Şimdi Ara

[ARŞİV] Finansbank Enpara (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.541
Cevap
129
Favori
163.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar enpara kartım bugün geldi imzaladık sözleşmeyi aldık kartı ancak birde isimli kart talep edicem. merak ettiğim ise bu isimli kartım gelince iki kartıda kullanabilirmiyim. ne olur ne olmaz diye yanımda bulundurmak istiyorumda(yurtdışına cıkıcam)
  • Dilbilen kullanıcısına yanıt
    çipli kart degilse yurt disinda sorun yasarsin. orda çipsiz kart kullanilmayali çeyrek asir olmus. Aletler tanimiyor.
  • Benimki yeni enpara cipli kartlarindan. Yurtdisi alisverislerde magaza kullanabilirmjyim. Para cekmeyecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

çipli kart degilse yurt disinda sorun yasarsin. orda çipsiz kart kullanilmayali çeyrek asir olmus. Aletler tanimiyor.

Asyaya gidicem ve hala bircok banka cipsiz kullaniyor sorumun cevabini biliyormusunuz acaba ?

• Dilbilen kullanıcısına yanıt
    asyayi bilmiyorum ama avrupada çogu yerde çipsiz karti tanimiyor terminaller. Magazalar dada problem oluyor. Yandan çekme yeri olsada iptal edilmis oluyor. Kavga ediyorsun kasada çalisan insanlarla. Zaten enpara degisik bir kart. maestro yok içinde. Tuhaf sanki kredi karti gibi visa terminali ile çalisiyor.Ama çip olmayinca. Kart taninmiyor.
  • Selamlar

Arkadaşlar bu gün yaptığım bir alışveriş sonrası öğrendiğim ve kafama takılan bir soruyu paylaşmak istiyorum

ENPARA encard ile yapılan yurtdışı alışverişlerin tamamını "alışveriş yapılan sitenin talep ettiği para birimine bakmaksızın" önce vadesiz hesaptaki TL mizi USD ye çeviriyor akabinde alışveriş yaptığımız sitenin taalep ettiği para birimine çeviriyor dolayısıyla arada hatırı sayılır miktarda kayıp oluşuyor

Bu işlemin gerekçesini sorduğumda banka politikasının bu şekilde olduğunu söylüyorlar

Bu durum diğer bankalarda da geçerli mi bunu yapmayan ve enpara mantığıyla çalışan başka alternatifler mevcut mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoXDiE

Selamlar

Arkadaşlar bu gün yaptığım bir alışveriş sonrası öğrendiğim ve kafama takılan bir soruyu paylaşmak istiyorum

ENPARA encard ile yapılan yurtdışı alışverişlerin tamamını "alışveriş yapılan sitenin talep ettiği para birimine bakmaksızın" önce vadesiz hesaptaki TL mizi USD ye çeviriyor akabinde alışveriş yaptığımız sitenin taalep ettiği para birimine çeviriyor dolayısıyla arada hatırı sayılır miktarda kayıp oluşuyor

Bu işlemin gerekçesini sorduğumda banka politikasının bu şekilde olduğunu söylüyorlar

Bu durum diğer bankalarda da geçerli mi bunu yapmayan ve enpara mantığıyla çalışan başka alternatifler mevcut mudur ?

enpara tcmb döviz kuruna göre aldığın ürünü tl ye çeviriyor. mesela şuan tcmb döviz kuru 3.74 ama gerçekte 3.69 bu farkın nedeni ise tcmb döviz kurunu saat 15.30 da belirler sonraki günün bu saatine göre aynı kur geçerli. 15.30 dan sonraki düşme ve çıkmalar hesaba katılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: FKILIC

quote:

Orijinalden alıntı: FoXDiE

Selamlar

enpara tcmb döviz kuruna göre aldığın ürünü tl ye çeviriyor. mesela şuan tcmb döviz kuru 3.74 ama gerçekte 3.69 bu farkın nedeni ise tcmb döviz kurunu saat 15.30 da belirler sonraki günün bu saatine göre aynı kur geçerli. 15.30 dan sonraki düşme ve çıkmalar hesaba katılmaz.

