Şimdi Ara

AŞAĞIDAKİ KRİTERLERE UYGUN ACİL ARABA ÖNERİSİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araba alma konusunda kafamız çok karıştı...

1.İlk arabamız olacağı için yeni araba kullananlar için uygun bir araba olacak.
    2.Araba hergün 8 km işe gidiş geliş için kullanılacak.Çok nadir şehirler arası kullanılacak.
    3.Bu paraya zor olduğunu biliyorum fakat eğer olabilirse öncelikli olarak otomatik yada yarı otomatik düşünüyoruz.
    4.Bütçe aralığım 12.000-16.000 TL. arasıdır.
    5.Ehliyetini yeni almış olan eşimde kullanacağından ona da uygun bir araba olacak.
    6.Öncelikli tercihimiz çok büyük olmayan sedan fakat çok küçük olmayan hatcbaak modellerde olabilir.
    7.LPG ile kullanıldığında yakıtı ekonomik olan (100 km de 7 litreyi geçmeyen) bir araç olacak.
    8.2004 ve üstü modeller düşünüyoruz.Fakat daha eski olup ta daha sorunsuz ve donanımlı araçlar olabilir.
    7.Sorunsuzluk anlamında ve yedek parça fiyatları açısından bizi üzmeyecek.
    10.Toyota Yaris-Hyundai Accent-Renault Clio arasından hangisi daha mantıklı olabilir.

SİZ HANGİ MARKANIN HANGİ MODELİNİ HANGİ NEDENLE ÖNERİRSİNİZ?

Acil yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

• Dalga geçiyorsun?
  • arkadaşım satırlarım hiç dalga geçen birisinin satırlarına benziyor mu?

Niye 16.000 TL.'ye belirttiğim standartlara uyan araba bulamazmıyım?
  • bence aynen getzi tarif ettin göründüğen daha güzel ve geniş arabadır. arkadaşta var arabaya her bindiğimde benimde getz alasım geliyor
  • Eğer 100 km'de 7 litre LPG sınırını aşamazsanız zor araç bulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARMADATURK

bence aynen getzi tarif ettin göründüğen daha güzel ve geniş arabadır. arkadaşta var arabaya her bindiğimde benimde getz alasım geliyor

Aynen katılıyorum ben dışardan görünce çok ufak bişey sanıyodum ama içine binince şok oldum.Gerçekten içi çok geniş ve ferah
    Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E93 M3 -- 4 Mart 2011; 17:27:02 >
  • kesinlikle getz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fiesta
  • Mitsubishi Colt
  • rio veya getz ama ben rio alırdım
  • Bence 98 model otomatik opel corsalara bakın. Çok rahat arabadır. Fazla geniş olduğunu söyleyemem ama 4 kişi için uygundur.
    Ancak coltun bagaj hacmi oldukça geniş
  • 8 kmlik yolda arabanin motoru bile normal isisina gelemez, haliyle normalden daha fazla tuketir. 7 litre tuketim hedefiniz gercekci degil, yukari cikmaniz gerek.
  • getz'i araştırdım,eledim.

colt gerçekten çok güzel ama tipine kanım bir türlü ısınmadı.

fiestalar gerçekten güzel ama dediğim rakam aralığına temiz fiesta bulmak imkansıza yakın.

clioların yeni kasalarını hem o paraya almak zor hemde herkes yaris,polo dururken clio'ya para verilmez diyor.

yaris alacak gibiyim.

ama birkaç konuda kararsızım.

1.bu paraya temizini nasıl bulacağım.
    2.çok küçük araba diyorlar kafam karışıyor.
    3.çok güvenli değil diyorlar kafam karılıyor.

ama hem az yakan hem kaliteli hem sorumsuz model bulmak gerçekten zor.

1000 yada 1300 motor bir yaris alıp lpg taktırıp binmek en güzeli diye düşünüyorum ama hala karar veremedim.

çocukla ve bagajla falan o arabaya sığmak sorun olurmu acaba.
  • Toyota Yaris Sizce nasıl bir seçim?

Kullananlae artı ve eksilerini yazabilerler mi?

1000 motor olanını mı yoksa 1300 motor olanını mı tavsiye edersiniz?

Şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimi nedir?

peki yaris otomatik mi yaris düz vites mi?

yaris'İn son kasası ne zaman çıktı?

yüksek kilometre yarisler risklimidir?

1000 motor ile 1300 motorun performans ve yakıt tüketimi olarak farkları nelerdir?

yaris alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Başka bir araba önerisi olan var mı?

İlginiz için şimdiden teşekkürler...
  • getzi niye eledin yakıttan dolayı mı
  • Toyot Yaris 1.0 moturlu olan sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Toyota, müşteri memnunuyeti ve sorunsuzlukta bir numaradır.
    Yarisin artıları eksilerinden daha fazladır.

Artılar:
    Dıştan küçük görünen aracın içine girildiğinde geniş olduğu görünüyor. İçeride küçük-büyük çok fazla eşya gözü olması. Şehir içinde boyutlarından dolayı rahat kullanım ve park etme kolaylığı. Ortalama 6 litre olan yakıt tüketimi. Arka koltukların ileri-geri hareket ettirilmesi ve bu sayede küçük olan bagajın ihtiyacımıza göre büyütülmesi. Şehir içinde yeterli sayılabilecek performans. Ödüllü olan 1.0 motor ve 2006 modelden önceki kasanın yılın otomobili seçilmesi. İkinci el değeri. MMT denen yarı otomatik sistemin yakıt tüketiminin manuel vitesle aynı olması ve kullanım rahatlığı.

