Şimdi Ara

Artık dört mevsim lastikler muayeneden geçemeyecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz ay forumda da görmüştüm buna benzer birşey. Artık kışın kış, yazın yaz lastiğinin kullanılması gerektiği yazıyordu. Bu doğru mu? Yani dört mevsim lastik muayeneden geçemeyecek mi artık? Yoksa ben mi yanılıyorum?

• Yapay Zekanın Yanıtı

4 Mevsim Lastikler Muayeneden Geçemeyecek mi?

2023 yönetmeliğine göre, binek ve hafif ticari araçlarda 4 mevsim lastik kullanımı muayeneden geçiş için uygun değildir. Bu nedenle, aracınızın muayeneden geçebilmesi için kış lastiği veya yaz lastiği kullanmanız gerekmektedir.

Ancak, ağır ticari araçlarda 4 mevsim lastik kullanımı muayeneden geçmek için uygundur.

Neden 4 Mevsim Lastikler Muayeneden Geçemez?

4 mevsim lastikler, hem yaz hem de kış koşullarına uygun şekilde tasarlanmış olsa da, mevsimsel lastikler kadar etkili değillerdir. Kış aylarında, 4 mevsim lastiklerin yol tutuşu ve fren performansı kış lastiklerine göre daha düşüktür. Bu da, kış koşullarında güvenli sürüşü engelleyebilir ve kaza riskini artırabilir.

Bu nedenle, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla, binek ve hafif ticari araçlarda 4 mevsim lastiklerin muayeneden geçişi yasaklanmıştır.

Muayeneden Geçmek İçin Ne Yapmalısın?

Aracının muayeneden geçebilmesi için aşağıdaki adımları uygulamalısın:

• Mevsim koşullarına uygun lastikler (kış lastiği veya yaz lastiği) kullan.
    • Lastiklerinin diş derinliğini kontrol et ve yasal sınırın altında olmamasını sağla.
    • Lastiklerinin basıncını kontrol et ve üretici tarafından önerilen basınçta olmasını sağla.
    • Lastiklerinin herhangi bir hasar veya deformasyon olup olmadığını kontrol et.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • öyle bişey mümkün değil tr şartlarında, daha adam akıllı zincir taşıyan yok kış lastiği mi arayacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

öyle bişey mümkün değil tr şartlarında, daha adam akıllı zincir taşıyan yok kış lastiği mi arayacaklar

Yaşadığım yerde kış pek yaşanmıyor zaten. Ondan sordum.
  • Mümkün değil...
  • 4 mevsim lastik diye bişey yokki bide muayneden geçemesin ? Satış stratejisinden başka bişey değil ;)
  • birincisi Tr'de satılan lastiklerin zaten hemen hemen hepsi 4 mevsim diye satılsada yalan valla yalan billa yalan hepsi yazlık.

Bildiğim kadarıyla 1-2 model olması lazım gerçekten 4 mevsim olan.Onlarında üzerinde zaten kışlıklarda olan kar işareti ve yazlıklarda olan sembollerden var yani ikisi birden.

Diğer hususta konu öyle değil yazın ne takıyorsanız takın kimse bişi demez ama yazın kışlık lastikle kışında yazlık veya 4 mevsim denilen lastikle gitmeyin o zaman kalırsınız muayneden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    4 mevsim mi Yaz lastiği mi ?
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.