Şimdi Ara

Arşiv'den Çıkan PS3 Broşürü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
3
Favori
15.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    900tl yi gördü slim fiyatları. 1000tl ye one s almadığıma üzülüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Ps 95 sonunda cikti yanilmiyorsam, bana ailem o zaman 97 kişinda aldi. Halen evde durur o PS1 ve oyunlari bir yerlerde.

Cok net hatirliyorum. 70 liraydi. 70 lira o gunun parasi ile 1 asgari ucret civarindaydi. Su andan tabi daha iyi. Ps2 2002 de 500 liraya almistim ki bu normalden cok daha yuksek cunku 2001 krizinden sonra ekonomi batmisti. Asgari ucretin 3 katina almisim dusunun.

2002 de hic unutmam bir puma ayakkabi Roma tipi, 110 liraydi. Asgari ucret de o kadardi. Bugun en azindan Pumanin ayakkabilari 3000 lira degil. Tekstil ve rekabet vb seylerin de etkisi var. Uzun lafin kisasi bu ulke hep fakirdi, halende fakir. Cunku icinde yasayan insanlar kafasiz. Olan duzgun insanlara oluyor işte

Dikkat edilmesi gereken şu o zamanlar ve öncesinde asgari ücret tanımı yoktu.Bu ücreti alanlar genellikle bir işte tecrübesiz çalışanlardı.

Genellikle özel sektörde çoğu çalışan asgarinin 1.5 katı mühendisse 2 2.5 kat öğretmen asgarinin 2 katı alırdı.Bir tek memur çok kötüydü asgariye denk ve altı idi.Memurluğa bu nedenle şuankinin tam tersi konumda kötü bakılıyordu.Çoğu memur ek iş yapıyordu memurluk yanında gizliden mesela.

Özel sektörün hali bu kadar içler acısı değildi.İthal mallar yine pahalıydı ama yerli üretim ve pek çok gereksinim gıda ucuzdu.Ağır vergi yoktu.Pek çok şey alınabilir vaziyette idi.

Bir de teknoloji inovasyon yoktu o zamanlar buna değinmişsiniz seri üretim yeterli değildi.Pek çok şey Türkiye'ye ulaşmıyordu yaygın değildi bu nedenlede pahalı olan ürün çoktu.Ne zaman teknolojik atılımlar arttı ürün girdi maliyetleri yeni teknikler oluşturuldu o zaman pek çok şey ucuzladı.Yani senin ülkenle alakalı olmayan global bir durumdu bu.İthal malları kıyaslarken bunada dikkat etmek lazım.Şuan vergi ve ağır ekonomik rezaletten dolayı ulaşamıyorsun.90larda ise yaygın olmayan üretim ve talep doğrultusunda ulaşılamadığından çok pahalı oluyordu.

Durum bu kadar açık aslında.Eskiden yine fakirdi ama şuan hem borçlu hemde fasfakir.Eskiye göre çok çok kötü çünkü bir birikimin yok ve varolan enkazı ödemen lazım 10-15 sene.Bu nedenle kaçışan çok.Umut belirtisi ise yok.Muhalif olsun iktidar zaten şuanki rezaletlerin nedeni.Bu insanları kaçışa yöneltiyor.

• 2011 yılında PS3 Slim 500 GB + 2. Kol + Gran Turismo 5, Media Markt'tan 880 TL'ye almıştım......

• quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Asgari ücretin ne önemi var broşür tarihinde? .Bırakın şu küçük hesapları artık. 1000 liraya şimdi konsolun kontrolcüsünü satıyorlar. 1000 lira ticket parası ile özel sektörde son hafta aç kalıyorsun.

Yerin dibine batırdılar ülkeyi bunun sonu hiperenflasyondur.

O zaman ki alım gücünü bugün ile nasıl kıyas edeceksin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tc. kuruldu kurulalı böyle zulüm görmedi.. ulan peynire yağa alarm takıldı daha ne olsun....

• yine tuzluğu alan koşmuş. ya sıkmadı mı kardeşim bu başlıklar . bak 2008 de 1330 tl miş . şimdi ps4 3000 tl .aradan düz hesap 14 sene geçmiş . la olm doların bile enflasyonu var la .

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Dikkat edilmesi gereken şu o zamanlar ve öncesinde asgari ücret tanımı yoktu.Bu ücreti alanlar genellikle bir işte tecrübesiz çalışanlardı.

