Şimdi Ara

Artık Yaşlılara Yer Vermiyorum (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
359
Cevap
4
Favori
16.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Orijinalden alıntı: chuck billy

quote:

quote:

ben de vermiyorum ama hamile olunca yer vermek lazım ..neden yer vermediğime gelince bu ülkenin insanının hak etmediği düşüncesindeyim yer vermek istersen bu içinden gelen birşeydir zorla yapılan birşey değil bunlar dilenci gibi başında dikilir hoflar poflar psikolojik baskıyla yeri alır bu iğrenç birşey..hele ki uzun yol trenlerinde..montumu değiştirmek için ayağa kalktım bi baktım 2 tane peynir oturmuş bile yerime ayıp dedim ya yaşından başından utan

Bayılıyorum şu mesajlara Kaç kişi var bu ülkede 3-5 kişi mi ? Genellemeye bak ya Hadi onu da geçtim, git araplara ruslara yunanlara yer ver ozaman. Hatta yazın bodruma falan git, orda kısa mesafeli dolmuşlar çok, sırf ingiliz 50+ teyzelere yer vermek için bir kaç sefer bin hergün. Come here teyzeee

her mesajın gibi bu da sağlam bi temele dayanmıyor ALAKben kocaeli üniversitesinde okudum ve 4 yıl boyunca her allahın günü istanbul izmit arası adapazarı treninde yer aldım inan bana o trenlerde ülkenin her kesiminden insanlar gördüm ve hiçbiri haketmiyordu bu ülkede ilişkiler duygu sömürmeye dayanıyor benim için dilenci neyse başımda bekleyip yer isterken mırmırlanan kadın / erkek de aynı şey

Sevgili kardeşim öncelikle konuya yorumum yok, ben sadece gözüme çarpan mesajları alıntı yapar ve yorumlarım. İyi ya da kötü. Bolca insan görmüşsündür tanımışsındır eyvallah. Senin için dilencilikle bir dedenin gelip başında yer için beklemesi aynı şeydir,eyvallah. Peki bunların yanı sıra,otobüse binip sağlığı sıhhati yerinde olduğundan hiç yer beklemeden mertçe ayakta duran dedeler hatta nineler bile varken senin yaptığın genelleme biraz yanlış olmuyor mu? Sen de haklısın tabi, "aynen kardeşim bu tarz genellemeler kişinin önyargısından ibarettir haksızlık ettim" diyemezsin Ayrıca her mesajımı takip ettiğini bilmiyordum, eyvallah ;)

yo sadece anlamsız mesajlar sıkça gözüme çarpar sana özel bir şey değilsıhati yerinde olmasına rağmen sırf kurnazlıktan öfleyip pöfleyene karşı ne yazıkki merhametim yok ön yargılı da değilimdir gördüğümü yaşadığımı irdeleyip cümleler kuruyorum buradakiler kendilerine acınmasından hoşnutluk duyar amerikada adama yer versen ben henüz o kadar yaşlı değilim diye takılır sanırım boş keseden atıp önyargılı konuşmadığımı anlamışsındır

• Bende okuldan çıkıp eve giderken yaşlı birisi falan binerse yer veririm çünkü yolum zaten kısa oluyor. Onun dışında hamile falan yoksa vermem takarım kulaklığı bakarım camdan dışarı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben de vermiyorum ama hamile olunca yer vermek lazım ..neden yer vermediğime gelince bu ülkenin insanının hak etmediği düşüncesindeyim yer vermek istersen bu içinden gelen birşeydir zorla yapılan birşey değil bunlar dilenci gibi başında dikilir hoflar poflar psikolojik baskıyla yeri alır bu iğrenç birşey..hele ki uzun yol trenlerinde..montumu değiştirmek için ayağa kalktım bi baktım 2 tane peynir oturmuş bile yerime ayıp dedim ya yaşından başından utan

Bayılıyorum şu mesajlara Kaç kişi var bu ülkede 3-5 kişi mi ? Genellemeye bak ya Hadi onu da geçtim, git araplara ruslara yunanlara yer ver ozaman. Hatta yazın bodruma falan git, orda kısa mesafeli dolmuşlar çok, sırf ingiliz 50+ teyzelere yer vermek için bir kaç sefer bin hergün. Come here teyzeee

her mesajın gibi bu da sağlam bi temele dayanmıyor ALAKben kocaeli üniversitesinde okudum ve 4 yıl boyunca her allahın günü istanbul izmit arası adapazarı treninde yer aldım inan bana o trenlerde ülkenin her kesiminden insanlar gördüm ve hiçbiri haketmiyordu bu ülkede ilişkiler duygu sömürmeye dayanıyor benim için dilenci neyse başımda bekleyip yer isterken mırmırlanan kadın / erkek de aynı şey