Öyle olmuyormuş işte problem de orda başlıyor

Şöyleki ;

amazon.de den 68.99 euroluk bir ürün aldım vadesiz TL hesabımda enpara EU döviz kuruna göre 70 euro satın alabilecek kadar para mevcuttu fakat amazon sürekli ödeme hatası veriyordu aradım görüştüm yeterli para var olmasına karşın neden böyle oluyor dediğimde "amazon bizden EU talep etmiş biz sizin vadesiz TL hesabınızdan doğrudan EU ödemesi yapmıyoruz bunun yerine TL niz ile (TCMB döv. kurundan ) USD alıyoruz sonra da onu EU a çeviriyoruz USD dışındaki tüm ödeme taleplerini bu şekilde yapıyoruz" dedi gerekçesini sorduğumda ise telefondaki şahıs "banka politikası böyle" deyip çıktı işin içinden

velhasıl hesaba fazladan bir miktar para daha ekledim ve amazon üzerinden "ödeme aracını tekrar dene" seçeneği ile ödemeyi gerçekleştirdim sonuçta fazladan 2 euro civarında bir kaybım oldu 275 lira yerine 282 lira küsür çektiler

• FoXDiE kullanıcısına yanıt
    Diğer bankalarda öyle . Önce dolara çeviriyor

• FoXDiE kullanıcısına yanıt
    alışverişten önce sorsaydın söylerdik zaten aynısını,
    arkadaşın da dediği gibi birçok bankada bu şekilde.

eğer önceden hesabınız varsa ve hesapta yeteri kadar para varsa (vadeli hesap olmayacak)
    bu durumda direkt hesaptan da parayı keser
  • Enparada altın hesabı açıp bu hesaba havale ile altın alabiliyor muyuz satış sitelerinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLind

Enparada altın hesabı açıp bu hesaba havale ile altın alabiliyor muyuz satış sitelerinden.

Açabilirsiniz ancak Enpara hesapları altın havalesine kapalıdır.
  • Selam, dün kartımı teslim aldım. Çipli olarak geliyor. Ben yinede isim soyisim yazili kart istedim. Yalniz bana m.h guvenlik kodu degisiyor dedi. Yeni kart gelene kadar bu karttan alisveris yapabilir miyim? Yoksa degistigi icin kullanamaz miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömürcan

Selam, dün kartımı teslim aldım. Çipli olarak geliyor. Ben yinede isim soyisim yazili kart istedim. Yalniz bana m.h guvenlik kodu degisiyor dedi. Yeni kart gelene kadar bu karttan alisveris yapabilir miyim? Yoksa degistigi icin kullanamaz miyim?

internet şubesi hesap detayı tıkla en card detaylarına orda detaylar yazıyor. cvc değiştiyse yazar. ama ben değişmşyor diye biliyorum
  • Hocam kartim geldi. Cvc degismis. Bununarka tarafini imzalamak zorunda miyim?

• Ömürcan kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar hiçbir kartı imzalamadim. Prosedür olabilir

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömürcan -- 20 Şubat 2017; 0:49:51 >
    Bu güzel haber.

Ayrıca Enpara artık vadesiz hesapla birikim hesabını birleştirip Cepteteb deki gibi tek hesaba dönüştürmeli.
    Bu haliyle kullanımı zahmetli. Finansbank ın kendi sisteminde bile bu hesaplar birleştirilmiş durumda. Vadesiz hesabınıza bir defa Çift Sarılı Hesap tanımlaması yapıyorsunuz ve vadesiz hesabınız bakiye tutarınıza gecelik faiz vermeye başlıyor. O hesaptan o hesaba havale yapmanız gerekmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 20 Şubat 2017; 11:38:30 >
    ne demek istiyorlar sence
  • adil07 kullanıcısına yanıt
    Kredi kartları geliyor.

• 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.