Şimdi Ara

Asal yoklama süreç takibi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
383
Cevap
6
Favori
259.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Scavenger Of Human Sorrow kullanıcısına yanıt
    Ben 8 ağustostan beri bekliyorum durum aynı. Ama başvuru yapıp 1 gün sonra onaylananlar da varmış random
  • Merhaba, aynı şekilde ben de muayene kısmını atlattım Ve buton anında yeşile döndü, fakat askerlik şubesi sistemde adımın görünmediğini söyleyerek tekrar doktora yolladı, doktor kontrol etti ve sorun olmadığını söyledi.

Tekrar 2 gün sonra şubeye gittim ve yine adımın olmadığı işlem yapılamayacağı söylendi. Manuel işlemle ilgili hiçbirşey söylenmedi, ben de böyle birşey olduğunu bilmediğim için öne sürmedim tabii.

Bu arada yan gişede bedellilerin işlemleri takır takır işliyordu. Ben anlamadım bu işi, gönüllü olarak vatan hizmetini yapacak adamlara zorluk çıkarırken bedellilerin işleminin güler yüz ve aşırı ilgili şekilde yapılmasını hazmedemiyorum.

Burada bedelli yapacak arkadaşlara eleştiri falan yapmıyorum herkesin kendi tercihi fakat ülkemiz memurlarının çoğu bu şekilde ayrımcı ve ilgisiz davranıyor.

Şuan sadece beklemedeyim, haftaya tekrar gidip eğer sistemde yine adım yoksa manuel işlem yapılmasını isteyeceğim, büyük ihtimalle saçma sapan bir bahane üretip yine elim boş yollanacağım, o zaman üst mercilere başvuracağım. Umarım bu şekilde çözmek zorunda kalmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Askeralma genel müdürlüğünü aramam gerektiğini söylediler bana askerlik şubesinde.Yani aile hekiminin kontrolünden sonra sisteme elverişli raporunuz düştüyse,t elefonla genel müdürlükten onay istiyorsunuz.
  • Yoklamanızı yaptırdıysanız askerlik şubesi de "EVET YOKLAMANIZ VAR" diyorsa artık sizin e-devletle yoklamayla bir işiniz kalmamıştır. Boşu boşuna yok kırmızı yeşil olmadı vs. diye düşünüp durmayın. Orasıyla bir işiniz yok artık sizin.
  • 3.celp açıklanmış hala sisteme giremedim hata veriyor.
    Google asal yoklama yazınca askeralma genel müdürlüğü işlemleri henüz tamamlanmadı diyor

anlamadım
  • Şimdi halıcıoğlunu aradım 3.celpte gözükmüyorsunuz dedim.2020 ye kadar celp mi bekleyeceğiz bu ne saçma iştir arkadaş
  • Selamin aleyküm beyler suan işte çalıştığım için merak ediyorum ondan haber bekliyorlar .ben 96 doğumluyum 31 Ağustos tan önce tecilimi bozdurdum şube Kasım'da askersin dedi benim merak ettiğim şey tecili bozup gidenlerde senin ilin şu ay göndermiş olayı oluyor mu yani illere göre celp?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EF64363C1

Arkadaşlar benim başıma geldi. Bilginiz olsun. Askerlik şubesine götüreceğiniz raporda ‘askerliğe elverişlidir’ ya da değildir yazısı mutlaka olsun. Aksi takdirde işlem yapmıyorlar. Aile hekiminin verdiği sevk belgeleriyle ilgili hastaneden muayene olduktan sonra mutlaka sağlık kuruluna uğrayın orda elverişli yazısı verecekler. Bu arada sizden o sevk belgelerini elinizden alacaklar. Yani siz elinizde sadece elverişli raporu ile şubeye gideceksiniz. Aklınıza takılan bir şey varsa sorun.
    ARKADAŞIM İNANIN 3 AYDIR BU SORUNLA UĞRAŞIYORUM

OKULUM HAZİRAN DA BİTTİ. E DEVLET TEN TECİL İÇİN YOKLAMA BAŞVURUSU YAPTIM SONRA AİLE HEKİMİNE GİTTİM. BİLEN BİLİR. 2. AŞAMA YEŞİL OLMADI.

2 3 SEFER DAHA GİTTİM SAĞLIK OCAĞINA BANA E İMZALI KAĞIT VERDİLER AMA HALA SORUNUM ÇÖZÜLMEDİ.BİZİM YAPACAĞIMIZ BU DİYOLAR. BİR TÜRLÜ İKİNCİ KISIM YEŞİL OLMUYOR . KAFAYI YİYECEĞİM..

BU KONUDA BİLGİSİ OLAN LÜTFEN YARDIM ETSİN ARKADAŞLAR NE YAPABİLİRİM????

