Şimdi Ara

Artık Yaşlılara Yer Vermiyorum (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
4
Favori
16.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GeçmiştekiAcılar

quote:

Orijinalden alıntı: ch4ylak

oda bişeymi ben bomboş metroda ayakda gidiyom hergün
    oturmayı sevmiyorum

Basür mü var

YOK BAĞKUR BASUR
  • quote:

Orijinalden alıntı: shotufuk

quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

Orijinalden alıntı: shotufuk

quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

Her gün Ataşehir-Üsküdar güzergahında gidip geliyorum. Git-gel toplam 2 saatim yollarda geçiyor.

Perşembe okuldan çıktım, bindim otobüse her zamanki gibi. 2-3 yer kalmıştı. Onları da zaten binen diğer kişilerle beraber doldurduk. Ben de sol arka taraftaki dörtlüde yer buldum. Taktım kulaklığı, slow bir şeyler dinlemeye başladım.

Sonraki durakta 45-46 yaşlarında teyzenin biri bindi. Yer istedi benden. Ben de kulaklığımı çıkarıp, "Kusura bakmayın teyzeciğim, çok yorgunum." dedim. Hiçbir şey demedi.

Tam kulaklığımı tekrar takarken, yanındaki kadına "Görüyor musun kızım, yeni nesil hep böyle." dedi. O an sinirlendim biraz. "Teyzeciğim, siz kaç saattir dışarıdasınız?" dedim. "3-4 saattir evladım, çok yoruldum." dedi. Ben de, "Bakın teyzeciğim; iki haftadır sınavlara giriyorum. Bugün ikisi sınav olmak üzere yedi ders vardı. Zaten 1 haftadır halsizim ve sınav var diye zar zor okula geliyorum, günlerdir canım çıkıyor. Lütfen bırakın da evime dönerken oturayım şu koltukta. Bakın; çantam yerde, kucağıma alamıyorum. Defteri, kitabı zor sığdırdım. Kucağıma alınca bacaklarım ağrıyor. Normalde yer verirdim ama cidden çok kötüyüm. Ne olur anlayın beni." dedim. Kadın hiçbir şey demedi. Gitti başka birinden yer istedi zaten daha sonra da. Millet de tip tip baktı bana.

Sınava girsen çıksan nolur.Kaç yazar.Sanki koşarak gidiyorsun evine.Kalk ayakta bekle.
    Mert olun biraz gururlu onurlu olun.Teyze sana cevap vermediyse yaptığın saygısızlıktan ötürü vermemiştir.
    Çok yorgunum diye ağlayacağına hiç çıkarmasaydın o kulaklığı kulağından.
    Umarım gün gelir aynısını sen yaşarsın.Hatta dahada beterini.
    Yazık..

Aynı durumda sen olsan bunları diyebilecek misin acaba? Çantayı kucağımda tutamıyorum diyorum, ayaktayken sırtımda nasıl taşıyacağım? Eve geldiğim gibi kendimi yatağa yığdım zaten zor geldim. 2 haftadır beynim sulandı, her tarafım ağrıyor. Berbat durumdayım ya!

Klavyeden kolay tabii laf atmak...

Gittiğin yolun 40 katını gidiyorum.
    Ataköy-Kayışdağı.

Bir kerede senin yaptığın saygısızlığı yapmadım.
    Klavyeden değil,senin türevine denk gelsem ense kökünden tutup kaldırırım zaten.

Gittiğim mesafeden yakınmıyorum ki ben. Günlerdir cidden kötü durumdayım ve bu yüzden yakındım. "40 katını gidiyorum." demişsin. Sidik yarıştırmıyoruz burda.

Ben de bir kere böyle konuştum zaten. Hep aynı şeyi yaptığımı mı sanıyorsun?

Keşke karşılaşsak da sanal ortamda laf yarışı yapmak yerine adam gibi dertleşsek.

Neyse zaten yorgunum. Uykum da geldi. Sabah yine erken kalkacağım. Yatmam lazım. Yarın bir cevabını görürsem yazmaya çalışırım. İyi geceler...

quote:

Çok yorgunum diye ağlayacağına hiç çıkarmasaydın o kulaklığı kulağından.

