden

her şey pahalı olunca insan oyun alacak parada bulamıyor

• Ben xbox 360 350tl ye almıştım. İlk çıkan PS4'ü 750 TL, sonradan mat sürümü çıkmıştı onu 950 TL, sonra uncharted edition geldi onuda 1200 TL almıştım. Daha sonra PS4 PRO çıkınca onuda 2950 TL ye almıştım. PS5'i de 8100 TL. Fiyatlara bak gözünün yağına 2 yumurta kırıp yediğimin çocuğu...

• Arşiv'den Çıkan PS3 Broşürü
    Arşiv'den Çıkan PS3 Broşürü

2019-2021 arasındaki fark.

• m-99 M kullanıcısına yanıt

Ya bırak, 500 lira asgari ücret varken oyun 125 liraymis.

Şuan asgari 2800 oyunlar da onla orantılı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps3 slim kasayı 730 a almıştım 2010da. 2014'te 700 liraya satmıştım. Hey gidi günler.

• Sebebi kim yada kimler olduysa bu tablonun hakkımı helal etmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ublt34

Ya bırak, 500 lira asgari ücret varken oyun 125 liraymis.

Şuan asgari 2800 oyunlar da onla orantılı.

Hayırdır kardeşim aktroll musun?

• umutlarımızı sattılar

• 2009 da god war 3 çıkınca 900 tlye almıştım ps3 120 gb oyunla beraber. Oyun 80 yada 90 tl idi.

• Eski güzel günler demek...

• Sismancocuk S kullanıcısına yanıt

He aktrollum hatta primler iyi yattı bu yüzden ek mesai yapıyorum hey Allahım

Bir çocuk o zamanlar babasından 5 lira harçlık aliyorsa bugün 30 alıyor günlük. Oyunu, konsolu yine aynı sürede alıyor.

Vergi oranları vs komik değerlere ulaştı ama alım gücü en azindan PlayStation ve oyunları için düşmemiş.

• O zamanlar, yani asgari ücret 500 lirayken, ülkedeki çalışan nüfusun yüzde kaçı asgari ücret alıyordu, şimdi yüzde kaçı alıyor, hadi bunu da açıklasana sevgili aktrollArşiv'den Çıkan PS3 Broşürü 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sismancocuk -- 30 Eylül 2021; 17:25:32 >
  • Arkadaşlar 2000lerde asgari ücret neydi şimdi ne şeklinde laf oyunları yapmayın. Bundan çok değil 5 yıl önce bir süpermarkette 100 liraya araba dolarken şimdi küçük sepeti anca doldurursun. Ekonomi kötü. Ekonomiye bu kadar iyimser yaklaşan kişi ya çıkar sağlıyordur yada zihinsel olarak problemlidir.

• O zamanlar 2 ay maaşını harcamazsan alabiliyordun, çoğu kişi için yine lüks, haftalık harçlıklar ile alınabilecek bir refahımız olmayacak, 600tl olan pc'leri görüp bugünün kafasında düşünmeyin alım gücü nedir öğrenin, en azından eskiden senet ile ev dizilirdi şimdi o da yok marketten sucuk alamıyorsun, gerçi biz sucuk alırsak okulda yemek için karışık tost içine koymazdık çünkü bundan 30 sene öncede sucuk herkesin alabileceği bir şey değildi.

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

Kaba organını beynin gibi kullanıp ne maksatla sorduğunu açıklamadan ortaya ak troll gibi yazan sensin. Bundan sonra da lafını bil adam akıllı konuş adam gibi yaz yazacağını mahalle arkadaşın değilim senin tamam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 30 Eylül 2021; 20:12:39 >
  • Ps4 pro çıktığında 1800tl idi

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

ergen kandırmaz, ergen inandıramaz. evet o zamanlar asgari ücret çırak maaşı gibi birşeydi. trikoda bile makineciler asgari ücretin neredeyse 2 2.5 katı maaşı alırdı. şuan makineciler asgari ücret alıyor.

He yavcurum öyleydi...

Hayat senin çevrenden ibaret

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.