Eksiler: Bagaj küçük. Uzun yoldaki performans, 1.3 moturluya göre yeterli sayılmaz. Bozuk yolda zaman zaman ön torpidodan gelen tıkırtılar. Sınıfına göre normel sayılabilecek yüksek hızlardaki yol ve motor sesi. Yüksek olan fiyatı.
    MMT şanzımanın sürekli-dur kalklardaki kararsızlığı ve yokuşta durup kalkarken vitesi manuele almanın gerekliliği.

2006 model yılıyla beraber yeni kasa yarisler geldi. Şu andaki güncel kasa 2012 model yılında yerini yeni kasaya bırakacak.

Şu anda aklıma gelenler bunlar.

quote:

Orijinalden alıntı: INDEPENDENT MAN

Toyota Yaris Sizce nasıl bir seçim?

Kullananlae artı ve eksilerini yazabilerler mi?

1000 motor olanını mı yoksa 1300 motor olanını mı tavsiye edersiniz?

Şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimi nedir?

peki yaris otomatik mi yaris düz vites mi?

yaris'İn son kasası ne zaman çıktı?

yüksek kilometre yarisler risklimidir?

1000 motor ile 1300 motorun performans ve yakıt tüketimi olarak farkları nelerdir?

yaris alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Başka bir araba önerisi olan var mı?

İlginiz için şimdiden teşekkürler...

• sezgin aydoğan verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.

birkaç sorum olacak:

1.2006 kasadan önceki kasa için 16.000 tl. ve 100.000 km. sınırı göz önüne alındığında temiz bir yaris bulabilirmiyim?

2.uzun yoldaki olumsuz performansını biraz çarmısınız?

3.1000 motor ile 1300 motordan siz olsanız hangisini tercih edersiniz ve neden?

yakıt tüketimleri ve motor performansları hakkında bir karşılaştırma yaparmısınız?

4.yaris otomatik ile düz vites arasında bir karşılaştırma yaparmısınız?

vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: INDEPENDENT MAN

sezgin aydoğan verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.

birkaç sorum olacak:

1.2006 kasadan önceki kasa için 16.000 tl. ve 100.000 km. sınırı göz önüne alındığında temiz bir yaris bulabilirmiyim?

2.uzun yoldaki olumsuz performansını biraz çarmısınız?

3.1000 motor ile 1300 motordan siz olsanız hangisini tercih edersiniz ve neden?

yakıt tüketimleri ve motor performansları hakkında bir karşılaştırma yaparmısınız?

4.yaris otomatik ile düz vites arasında bir karşılaştırma yaparmısınız?

vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

1. Toyota bayilerini telefonla arayarak sorulabilir ve isteğiniz belirtilebilir, sahibinden.com vb. sitelere bakılabilir, ikinci el galeri ve oto pazarlarına bakılabilir. Kısaca sabırlı bir arştırmadan sonra isteğiniz şekilde olan yarisi bulacağınızı düşünüyorum. Önemli olan acele etmeden ve acele karar vermeden istediğiniz aracı araştırıp bulup, satın almak. Detaylı bir inceleme ve deneme sürüşü yapmak, toyota expertiz raporunu almak gerekir.

2. Uzun yolda 1.3 motorun performansı, 1.0 motora göre daha iyidir. Örneğin, hızlanmalarda ve sollamalarda 1.3 motor daha iyidir. Fakat 1.0 motoru da yetersiz diyemeyiz, ona göre kullanırsak sorun olmaz. Daha doğrusu 1.0 motor şehir içi kullanıma daha uygundur. Uzun yol kullanımında 1.33 motor daha iyidir diyebiliriz. Senede ne kadar uzun yola çıkacağınızı da değerlendirmeye almak lazım.

3. Eğer çoğunluk şehir içinde kullanacaksam 1.0 motorlu olanı tercih ederim. Herşeyden önce yakıt tüketimi için (ortalama 6 litre.) Ortalama değer otomobil dergileri testlerinde 5.5 litre olarak ölçülmüştür. 1.0 motorlu olan daha uygun fiyata alındığı için. Uzun yolda 1.0 ile 1.3 motor aşağı yukarı aynı yakıtı yakar fakat şehir içinde kesinlikle 1.0 motor daha az yakar. Sonuç çoğunluk şehir içi ise 1.0 motor, çoğunluk şehir dışı ise 1.3 motor.

4. Çoğunluk şehir içi kullanılacaksa otomatik vites derim. Günümüzde artık araçlar çoğunlukla otomatik vitesli olarak tercih ediliyor. Zaten yarisin otomatik vitesi ile manuel vitesi aynı yakıtı yakıyor. Bu artı özellik sayılır.
    Yaris otomatik vitesin yokuşlarda durup kalkarken bazen manuele alıp öyle kalkmak gerektiği ve sürekli dur- kalklarda da zaman zaman manuele almak gerektiği yönünde şikayetler var. Bu vitesin tepkilerine alıştıktan sonra ona göre davranıldığında sorun olmaz. Doğrusu bu bütün araçlar için geçerli. Fakat sorunsuz olması ve bakım masrafının az olması artısıdır.
    Bütün bunları bir kenara bırakırsak Toyota hala bu otomatik vitesi (MMT) değişik modellerinde kullanmaya devam ediyor.

Bunlar benim değerlendirmelerim, sonuçta sizin istekleriniz ve beklentileriniz tercihinizi belirleyecektir. Eğer böyle olmasaydı bu kadar fazla marka ve model olmazdı.

• sezgin aydoğan verdiğiniz bilgiler mükemmel.

1000 motor otomatik vites bir yaris aramaya başlayabilirim diye düşünüyorum.

Siz benim yerimde olsanız hangi otomobili alırdınız?
  • Teşekür ederim. Dediğiniz gibi şu anda 16.000 TL'lik bütçeye uygun olan 1.0 otomatik yaris görünüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.