Şimdi Ara

Arşiv'den Çıkan PS3 Broşürü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
3
Favori
15.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2008'de Motorstorm/Heavenly Sword ve 2 sixaxis ile 60GB fat kasa PS3'ü 800 liraya almıştım. 2011'de uyduruk sayılacak tek giriş maaşımla Galaxy S2 gibi bir amiral gemisi telefon almıştım.

Şimdi artık imkansız bunlar, alım gücümüz o yıllara göre epey azaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: serafon

2001 den önce durum kat kat vahimdi.

İşte beklediğim aktroll yorumuArşiv'den Çıkan PS3 Broşürü 

• Olar oldum olası kazık satarlar zaten..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar geriye gitmeye gerek yok 4 sene önce 3 te olabilir tam hatırlamıyorum Bimde ps4 Red 2 paketi 999tlye satılıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: quxall

fat kasa o zamana göre de oldukça pahalıydı gerçekten. Sonraları slim ve super slim kasaları 450-500 tl lere kadar düşmüştü ama ps4 çıkmasına yakındı. Asgari ücrete oranlarsak fiyatı artmamış bile.

Ps3 ilk çıktığı zaman zaten büyük olay oldu fiyatı yüzünden çok büyük tartışmalara yol açtı. Sonrasında fiyat baya düştü özellikle xbox'ın atağıyla. 700 tl gibi bir ücrete 2 oyunla almıştım slim konsolu ilk çıktığında. Ondan sonra da süper slimlerle beraber 450 liraya kadar düştü. Ps4 ü de zamanında 1000 lira civarına aldık. Çıkış fiyatı bile 1500 liraydı. Sanırım 1 yıl sonra fat kasa ps4 3 oyun 1500 lira kampanyası gelmişti.

• Buyur evi boyar iken denk geldim 21 askeri ücret ile sıfır i20 alabiliyorsun
    Arşiv'den Çıkan PS3 Broşürü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sismancocuk S kullanıcısına yanıt

Şaka mısın? Son 20 yılda asgari ücret 10 kat artmışken ondan önceki 20 yılda 40 kat artmış. Bu önceden çok maaş verildiğinden değil. Fakirleşme çok daha hızlı olduğundan. Yani aynı orantıda kabaca playstation şu an 7-8bin değil 30-35 bin olacaktı. (Hatta dolara vursan akıl almaz fiyatlarda olacaktı) Hangisi daha iyi? Şu anın iyi olup olmamasından bahsetmiyorum, 2 durum arasında karşılaştırma yapıyorum, arkadaşa cevap olarak. Bunu bile yapamayan, kafası ezber donelerle dolmuş senin gibileri umarım bu memleketin en düşük kademesinde bile bir yönetim görevi bulamazlar. Çünkü daha fazla bu saçmalıkları görmek de istemiyorum daha kötü olmak da istemiyorum.

• quote:

Şaka mısın? Son 20 yılda asgari ücret 10 kat artmışken ondan önceki 20 yılda 40 kat artmış. Bu önceden çok maaş verildiğinden değil. Fakirleşme çok daha hızlı olduğundan. Yani aynı orantıda kabaca playstation şu an 7-8bin değil 30-35 bin olacaktı. (Hatta dolara vursan akıl almaz fiyatlarda olacaktı) Hangisi daha iyi? Şu anın iyi olup olmamasından bahsetmiyorum, 2 durum arasında karşılaştırma yapıyorum, arkadaşa cevap olarak. Bunu bile yapamayan, kafası ezber donelerle dolmuş senin gibileri umarım bu memleketin en düşük kademesinde bile bir yönetim görevi bulamazlar. Çünkü daha fazla bu saçmalıkları görmek de istemiyorum daha kötü olmak da istemiyorum.