Sevgili kardeşim öncelikle konuya yorumum yok, ben sadece gözüme çarpan mesajları alıntı yapar ve yorumlarım. İyi ya da kötü. Bolca insan görmüşsündür tanımışsındır eyvallah. Senin için dilencilikle bir dedenin gelip başında yer için beklemesi aynı şeydir,eyvallah. Peki bunların yanı sıra,otobüse binip sağlığı sıhhati yerinde olduğundan hiç yer beklemeden mertçe ayakta duran dedeler hatta nineler bile varken senin yaptığın genelleme biraz yanlış olmuyor mu? Sen de haklısın tabi, "aynen kardeşim bu tarz genellemeler kişinin önyargısından ibarettir haksızlık ettim" diyemezsin Ayrıca her mesajımı takip ettiğini bilmiyordum, eyvallah ;)

yo sadece anlamsız mesajlar sıkça gözüme çarpar sana özel bir şey değilsıhati yerinde olmasına rağmen sırf kurnazlıktan öfleyip pöfleyene karşı ne yazıkki merhametim yok ön yargılı da değilimdir gördüğümü yaşadığımı irdeleyip cümleler kuruyorum buradakiler kendilerine acınmasından hoşnutluk duyar amerikada adama yer versen ben henüz o kadar yaşlı değilim diye takılır sanırım boş keseden atıp önyargılı konuşmadığımı anlamışsındır

Gençliğine veriyorum, gerçi hepimiz genç olduk ki hala gencim ancak benliğimizi kaybetmedik, sen bildiğin özenti gençlik diye tabir edilenlere en somut örneksin şuan. Avatarın ve kullanıcı adın yeter. Hadi sana eyvallah.

• beyler organize olalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot103

quote:

Orijinalden alıntı: TyleR DuRDeNx

Birilerinin çıkarlarına ters davranırsa hemen ahlaksız, terbiyesiz olursun, ayıp olur. İyi yapıyorsun, ben de yer vermiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Defense Devil

Yaşlıyı anladımda hamileye yer vermen lazım.Umarım belanı bulursun tez vakitte

Umarım hamile kalırsın da yer vermezler.

• kendime göre kurallarım ver eğer sağlıyorlarsa yer veririm.

1- yer vereceğim kişi 55 yaş ve üzeri olmalı, ayrıca bazı yaşlı amcalar varki, saçlar ağarmış ama 20 yaşındaki gençten dik duruyorlar. onun yerine yer vereceksem daha görünüşünden ayakta durmaya hali olmayan birine yer veririm.

2- Genelde kalkıp yer vermeye en müsait olmayan yere otururum ve problemi baştan çözerim.

3-İneceğim yere bir kaç durak kaldıysa, daha kolay yer veririm.
    Geçen olmuştu böyle eshot tayım, ineceğim yere 2-3 durak kalmış kalktım yer vermek için, Benim kalktığımı gören 2 yaşlı amca, yer kavgasına girdi, kimin daha yaşlı olduğunu ve oturma hakkı olduğunu tartıştılar. Diğer ayaktaki yolcuları da hakem ilan etmişlerdi neredeyse, onlara ispat etmeye çalıştılar

• bir de ben anlatayım

Bir arkadaşla beraber Samsunda Amasya'ya gidiyordu. Ramazan ayıydı (oruçluyduk) En arkaya geçmiş böyyllle kurulmuş oturuyorduk. (ikimizde zaten okul çıkışı yorgunluktan bitmişiz) Yolda otobüse iki teyze bindi. yanımıza geldi bana : ''oğlum biraz oturabilirmiyiz evimiz şurası zaten 15 dakika sürer dedi. Bende doğal olarak kaltım. Ne mübarek 15 dakikaymış..... 2 saat yol gittik !!!! arkadaşla ben indik teyzeler hala otobüste.... hemen eve gittim iftarı bekledim. (zaten 15 dakika falan vardı). orucu açtım sonra teyzeleri saygıyla andım

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Geçen sene kadının biri ( 55 yaşlarında ) , gelip başımda beklemeye başladı , klasik " cık cık cık " , " anneleri babaları hiç öğretmemiş" vs. demeye başladı , kalktım yer verdim , teşekkür etmedi ama hâlâ konuşmaya devam ediyordu , " napalım bunlar öyle şöyle " , huyum değildir yaşlı birine saygısızlık etmek ama gözüm döndü kadını oturduğu yerden kaldırıp tekrar kendim oturdum.