Bu arada bunu şimdi görüyorum. Düzgünce cevap vermek yerine benden yer isteyen kadını takmasam, o zaman saygısızlık yapmış olmaz mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurosaki Ichigo

şimdi anlatayım
    yaşlı biri bindi

bende poşetler falan var topladım tam kalkıp yer vereceğim adam bana bakarak
    ; böyle şerefsizler olduktan sonra yer bulamayız gibi bişey dedi

ben kalktım verdim yer

gitti oturdu yüzsüz

bundan sonra kimseye yer vermem(istisna olabilir tabi)

Bana onu diycek varya kalkar yumruk atarım ona bide yer vermişsin
  • tepkinizi ölçmek iöin yaptım zırvalığı çıkma olasılığı yüksek
  • bir gün hepimiz yaşlanicaz
  • Sabah 8'de gitmişim okula 5'te dönüyorum. 2 Sınav. Okul takımı antremanı. Ve gitmekte olduğum yer Kulüp Antremanı. (Basketbol yorucudur.) Okul Beylerbeyi'nde. Çıktım köprüye bindim metrobüse tıklım tıklım. Neyse efendim 34Z olduğu için Zincirlikuyu'dan aktarma oluyor. İndim Zincirlikuyu'da ve bir oh çektim. Şimdi oturarak 7-8 Durak gitmenin keyfini yaşayacaktım. Herkes saldırırken Metrobüse ben dururmuyum. Bu arada herkes saldırırken arkadan salak salak konuşan insanlar olur, şunlara bak sanki Metrobüs gelmeyecek diye. Evet ablacım, Metrobüs gelecek, ama öyle salak salak bakarsan oturamazsın. Neyse geçtim oturdum tekliye. Girdim 0.facebook.com'a akıyorum. Bindim bir baktımki koşa koşa 45 Yaşlarında elinde 2 Tane poşet olan bir kadın geliyor. Ama nasıl koşuyor arkadaş, Bolt mübarek. Bindi geldi yanıma. Dediki, "Kaç yaşında gençsiniz yer versenize!". Kalktım verdim, ne bir teşekkür ne bir bakış. Manda gibi oturdu, yığdı koca malını, içinde salça olan 2 tane poşeti bıraktı yere öküz gibi gidiyor. Asıl içimi acıtan olay ise bir sonraki gelecek Metrobüse oturacak kadın. Metrobüslerin kalktığı duraktayız yani. Tabi haliyle boş dururmuyum, sövdüm kadına yol boyunca. Artık kimseye yer vermiyorum kardeşim. İsterse gebersin, başbakan gelsin, Bülent Hanım gelsin vermiyorum yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: brscngznc

Sabah 8'de gitmişim okula 5'te dönüyorum. 2 Sınav. Okul takımı antremanı. Ve gitmekte olduğum yer Kulüp Antremanı. (Basketbol yorucudur.) Okul Beylerbeyi'nde. Çıktım köprüye bindim metrobüse tıklım tıklım. Neyse efendim 34Z olduğu için Zincirlikuyu'dan aktarma oluyor. İndim Zincirlikuyu'da ve bir oh çektim. Şimdi oturarak 7-8 Durak gitmenin keyfini yaşayacaktım. Herkes saldırırken Metrobüse ben dururmuyum. Bu arada herkes saldırırken arkadan salak salak konuşan insanlar olur, şunlara bak sanki Metrobüs gelmeyecek diye. Evet ablacım, Metrobüs gelecek, ama öyle salak salak bakarsan oturamazsın. Neyse geçtim oturdum tekliye. Girdim 0.facebook.com'a akıyorum. Bindim bir baktımki koşa koşa 45 Yaşlarında elinde 2 Tane poşet olan bir kadın geliyor. Ama nasıl koşuyor arkadaş, Bolt mübarek. Bindi geldi yanıma. Dediki, "Kaç yaşında gençsiniz yer versenize!". Kalktım verdim, ne bir teşekkür ne bir bakış. Manda gibi oturdu, yığdı koca malını, içinde salça olan 2 tane poşeti bıraktı yere öküz gibi gidiyor. Asıl içimi acıtan olay ise bir sonraki gelecek Metrobüse oturacak kadın. Metrobüslerin kalktığı duraktayız yani. Tabi haliyle boş dururmuyum, sövdüm kadına yol boyunca. Artık kimseye yer vermiyorum kardeşim. İsterse gebersin, başbakan gelsin, Bülent Hanım gelsin vermiyorum yer.