• quote:

Orijinalden alıntı: Rei Kon

ARKADAŞIM İNANIN 3 AYDIR BU SORUNLA UĞRAŞIYORUM

OKULUM HAZİRAN DA BİTTİ. E DEVLET TEN TECİL İÇİN YOKLAMA BAŞVURUSU YAPTIM SONRA AİLE HEKİMİNE GİTTİM. BİLEN BİLİR. 2. AŞAMA YEŞİL OLMADI.

2 3 SEFER DAHA GİTTİM SAĞLIK OCAĞINA BANA E İMZALI KAĞIT VERDİLER AMA HALA SORUNUM ÇÖZÜLMEDİ.BİZİM YAPACAĞIMIZ BU DİYOLAR. BİR TÜRLÜ İKİNCİ KISIM YEŞİL OLMUYOR . KAFAYI YİYECEĞİM..

BU KONUDA BİLGİSİ OLAN LÜTFEN YARDIM ETSİN ARKADAŞLAR NE YAPABİLİRİM????

Alıntıları Göster
    2. seferde anında yeşil olması lazım eğer işlemler doğru bir şekilde yapıldıysa benim gittiğim doktor bilmiyordu sisteme yeni geçildiği için yaşlıydı birazda, bilgisayarın yanına oturttu işlemleri ben yaptım. Önce doktor kendi e-devlet sisteminden bir yazılım indiriyor sonra bir kod var onu girip onaylaması lazım bu sistemde bu işlemleri yaptı mı? Bir ikincisi e-devlette gözükmeyebiliyor. Bende aile hekimi yeşil olmuştu fakat askerlik şubesi 1 aydır kırmızıydı şubeye gitmeden bir arayım dedim şubedeki memur askerlik yoklama işleminiz tamamlanmış teciliniz yok gözükmemekte dedi bende şaşırdım dedim ben tecil işlemini e-devlet üzerinden yaptım diye o da işleminizi yapan memur o kısmı onaylamamış dedi sonra bana bu işlemi yapan memurun ismini soyismini şubesini verdi zor bela internetten telefon numarasını bulup da onaylattım tecil işlemini (kütüğe bağlı olan yer olduğu için gidemedim 500 km :) ) anlayacağın arayıp sormasam beklesem tecilim olmayacaktı memurun hatası yüzünden o işlemi yaptıktan ertesi gün e-devlette o kısımda yeşile döndü ve tecil işlemim tamamlandı. Sana önerebileceğim şubeyi ara yada direk şubeyi git bir şekilde öğren işlemlerini e-devlet sistemini bilgiler geç düşüyor çünkü.

Edit : Birde büyük harflerle yazmazsanız iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sibumii -- 8 Ekim 2018; 14:51:57 >

• Arkadaşlar merhaba 15 Eylül tarihinde işin para kısmını hallederek askerlik şubesine gittim. Daha önce muayene olduğum için ekstra bir şey yapmam gerekmedi. Sonrasındaki 2 celp beni es geçti. Ancak kafama takılan bir şey var. ASAL yoklama başvuru süreci takibine girdiğimde şu iletiyi alıyorum; ''Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz.'' Bu ibarede tam olarak neyi kastediyor,bir problem mi var yoksa olması gereken bu mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Promisses kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Eğer zamanınız olursa bir soru soracaktım size.

e-devletten ailem hekimi onayı aldım ve gidip muayene oldum. akabinde hastaneye sevk etti beni doktor. hastanede muayene edildikten sonra orada ki doktor, aile hekimimin vermiş olduğu sevk kağıdı arkasına "askerliğe elvirişlidir" yazdı imzaladı ve kaşeyi bastı. yarın şubeye gideceğim ve bahsettiğiniz iki forumun da çıktısını aldım imzalı dekontlar da yanımda hastanede ki doktorun verdiği elverişlidir yazısı da yanıma alarak. her hangi bir sorun çıkar mı sizce ?

eğer sorun çıkarsa TEK HEKİM RAPORU TSK yı alıp tekrardan mı başvurmalıyım ?
    Bir de bağlı bulunduğum askerlik şubesi yaşadığım yerde değil bunun herhangi bir dezavantajı olur mu ?

şimdiden teşekkürler hayırlı tezkereler
  • Merhaba bir sorum olacaktı size. ben askerliğe el verişlidir yazısını şubeye teslim ettim. ismin bile çıkmıyor dedi şubede ki görevli memur. ama kaydımı yaptı ve o elverişlidir yazılı olan kağıdın fotokopisini falan çekti bir sürü bişeyler yaptı. benim muayenem manuel olarak mı işlenecek o anlamamı geliyor ? çünkü hala e devlet sisteminde başvurum gözüküyor başka bir şey gözükmüyor
  • Merhaba bir sorum olacaktı size. ben askerliğe el verişlidir yazısını şubeye teslim ettim. ismin bile çıkmıyor dedi şubede ki görevli memur. ama kaydımı yaptı ve o elverişlidir yazılı olan kağıdın fotokopisini falan çekti bir sürü bişeyler yaptı. benim muayenem manuel olarak mı işlenecek o anlamamı geliyor ? çünkü hala e devlet sisteminde başvurum gözüküyor başka bir şey gözükmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ar1s

