Şimdi Ara

Artık Yaşlılara Yer Vermiyorum (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
4
Favori
16.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: spitiger

Aradan 2 hafta geçti geçmedi, aynı durak, aynı körüklü otobüs.
    Orta kapının sağındaki çift kişil koltuktayım, yanımda ihtiyar bir amca. Koltuklar yine dolu, ayakta pek insan yok. Birkaç durak sonra bir afet bindi otobüse, yüzünde kocaman bir gülümseme, az ıslanmış, elinde şemsiyesi, neşeli bir panik halinde. Eminim hatta kanatları, etrafında parlak bir ışık, başının üstünde altın bir halesi vardı... Otobüsün içinde ağır çekim herşey. Otobüsün en arkasına bakarak, seke seke gidiyor. O daha benim olduğum yere ulaşmadan fırlıyorum yerimden "buyrun diyorum" tövbe etmiş ben Teşekkür ediyor yine kocaman bir gülümsemeyle, oturuyor. Ben demire tutunup dikiliyorum yanıbaşında. Bir on dakika geçmeden yanındaki amca iniyor durakta kız bana bakıp yine o gülümsemesiyle "buyrun ayakta kalmayın" diyor. Oturuyorum, çekingen, utangaç sanki... Sonra o akşam buluşuyoruz mecidiyeköy de bir cafede. Aşkım, herşeyim oluyor sonra

NOT: Fantezi değil, tamamen gerçektir

Çok ilgiçmiş. Hala devam ediyor mu kaptan?

• Yayakta durmakta güçlük çeken yaşlılara yer vermek bir saygı göstergesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat57

Artık minübüs vb yerlerde yaşlıymış, hamileymiş umrumda değil. Hiç yer vermiyorum. Özellikle geçen gün 3-4 tane yaşlı ayaktaydı, herkes bana tiptip baktı. Bende biraz kaşları çatıp dik oturdum ve yoluma devam ettim.

sen hiç yaşlanmayacak mısın arkadaş,
  • Ben minibüse binince kızlar bana yer veriyor mu da ben onlara yer vereyim,
    neden hep erkekler kızlara centilmenlik olsun diye yer verirken,kızlar hiç bu davranışı yapmaz anlamış değilim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamJam

Konuyu açan arkadaş belli ki bir şeyler yaşamış ondan böyle şeyler söylüor.Ben de elimden geldiğince yürümekte zorlandığını farkettiğim yaşlılara ve hamilelere yer veriyorum.Hatta misal 2 arkadaş, sevgili gelmişler herkes tek tek oturmuş.Onlara bile gelin böyle oturun diyorum, ben başka yere geçiyorum.Çünkü aynı durumda benim de kaldığım oluyor.Sadece otobüs minibüs için geçerli değil, her yerde kibar bir şekilde rica ediyorum.Çünkü ben kız arkadaşımla yan yana gitmek isterim her daim.İki arkaya geçmesi bir şey kaybettirmez o adama.Ama doğru düzgün istemesini bileceksiniz.Yoksa kimsenin size yer verme zorunluluğu yok.

haklısın bnde istemem kız arkasımn baska bnm baska yerde oturdugum yada bn ayaktayım o oturuyo yanında oturan apaçide kız arkadasımı kesecek ufaktan ufaktan yada o ayakta bn oturuyorm böle yapmaz kimsede farzedelim iki apaçi yine kıza yanassa fln kan çıkar

• Cool stories bros
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

ağzını burnunu kır onların hele elinin tersiyle burun kısmına sertçe ve hızlıca vur çok manyak oluyor afallıyor birşey yapamıyor tarafımdan test edilmiştir

dstm snde bndensin :D yada dirsek elmacık kemiğine suratına dirseğinle yapstr nevri döner :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: shotufuk

quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

Orijinalden alıntı: shotufuk

quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

Her gün Ataşehir-Üsküdar güzergahında gidip geliyorum. Git-gel toplam 2 saatim yollarda geçiyor.

Perşembe okuldan çıktım, bindim otobüse her zamanki gibi. 2-3 yer kalmıştı. Onları da zaten binen diğer kişilerle beraber doldurduk. Ben de sol arka taraftaki dörtlüde yer buldum. Taktım kulaklığı, slow bir şeyler dinlemeye başladım.