Genellikle özel sektörde çoğu çalışan asgarinin 1.5 katı mühendisse 2 2.5 kat öğretmen asgarinin 2 katı alırdı.Bir tek memur çok kötüydü asgariye denk ve altı idi.Memurluğa bu nedenle şuankinin tam tersi konumda kötü bakılıyordu.Çoğu memur ek iş yapıyordu memurluk yanında gizliden mesela.

Özel sektörün hali bu kadar içler acısı değildi.İthal mallar yine pahalıydı ama yerli üretim ve pek çok gereksinim gıda ucuzdu.Ağır vergi yoktu.Pek çok şey alınabilir vaziyette idi.

Bir de teknoloji inovasyon yoktu o zamanlar buna değinmişsiniz seri üretim yeterli değildi.Pek çok şey Türkiye'ye ulaşmıyordu yaygın değildi bu nedenlede pahalı olan ürün çoktu.Ne zaman teknolojik atılımlar arttı ürün girdi maliyetleri yeni teknikler oluşturuldu o zaman pek çok şey ucuzladı.Yani senin ülkenle alakalı olmayan global bir durumdu bu.İthal malları kıyaslarken bunada dikkat etmek lazım.Şuan vergi ve ağır ekonomik rezaletten dolayı ulaşamıyorsun.90larda ise yaygın olmayan üretim ve talep doğrultusunda ulaşılamadığından çok pahalı oluyordu.

Durum bu kadar açık aslında.Eskiden yine fakirdi ama şuan hem borçlu hemde fasfakir.Eskiye göre çok çok kötü çünkü bir birikimin yok ve varolan enkazı ödemen lazım 10-15 sene.Bu nedenle kaçışan çok.Umut belirtisi ise yok.Muhalif olsun iktidar zaten şuanki rezaletlerin nedeni.Bu insanları kaçışa yöneltiyor.

Alıntıları Göster

çoluk çocuğa anlatamazsın bazı şeyleri. yaşım gereği çok net hatırlıyorum 90larda özelde mühendis ,öğretmen ,doktor,şu bu olduysan cidden çok iyi para alıyordun . yani okuyanın sırtı yere gelmezdi . ithal ürünler pahalıydı ama öyle ben bunu hayatta alamam parası değildi . ülkede üretilen şeyler de bedavadan biraz pahalıydı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 30 Eylül 2021; 8:23:58 >

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

ergen kandırmaz, ergen inandıramaz. evet o zamanlar asgari ücret çırak maaşı gibi birşeydi. trikoda bile makineciler asgari ücretin neredeyse 2 2.5 katı maaşı alırdı. şuan makineciler asgari ücret alıyor.

• quote:

Alıntıları Göster

Guzel yorumlardan. Asgari ucretin eskiden nispeten nadir olduguna deginilmis ama millet imalat tekniklerinin gelismesini ve lojistik aginin ilerlemesini atliyor. Bu ayni eskiden sokakta araba cok azdi demek gibi. Halbuki eskiden Ingiltere’de de sokakta araba daha azdi.

• Vay be psp ile sabahladığım zamanlar geldi aklıma.

O zamanlar psplerin cok farkli büyüsü vardı,şuan en kral telefondan o keyfi alamam

• Şu PSP'ler çocukluğumdan beri bende ukde kaldı. Tedavülden kalktıktan sonra ikinci el almıştım ama çıkalı çok zaman geçtiği için hepsinin içine etmişler, bir tane bile temizi kalmamış. Dün başlığı görmüştüm bugün rüyama girdi. Teknosa'da sıfır kutu görüp alıyordum. Psikolojimi bozdu bu başlık.  

• 2011 yılında Ps3 alacaktım, 2 kol dahil 800 tl idi. Almadım o dönem sony laptop aldım 1200 tl ye. 2017 Mart ayında Pro çıkmıştı, Media Marktan 2 kol ile birlikte kampanyalı ve taksitle 1799 Tl ye almıştım.

Nerden nereye. Alım gücü çok düştü. Merkezi bankasının verilerine göre 2018 den bu yana para basımı 6 kat artmış. Yani kabaca en kötü para değerini 6 kat kaybetti. Birde bunlara artan dövizi de eklersek rakam inanılmaz boyuta çıkıyor.

• o kadar uzaga gitmeye gerek yok . 2017 de bim'e ps4 512 gb versiyonu ile 1299 tl gelmişti.