sennki iyi yine :D bn otubüste oturuyordm 40 yaslarında bi bayan geldi sen kalkta bn oturuyum dedi
  • Yer verdiğin yaşlılar bir teşekkür etmezse.Hemen kalkınca para dağıtıyolar gibi kalktığın yere koşarlarsa.Suratsızlık yaparlarsa.Gençlükte tabi yer vermez.bundan doğal ne olabilir bide şu açıdan bakmak lazım Otobüste 4 5 tane yaşlı ayakta olabiliyor 1 ine yer versen diğerlerine ayıp olacak hiç değilse yer veremzsen kimseye ayıp olmaz.Baende oluyorki ayaktaki yaşlı senden daha dinç daha sağlam ne diye yer vericeksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurosaki Ichigo

şimdi anlatayım
    yaşlı biri bindi

bende poşetler falan var topladım tam kalkıp yer vereceğim adam bana bakarak
    ; böyle şerefsizler olduktan sonra yer bulamayız gibi bişey dedi

ben kalktım verdim yer

gitti oturdu yüzsüz

bundan sonra kimseye yer vermem(istisna olabilir tabi)

o lafı duyduktan sonra döverm bn o adamı
  • Hamile kalmasınlar arkadaş, zorla mı. Yeter çocuk yaptıkları, heryeri kapladık.
  • Metrobüs pek kullanan yok sanırım liseliler arasında. Metrobüsteki insanların yer için yaptığı çirkeflikleri görseniz bir daha hayatınızda kimseye yer vermezsiniz. Favorim : Kapının olduğu yerde bekleyen insanları salak zannederek yola atlayıp onların önüne geçen başörtülü yaşı 25'e gelmemiş kızlar ve anneleri. Demek ki o başörtüsünü Allah var diye takmıyorlar.
    Aynı şekilde sabahın 8'inde yada akşamın 7'sinde metrobüs civarı dolanan yaşı 60+ insanlarımız : Pek bir uyanık olup yeri peşin almak için önünüze atlayıp sonra da binerken hızlı olmadıkları için milleti kanser ettikleri görülmektedir.
    Yine de metrobüste yer kapma olayı izlemesi zevkli bir ritüeldir. Sırf bu yüzden dizimden sakatken ayakta durduğumu bilirim.
  • Bağcılar-Mecidiyeköy iett otobüsü... tarih 2005, aralık.
    Körüklü otobüs, solda tekli koltuklardan birindeyim. Koltuklar full dolu ama ayakta bir iki genç çocuk dışında kimse yok.
    Bir süre sonra insanlar binmeye başladı duraklardan, yine kalabalık değil ama gözüme türbanlı bir kadın çarptı, şöyle bir gözgöze geldik. Bende işte ne bileyim, kalkıp yerimden "buyur abla" dedim... koltuğu göstererek dedim ama
    "sen kim oluyosunda bana yer veriyosun" dedi kadın. "pardon anlamadım" dedim. Salak manyak ıvır zıvır saymaya başladı bana. Herkes bize bakıyor otobüste, bilmeyende bişiy yaptım sanacak, utanıyorum. 1 dakika boyunca saydı abla bana. Koltuk hala boş. Sonunda "abla sen psikopat çıktın ya" dedim. Etrafta birileri gülmeye başladı, gençler. Bu daha çok köpürdü o zaman. Artık ne yapacağımı bilemedim, oturdum koltuğa sonunda, abla hala sayıyo. Ama ne saymak, otomatik pilota almış sanki, kelimelerin bir çıkışı var, dudakların hareketini gözle yakalamak imkansız, radara yakalanmaz hatta o derece. Sonunda şoför ve etraftaki diğerleri sus be kadın falan demeye başladı falan da ilerledi arkaya konuşa konuşa. Ama yol boyu susmadı yine arada duyuyorum sesini. Bu abla nasıl bir insandır, neden, niye sorularının yanıtını veremedim yıllar boyunca.
    O gün tövbe ettim yer vermeye ulan dedim, bir daha yaparsam iki olsun.