Sonraki durakta 45-46 yaşlarında teyzenin biri bindi. Yer istedi benden. Ben de kulaklığımı çıkarıp, "Kusura bakmayın teyzeciğim, çok yorgunum." dedim. Hiçbir şey demedi.

Tam kulaklığımı tekrar takarken, yanındaki kadına "Görüyor musun kızım, yeni nesil hep böyle." dedi. O an sinirlendim biraz. "Teyzeciğim, siz kaç saattir dışarıdasınız?" dedim. "3-4 saattir evladım, çok yoruldum." dedi. Ben de, "Bakın teyzeciğim; iki haftadır sınavlara giriyorum. Bugün ikisi sınav olmak üzere yedi ders vardı. Zaten 1 haftadır halsizim ve sınav var diye zar zor okula geliyorum, günlerdir canım çıkıyor. Lütfen bırakın da evime dönerken oturayım şu koltukta. Bakın; çantam yerde, kucağıma alamıyorum. Defteri, kitabı zor sığdırdım. Kucağıma alınca bacaklarım ağrıyor. Normalde yer verirdim ama cidden çok kötüyüm. Ne olur anlayın beni." dedim. Kadın hiçbir şey demedi. Gitti başka birinden yer istedi zaten daha sonra da. Millet de tip tip baktı bana.

Sınava girsen çıksan nolur.Kaç yazar.Sanki koşarak gidiyorsun evine.Kalk ayakta bekle.
    Mert olun biraz gururlu onurlu olun.Teyze sana cevap vermediyse yaptığın saygısızlıktan ötürü vermemiştir.
    Çok yorgunum diye ağlayacağına hiç çıkarmasaydın o kulaklığı kulağından.
    Umarım gün gelir aynısını sen yaşarsın.Hatta dahada beterini.
    Yazık..

Aynı durumda sen olsan bunları diyebilecek misin acaba? Çantayı kucağımda tutamıyorum diyorum, ayaktayken sırtımda nasıl taşıyacağım? Eve geldiğim gibi kendimi yatağa yığdım zaten zor geldim. 2 haftadır beynim sulandı, her tarafım ağrıyor. Berbat durumdayım ya!

Klavyeden kolay tabii laf atmak...

Gittiğin yolun 40 katını gidiyorum.
    Ataköy-Kayışdağı.
    Bir kerede senin yaptığın saygısızlığı yapmadım.
    Klavyeden değil,senin türevine denk gelsem ense kökünden tutup kaldırırım zaten.

shotufuluk musn nesin çok bos konusuyorsn tutup kaldırsınmış bnde orada olsam sen baskasını kaldırsan bnde senin türevine denk gelsem ağzını burnunu kasını gözünü kolunu bacagını kırarım günde bnmde günlk 9 dersim oluyo 9 derse girince ne oluyo biliyomsn el yumrugunu yemeyen kendi yumrugunu balyoz sanarmıs endesinden tutup kaldırcan ha bnde dünyayı kurtarcam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyapponzashi

quote:

Orta kapının sağındaki çift kişil koltuktayım, yanımda ihtiyar bir amca. Koltuklar yine dolu, ayakta pek insan yok. Birkaç durak sonra bir afet bindi otobüse, yüzünde kocaman bir gülümseme, az ıslanmış, elinde şemsiyesi, neşeli bir panik halinde. Eminim hatta kanatları, etrafında parlak bir ışık, başının üstünde altın bir halesi vardı... Otobüsün içinde ağır çekim herşey. Otobüsün en arkasına bakarak, seke seke gidiyor. O daha benim olduğum yere ulaşmadan fırlıyorum yerimden "buyrun diyorum" tövbe etmiş ben Teşekkür ediyor yine kocaman bir gülümsemeyle, oturuyor. Ben demire tutunup dikiliyorum yanıbaşında. Bir on dakika geçmeden yanındaki amca iniyor durakta kız bana bakıp yine o gülümsemesiyle "buyrun ayakta kalmayın" diyor. Oturuyorum, çekingen, utangaç sanki... Sonra o akşam buluşuyoruz mecidiyeköy de bir cafede. Aşkım, herşeyim oluyor sonra

Hala devam arkadaşım
    Önümüzdeki yaz nikah düğün vs düşünüyoruz artık. İsteme nişan dönemleri geçti, 1 yıl oldu.