2001'den önce çalışan nüfusun yüzde kaçı asgari ücret alıyordu, şimdi bide yüzde kaçı alıyor, hadi bunu da yazsana bize sevgili aktrollArşiv'den Çıkan PS3 Broşürü 

• 2008 de ps2 vardı bende oyunları 5 tl takas yapıyordum
    20 40 arası da oyun alıyordum

• Sismancocuk S kullanıcısına yanıt

Neyse senin gibilerle uğraşamayacağım yaşın küçük belli. 2001 den önceki refaha kavuşman dileğiyle.

• quote:

Neyse senin gibilerle uğraşamayacağım yaşın küçük belli. 2001 den önceki refaha kavuşman dileğiyle.

Laga luga yapma da soruma cevap ver, 2001'den önce ülkede çalışan nüfusun yüzde kaçı asgari ücret alıyordu, şimdi yüzde kaçı alıyor?

• Bizim arkadaş PS3 almıştı ve kargo şirkete gelmişti. O gün (Cumartesi) mesaiye gelmiştik ve patron yoktu, adam aldı kurup Ps3 oynamıştı iki saat.

Ulan ne günlerdi ya..

• quote:

Orijinalden alıntı: aliosman2323

bir maaş la alabildiğimizi hatırlasaydın bu soruyu sormazdın. ayrıca eskiden kimse asgari ücrete çalışmıyor herkez daha yüksek maaş alıyordu 2005 de asgari ücret 350 falan ken ben o zaman vasıfsız çalışdığım yerde 550 tl maaş alıyordum. Şimdi vasıflı çalışanlar bile asgari ücrete iş bulunca seviniyor.

Alıntıları Göster

Herkesin asgari ücretin üzerinde aldığını neye göre söylüyorsun abi.. Elinde bir veri var mı? Kaç senedir iş hayatındasın kaç senedir çalışıyorsun. Yani bu laflarla ancak burada ergen kandırırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: GEÇBATAN

YANLIŞ

2008 de asgari ücret 500 tl

ps3 1048 tl

Alıntıları Göster

Broşür öyle demiyor ama

• bugün bir lise öğrencisi harçlığını biriktirip 4-5 ay gibi bir sürede sıfır ps5 alabilir mi? 1998 senesinde ps çıktığı zaman abim aldı zorlanmadan. baba anne işçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burlion -- 29 Eylül 2021; 23:24:55 >
  • Good old times…

• Ps4 bimde 999 TL idi hey gidi günler hey ama ekonomi çok eği şimdi yeğeeennniimmm

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-674C86621

Bu mesaj silindi.

Günümüzde, normal maaşların asgari maaşa olan farkının azalmasını ve asgari maaşlıların sayısının artmasını hesaba katınca, durum daha da kötü bir hal alıyor.

Bu arada, 2010 Haziran ayında PS3 Slim 250 GB'ı, yanında Fifa WC 2010 ve Killzone 2 ile beraber 900 lira gibi bir fiyata almıştım. Rakamı tam hatırlamıyorum ama 1000 liranın altındaydı. Sony bayisi Morfare'den aldığım, Sony TR garantili bir konsoldu. O zamanın en pahalı PS3 modeliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Eylül 2021; 17:31:9 >
  • Ps 95 sonunda cikti yanilmiyorsam, bana ailem o zaman 97 kişinda aldi. Halen evde durur o PS1 ve oyunlari bir yerlerde.

Cok net hatirliyorum. 70 liraydi. 70 lira o gunun parasi ile 1 asgari ucret civarindaydi. Su andan tabi daha iyi. Ps2 2002 de 500 liraya almistim ki bu normalden cok daha yuksek cunku 2001 krizinden sonra ekonomi batmisti. Asgari ucretin 3 katina almisim dusunun.

2002 de hic unutmam bir puma ayakkabi Roma tipi, 110 liraydi. Asgari ucret de o kadardi. Bugun en azindan Pumanin ayakkabilari 3000 lira degil. Tekstil ve rekabet vb seylerin de etkisi var. Uzun lafin kisasi bu ulke hep fakirdi, halende fakir. Cunku icinde yasayan insanlar kafasiz. Olan duzgun insanlara oluyor işte

• Source kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.