Birde PS3 ülkeye geldiğinde cidden pahalıydı. Xbox 360 799 TL den giriş yapmıştı yanılmıyorsam

• Yıl 2014 sonları asgari ücret 1000 tl civarı ben de o zamanlar yaş 18 19 filan ilk playstation ımı alıcam 3 ay para biriktirdim çalışarak o zamanlar 10 saat çalışıyorum günlük, ayda 1300 tl kazanıyordum o yaşta ki o asgari ücrete rağmen bizim müdür filan 2000 e yakın alıyordu ki internet kafe burası öyle yani çok iyi rakamlar bunlar. O dönemler migros da 1300 civarı+3 ay da bir çift maaş filan varmış yani geçmedik o dönem tabi oraya. Neyse 3 ay biriktirip PS4 almıştım o dönem LG G4 filan almıştım şuan bi S20 ye 2 asgari ücret parası ödedim. PS5 almak için 3 asgari ücret biriktirmem gerek. Yani durumlar ciddi anlamda vahim. 10 aydır kuryeyim günde 11 saat çalışıyorum şuan bi PC topladım baktım sonuç 30 bin tl gitmiş herşey dahil altı üstü 3700x 16gb 3060 ti var.

Bir kaç ay önce başıma gelen olay; oyundan tanıştığım bir abim zamanında Antalya dan Almanya ya göçüyor evlilikle bana bir gün geldi bu ps4 nasıldır çocuklar istiyor dedi bende dedim güzeldir ama oyunlar pahalı olabilir bir de yıllık üyelik filan adam gitti 2 gün sonra PS4 aldı 300 küsür euro ya. Bu adam standart işçi başı Almanya da 20 sene önce gitmiş geçen sene çocuğu işe git gel de hep kısa km kullanılıyor diye golf ünün şanzımanını patlatmış. Kısa mesafe bakın. Kendi altında Audi si var üst model bir şeydi evde 3. araba da var. Ve bu adam tek çalışarak bu evi geçindirmiş eşi çalışan değil. Ve bu adam koyu akp ci. Ama abimizdir seviyoruz işte kafa adam. Kısacası böyle devranın aq yum ben.

• Sismancocuk S kullanıcısına yanıt

Hocam klask aktrol. Tam ekonominin kötü olduğunu kabul edecek gibi oluyor sonra yıllardan beri yapılan dez enformasyonunun ve nefret söylemlerinin kurbanı olup başlıyor desteksiz atıp tutmaya. Muhtemelen akp okul sisteminin kurbanı.

Biraz tecrübe olsaydı bilirdi.

2001 de dolar tam hatırlamıyorum ama en fazla 2 katına çıkmıştı. Faizler o farkı kapatıyordu. Geçtiğimiz 10 senede dolar 8 katına çıktı. Bu son 10 senede faiz ile para en fazla faizin faizini de hesaplarsak 2 katına çıktı. Yani Türk lirası yerin dibine girdi.

2002 den önce asgari ücret ne bilmezdik. Herkes maaş diye birşey alırdı. Herkesin yaptığı işin bir karşılğı olarak maaşı vardı ayrı ayrı. He küçük yerlerde çalışanların sigortası minimumdan yatırılırdı ama maaş olarak onun iki katını alırlardı. Emeklilik standartları düşük olurdu belki ama insanlar gençliğini ve hayatını yaşardı. Gezer tozardı ekonomi yapmazdı. Birşey alırken 3 lira 5 lira indirim kupon mupon kovalamazdı. 5 liralık malda etiket fiyatı olarak 7.99 yazmaz direkt 5 lira yazardı. Kısaca para araçtı amaç değildi.

60 yaşından sonra kanser olduktan binbir türlü hastalıktan sonra zaten kim ne yapsın parayı. Ayrıca harcayamıyor ölüyor yıllarca ödediği sgk mgk devlete kalıyor yine. İyi sistem. Tabi bize değil devleti idare edenlere.

• FR13NDSLX kullanıcısına yanıt

Evet hocam, çok daha düşük fiyatları da gördü. Ben yazın, tam playstation kıtlığının olduğu zamanlarda almıştım. Her yerde stokta bulunmuyordu, fiyatlar da ucuz değildi. Mesela o zamanlar piyasada xbox bolluğu vardı. 1800tl ye xbox one x satılıyordu.

• keremec kullanıcısına yanıt
    O zaman one x alsaydım şimdi çok mutluydum şimdi 1800tl ye 1050ti satıyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burlion

Hocam klask aktrol. Tam ekonominin kötü olduğunu kabul edecek gibi oluyor sonra yıllardan beri yapılan dez enformasyonunun ve nefret söylemlerinin kurbanı olup başlıyor desteksiz atıp tutmaya. Muhtemelen akp okul sisteminin kurbanı.