Yer vermemen durumunda üstüne oturması ihtimalini göz önüne alarak bir kere daha düşün derim.

• Bir keresinde arkadaşla bir şey almaya gittik işte baya dolaştık.Zar zor minibüse attım kendimi yorulmuşum.Oturdum koltuğa kafamı yasladım dalmışım.Arkamda fısıldaşmalar duyuyordum ama aldırmadım.Birden biri dürttü arkadan orta yaşlı bir kadın.

-Kalkıp yer versene.
    Ben de birden döndüm
    - Kim yer verim ya ?
    -Teyze dikiliyor yanında,genç adamsın bıdı bıdı ...
    -Abla yorgunluktan ölüyorum,zaten dalmışım kaldırdın bide.
    -Genç adamsın kalk yer ver.
    Teyze de oradan söyleniyordu hani iğneleyeci bir üslupla '' ya karışma çocuğa,tamam bir şey olmaz '' gibisinden
    Ben de dedim çok istiyorsan sen ver yerini ben vermiyorum.

Kadın başladı konuşmaya bir yer vermedik diye kadın bizim geleceğimizi çizdi.İyice sinirlendim dedim geri zekalı mıdır nedir tövbe yarabbim dedim döndüm uyudum yine.

Arkadaş ne insanlar var yahu.Mantığa bak '' Sen gençsin ? '' yahu genciz de robot muyuz ey zeka küpü.Biz yorulmuyor muyuz ? Biz bitkin düşmüyor muyuz ? Sabır ...

Yer verilecek kişiler var verilmeyecek kişiler var bana göre.Zaten onları da bir bakışta anlayabiliyorsun.Tutup genç bir kıza,normal bir kadına,normal iyi durumda bir yaşlı adama yer vermem.Durabiliyor sonuçta ayakta.Aynı parayı veriyoruz,ee yer vermenin mantığı ne ?Ben yorgun olduğum zaman ayakta duramazken tutup bana biri yer veriyor mu ? Yok.O zaman sorun yok.

• kimse kimseye yer vermek zorunda değildir. kimse de yer isteyemez. bu kişinin vicdanına kalmış, büyüklere saygı çerçevesinde değerlendirilecek bir husustur. bunu zorunluluk haline getiremezsiniz. ayrıca kendiniz yer veriyorsunuz diye başkasından da aynı şeyi bekleyemezsiniz. umarım anlatabilmişimdir.
  • yaşlı hasta ise ve kadın hamile ise yer vermek zorundasın. seni o yüzden dövseler, döven ceza almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 4 Aralık 2010; 2:28:23 >
  • ben hiç vermiyorum
  • Çok haklısınız sakın yer vermeyin arkadaşlar herkesin bildiği gibi bütün gün sınıfta sıranıza oturup tenefüslerde kafeteryada oturmak insanı çok yorar , hem sizin anneniz babanızda yaşlı değil ki yarın öbürgün onlarada kimse yer vermese sorun olmaz.

