Şimdi Ara

[ARŞİV] Divinity: Original Sin Classic Edition %99 Türkçe Yama - BETA v0.4 (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
895
Cevap
43
Favori
94.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Enchanced Edition sürümünü uyarlama durumu nedir hocam ?

Bugün denedim oyun muazzam olmuş Türkçe görmek hoş olurdu.
  • Elinize, emeğinize sağlık. Aylardır takip ediyordum. Umut kalmamıştı. Yıl başı indirimiyle alır oyunu keyfini sürerim artık.
  • Necochea kullanıcısına yanıt
    Yeniden başlamayı gerektirdiği için bulaşmak istemiyorum, çünkü ilgi yok, çevirmen yok. 6 ayımı daha heba etmek demek bu. Zaten takdir edersiniz ki isimler var ama benden başka aktif çeviri yapan yok. Mevcut işi nihayetlendirebilir miyim o bile şüpheliyken yeni oyuna bulaşmak fantezi olur...

Yeni sürümde satırlar büyük oranda aynı, ama yine de ciddi oranda düzenleme var, kaldığın yerden devam etme şansımız kodların yeniden düzenlenmiş olmasından dolayı yok. her satır tek tek bakılmayı gerektiriyor.

Mevcut sürüm yaklaşık 100 kişi tarafından denenmiş. çevirmenleri geçtik oyunu oynayacak adam yok, haliyle süreç için daha belirgin bir gösterge bu, karşılıksız bir iş için kafa yormaya değmez. başka bir arkadaş ilgilenebileceğini söylemişti bilmiyorum hevesi geçer mi? belki bu şekilde bir geri dönüş olur ve sizlere kazandırılır oyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdede80

Elinize, emeğinize sağlık. Aylardır takip ediyordum. Umut kalmamıştı. Yıl başı indirimiyle alır oyunu keyfini sürerim artık.

EE versiyonu ile harika oldu evet çeviride ise alınan dosyalar geri gelirse çeviride bitmiş sayılır durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

Yeniden başlamayı gerektirdiği için bulaşmak istemiyorum, çünkü ilgi yok, çevirmen yok. 6 ayımı daha heba etmek demek bu. Zaten takdir edersiniz ki isimler var ama benden başka aktif çeviri yapan yok. Mevcut işi nihayetlendirebilir miyim o bile şüpheliyken yeni oyuna bulaşmak fantezi olur...

Yeni sürümde satırlar büyük oranda aynı, ama yine de ciddi oranda düzenleme var, kaldığın yerden devam etme şansımız kodların yeniden düzenlenmiş olmasından dolayı yok. her satır tek tek bakılmayı gerektiriyor.

Mevcut sürüm yaklaşık 100 kişi tarafından denenmiş. çevirmenleri geçtik oyunu oynayacak adam yok, haliyle süreç için daha belirgin bir gösterge bu, karşılıksız bir iş için kafa yormaya değmez. başka bir arkadaş ilgilenebileceğini söylemişti bilmiyorum hevesi geçer mi? belki bu şekilde bir geri dönüş olur ve sizlere kazandırılır oyun.

Anlıyorum sizi de bilirsiniz bizde bazı oyunların değeri geç fark edilir ilk oyunda olduğu gibi.

Ama çevirinin yarısından fazlası bitmiş gibi ben baktım forumunuza öyle gözüküyor.

Ya oyun çok değerli bir oyun umarım güzel ellerde harika işler çıkartılır.

• Oyunun görselleri güzel yama çıksa iyi olurdu ama olmayacak gibiysede hayırlısı olsun kısmet değilmiş.
  • Mevcut sürüm için çalışmalarımız sürüyor. Dosyaları paylaştığım arkadaşlar işlerini zamanında bitirirlerse yılbaşı gibi en azından beta sürüm çıkar, çeviriler tamamlanmış olur ve kontrol etabı başlar. Enhanced Edition sürüm için yapılacak bir şey yok diyorum. çünkü yeniden başlamayı gerektiriyor.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Anladım enchanted editionda neler eklemişler bilmiyorum ama orijinal oyunu alıp öylede oynarım oyunun incelemeleri steam yorumları çok olumlu.Enchanted editionda 700 yorum var normal oyunda 10k yorum var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Anladım enchanted editionda neler eklemişler bilmiyorum ama orijinal oyunu alıp öylede oynarım oyunun incelemeleri steam yorumları çok olumlu.Enchanted editionda 700 yorum var normal oyunda 10k yorum var.

Oyunun EE versiyonuna sahipseniz oyunun ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz zaten eğer bu tarz oyunları seviyorsan rpg den almayanlar için bayağı karışık geleceği aşikar
    bu yüzden oyun bizim ülkede sessiz sedasız fanlarıyla öğreniliyor.

Yakın zamanda değeri iyi anlaşılır çünkü ikinci oyunda çıkacak daha dehşet bir biçimde.

Oyun çok sağlam TÜrkçe olacaktır elbette.
  • Şuan indirdim deniyorum yama için teşekkürler.
  • Çeviri tamamlanırsa daha güzel olacak gibi duruyor diyaloglar görevler felan güzel açıklayıcı olmuş ama tabi eksik yerler var.