• hadi tamam ben yer veriyorum yaşlılara pekii ??

16-17-18-19 yaş arasındaki bayanlar neden yanlarına yaşlı amca yada teyze nene gelince yer vermiyorlar ? ve yine erkeklerden bekliyorlar burada bir saçmalık var

örnek vereyim en arka koltukda oturuyorum arka koltuklar 5 erli olur yan koltuklardada tek sıralı halde 4 dünde kız var yaşlı amca ve nene bindi kızların hiç biri kalkmadı birisi liseli diğeri üniversiteli gibi birşeydi ? neden erkeklerden bekleniyor bu tarz davranışlar ?

onun için kızlara genç kızlara yer vermiyorum arkadaşşşşşşşşşşşş
  • toplu taşıma araçlarını kullanmıyorum ama,yaşlılara ve hamile bayanlara kesinlikle yer verirdim.tşk edip etmemesi önemli değil bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hyapponzashi

quote:

Hala devam arkadaşım
    Önümüzdeki yaz nikah düğün vs düşünüyoruz artık. İsteme nişan dönemleri geçti, 1 yıl oldu.

Gerçekten hafif tebessüm oldu. Duygusal bir yazım tarzı kullanmışsın. Umarım hep mutlu olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dhqwer

kendime göre kurallarım ver eğer sağlıyorlarsa yer veririm.

1- yer vereceğim kişi 55 yaş ve üzeri olmalı, ayrıca bazı yaşlı amcalar varki, saçlar ağarmış ama 20 yaşındaki gençten dik duruyorlar. onun yerine yer vereceksem daha görünüşünden ayakta durmaya hali olmayan birine yer veririm.

2- Genelde kalkıp yer vermeye en müsait olmayan yere otururum ve problemi baştan çözerim.

3-İneceğim yere bir kaç durak kaldıysa, daha kolay yer veririm.
    Geçen olmuştu böyle eshot tayım, ineceğim yere 2-3 durak kalmış kalktım yer vermek için, Benim kalktığımı gören 2 yaşlı amca, yer kavgasına girdi, kimin daha yaşlı olduğunu ve oturma hakkı olduğunu tartıştılar. Diğer ayaktaki yolcuları da hakem ilan etmişlerdi neredeyse, onlara ispat etmeye çalıştılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

quote:

Bağcılar-Mecidiyeköy iett otobüsü... tarih 2005, aralık.
    Körüklü otobüs, solda tekli koltuklardan birindeyim. Koltuklar full dolu ama ayakta bir iki genç çocuk dışında kimse yok.
    Bir süre sonra insanlar binmeye başladı duraklardan, yine kalabalık değil ama gözüme türbanlı bir kadın çarptı, şöyle bir gözgöze geldik. Bende işte ne bileyim, kalkıp yerimden "buyur abla" dedim... koltuğu göstererek dedim ama
    "sen kim oluyosunda bana yer veriyosun" dedi kadın. "pardon anlamadım" dedim. Salak manyak ıvır zıvır saymaya başladı bana. Herkes bize bakıyor otobüste, bilmeyende bişiy yaptım sanacak, utanıyorum. 1 dakika boyunca saydı abla bana. Koltuk hala boş. Sonunda "abla sen psikopat çıktın ya" dedim. Etrafta birileri gülmeye başladı, gençler. Bu daha çok köpürdü o zaman. Artık ne yapacağımı bilemedim, oturdum koltuğa sonunda, abla hala sayıyo. Ama ne saymak, otomatik pilota almış sanki, kelimelerin bir çıkışı var, dudakların hareketini gözle yakalamak imkansız, radara yakalanmaz hatta o derece. Sonunda şoför ve etraftaki diğerleri sus be kadın falan demeye başladı falan da ilerledi arkaya konuşa konuşa. Ama yol boyu susmadı yine arada duyuyorum sesini. Bu abla nasıl bir insandır, neden, niye sorularının yanıtını veremedim yıllar boyunca.
    O gün tövbe ettim yer vermeye ulan dedim, bir daha yaparsam iki olsun.