Aman ha sakın kalkmayın hatta arabaya binerken oturmak için milleti ezin mazallah narin ayaklarınız ağrır sonra.
  • gerçekten ihtiyacı olanlar hariç ben de vermiyorum elimden geldiğince. çünkü insanı sinir edenler var, yüzsüz yüzsüz yanına gelen, hatta ben oturayım diyenler var. çoğu zaman onlardan daha yorgunum, çok şükür bir sakatlıkları da yok ama bazı insanlar rahatlarına düşkün oluyorlar, ben de mecburen bunu herkese mâl ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Kedi -- 4 Aralık 2010; 3:14:19 >
  • Yaşlılara yer veririm vermesine de rahatsız etmeseler mecidiyeköyden ataşehire gidecem adamın teki yanıma oturdu tam uykuya dalacam biz böyleydik de şöyleydikde sonra soruşturmalar bu otobüs kaçıncı köprüden geçiyor vs vs gıcık olan budur kardeşim huzur yok birşey yok
  • ilerde sizde yaşlanacaksınız.o zamanki gençler size yer vermeyince.o halinizde ayakta gittiginiz görürüm ben sizi.

insanlar yaşlanınca çeşitli kötü özelliklere sahip olabilir.bunlar çok normal şeyler.ne olursa olsun saygısızlık yapmamak lazım.yer vermek saygı gösterir.
    incileriniz dökülmez merak etmeyin

• İhtiyacı olan herkese yer veririm fakat yer vermeme fırsat dahi vermeden beni itin d.tüne sokup çıkaran insanlara günahımı bile vermem. Başıma çok geldi Kırık ayak bileğimle yer vermem için beni kaldırmaya çalışan beyinsizlere hele... Bayılcak gibi gençler oluyo bazen hatta bayılanlar oluyo, burda yaş mı önemli şimdi?

İhtiyaca bakarım...
  • yaşlılarda sana vermiyor zaten
  • Ben genelde yer veriyorum. Anne, babamın yerine koyunca dayanamıyorum.

Ancak bir ara her kalkıp yer verişimde böyle suratsız bir ifadeyle "daha otobüs durağa gelmeden kalkıp yerimi hazırlayacaktın!" bakışı olup bir teşekkür bile olmayınca "yeter ula vermiyorum yer" diyecek konuma geldim. Ama yine yaşlı bir dedeye yer verdim dayanamadım. Öyle bir teşekkür ettiki kendi kendime utandım. Otobüste çok kalabalıktı hani. Yaklaşık 9-10 durak sonra amca inmeden önce beni çağırdı; "ben iniyorum genç, gel otur" diye ben iyice şaşkın durumdayım Ama amca kalksında ben kapayım diye bekleyen mendabur suralı 30-40 yaşındaki adamlar bakakaldılar

İlginçtir o günden sonra genelde teşekkür edenlere denk geldim :) Yav bırakın teşekkürü falan bi gülümsesin yeter yav sırtımda taşırım.

Son olarak mecbur kalmadıkça asla koridor tarafına veya önlere oturmam. Genelde arka 5li, 4lü ve ters koltuklar Bazen istediğim yere oturup rahatça gidebilmek için yolumu yarım saat kadar uzatıyorum, sık sık yapıyorum bunu

@a.f.y.; bişey diyecektim şimdi ama. Neyse. Kimse hiç bir şey yapmak zorunda değil. Yiyorsa "yer vermedi" bahanesiyle darp et bakayım noluyor? Çok bilmiş sözde saygılı veletimizin saygısı insanın özgürlüklerine geldiğinde nedense bitiyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 4 Aralık 2010; 4:04:09 >

• Kesinlikle yer veririm ya da asla vermem gibi bir takıntım yok. Otobüse bindiğim zamanlarda, yer isteyen nine dede olursa buyrun der kalkarım ancak yer istemezlerse de vermem, empati kurmak durumunda kalmadım çünkü,çok şükür annemin babamın arabası var, otobüsü kullanmıyorlar.
  • keser döner sap döner gün gelir hesap döner ....

bende son zamanlar hasta harici vermiyordum 1 ay evveline kadar menisküs oldum bu aralar iyileşti küçük bişimiş şimdi yer vermede görim dedim kendi kendime 60 yaş üzeri yada yaşlı gördüğüm herkese yerimi veriyorum artık allah korusun ya yine menisküs olursam yada yırtık büyürse ? birde yaşlanınca (yaşarsam tabi) banada yer vermezseler ne olur dimi
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.