Ayrıca EE versiyonu oyunu çok güzel, kolay ve pratik yaptığı için ben bu dosya ona kursam çalışırmı aynı ilk oyunda olduğu gibi.
  • Shaddar kullanıcısına yanıt
    Doğru dizine attığın takdirde çalışır, ama bazı kodlar değiştiği için bazı satırlar çevrildiği halde ingilizce olur, satırda tek harf bile değişik olmadığı halde.
  • Yılbaşında çevirileri tamamlayıp en azından yamanın beta sürümünü yayımlamayı planlıyordum, fakat çevirmen arkadaşlar ellerindeki dosyaları teslim edemeyecekler gibi gözüküyor. En azından elimdeki parçayı bitirip diyalogların %60-70 civarını türkçeleştirecek yeni bir alfa sürümü yayımlayabilirim sanırım, tabi kesin konuşmayayım internetim yok çünkü, bu nedenle çevirilerim aksıyor. bu arada elimdeki belgenin %50'sinden fazlasını tamamlamış durumdayım. Diyalog dışındaki içeriğin de zaten %99'u şu haliyle bile türkçe...
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Anlattıklarına baktım yazık yani açık olacak ama ''gevşek'' insanlar işte keşke EE versiyonuna uygun cıksaydı bu tarz bır oyuna yeni başladım indirimdeyken alıyım dedim. Yorumları güzel oyuna iyi puan vermişler biraz zorlanacağım Ama ingilizcem metinlerdeki konuşmaları anlayabilecek seviyede Türkçe olsa tabi daha güzel olurdu her şey için eline sağlık sen yapman gerekeni yapmışsın ama insan hayatı ve zamanı değerlidir. Buraya kadar zorlaman bile senin nasıl hırslı biri olduğunu gösterir. Bu kadar uğraşın için teşekkür etmek istedim.
  • 1724950 kullanıcısına yanıt
    Gönül ister EE türkçe olsun ama katılım belli oyuna ilgi belli, aylarca tek başıma çabalamak demek bu. Hani şu kadar çevirmişsiniz zaten şu kadar kalmış gibi yorumlar yapılıyor, hayır efendim en baştan başlamak demek bu. 20'li yaşlarda olmadığım için haliyle beni her yönden aksatacak bir girişim olur.

Forumda fark yaratacak bireyler var, keza bu noktada tecrübeli arkadaşlar da var. 30-35 kişi el uzattı, bunların en az 10 tanesi bu işlerde deneyimli olanlardı üstelik, ama olmadı ağır geliyor, kim bu işin içine girse işleri güçleri sorumluluğu artıyor, acitasyona başlıyor. Şu işin sonunu göreyim fazlasını istemiyorum. Daha öncede dediğim gibi hiçbir projenin içinde yer almak istemiyorum, sağda solda bakıyorsunuz şu türkçe olsun şunu yapın şöyle destek veririm böyle destek veririm, arzular şelale ama iş fark yaratmaya gelince herkes fare gibi yuvalarına giriyor. Büyük çaplı projelerde destek alamayınca kaybettikleriniz inanın fazla, üstelik getirisi de yok. Gönüllü projeleri hak etmiyor bizim insanımız, çünkü desteklemiyor. Kan uyumunu yakalamış sayılı birkaç ekip istisna, yürüyen projelerin büyük bölümü bireysel çabayla bir yerlere geliyor, indekste 10 kişinin ismini görüsünüz ama işin yükünü çeken 1 kişidir...

• Bir boş vaktinizde normal sürüm yamayı tamamlasanız muhteşem olur. Enhanced Edition zaten tek kişi imkansız. Belki bir çeviri grubu el atar ama pek sanmıyorum aylardır ses yok. Yama eksik de kalsa, witcher ve bu çeviriniz için çok teşekkürler.
  • BAKIRCU B kullanıcısına yanıt
    Çeviri zaten devam ediyor, büyük bir aksilik çıkmazsa normal sürüm tamamlanacak. tabi diğer arkadaşlar da olayın farkına varsa çok daha erken bitecek. bekliyoruz teslim etmelerini. boş dosyalar bittiğinde teslim etseler de etmeseler de ben zaten onları beklemeksizin ilgili dosyalara başlayacağım, yapmadığım bir şey değil, çobanlık da bir yere kadar...
  • Bir aksilik çıkmazsa gün içinde yamanın yeni sürümünü yayımlayacağım arkadaşlar. Diğer arkadaşlarla iletişim kuramadım uzun süredir, onlardan dosya gelse %90'lara varan bir çeviri olacaktı, lakin şu haliyle diyalog yüzdesi %70'lik bir çeviri sizleri bekliyor olacak. Boştaki son parçaya başlayacağım, umarım dosya sayısı bir daha artmaz...

Edit: Yama Yayımlandı. İyi eğlenceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 4 Ocak 2016; 16:34:24 >
  • Eyvallah hocam emeÄŸine saglik takip ediyordum bayadir azmina ve ugrasina takdir ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk önce teşekkür ederim bu kadar uğraşıp yamayi bitirmeye çalıştığınız için. Ben yama programını acamiyorum windows surumumle uyumsuz olduğu için bu yüzden de programin içinde ki dosyalari çıkarıp oyunun klasörüne attim ama şu an oyuna giremiyorum hata verip kapatıyor kendini benim gibi böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.