arkadaş son olaydan sonra da sanırım yer vermeye tövbe etmiştir

• Bende yer vermiyorum ama benim kriterler farklı söylesem olay cıkar burada söylemeyim :D

benim başımdan gecen 1 olay sadece 1tanesi

okuldan cıktım otobüse bindim yanıma bizim okuldan birisi oturdu . Neyse izmirde ückuyuların oradaki durağa geldik kadının teki bağrıa bağıra konsuuyo yok vermiyoalr flan filan . yanımdaki cocğua kalk surdan ben oturacam tansiyenom düştü cek git suradan . adam gibi yer vermiyorsunuz . ne bicim gencsiniz siz diyor . Süslenmiş püslenmiş genc görünmeye calısmıs sonra otobüste yer istiyo . Bana söylese yedirtirdim lafı . Böyle tiplere haytta vermem ver. Süslensin püslensin . Sonra yaşlıyım yer ver cem yılmazın dediği gibi bak yer

ayrıca birkaç arkadaş yazmıs bende katılıyorum öğrenciden zorla yer isteme huyu nerden geliyor. ulan cocuk 6 da kalkıyoru okulu yolu osu busu aksam 8 e kadar . Sen güne gdiiyorsun cıkıyrsn eve gidiyorsun neresi yorucu bnun.Bunu ben uniye hazırlanırkenki zamanda bi abla söyledi. Yaslı teyzeye . Kadın böbürlenip duuyor yok yer vermiyorlar yok öyle yok böyle oradan bir abla hatta abla değil teyze 60 küsür yasında akranına öğrenciler cok yoruluyor üzülüyorum onalra bazen ben kalkıp yer veriyorum falan demişti. bende kulak misafiri oldum . gerci olay benim üzerimde dönmüyordu ama . Neyse o öğrencileri savunan teyzeye o kadar yorgun olmama ramen yerimi verdim oturmak istemedi yok teyze falan filkan oturdu diğer itip tip baktı. Sağolsun cantamı kucağına almıstı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bardan Adam -- 5 Aralık 2010; 2:54:14 >

• En iyisi yer vermemek ilk durağa gitsin yaşlılar oturmak istiyorlarsa beleşe köfte yok,
  • Haklısınız.Yaşlılara,engellilere ve hamilelere
    yer verilmeli toplu taşıma araçlarında.
    Ancak öyle bir devirdeyiz ki, kimin ne
    olduğunu bilmiyoruz."O sapık mı? Bu
    gaspçı mı?"gibi sorular geçiyor aklımızdan.
    (Birkaç kez böyle olaylar duydum ve o günden
    beri ben de çok yer vermiyorum.)
  • Genç kızlara yer vermem kolay kolay. Anca minibüs veya otobüs her neyse çok dolu olacak ve kızcağız forda maruz kalıyorsa o zaman veririm. Yaşlı hamile veya özürlü görürsem hemen kalkarım. Eğer ayaktaysam ve genç biri yer vermiyor ise gider söylerim kibarca yer vermesini vermezse daha sert konuşurum. Bana denk gelme sakın konu sahibi =)

Ayrıca yer verdiğim kişiler eğer teşekkür etmezse sinir oluyorum, hemen kasayı devirip oturur bi teşekkür bile etmez sonra pişman olursun. Aslında yer verdin teşekkür etmedi mi, hemen diyeceksin ya hanım efendi ben size yer verdim ama bende bi hastalık var inşallah oturduğunuz için size bulaşmaz. Tutuşsun biraz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neccko -- 5 Aralık 2010; 14:46:21 >
  • Ancak isterlerse hamilelere, engellilere ve yaşlılara yer veriyorum. İstemezlerse hiçbir türlü umrumda olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real-Gamer

hadi tamam ben yer veriyorum yaşlılara pekii ??

16-17-18-19 yaş arasındaki bayanlar neden yanlarına yaşlı amca yada teyze nene gelince yer vermiyorlar ? ve yine erkeklerden bekliyorlar burada bir saçmalık var

örnek vereyim en arka koltukda oturuyorum arka koltuklar 5 erli olur yan koltuklardada tek sıralı halde 4 dünde kız var yaşlı amca ve nene bindi kızların hiç biri kalkmadı birisi liseli diğeri üniversiteli gibi birşeydi ? neden erkeklerden bekleniyor bu tarz davranışlar ?

onun için kızlara genç kızlara yer vermiyorum arkadaşşşşşşşşşşşş

lan barbarmısın sen ? bayan adı üstünde bayan
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.