Şimdi Ara

[ARŞİV] Grand Theft Auto V (ANA KONU) [ARŞİV] (359. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.467
Cevap
48
Favori
291.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 2-3 haftalık bir erteleme beklerken 2 ay ertelenmesi hiç iyi olmadı
    Ön siparişle kutulu almayı düşünüyordum bundan sonra 1 lira bile vermem bu oyuna torentte düşmesini iple çekiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Sistem gereksinimleri çok makul görünüyor, ben önerilen ekran kartlarının en az GTX 770 ve R9 280X olmasını beklerdim, ama zaten grafikler pek iyi sayılmaz mat görünümlü ve yapaylık var, Watch Dogs'daki gece ortamı bundan çok daha iyiydi.

Gece yağmur yağdığında güzel oluyor.
    Su birikintileri bütün şehri ve farları gerçek zamanlı yansıtıyor. Yağmur damlaları da ışığı yansıtıyor. Teknik olarak WD kadar olmayabilir, ama o şartlarda, FPS kamerasından motosiklet kullanmak şahane :)

Matlığın da, şartlara göre değiştiğini söyleyebilirim. Arazi bölümleri gayet iyiydi. Blur'u falan kapama imkanımız da olacaktır.

GPU olarak pek şaşırtmadı, zira PS4'te fan sesi olmadan çalışıyordu.
    CPU'ya şaşırdım. Min gereksinime 8 yıllık işlemcileri yazmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Ocak 2015; 19:50:32 >

• 24 mart sakat olmuş baya. Yama icin pc dede oynayayim diyorum da boyut cok fazla indirmekle ugrasilmaz. Sirf ps4 de bu yüzden kutulu aldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • min verdikleri 500 liralık bilgisayar bunun için mi bekletiyorlar bizi 9800 gt mi kaldı ya oyunu bitmemiş haliyle çıkartsa daha az eleştiri alır 2 yıldır yatıyor 2 ayda dünyaları kurtaracak
  • 2 ay erteleme biraz fazla değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicnouma -- 13 Ocak 2015; 17:38:05 >
  • Erteleneceği belliydi zaten. Rockstar yıllardır konsol odaklı oynuyor, pc tarafını fazla önemsemiyor. Yine de yaptıkları ayıp. Hiç ocak demeden direk mart deseler yine çok fazla kırmazdı oyuncuları. Oyun çıktıktan sonra içeriklerle gönlümüzü almaları şart oldu.
  • erteleneceğini taa 1 ay önce söylemiştim millet diğer konuda linç edicekdi insanlar duymak istediklerini sevip beğeniyor ama görünen köyde kılavuz istemez

ha aral satışa falan çıkartınca bende yanıldıgımı düşünmüştüm yalan yok

olan aralcılara ve diğer sitelerden ön sipariş verenlere oldu iyi ki beklemişim playstore steam key veriyorsa ordan alırım yoksa steam beklemeye devam şimdi biriktirdiğim parayla bir şeyler alırım marta kadar yine para birikir ellam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gopgop -- 13 Ocak 2015; 17:49:42 >

• ooo süper genşler. sınav sonrası
  • Sizce 2gb Gt740m ekran karti acarmi acarsa hangi ayarlarda acar?

• ne yani tepki de mi veremicez direk yazdığımız şeyi siliyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

24 mart sakat olmuş baya. Yama icin pc dede oynayayim diyorum da boyut cok fazla indirmekle ugrasilmaz. Sirf ps4 de bu yüzden kutulu aldim.

Ben de, PC'ye çıkınca satarım diyerek kutulu almıştım; bu gidişle satamayacağız
  • Sistem gereksinimlerine herkes şaşırmış ama ben de milletin şaşırmasına şaşırdım. Arkadaş düşük falan değil. Bilakis yüksek olduğunu söylemek bile mümkün. Öncelikle şunun farkında olalım: Bu oyun aslen PS3 ve XBOX360'a yapıldı. Bu konsollardaki donanımlar da öyle uçan kaçan şeyler değil. Birinde R580-R600 karışımı bir GPU, diğerinde G71'in hızlandırılmış hali bulunuyor. Her zaman söylüyorum, bu konsolların GPU'ları HD 3850 ve 9600 GT ayarında oldu bana göre. Teknik anlamda karşılaştırmak güç. Ama en azından performans bağlamında bu kartlarla eşdeğer tutulabilir. Hatta 9600 GT'yi eş değer almak da zor. Ama konsolların son dönemi olduğunu, artık donanımlarının iyice çözüldüğünü optimizasyon kasıldığını falan düşünerek eş tutalım. Hadi onu da aşıp iş 8800/9800 GT'ye vardı diyelim. Ortaya gayet normal bir tablo çıkıyor işte. Minimum denen şey, eski nesil konsol ayarı grafikler ve FPS gibi görünüyor. Bunun için de 9800 GT fazla bile. Esas mesele de ordaki HD 4870. O nedir arkadaş? 8800 GT'den neredeyse %50 daha hızlı kart, ama bir tutulmuş. O noktada bir gariplik var. Ama sürücü desteği 2,5 yıl önce kesilmiş bir kart konusunda çok fazla tartışmaya da lüzum yok.

Önerilene baktığımızda da yeni nesil konsollara yakın şeyler istendiğini görüyoruz. Yine burada da biraz daha yüksek olduğunu söylemek mümkün elbette. Sonuçta PS4'ün GPU'su da bir HD 7870 değil. Ama çok eleştirilecek bir tarafı da yok. Belki işlemci kısmını eleştirmek daha mantıklı olur. Zira yeni nesil konsollarda bildiğimiz netbooklar/tabletler için tasarlanan işlemci çekirdeklerinden oluşan 8 çekirdekli ve gayet yavaş çalışan bir işlemci mevcut. Bu da zaten güven vermeyen tarafı. PC'ye bakıyoruz, burada AMD'nin en güçlü işlemcisi istenmiş. Arkadaş bu işlemci konsoldakileri resmen dörde katlayacak cinsten bir işlemci. Intel tarafına geçmiyorum bile. Bu kısım bana fazla göründü.

