Şimdi Ara

Artık Yaşlılara Yer Vermiyorum (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
4
Favori
16.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi .... yiyosun derdimde hade nese....Gerçekten ihtiyacı olanlara yer vermemiz gerekli.....
  • Konuyu açan arkadaş belli ki bir şeyler yaşamış ondan böyle şeyler söylüor.Ben de elimden geldiğince yürümekte zorlandığını farkettiğim yaşlılara ve hamilelere yer veriyorum.Hatta misal 2 arkadaş, sevgili gelmişler herkes tek tek oturmuş.Onlara bile gelin böyle oturun diyorum, ben başka yere geçiyorum.Çünkü aynı durumda benim de kaldığım oluyor.Sadece otobüs minibüs için geçerli değil, her yerde kibar bir şekilde rica ediyorum.Çünkü ben kız arkadaşımla yan yana gitmek isterim her daim.İki arkaya geçmesi bir şey kaybettirmez o adama.Ama doğru düzgün istemesini bileceksiniz.Yoksa kimsenin size yer verme zorunluluğu yok.
  • yaf 10 15 dk. ayakta gitmekle ölmem yada 50 60 dk. yla
  • Ayakta duramayacak durumdaki insanlar ya boş otobüs bekleyecek, ya imkanı varsa taksiye binecek, ya da oturduğu yerde oturacak. Başka şansın yoktur biner ona lafım yok ama 5 tane ufacık çocukla binen kadınlar oluyor, gezmeye tozmaya gidiyorlar ama bariz belli. Onlara yer vermeyi zerre istemesemde çocuklara üzülüyorum. Kendin geber ama çocuklara çektirme o tıkış pıkış otobüste eziyet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Mesajını okudum da, ALAK; tartışma becerin ve hele ki amacı olmayan laf sokma çalışmaların fazlasıyla liseli işi...

Sana sonuna kadar katılıyorum, ah bu ALAK_ yokmu bir elime geçirsem.

hayatın "çevir kazı yanmasın" yemin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: chuck billy

quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Mesajını okudum da, ALAK; tartışma becerin ve hele ki amacı olmayan laf sokma çalışmaların fazlasıyla liseli işi...

Sana sonuna kadar katılıyorum, ah bu ALAK_ yokmu bir elime geçirsem.

hayatın "çevir kazı yanmasın" yemin ediyorum

Edersin tabi, delikanlı adam yiyemiceği muzu soymaz,sen soy gitsin. Bir zararı mı var sanki :) Senle muhabbet etmek güzel dostum ancak, sabahtandır pc başında pinekliyorum, benim saatlerim gelmeye başladı inceden çıkıyorum, alsancak kordona doğru gidicem. İzmirdeysen,alıyım seni de bi kadeh birşeyimi iç, hesap benden :) İzmirdeysen çok ciddiyim, gelip alırım neresinde olursan ol, yüzyüze konuşalım isterim.

Neyse ben çıktım, artık başka zaman, ama izmirdeysen kesin pm at hadi eyvallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALAK_ -- 4 Aralık 2010; 18:38:34 >

• Ankarada iseniz saat 10 dan sonra otobüse binmeyin belki her semt öyle değildir ama bizim ki öyle tüm yaşlılar ellerinde serbest geçiş kartı(bazılarına dikkat ediyorum şoföre karı gösterirken FBı ajanı gibi hareketler:)) ile doluşup Ulus'a ekmek almaya gidiyorlar :)
  • Önemli olan insanın içindeki merhamet duygusu... Anlayana.
  • Bende yorgun olursam vermiyorum yolumda uzun oluyor ancak çok yaşlı ,hamile veya çocukluysa kimse yer vermezse veriyorum.Ama yorgun olmazsam yer veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theo Angelopoulos -- 4 Aralık 2010; 18:45:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: proteo

Önemli olan insanın içindeki merhamet duygusu... Anlayana.

Bakın, ben yer vermem. Bu demek olmuyorki merhametli değilim. Çoğu kişi diyeceklerimi zaten yazdı. Stajdan çıkıp eve geliyorum misal, yorgun oluyorum ve oturabilmek için 3-4. minibüsü bekliyorum. Birde gel yaşlılara yer ver. Ayrıca başıma gelen bazı olaylarıda yazmıştım. Bundan sonra çok nadir yer veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat57

quote:

Bakın, ben yer vermem. Bu demek olmuyorki merhametli değilim. Çoğu kişi diyeceklerimi zaten yazdı. Stajdan çıkıp eve geliyorum misal, yorgun oluyorum ve oturabilmek için 3-4. minibüsü bekliyorum. Birde gel yaşlılara yer ver. Ayrıca başıma gelen bazı olaylarıda yazmıştım. Bundan sonra çok nadir yer veririm.