Aradan 2 hafta geçti geçmedi, aynı durak, aynı körüklü otobüs.
    Orta kapının sağındaki çift kişil koltuktayım, yanımda ihtiyar bir amca. Koltuklar yine dolu, ayakta pek insan yok. Birkaç durak sonra bir afet bindi otobüse, yüzünde kocaman bir gülümseme, az ıslanmış, elinde şemsiyesi, neşeli bir panik halinde. Eminim hatta kanatları, etrafında parlak bir ışık, başının üstünde altın bir halesi vardı... Otobüsün içinde ağır çekim herşey. Otobüsün en arkasına bakarak, seke seke gidiyor. O daha benim olduğum yere ulaşmadan fırlıyorum yerimden "buyrun diyorum" tövbe etmiş ben Teşekkür ediyor yine kocaman bir gülümsemeyle, oturuyor. Ben demire tutunup dikiliyorum yanıbaşında. Bir on dakika geçmeden yanındaki amca iniyor durakta kız bana bakıp yine o gülümsemesiyle "buyrun ayakta kalmayın" diyor. Oturuyorum, çekingen, utangaç sanki... Sonra o akşam buluşuyoruz mecidiyeköy de bir cafede. Aşkım, herşeyim oluyor sonra

NOT: Fantezi değil, tamamen gerçektir

• bende vermiyorum. gerçekten gitçekleri yere gitmek istiyorlarsa diğer otobüse binsinler. eğer karşımdaki 70 ten büyükse veririm ama onun dışında kesinlikle kızmış güzelmiş yaşlıymış vermem. birde otobüs dolu olduğu için diğer otobüsü bekliyorum sonra ona biniyorum. sonrada o otobüstede ayaktamı gideyim
  • Ninja Teyzelere Yer Yok!!!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gençliğine veriyorum, gerçi hepimiz genç olduk ki hala gencim ancak benliğimizi kaybetmedik, sen bildiğin özenti gençlik diye tabir edilenlere en somut örneksin şuan. Avatarın ve kullanıcı adın yeter. Hadi sana eyvallah.

gençliğime mi veriyorsun? sen kaç yaşındasınki ben 21 yaşındayım mühendis olarak da çalışıyorum şu forumdaki pek çok adamdan da daha mantıklı düşündüğüme inanıyorum hatta senden bile..senin yaşın nedir benden büyük olsan benden daha düzgün ve mantıklı bi cevap verdiğini mi sanıyorsun emin ol bu konu hakkında kesinlikle yanılıyosun..özenti gençlik ha? ben gidip görmediğim kültürünü solumadığım birşey için yorum yapmam tecrübe ettiğim şeyleri yazarım oyle sağda solda gördüğüm salak saçma seyleri yaşıma verip gereksiz karikatürlere de dökmem.. nickimle avatarıma da geliyim nickim chuck billy senin o gördüğün salak tv dizilerinden bir isim değil en ünlü thrash metal gruplarından birinin Testament grubunun solistidir kendisidir resmi de ona aittir kusura bakma müzeyyen senar dinleyemediğim için.. ha bu arada senin nickin nereden geliyor? bana birşey çağırıştırıyor ama once sen açıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Label Society -- 4 Aralık 2010; 17:13:28 >

• @ chuck billy

1) Değerli kardeşim 23 yaşındayım ben de mühendislik okudum, yapamadım bıraktım, şimdi başka bir mühendislik okuyorum, konumuzla alakası yok ancak sen bahsetmişsin ben de söyliyim dedim.
    2) Benden mantıklı düşünüyorsundur eminim.
    3)Gereksiz karikatürler de yapmazsın, o benim boş bir insan olduğumdan kaynaklanıyor, yoksa karikatür bir sanat değildir haşa.
    4) Trash metal nedir bilirim,Testament nedir bilirim, chuck billy nedir bilirim, Müzeyyen Senar dinlemediğin için de kusura bakmıyorum.
    5) Evet haklısın ben hep TV izlerim,özellikle de saçma sapan diziler
    6) Biliyorum nickim sana SALAK ı çağrıştırıyor ancak gerçek anlamı AL(kırmızı)-AK(beyaz)

Yeteri mi?
  • benim bildiğim aklı başında hiç bir üniversiteli yer vermez. vereceğini bilerek te oturmaz. madem vereceksin niye oturuyorsun.

ya en arkaya oturulur. ya da cam kenarına. koridor kısmına oturup bir durak sonra yolcu bineceğini bile bile oturmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talonmaster
    Oturmak isteyen taksiye binsin,yada sonraki otobüsü beklesin..

metrobüs gibi dakka başı geçse haklısın.. doğrusu ondada boş yer yine yok. en iyisi istanbulun yarısını anadoluya göndermek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limonen -- 4 Aralık 2010; 17:54:29 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.