Şimdi Ara

Asenkron monofaze 0.75 Kw motor ile elektrikli araç görüş ve tavsiyeleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler.uzun zamandır aklıma takılan ve yapmak istediğim elektrikli araç projesi hakkında görüşlerinizi,tavsiyelerinizi, yorum ve tecrübelerinizi bekliyorum.

yapım aşamasında karar kıldığım motor ac monofaze asenkron 750 watt bir motor. 12 veya 24v/220v 3000watt invertör ile akü gerilimini yükseltip anma akımını düşürmek için soft starter ile kalkış yapıp ac hız kontrol ile de hız kontrolü yapmak istiyorum.Dün yaptığım bir araştırmada da bir adet de redüktör buldum ama oranını bilmiyorum. araç 3 tekerli trike denilen tarzda tek kişilik bir araç olacaktır.akü için ise 12 v 200A akü düşünüyorum. ya da iki aküyü seri bağlayıp 24v yapmayı düşünüyorum.
    bir diğer konu neden dc motor kullanmıyorum.bulunduğum yerde dc motor satışı yapan bir yer yok.ayrıca bu gibi konularda bir bilgisi olan da yok. o yüzden bu araç projesinde ne gibi artılar ne gibi eksiler olur.bu akü ve invertörde yeterli gücü sağlayabilir miyim.normalde ortalıkta gezen çin malı e-bisikletler 250 watt.iki kişiyi düz yolda rahat götürebiliyor.ben ise 750 wattlık bir motor kullanacağım. kendi hesaplarıma göre aküden çektiğim akım 24 voltta 750/24=31,25 amper.iki tane 72 amperlik aküyü seri bağlasam.24 v 72 amper yapar ve çektiğim akıma göre iki saatten fazla çalışması lazım.ama yükte çalışacağı için ne kadar bir düşme olur orasını bilmiyorum.aracın frenlemesine yardımcı olması için de otomobillerin şarj dinamosunu ön tekerlere bağlamayı düşünüyorum.fren pedalında bir de switch olacak ve basınca şarj dinamoları ile aküleri şarj edicek. şarj ederken yük bineceği için sarj dinamolarındaki manyetik alan etkisiyle üzerlerinde fren etkisi olacak.böylece hem frenlemeye yardımcı olacak hem de kısa süreliğine de olsa şarj sağlayacak. .bu yüzden tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

• arkadaşlar bi yardımcı olsanız.sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda işe başlayacağım.
  • benim genelde internette gördüğüm elektrikli araclarda
    brushless DC motor kullanılıyor

bir de demişsin ki soft start ile kaldırıp
    ac hız kontrolü ile hız kontrol yapıcam

ac hız kontrol ile zaten soft start yapılabilir ayrıca soft start'a gerek yok
    yalnız tek faz ac hız kontrol nerden bulacaksın ? piyasadakiler hep 3 faz
  • TEK FAZ AC HIZ KONTROL ÜNİTESİNİ BULDUM ONDA SORUN YOK.ŞİMDİLİK TEK KUŞKUM.3000WATTLIK BİR İNVERTÖR VE 24 VOLTLUK AKÜYLE BU İŞİ HALLEDEBİLİR MİYİM.
  • Merhaba Edaran;

Forumda " ELEKTRİKLİ ARABA YAPALIM " ve " ELEKTRİKLİ ARABA YAPIMI"

başlıklarındaki forum yazılarını okumanı tavsiye ederim.

Belki sana bir fikir verebilir, işine yarayabilecek bir bilgiye ulaşabilirsin.

Çalışmalarında başarılar dilerim.
  • otosarjmatik.com da şarjla ilgili bilgiler var
  • çok teşekkür ederim.ben farklı bir yoldan yani ac motor ile yapmayı planladığım için yeni bir konu açmıştım.arattğımda bu konu ile ilgili bir şey bulamadığım için yeni konu açtım da denebilir.fakat sanırım dc motora döneceğim.
  • Beygir gücünü watt a çevirirsek 75 beygirlik standart bir motorun bile 55,875 Kw güç ürettiğini görürüz. 0.75Kw ile ancak çocuk arabası gider. Ayrıca bu iş standart akü invertör ac motor ile olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edaran

çok teşekkür ederim.ben farklı bir yoldan yani ac motor ile yapmayı planladığım için yeni bir konu açmıştım.arattğımda bu konu ile ilgili bir şey bulamadığım için yeni konu açtım da denebilir.fakat sanırım dc motora döneceğim.

Merhaba Edaran:

Ayrıca DC HUB motorlarınıda göz önünde bulundur, belki sana
    ileride alternatif bir seçenek olabilir.

DC Motor içinwww.even.com.tr

HUB Motor içinwww.ekosolar.com.tr

adreslerine bakmanı tavsiye ederim.

• sayın HexfeT .normal piyasada dolaşan e-bisikletler 250 watt gücünde ve iki kişiyi rahatlıkla götürebilmekte.benim ypmak istediğim araç tek kişilik olacak.ancak dediğiniz gibi sanırım invertör ve ac motorla bu iş olmayacak.
  • sayın bilal menevşe yardımınız için teşekkür ederim. yakın zamanda ekosolar ile iletişime geçeceğim.
  • hazır hub motorlar için sürücüve 2 hub motor 5000 dolar + kdv istiyorlar.akü hariç
    daha basit bi yolu yokmu?
  • yonja marka elektrikli motorsikletlerde 3000w-4000w-5000w motorlar var ve bu motorsikletler saatte max 80 km hız yapmakta sizin bu 750w motor ne derecede verimli olur siz düşünün.
  • ayrıca internette gördüğüm elektrikli araçlar ortalama 40kw-50kw motorları kullanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.