Şimdi Ara

Artık firmalar kdv ve ötv dahil fiyat göstermiyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden kdv ötv dahil fiyat gösterilirdi. Baktılar gördüler millet ötv kdv eklenince fazla görüyor fiyatı kaçıyor kdv ötv yi eklemeyince fiyat gözümüze düşük geliyor ve müşteriyi bizleri çekiyor. Ticari pazarlama tekniği. Dikkatli uyanık olun. Çoğu firma bunu yapıyor yapmayanda var ama onlarda yakında böle yapmaya başlar. Biz Türk toplumu olarak vergiler dahil fiyat görmeye alıştık. Şimdi alıştığımız şeyi kullanıyorlar resmen.

• Olması gereken de bu değil mi? Müşteri neye para verdiğini bilmeli. Nekadar sömürüldüğünü de. Amerikada tüm fiyatlar vergisiz olarak yazar. Vergi kasada eklenir. Bu sayede millette nekadar paranın devlete gittiğine dikkat eder ve daha bilinçli bir vatandaş olurlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    Doğru ama benim anlatmak istediğim tr'de yıllardır böyle değildi. Vergiler dahil fiyatla müşteriye sunulurdu. Amerika'da biliyorum bütün herşeyde öyle olduğunu ama tr'de sadece otomobillerde bu böyle. Ticari birşey olduğunu düşünüyorum. Müşteriyi yanıltmak çekmek olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9B9D22A8A -- 28 Mayıs 2017; 23:45:8 >
  • aslında iyi bir şey. Araç fiyatı, kdv ve ötv yi ayrı ayrı gösterirlerse millet nasıl kazıklandığını daha iyi anlayacak. Yavaş yavaş tepki göstermeye başlayacaktır.
  • Musteriyi yaniltmak icin oldugunu sanmiyorum. Herkes fiyatlarin pahali oldugunu soyluyor adamlarda evet pahali al bak ben bu fiyata satiyorum hepsi bana kalmiyor mesaji vermeye calisiyorlar.

Ben olsam bende oyle yaparim.
    Boyle bi kafa olamaz adam oraya 40bin yazayimda bayiye gelene elbet 90a satariz diyecek hali yok ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 29 Mayıs 2017; 0:14:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen olabilir. benim ki sadece bir tahmindi senin dediğin daha mantıklı.
  • olması gerekende budur zaten ama ülkemizde 'mali anestezi' yani sürekli dolaylı vergi koyarak mükellefin aslında vergi ödediğini hisetmemesi sağlanıyor.Etiketlerde vergi dahil fiyatlar yazmaza mükellefin olaylara karşı bakışı değişir ve bu da devlet için sakıncalı bir durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamlar haklı arkadaş. Görmüyor musunuz, forumda gün aşırı x model 150 bin lira, y model 200 bin lira. Yok o para passata verilir mi, mondeo bu kadar eder mi, insigniaya bu parayı veren olur mu. Bla bla bla. Farkında değil ki aldığı arabanın aynisindan bir tane de devlete hediye ediyor. Hele ki 2.0 motor üstü ise, 1 tane kendine alıyor 2 tane devlete alıyor. Geçen sene 31 bin liralık arabayı 55 bin liraya aldım. Bu milletten alınan vergilerle her sene yeni bi ülke kurulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: beratad

aslında iyi bir şey. Araç fiyatı, kdv ve ötv yi ayrı ayrı gösterirlerse millet nasıl kazıklandığını daha iyi anlayacak. Yavaş yavaş tepki göstermeye başlayacaktır.

bende böyle düşünüyorum, umarım görürler
  • Keske tum otomobil firmalari birlik olup aadece vergisiz fiyattan reklam yapsa. Dusunsenize x firmasi 30bin liraya arac sagiyoruz diye reklam yapsa ve insanlar 30 bin diye gittigi aracin vergilerle 70bin oldugunu gorunce nasil kufur eder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 29 Mayıs 2017; 1:20:57 >
  • Dün vardı..

2.0 passat..

Vergisiz fiyat 106 bin.

Satış fiyatı 270 bin..

Şu durumu bile kabullenen halk her şeye müstehak.

• Firmalarda vergiye isyan etmiş.
  • Herkes ne kadar giriş var görsün.

• ikinci el satanlar yüksek fiyatları nasıl açıklayacaklar bakalım

ödediğim kdv ötv yi ,tekrar senden geri alıyorum diyeceklermi.

• Ben sonuna kadar destekliyorum. Vergisiz fiyatın çok yüksek olmadığını göze daha çok sokmak için iyi.

Ancak, Türkiye'de KDV kanununda belirtiliyordu sanıyorum, sadece perakende satılan ürün ile ilgili olabilir. Emin değilim. Türkiye'de KDV dahil fiyat yazmak zorunluluktur. Ancak bayi orada sadece bireye satış yapmadığı için, vergisiz fiyat yazması legal olabilir.
  • merak etmeyin fiyat bileşenlerini ayrıştırınca insanda "ne kadar ucuzmuş alayım bari" diye bir algı oluşmuyor. araba bu , pazardaki meyve-sebze değil ki..
  • Bütün firmalar bunu yapmalı. İnsanlar bu yüksek fiyatların neden kaynaklandığını görsün.

Gerçi bu hüloglar bunu bile göremeyecek kadar cahil tipler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ikinci el satanlar yüksek fiyatları nasıl açıklayacaklar bakalım

İkinci el satanın şunu yapmasını mı bekliyorsun ?

"Ben 125.000TL'ye bu arabayı alırken aslında arabaya 70.000TL ödedim, o yüzden fiyatı 70.000TL sayıyorum, 10.000TL de ikinci el değer kaybı olmuştur, buyur 60.000TL araba"

Beklediğin şey bu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ikinci el satanlar yüksek fiyatları nasıl açıklayacaklar bakalım

İkinci el satanın şunu yapmasını mı bekliyorsun ?

"Ben 125.000TL'ye bu arabayı alırken aslında arabaya 70.000TL ödedim, o yüzden fiyatı 70.000TL sayıyorum, 10.000TL de ikinci el değer kaybı olmuştur, buyur 60.000TL araba"

Beklediğin şey bu mu ?

aynen,hangi ülkede ödediğin vergiyi 2. el satarken geri alıyosuncevap türkiye

• Valla değil vergiyi ayrı yazmak,istersen bin parçaya ayırıp öyle yaz,gözüne sok...Bir kitle var ki,onlara hiç bir konuda hiç bir şey anlatamazsın...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.