Merhaba bir sorum olacaktı size. ben askerliğe el verişlidir yazısını şubeye teslim ettim. ismin bile çıkmıyor dedi şubede ki görevli memur. ama kaydımı yaptı ve o elverişlidir yazılı olan kağıdın fotokopisini falan çekti bir sürü bişeyler yaptı. benim muayenem manuel olarak mı işlenecek o anlamamı geliyor ? çünkü hala e devlet sisteminde başvurum gözüküyor başka bir şey gözükmüyor
    Evet işleminiz manuel olarak yapılmış ama e-devlet kaydınız varsa yine orada "Askerlik Durum Belgesini Sorgula" kısmından gözükür ister şubeden yapın ister e-devletten sadece süreç bilgisinden haberdar olamazsınız e-devletten yapmadıysanız. Ama askerlik durum belgenizi sorgulayabilirsiniz.
  • cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

askerlik durum belgesi olarak sorguladığımda 31/10/2018' e kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası bulunmamaktadır yazıyor. ama bedelli başvurusunu kesin yaptım yani dekontları falan da teslim ettim çünkü şubeye. sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. sanırım hafta içinde değişir o durum da çünkü cuma günü yapmıştım araya hafta sonu girdi falan diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ar1s

cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

askerlik durum belgesi olarak sorguladığımda 31/10/2018' e kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası bulunmamaktadır yazıyor. ama bedelli başvurusunu kesin yaptım yani dekontları falan da teslim ettim çünkü şubeye. sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. sanırım hafta içinde değişir o durum da çünkü cuma günü yapmıştım araya hafta sonu girdi falan diye düşünüyorum.
    Evet zaten hemen işlemiyor e-devlete geç yansıyor. İçiniz rahat olsun.
  • arkadaşlar selamlar,

başvuru ve muayene işlemlerinden sonra e-devlette süreç takibinde üstten iki tanesi yeşil olmuştu, sadece "Askerlik Şubesi Başkanlığı İşlemleri" kırmızı kalmıştı. bugün baktığımda hepsi kırmızı şekline dönmüş ve "ASAL Yoklama Başvurusu" sayfasında:

"Askerlik yoklama başvurunuz MSB tarafından reddedilmiştir. Başvurunuzu tamamlamak için ret sebebinde belirtilen hataları düzeltmeniz gerekmektedir. Başvuru formlarınıza aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilir ve formlarınızı güncelleyebilirsiniz.RET SEBEBİ: MANUEL YOKLAMA"

yazıyor. askerlik şubesini de arıyorum ulaşamıyorum. bu manuel yoklama ne anlama geliyor? başvurum iptal mi oldu? bilgisi olan veya aynı durumda olan var mı?
  • Asal yoklama süreç takibi

Arkadaşlar saglık kurulundan dün apor aldım sisteme düşmemiş şimdi orda 1 işgünü sonrasında gidin diyor bugun sabah 8 de şubeye gittim randevum yok giremedim eve daha yeni geldim.30 ekimde randevu buldum acaba 13 gün geçse sıkıntı olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AVB44 -- 17 Ekim 2018; 16:37:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spes Salutis

arkadaşlar selamlar,

başvuru ve muayene işlemlerinden sonra e-devlette süreç takibinde üstten iki tanesi yeşil olmuştu, sadece "Askerlik Şubesi Başkanlığı İşlemleri" kırmızı kalmıştı. bugün baktığımda hepsi kırmızı şekline dönmüş ve "ASAL Yoklama Başvurusu" sayfasında:

"Askerlik yoklama başvurunuz MSB tarafından reddedilmiştir. Başvurunuzu tamamlamak için ret sebebinde belirtilen hataları düzeltmeniz gerekmektedir. Başvuru formlarınıza aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilir ve formlarınızı güncelleyebilirsiniz.RET SEBEBİ: MANUEL YOKLAMA"

yazıyor. askerlik şubesini de arıyorum ulaşamıyorum. bu manuel yoklama ne anlama geliyor? başvurum iptal mi oldu? bilgisi olan veya aynı durumda olan var mı?
    En doğru cevabı şube verir, oraya sormak lazım. Pek rastlanılan bir durum değil bu galiba. Başvuru formunda yanlışlık yapmış olabilirsiniz, tekrar gözden geçirin isterseniz. Belki de işlemleri şubeden direkt yapmak gerekiyordur sizin için, bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kasım celbi için başvurup bu durum da olduğu halde kasım da gidecek olan var mı?benim ki şubata kaldı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.