İnşallah bahsedilen donanımlarla konsollardaki ayarlarda 30 FPS üzerinde stabil bir performans çizerler de bu donanımların hakkını verirler. Yoksa sistem gereksinimleri son dönemi düşündüğümüzde güzel olsa da öyle çok düşük de değil. Sonuçta işin içine 120/144 FPS, 4K gibi olaylar girdiğinde yine SLI'lardan, CF'lardan bahsetmek zorunda kalacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

24 mart sakat olmuş baya. Yama icin pc dede oynayayim diyorum da boyut cok fazla indirmekle ugrasilmaz. Sirf ps4 de bu yüzden kutulu aldim.

Ben de, PC'ye çıkınca satarım diyerek kutulu almıştım; bu gidişle satamayacağız

Ben arşivlik aldım ya sıkıntı yok.
    Zaten pahalıya patladı 100 e anca gider, en iyisi dursun.

• M@U kullanıcısına yanıt
    Şahsen GPU'ya şaşırmadım, ama CPU tarafında kötü optimizasyondan korkuyordum. i5 3470 görünce sevindim açıkçası. Önerilen böyleyse, max çizim mesafesi - yoğunluk için, overclocklu 2500K yeterli olacak gibi.

PS4'te, şehir merkezinde CPU yüzünden 20'li fps'leri görebiliyor. PC'de API faktörü, 60 FPS, olası yaya-trafik farklarını ekleyince, önerilen işlemciler normal görünüyor.

Edit: Şehir merkezinde sürat yapınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Ocak 2015; 2:32:39 >
  • başlığa bi edit şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Şahsen GPU'ya şaşırmadım, ama CPU tarafında kötü optimizasyondan korkuyordum. i5 3470 görünce sevindim açıkçası. Önerilen böyleyse, max çizim mesafesi - yoğunluk için, overclocklu 2500K yeterli olacak gibi.

PS4'te, şehir merkezinde CPU yüzünden 20'li fps'leri görebiliyor. PC'de API faktörü, 60 FPS, olası yaya-trafik farklarını ekleyince, önerilen işlemciler normal görünüyor.

PS4'te ne durumda tam bilemiyorum hocam. Ama benim de isteğim bahsedilen işlemcilerle adam gibi performans alınması. Bir tarafa PS4'ün işlemcisini, diğer tarafa 8350'yi koyuyorum, 60 FPS'nin altına düşmemesi gerekiyor diyorum. Ama sen de demişsin, işin ucu yine diğer etkenlere bağlı olacak.

Intel tarafının da genelde AMD'den daha yüksek oyun performansı sunmasına takılıyorum. Gerçi çok çekirdek/izlek yapısı konsollarda iyi kullanıldıysa, bu sefer Core - FX farkı fazla olmayabilir. Ama yine de bahsi geçen konsollara göz önüne alında işlemci konusunda (önerilen kısmında) çok da düşük şeyler istememişler gibi. Bir tık üstünde AMD işlemci yok zaten. Hatta bu işlemcileri görünce, acaba yine işlemci tarafı sıkıntılı bir oyun mu gelecek diye de düşündürmedi değil.

• 2gb Gt740m ekran kartimla ne kadar perfornans alirim islemci ram sorun degilde ekran kartini merak ediyorum medium acar mi

• Sistem gereksinimleri pek yüksek değil. Eğer iyi uyarlanırsa ve sorunsuz çalışırsa çoğu kişi rahatça oynayabilir. Bu oyun ilk olarak PC üzerinden geliştirilmiş gibi görünüyor. Daha sonra geçen neslin konsollarına çıkarıldı ve en son olarak yeni nesil konsollara çıkarıldı. Yeni nesil konsollar bildiğim kadarıyla x86 mimarisi üzerine yapılandırılmış ve bilgisayarlar ile arasında donanım olarak fark söz konusu değil. GTA IV' te olduğu gibi sorunların olmaması gerekir. Sürekli ertelenmesi oyunda hala eksiklerin olduğunu ve yeterince iyi çalışmadığını gösterir. Belki de sadece pazarlama yöntemi olarak böyle yapılıyordur yada kasten geç çıkarıyorlar.
  • Arkadaşlar dostane yardımcı olmak için verilen sistem gereksinimlerine bakıp oyunun optimizasyonuyla ilgili büyük beklentilere girmeyin sonra üzülmeyin.
  • jumong88 kullanıcısına yanıt
    Evet, güya GTA IV aşağıda verilen sistem gereksinimleri karşılandığı sürece rahatlıkla çalışacaktı ama günümüzdeki donanımlar ancak rahatlıkla oynatabiliyor.

quote:

Supported Operating Systems:

Windows Vista (plus Service Pack 1)

Windows XP (plus Service Pack 3, DirectX 9, Microsoft .NET Framework 3.5)

Minimum:

Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
    Memory: 1.5GB

Free Hard Drive Space: 16GB

Video Card: 256MB NVidia 7900 / 256MB ATI X1900

DirectX 9 compatible Stereo Sound Card

Keyboard

Mouse

Recommended:

Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
    Memory: 2GB (Windows XP) 2.5GB (Windows Vista)

Free Hard Drive Space: 18GB

Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870

DirectX 9 compatible Surround Sound Card

Keyboard

Mouse

• 
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.