En arkaya köşeye otursana hocam

• Yaşlılara ve hamilelere yer veririm. Ama 8 saat derse girecem beynim sulanacak sonra elin kokonası günlerde fink atıp sonra otobüse binip yanıma gelecek...Sittin sene yermem o karıya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

quote:

Orijinalden alıntı: swat57

quote:

En arkaya köşeye otursana hocam

Öyle yapıyorum tabi. Boş olan en uzak yere oturup kulaklığı takıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: shotufuk

quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

Orijinalden alıntı: shotufuk

quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

Her gün Ataşehir-Üsküdar güzergahında gidip geliyorum. Git-gel toplam 2 saatim yollarda geçiyor.

Perşembe okuldan çıktım, bindim otobüse her zamanki gibi. 2-3 yer kalmıştı. Onları da zaten binen diğer kişilerle beraber doldurduk. Ben de sol arka taraftaki dörtlüde yer buldum. Taktım kulaklığı, slow bir şeyler dinlemeye başladım.

Sonraki durakta 45-46 yaşlarında teyzenin biri bindi. Yer istedi benden. Ben de kulaklığımı çıkarıp, "Kusura bakmayın teyzeciğim, çok yorgunum." dedim. Hiçbir şey demedi.

Tam kulaklığımı tekrar takarken, yanındaki kadına "Görüyor musun kızım, yeni nesil hep böyle." dedi. O an sinirlendim biraz. "Teyzeciğim, siz kaç saattir dışarıdasınız?" dedim. "3-4 saattir evladım, çok yoruldum." dedi. Ben de, "Bakın teyzeciğim; iki haftadır sınavlara giriyorum. Bugün ikisi sınav olmak üzere yedi ders vardı. Zaten 1 haftadır halsizim ve sınav var diye zar zor okula geliyorum, günlerdir canım çıkıyor. Lütfen bırakın da evime dönerken oturayım şu koltukta. Bakın; çantam yerde, kucağıma alamıyorum. Defteri, kitabı zor sığdırdım. Kucağıma alınca bacaklarım ağrıyor. Normalde yer verirdim ama cidden çok kötüyüm. Ne olur anlayın beni." dedim. Kadın hiçbir şey demedi. Gitti başka birinden yer istedi zaten daha sonra da. Millet de tip tip baktı bana.

Sınava girsen çıksan nolur.Kaç yazar.Sanki koşarak gidiyorsun evine.Kalk ayakta bekle.
    Mert olun biraz gururlu onurlu olun.Teyze sana cevap vermediyse yaptığın saygısızlıktan ötürü vermemiştir.
    Çok yorgunum diye ağlayacağına hiç çıkarmasaydın o kulaklığı kulağından.
    Umarım gün gelir aynısını sen yaşarsın.Hatta dahada beterini.
    Yazık..

Aynı durumda sen olsan bunları diyebilecek misin acaba? Çantayı kucağımda tutamıyorum diyorum, ayaktayken sırtımda nasıl taşıyacağım? Eve geldiğim gibi kendimi yatağa yığdım zaten zor geldim. 2 haftadır beynim sulandı, her tarafım ağrıyor. Berbat durumdayım ya!

Klavyeden kolay tabii laf atmak...

Gittiğin yolun 40 katını gidiyorum.
    Ataköy-Kayışdağı.
    Bir kerede senin yaptığın saygısızlığı yapmadım.
    Klavyeden değil,senin türevine denk gelsem ense kökünden tutup kaldırırım zaten.

hiç bir halt yapamayacağına adım gibi eminim, buradan sallamak kolay tabi.

öğrenci adamdan yer bekleyen insan da asıl adilik. hamal değilse bir öğrenciden daha çok yorulamaz. dışarıda sürteceğine evde otursun, ayakta durmaya mecali yoksa.

birkaç kere yer verdim, teşekkür bile etmeden oturdu hanzo. dedim senin allah belanı versin. daha da kimseye yer vermem zaten. bi tarafı yiyen kaldırır.

• Cevaplar başlamış bende cevap vereyim....

@PlutosDaddy

Ben direkt seni hedef almadım, yorgun olduğunda yada sakat olduğunda tabi yer verme ama cevapta verme baktın bir iki laf attılar bacağımdan sakatım vs birşey de bende lafı direkt birilerine hedef almadım hedefim şu "ekmek bulamıyorsan pasta ye" hesabı yapan oturmak isteyen belediye ile değilde taksiyle gitsin diyorlar e yurdumun büyük bir kesiminin maddi durumu zaten belli bunları tartışmamak gerek yine söylüyorum yazdıklarım direkt seni hedef almamıştır

@TyleR DuRDeNx

söylediğin insanlara yer vermezsen aksine sevap kazanırsın benim yorumum senin yazdıklarına değil 60-65 yaş üstüne normal yurdum insanına yani,

