Pc power tuşuna basınca fanlar dönüyor, bip sesi gelmiyor.Resete basınca pc açılıyor usb aygıtlarından bir bazende iki tanesi için tanınmadı yazıyor.Tekrar başlatınca Usb leri tanıyor fakat ses ve tv driverini görmüyor.İşlem esnasında internet , oyun, film vs. kilitleniyor.Pc toplayan adamın dükkanına kasayı götürdüm.Yaklaşık 3 saat boyunca fanları dahi elle durdurup ısıyı arttırdığımız halde pc yi defalarca her detayına kadar kontrol ettiğimiz taktirde hiçbir hata veya donanımsal arızaya rastlamadık.Evde denedim prizleri kontrol ettim prizlerde sorun yok.Böyle bir problemle karşı karşıya kaldım.Voltaj regülatörü çözüm olur derseniz satın alacağım.Ayrıca ups in gerekli olduğu kanısındayım.Yardım ederseniz çok sevinirim.Saygılar..
Sistemim;
Gigabyte 870 a-ud3 ddr3 1866 kingston 4gb 1333 mhz cl9 amd phenom ıı 965 x4 3.4ghz samsung 1 tb geforce 9800 gtx gddr3 650 watt power supply samsung 22" lcd kart reader cd rom asus + lg evim trafoya yakın mesafededir
kardeş belki denemişsindir ama sadece fikir olarak belirteyim; kasa bilgisayarcı da normal olarak çalışıyorsa sen evde pc ye takmış olduğun diğer donanımları klavye+mouse+yazıcı vb. vs. donanımları kontrol ettin mi yani senin evdeki elektriksel bir farkın bu kadar problem çıkaracağını zannetmiyorum sonuçta o zaman powersupple ne işe yarıyor + kaliteli bir sistem bence sen kasa evde bağlamış olduğun tüm harici donanımları değiştirip öyle bir dene
bu tür aygıtları takmadan denedim bakalım aynı sorunlar oluşacak mı diye ama sorun tekrarladı.klavye mouse hiç takmadım başkada birşey yok güç ve dvi girişi var.yani her türlü yöntemi denedim.ama çözüm yolu bulamadım.
bilgisayar topraklı bir prizemi bağlı. arkadaşımda buna benzer bir sorun olmuştu bize getirdiğinde sorunsuz çalıştı. prizin topraklı mı dedim yok dedi topraklıya tak dedim evinde topraklı bir prize takınca düzeldi.
bencede
quote:
Orijinalden alıntı: sagokafkefkasva
bilgisayar topraklı bir prizemi bağlı. arkadaşımda buna benzer bir sorun olmuştu bize getirdiğinde sorunsuz çalıştı. prizin topraklı mı dedim yok dedi topraklıya tak dedim evinde topraklı bir prize takınca düzeldi.
prizler topraklı arkadaşım çaresiz bir şekilde kaldım.artık fikir bile yürütemiyorum.
bilgisayarcıda çalıştığına göre mutlaka sorun elektrikle alakalıdır. peki aynı güç kablosuylamı denediniz. belki prizle psuya bağlanan güç kablosunda sorun vardır. bide evinde tek prizdemi denedin yoksa farklı prizleri denedinmi
öncelikle elimde 3 ayrı güç kablosu var tek tek denedim emin olmak için.sonra tek prize taktım altılı priz,ikili priz ve üçlü prizlerle denedim ama sonuç değişmedi.
evdeki diğer prizlerde de kontrol ettim yani pc'yi komple farklı odaya taşıyıp denedim
Evinizin hattinin toprakli olduguna emin misiniz? Toprakli priz demek toprak hatti oldugu anlamina gelmez.
binaya toprak hattı çekildi ondan eminim
quote:
Orijinalden alıntı: radius38
kardeş belki denemişsindir ama sadece fikir olarak belirteyim; kasa bilgisayarcı da normal olarak çalışıyorsa sen evde pc ye takmış olduğun diğer donanımları klavye+mouse+yazıcı vb. vs. donanımları kontrol ettin mi yani senin evdeki elektriksel bir farkın bu kadar problem çıkaracağını zannetmiyorum sonuçta o zaman powersupple ne işe yarıyor + kaliteli bir sistem bence sen kasa evde bağlamış olduğun tüm harici donanımları değiştirip öyle bir dene
kardeş bildiğim kadarı ile PSUnun görevi woltaj oynamalarını dengelemekten ziyade anakarta ve diğer parçalara şebekeden gelen 220 v. u uygun voltajlarda dağıtmak diye biliyorum !.. dediğin gibi olsa kaliteli psu kullananların hiç biri UPS almaz !..
quote:
Orijinalden alıntı: lazminator
quote:
kardeş bildiğim kadarı ile PSUnun görevi woltaj oynamalarını dengelemekten ziyade anakarta ve diğer parçalara şebekeden gelen 220 v. u uygun voltajlarda dağıtmak diye biliyorum !.. dediğin gibi olsa kaliteli psu kullananların hiç biri UPS almaz !..
Evet PSU'nun görevi şebeke elektriğini sisteme uygun şekilde dağıtmak ama olası bir dalgalanma yada yüksek voltaj durumunda bütün parçaları korumak gerektiğinde voltajı tamamen kesmek için gerekli sistemleri barındırır.
Asıl soruna gelicek olursak bilgisayarcıda sorun yok sende varsa kasaya dışarıdan taktığın parçalarda bir uyumsuzluk var.Klavye,mouse,wireless adaptör vb. artık ne takıyorsan.Hatta bu takılı parçalar bilgisayarı anakart ekranından öteye gitmemesine bile sebep olabiliyor.Bunu kontrol et...
quote:
Orijinalden alıntı: lazminator
quote:
Dediginiz cihaz REGULATOR, PSU'da 1. katta kullanilan kapasitorlerin kapasitelerine gore bu elektrik inip cikmalari tolore edilebilmektedir. Her UPS cihazinda REGULATOR yoktur, bilginize.
Doğru yaklaşım yanlış yorum.klavye,mouse wireless adapter vs.. bunlar olmadan da aynı problemler devam ediyor.Yani sorunun bununla bir ilgisi yok maalesef.Deneme yanılma yöntemi ile detayına kadar kontrol ettik. Yinede çok teşekkürler.
Benim evim müstakil regülatörlü ups bana göre değil.Ama olur derseniz 2kwa lık regülatörü ups e bağlamayı planlıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme