Merhaba, Uzun süredir Turknet kullanıcısı olarak aldığım hizmetten memnun olsam da hız yükseltmek istediğim zaman karşımda bir opsiyon yok. Diğer operatörlerin hepsi yüksek hızlı paketlere geçmişken bizler 100Mbps'de takılıp kaldık. Gerekirse şu tek fiyat politikanızdan vazgeçip farklı paketler sunun artık kullanıcılarınıza. Henüz böyle bir çalışmamız bulunmuyor diyorsunuz aylardır, Turknet'te kalmak isteyenler hep 100Mbps ile sınırlı mı kalacak yani? Bir de resmi taahhütlü alternatif paketleriniz de olsun, sizin aboneniz olarak kalmak istiyorum ancak sık sık fiyat artışı yaşanmayacağına dair bir taahhüt istiyorum, TTNet ve Superonline'da bu mevcut, diğer bazı ufak servis sağlayıcılar da 1Gbit paketleri için taahhütlü paket sunuyorlar. Sizde de böyle bir alternatif olsun, isteyen yine taahhütsüz devam etsin. Ben uzun süreli kullanıcı olarak sabit fiyattan anlaşıp taahhüt yapmak istiyorum. TTNet'deki saçma internet sansür politikası olmasa inanın şu an çoktan taahhüt verip geçmiştim. |
Artık Turknet VAE kullanıcıları için Taahhütlü paketler ve 200/500/1000 paketleri gelmeli
-
-
Taahhüt olayı TurkNet'in internette özgürlük yapısına ters. Böyle birşey kolay kolay olmaz. -
Hocam alt yapınız büyük ihtimalle telekom. ISS değiştirin. Ben öyle yaptım. Ne diye aynı hizmete daha fazla para veresiniz? İnanın değişen hiç bir şey olmuyor. Sadece fiyatı ucuzluyor. Bulabildiğiniz en ucuz iss'ye geçin. Ben türknetten sonra iki farklı firmayı denedim. İkisinde de sıkıntı yaşamadım. Ek olarak Türknet eski türknet değil.
Ha sansür konusuna gelirsek, VPN kullanın. Zaten şu yeni internet yasası çıkınca hepimiz mecburen vpn'e alışacağız başka çaresi yok. Belki sosyal medyayı komple yasaklayacaklar. Ya da Çin'deki gibi sadece yerli sayfalara girilebilecek filan. Ne kadar sert bir şey gelecek daha bilmiyoruz. Seçimi bekliyorlar büyük ihtimalle. Bu seçim zaten internet için dönüm noktası olacak. Herkes kararını ona göre versin.
-
Superonline vodafone gibi büyük İSS'lerde TT VEA +100 üstü vermiyorlar. Bana kalırsa bu noktada temel hedefleri kendi hizmetine ikame ürün sunmamak ticari olarak kar marjı daralır.
Ayrıca TürkNet TT altyapısına ayrım olmaksızın tek fiyat sunuyor. Gigafiber hizmetini de bu vizyona dahil edebilirdi fakat fiyatlandırma olarak aboneleri kazanmak için kendi alt yapısından simetrik gigabit'i daha ucuza sundu.
Forumlarda, sosyal medyada, arkadaş çevremde gözlemlediğim kadarıyla fiber kurulum işinde TT'ye oranla daha seriler. Bu vizyonda yatırım olursa gerçekten devlerin seviyesine ulaşır.
Taahhüt konusunda sektör bile bunu öngöremedi.. Emsal taban ve tavan fiyatlarına kıyasla rakiplerin içinde ortalamayı yakalıyorlar bence.
-
Hocam bunu ciddi düşünüyorum ancak ya pingler sıkıntılı oluyor ya da sitelerde ip engelli sansür problemi oluyor, VPN'siz resim host siteleri bile açılmıyor bazılarında.
Gibirnetin konusuna baktım millet ara ara kesintilerden falan bahsediyor, İK mantıklı olabilir sade yüksek ping ve sansür problemi yoksa.
Ben açıkcası ucuzluğu da geçtim de 200 veya 500 Mbps'e geçmek istiyorum 8Mbps upload yetersiz geliyor çünkü işim gereği. Oyun geliştiriciyim ve sürekli karşıya
build gönderiyorum yükleme süreleri can sıkıyor. İK 500Mbps'de sanırım 40Mbps upload var, bu tarife de işimi görür gibi. Açıkcası Gigafiber gelene kadar Turknet'i
bırakmayı düşünüyorum şu şartlarda.
-
Hızlı internete ihtiyacım olmadı hiç. O konu beni aşar. Fakat ille de "sansürsüz" olsun diyorsanız, madem yazılımcısınız, artık kendi vpn'inizin kurmanızın vaktinin geldiğini biliyor olmanız lazım. Artık DNS bile yemiyor malum. VPN şart. Kime geçerseniz geçin, internetin geleceği sansürlü olacak.
-
İşte Turknette DNS ile halloluyor o yüzden VPN'e ihtiyacım olmadı hiç, yoksa VPN kurma işlerine girerdim ama o da maliyet tabi.
-
Vdsl vae için mümkün değil, yerleşik operatör vdsl'i gözden çıkarmış, 100mbiti-240tl'ye satmak işlerine geliyor, ftth altyapılarda belki alternatiflere 1000mbit için bir anlaşma olabilir, ama onuda kendi altyapısındaki fiyata satamaz,mümkün değil, tt yüksek hızlarda penetrasyonu arttırmak isterse olur.
-
Gelmeyecek, en azından kısa vadede. Neden mi? Cem Bey zaten röportajında Telekom zam yapacak mı, yapmayacak mı endişesi taşıdıklarını, bunu da müşterilere yansıtmak istemediklerini aktarmıştı. Kısacası sürekli fiyat değiştirmek istemiyorlar. Önümüzde Ekim zammı söylentisi var ve güçlü bir söylenti. Üstüne yılbaşı zammı giderek yaklaşıyor. Türknet'in bu karışık ortamda politikaları gereği geri planda kalacağını düşünüyorum. Şu anda bir tık zedelenen imajlarını Gigafiber ile onarmaya çalışıyorlar, hedefleri olabildiğince hızlı büyümek ve reklam yapmak.
Ayrıca taahhütlü paket Türknet'in politikalarına o kadar ters ki... Pek beklememek lazım bunu da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kron0S -- 23 Eylül 2022; 3:55:45 > -
Merhaba, taahhütlü paketlerimiz şu an için bulunmuyor. GigaFiber altyapımızın dışındaki bölgelerde 100 Mbps'e kadar hizmet veriyoruz. Şu an için değişiklik bulunmuyor. İlerleyen zamanlarda gelişme olması durumunda forum üzerinden duyuru yapacağız. -
Bu zor gibi görünüyor. Türknet'in o zaman tek paket olayından vazgeçmesi gerekir ki bunu istemedikleri net.
Şuan hızlı interneti Gigafiber üzerinden vermeyi tercih ediyorlar gibi görünüyor.
-
Ben sırf bu yüzden 5 senelik Türknet aboneliğimi sonlandırıp Netspeed'e geçtim 225 mbps download 30 mbps upload alıyorum memnunum değişen hiç bir şey olmadı.
-
Seneye kadar vakti var hızları yükseltmezse güle güle
-
turknet 100 üstü ve altı paketler çıkarmayarak kendi ayağına sıkıyor haberi yok. normalde altyapı neyi desteklerse onu veriyorlardı ama gpon'da sınır 100 mbps mi? eskiden 75 mbps'e kadar destekleyen vdsl altyapım vardı, o zaman bu hızı veriyorlardı. artık gpon altyapıya sahibim ver o zaman 170 TL'ye 1gbps hız?
-
Merhaba, şu an için paketlerimizde bir değişiklik bulunmuyor ama olması durumunda sizlere bilgi vereceğiz. -
üst vae ftth paketleri vermeye başlarlarsa turknet'e geri dönerim. 100mbps yetmiyor artık.
-
Türk netkendi fiber altyapısı haricinde Türk telekom fiberi üzerinden 100Mbit üstü hızlarda internet VE-RE-MEZ. Çünkü "Tek Fiyat" sloganına aykırı! @TurkNetDestek
-
Merhaba, gigaFiber altyapımızın dışındaki bölgelerde şu an için 100 Mbps'e kadar hizmet verebiliyoruz. Bu konuda gelişme olması durumunda forum üzerinden duyuru yapacağız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X