• Dediğim gibi normalde ben de yer veririm yaşlı insanlara, ya da ihtiyacı her halinden belli olan yaşlı/genç tüm insanlara fakat gelip de direk çemkirmeye başlıyorsa ya da ihtiyaç durumunu göz ardı ederek terbiyesizlik ediyorsa asla vermem.
  • ağzını burnunu kır onların hele elinin tersiyle burun kısmına sertçe ve hızlıca vur çok manyak oluyor afallıyor birşey yapamıyor tarafımdan test edilmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: spitiger

Aradan 2 hafta geçti geçmedi, aynı durak, aynı körüklü otobüs.
    Orta kapının sağındaki çift kişil koltuktayım, yanımda ihtiyar bir amca. Koltuklar yine dolu, ayakta pek insan yok. Birkaç durak sonra bir afet bindi otobüse, yüzünde kocaman bir gülümseme, az ıslanmış, elinde şemsiyesi, neşeli bir panik halinde. Eminim hatta kanatları, etrafında parlak bir ışık, başının üstünde altın bir halesi vardı... Otobüsün içinde ağır çekim herşey. Otobüsün en arkasına bakarak, seke seke gidiyor. O daha benim olduğum yere ulaşmadan fırlıyorum yerimden "buyrun diyorum" tövbe etmiş ben Teşekkür ediyor yine kocaman bir gülümsemeyle, oturuyor. Ben demire tutunup dikiliyorum yanıbaşında. Bir on dakika geçmeden yanındaki amca iniyor durakta kız bana bakıp yine o gülümsemesiyle "buyrun ayakta kalmayın" diyor. Oturuyorum, çekingen, utangaç sanki... Sonra o akşam buluşuyoruz mecidiyeköy de bir cafede. Aşkım, herşeyim oluyor sonra

NOT: Fantezi değil, tamamen gerçektir

Yok artık..

• quote:

Orijinalden alıntı: spitiger

Bağcılar-Mecidiyeköy iett otobüsü... tarih 2005, aralık.
    Körüklü otobüs, solda tekli koltuklardan birindeyim. Koltuklar full dolu ama ayakta bir iki genç çocuk dışında kimse yok.
    Bir süre sonra insanlar binmeye başladı duraklardan, yine kalabalık değil ama gözüme türbanlı bir kadın çarptı, şöyle bir gözgöze geldik. Bende işte ne bileyim, kalkıp yerimden "buyur abla" dedim... koltuğu göstererek dedim ama
    "sen kim oluyosunda bana yer veriyosun" dedi kadın. "pardon anlamadım" dedim. Salak manyak ıvır zıvır saymaya başladı bana. Herkes bize bakıyor otobüste, bilmeyende bişiy yaptım sanacak, utanıyorum. 1 dakika boyunca saydı abla bana. Koltuk hala boş. Sonunda "abla sen psikopat çıktın ya" dedim. Etrafta birileri gülmeye başladı, gençler. Bu daha çok köpürdü o zaman. Artık ne yapacağımı bilemedim, oturdum koltuğa sonunda, abla hala sayıyo. Ama ne saymak, otomatik pilota almış sanki, kelimelerin bir çıkışı var, dudakların hareketini gözle yakalamak imkansız, radara yakalanmaz hatta o derece. Sonunda şoför ve etraftaki diğerleri sus be kadın falan demeye başladı falan da ilerledi arkaya konuşa konuşa. Ama yol boyu susmadı yine arada duyuyorum sesini. Bu abla nasıl bir insandır, neden, niye sorularının yanıtını veremedim yıllar boyunca.
    O gün tövbe ettim yer vermeye ulan dedim, bir daha yaparsam iki olsun.

Aradan 2 hafta geçti geçmedi, aynı durak, aynı körüklü otobüs.
    Orta kapının sağındaki çift kişil koltuktayım, yanımda ihtiyar bir amca. Koltuklar yine dolu, ayakta pek insan yok. Birkaç durak sonra bir afet bindi otobüse, yüzünde kocaman bir gülümseme, az ıslanmış, elinde şemsiyesi, neşeli bir panik halinde. Eminim hatta kanatları, etrafında parlak bir ışık, başının üstünde altın bir halesi vardı... Otobüsün içinde ağır çekim herşey. Otobüsün en arkasına bakarak, seke seke gidiyor. O daha benim olduğum yere ulaşmadan fırlıyorum yerimden "buyrun diyorum" tövbe etmiş ben Teşekkür ediyor yine kocaman bir gülümsemeyle, oturuyor. Ben demire tutunup dikiliyorum yanıbaşında. Bir on dakika geçmeden yanındaki amca iniyor durakta kız bana bakıp yine o gülümsemesiyle "buyrun ayakta kalmayın" diyor. Oturuyorum, çekingen, utangaç sanki... Sonra o akşam buluşuyoruz mecidiyeköy de bir cafede. Aşkım, herşeyim oluyor sonra

NOT: Fantezi değil, tamamen gerçektir

• Bizim arkadaş da gıcık oluyrdu sakız almaya ulusa gidenlere yer vermiyorum derdi :D
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.