Biraz tecrübe olsaydı bilirdi.

2001 de dolar tam hatırlamıyorum ama en fazla 2 katına çıkmıştı. Faizler o farkı kapatıyordu. Geçtiğimiz 10 senede dolar 8 katına çıktı. Bu son 10 senede faiz ile para en fazla faizin faizini de hesaplarsak 2 katına çıktı. Yani Türk lirası yerin dibine girdi.

2002 den önce asgari ücret ne bilmezdik. Herkes maaş diye birşey alırdı. Herkesin yaptığı işin bir karşılğı olarak maaşı vardı ayrı ayrı. He küçük yerlerde çalışanların sigortası minimumdan yatırılırdı ama maaş olarak onun iki katını alırlardı. Emeklilik standartları düşük olurdu belki ama insanlar gençliğini ve hayatını yaşardı. Gezer tozardı ekonomi yapmazdı. Birşey alırken 3 lira 5 lira indirim kupon mupon kovalamazdı. 5 liralık malda etiket fiyatı olarak 7.99 yazmaz direkt 5 lira yazardı. Kısaca para araçtı amaç değildi.

60 yaşından sonra kanser olduktan binbir türlü hastalıktan sonra zaten kim ne yapsın parayı. Ayrıca harcayamıyor ölüyor yıllarca ödediği sgk mgk devlete kalıyor yine. İyi sistem. Tabi bize değil devleti idare edenlere.

Hocam ben sana söyleyeyim, o zaman asgari ücret, sadece bu meslek liselerinde okuyup da hazırlık sınıfı sonrası zorunlu stajını yapan öğrencilere veya ailesi tarafından bir meslek, bir zanaat öğrensin diye birinin yanına çalışmaya gönderilen çıraklara başlangıç maaşı olarak veriliyordu. Yani akpden önceki Türkiye'de asgari ücret karşılığı çalışan bir bireyin yaşı en fazda 16-17idi. Ama bu aktroller bu gerçekten hiçbir zaman bahsetmiyorlar o ayrı mesele 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sismancocuk -- 30 Eylül 2021; 12:2:17 >

• quote:

Alıntıları Göster

Su an durum zaten kotu ona deginmeye bile gerek yok, asil elestirilecek sey genel tablodur. Asgari ucrete bile bakmaya gerek yok. 20 yildir mevcut hukutmet yonetimde, 20 yilda bu ulkeyi 20 yil oncekiyle ekonomik olarak kiyaslar hale getirdiyse ya da bir yere getiremediyse zaten geri kalmişizdir yerinde saymistir.

Benim demek istedigim eskiden de fakirdi bu ulke uçan kaçan sahlanan ekonomili hukumetle bir halt degismedi demek istememdir.

Su an bir muhendis tecrubesizse asgari ucret civari maas aliyor 3500 lira, babamin (doktor) maasi 5000 liraydi pratisyen hekim olmasina ragmen 2005 yılinda cok iyi hatirliyorum. Su an doktorlar hicbir sey almiyor asgari ucret o doneme gore 7 kat artmis ama pratisyen maaslari 2 kat zar zor artmistir.

Tamam lojistik, teknoloji gelisti globalizm sebebiyle artik her yer aninda birbirine ylasabiliyor. Eskiden amazonu alibabasi yoktu. Simdi var, ancak eskiden nufus da azdi. Turkiyede maas konusacaksak en buyuk sebep nufustur. Bugun 1 milyon odaya kayitli muhendis var. 20 sene oncesinin 30 katı bu rakam dikkatinizi çekeyim. Her yer yalan dolan uhiversiyelerden cikan mezunlarla dolu. Her yer avukat, doktor oldu. Heralde bir pasta var ve bu pastanin kapasitesi 20 yilda buyumediyse ,porsiyonlar kuculecektir. Bugun unuversite mezunlarinin basina gelen durum tam da bu. Diplomasiz diplomali olmalarinin cezasini iş sektorunde cekiyorlar. Bu kadar basit.

• Şu anda ekonomik durumumuz 90 lı yıllardan bile beter.Ülke olarak çok şeyler kaybettik çok .Devletin bütün malları satıldı .Laiklik darma duman edildi.Ordu dağıtıldı.Ormanlar katledildi ,özgürlükler kısıtlandı,herkes terörist ilan edildi,adalet sistemi battı ve sonuççç...ekonomi daha da berbat.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.