Şimdi Ara

Arşiv oluşturma konusunda yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bir film arşivi yapmak istiyorum ancak bemim teknoloji bilgim dvd player ile sınırlı olduğu için bilen birilerine danışmak istedim. Yaklaşık 350 tanelik bir listem var çoğu zaten eski yapım olduğu için orjinal satın alamam bazılarını buldum tabi orjinal onları satın aldım. Neyse bi dvd ci bulup dvd olarakmı yaptırmalıyım bilemedim ayrıva pc de izlemek istemiyorum mutlaka tv de izleyeceğim bu arşivi sizce nasıl yapmalıyım rski yöntem dvd ci ile mi yoksa yeni teknolojiler var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Freddy Kruger77

Tekrar merhaba,
    Ben bir film arşivi yapmak istiyorum ancak bemim teknoloji bilgim dvd player ile sınırlı olduğu için bilen birilerine danışmak istedim. Yaklaşık 350 tanelik bir listem var çoğu zaten eski yapım olduğu için orjinal satın alamam bazılarını buldum tabi orjinal onları satın aldım. Neyse bi dvd ci bulup dvd olarakmı yaptırmalıyım bilemedim ayrıva pc de izlemek istemiyorum mutlaka tv de izleyeceğim bu arşivi sizce nasıl yapmalıyım rski yöntem dvd ci ile mi yoksa yeni teknolojiler var mı

Şu konuyu bilen biçok kişi vardır ama neden bana kimse yardımcı olmuyor

• Öncelikle arşiv işine hiç başlamamanı tavsiye ederim. Çünkü çoğunlukla iş abartılıp , hastalık seviyesine geliyor. İlla yapacağım diyorsan , filmleri dvd lere bas ve sakla. Ayrıca 1 tb lık bir harici hdd (2.5") hem tv de izlemene hem de gittiğin yerlere taşımana yardımcı olur.
  • Cevabın için teşekkür ederim hastalık derecesine ulaşmaz çünkü istediğim filmler hep eski yapım korku filmleri başka filmler ilgimi çekmiyor zaten. Bu harici disk denilen şeyi duydum ama yanıyor gibi şeyler duydum karasız kaldım

• "cevap" butonunu kullanarak mesaj atarsan , geri dönüş alma ihtimalin artar . Tesadüf görmesem mesajın güme gidecekti

"yanıyor" dan kastın ne anlayamadım. Eğer çok ısınıyor ise , yapacak bişey yok. Ben darbeye ve suya dayanıklı bi tane 2.5" aldım , nazar
    değmesin epeydir kullanıyorum. Fakat 3.5" olanlar az bir darbede topu dikiyor. Neredeyse tüm arşivi kaybediyordum. Bereket yedekliydi
  • Freddy Kruger77 F kullanıcısına yanıt
    ben de iki tane 2 tb lık var arkadasın dediği gibi artık hastalık oluyor gerçekten oyun arşivi film arşivi yetmiyor dizi arşivi yanma meselesine gelirsek virüs bulaştırmamaya özen gösterdiğin surece sıkıntı bile yasamazsın ama diyorsanki işi garantiye alayım 100 TL fazla ver harddiske yedeklediklerini internet ortamına da yedekleme imkanı veren WD harddiskleri var kesinlikle favorilerim hem veri kopyalama hızı hem de virüs bulaşırsa bulaşsın her seyin güvende

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullandığın tv de hdd film oynatma özelliği varsa,istediğin filmleri liste olarak verip para karşılığında hdd dolum yaptırman.
    indirme ve dvd ile hiç uğraşma arşivciliğin bir kıymeti kalmadı
  • arsiv yapanlari hic anlamiyorum iki tikla zaten istedigim filme ulasiyorum HERSEY internette var neden saklayim ki? onun yerine seed ederim herkesle yaplasirim daha iyi, anlamiyorum.
  • Hemen hemen film seyreden herkes arşiv yapmıştır. Arkadaşın dediği gibi "2 tıkla izleyebiliyorsun, ne gereği var" olayı benimde şu sıralar kafama yatan olay. Ama kaliteli olanları arşivliyorum.

Konuyu açan arkadaşa hitaben, internetten indirip arşiv yapmak en mantıklısı. İndirme gibi bir imkanın yoksa DVD ciler oluyor. Bu adamlar takas yapıyorlar. Sende takas yapıp aynı zamanda bu filmleri kopyalayabilirsin. Gençliğimde böyle yapmıştım. Orjinal DVD satan bir dükkandan kiralayıp kiralayıp kopyalıyordum. Ciddi para ve emek vermiştim. Sonunda hepsini çöpe attımya....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakin ol Sampuan

arsiv yapanlari hic anlamiyorum iki tikla zaten istedigim filme ulasiyorum HERSEY internette var neden saklayim ki? onun yerine seed ederim herkesle yaplasirim daha iyi, anlamiyorum.

İki tıkla ulaştığın filmler çöp kalitede olduğu için arşiv yapılıyor. İsimleri hd ama dvdden daha kötü görüntü kalitesi var. Ayrıca ses de stereo.
  • İstediğin her şeye ulaşabiliyorsun olayı tamamen zırva, tabii bana göre. Online film izlemek kaliteli değil, AKK denen bir illet varken öyle her istediğini kafana göre anında indiremezsin. Hele ki HD izleme takıntısı varsa.

Sadece en beğendiğin filmleri yüksek kalitede arşivle, harika bir iş çıkartmış olursun. Filmlerini keyfe keder açar izler ya da en dikkat çekici sahneleri anında izlersin. Maalesef herkesten bunu anlamasını beklemeyiz. Nitelikli filmleri yüksek kalitede arşivlersen zaten ancak bir değeri olur.
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Dediklerine kesinlikle katılıyorum dediğim gibi zaten istediğim film listem hazır ekstra bi filme gerek yok zaten teknolojiden çok anlamıyorum derdim sadece dvd ye film takar gibi film izlemek öle yok 3 boyut olsun hd olsun diyede derdim yok net görüntü ses olsun yeterli sence hdd alıp mı yapmalıyım ayrıca 1tb hdd görüntüsü en netinden kaç film alır sence ne yapmalıyım yol gösterirsen memnun olurum

• İstanbulda hdd film dolumu yapan yer tavsiye edebilecek var mıdır

• tvde izleyeceksen 10-15gb arası ripler iyi olur. Bunların ses kalitesi de iyidir ama 1 tb hddye en fazla 100 tane sığdırabilirsin. Ses önemli değil dersen ve görüntüden biraz daha kısarsan yify'nin 2-3 gblık 1080p filmleri var, onlar sığar 1 tb hddye
  • beyler ben de arşiv yapmak istiyorum ama ciddi bir sorun var

yabancı filmlerin türkçe dublaj bulmak zor

siz arşiv yapanlar, altyazı mı izliyosunuz genellikle?

mesela titanik türkçe dublajı mükemmel ötesi. bunu da mı altyazı izliyosunuz?
  • Mıaaa kullanıcısına yanıt
    Ben tüm yabancı filmleri ve dizileri altyazılı izliyorum. Örneğin Leonardo (filmdeki adıyla Jack) türkçe konuşunda pekte hoş gelmiyor kulağa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.