Sorun nas'la başlamadı . 2018de hatta daha önce borçla ,özelleştirme gelirlerinin emekli memur yandaş beslemesi ile oldu. Norveç petrol gelirlerinin hepsini memura emekliye dağıtmıyor fona koyuyor gelecek nesiller kullansın diye. Ama biz 80 milyar özelleştirme gelirini yabancıya konut arazi satışlarını yabancıya vatandaslik satış gelirlerinin hepsini memura emekliye 5li çeteye bankamatik memurlarına yandaşa dağıttık. 2018 brunson kriziyle borçlanma olmayınca memura emekliye para bulunamadı ve bu durum bütçe açığına ve enflasyona neden oldu . RTE'nin nas söylemi aslında memura emekliye yapılacak maaş zamlarının ucuza finanse etmeye yarayacağını düşünmüş de olabilir yandaş müteahhitlerin kolay konut satışı dışında . Şimdi %50 faizle borçlanıp memura emekliye zam yapılacak bu da yüksek faiz ödemesine neden olacak.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (12. sayfa)
-
-
Sana Allah şifa versin.
Şizofren olan sensin be. Memursun işte altı üstü memursun nesin ki? Olmayan bir şey de yok. Senin mesleğin neymiş ki? Memursun öğretmen değil misin sen? Öğretmen değilsen ne tatava yapıyorsun? Memurluğu ne sanıyorsun anlamadım. Kaymakam bile gerektiğinde sürülüp dandik bir masa başı memuru oluyor. Ben kaymakam diyorum sen gubidik öğretmenden bahsediyorsun. Mesleğini iyi icra etsen ne olur etmesen ne olur? Sanki çalışmayanı kovuyorlar. Öğretmenin hası olsan kaç yazar? Ağası paşaşı olsan kaç yazar? Devlet kapısında ekmek bekliyorsun. Senin gibileri fetodan attıklarında hanginiz özel sektörde düzgün bir iş tutturabildi? Gizli vasıfsız kesimdensin. Hanginizde memuriyeti bırakacak yürek var? Sizde yok. Aç kalırsın biliyorsun.
Kendi işini yapma şartlarıymış. He he. Ne yapabilirsin ki ekstra bir mesleğin olmadıkça? Araba satarsın, emlakçılık yaparsın, eşinin üzerinden ticaret falan yaparsın. Mümkünse çok kazanmak için ticarete atıl da görelim neler oluyor. Yok kahrolacak mışım falan filan kimsin ki sen? Şizofren sensin işte.
Senin sorun olan tek şeyin bizim vergilerle beslenmen. Paran bizim gibi insanlardan çıkmasa ne halt yersen ye. Bir de sen çoluk çocuk, velilerle falan fazla görüştüğünden veya çevrendekiler senin ayarında insanlar olduğundan kendini bir şey sanmışın sakın başka çevrelere girme duvara çarpmış gibi olursun. Fayansçı ufaktan bir çarpmış. İyi ki ticaret hayatını görmemişin oradaki kazançları görsen psikolojin iflah olmazdı.
Bana ne senin kayserinden diye sıyrılmaya çalışmadım. Söz de vermedim. Bunun da delikanlılıkla hiç ilgisi yok. Hayırdır 81 ilin her yerinde usta tanırım her yerde adamlarım mı var dedim? Piyasa benden sorulur mu dedim? İç mimarım mı dedim ekibim var mı dedim? Hastaneye git birader bana yamamaya çalıştığın hastalık sende var. Zaten saçma sapan smileyler koyarak mesaj yazmandan belli. Kafan uçmuş.
Ayrıca senin gibi piyasayı bilmeyen, ticaretten gelmeyen, devletten beslenen birine fayansçı kazık sokmayacakta bana mı soksun? Yapıştırmış işte. Memuru dürtmeyip o parayı gecekondudan mı alacaklar?
-
hocam senin dediğin şartları yaşamak için fabrikatör olmak lazım. Asgari ücret alan (bim, a101, şok) de çalışan bir sürü üniversite mezunu var. maalesef atamaların hepsi mülakat ile oluyor KPSS olmadığı için toplumda memura nefret oluştu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benim tanıdığım var lisans mezunu olmadan memurluk yapan Gaziantep ilinde bu arkadaş. İl içi memur diye kinne geçiyor. Hatta kadro yok diye kitabına uyduruyorlar.
Akşam akşam keyfim yerine geldi Ne güzel kuduruyorsunuz memur düşmanları olarak Hasta olacaksın sakin ol
O iddialar kerimcemin iddiaları. Sen de kerimceme hak verip "öyle hocam, memurların şartları süper " gibi bir cevap yazınca öyle söyledim. Normalde torpil her yerde ama bu seneye kadar öğretmen atamasında mülakat kısmında torpil olmadı hocam. Sadece ilk senesinde birkaç kişiye yaptılar, sonrasında bakan talimat verdi. Kpss puanları yuvarlandı. Ben dahil olmak üzere herkes bu şekilde geçti mülakattan. Mülakatta sadece güvenlik soruşturması sıkıntılı olanları bıraktılar. Saçma ama sistem bu şekildeydi.
Bahsettiğin üniversite mezunlarının bir kısmı için gerçekten üzülüyorum. Bir kısmı ise bile bile lades diyenler hocam. İş imkanı olmadığını bildiği halde bazı bölümleri okuyanlar bile isteye düştü o pozisyona.
Torpili olan memura bizzat tepki verilse mantıklı bulurum ama içi boş olan memur düşmanlığı kıskançlıktan başka bir şey değil. Bahsettiğin torpilli kısmı ben de eleştiriyorum. Neler görüyorum neler. Haftada 1 saat iş yapıp memur maaşı alanların olduğu idda ediliyor. Bu torpilli arkadaşların da belediye işçiliğinden kadroya geçtiği söyleniyor. Bu grup varken kimi öğretmen düşmanlığından, kimi doktor düşmanlığından, kimi asker-polis düşmanlığından yazıp yazıp duruyor. Hiçbir tutar dalı yok bunların. Ben de dalga geçiyorum. Veya kerimceme yazdığım gibi kestirip atıyorum yemin et vs diye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Valla ben MEMUR cumhuriyetini daha fazla finanse etmemek için gerekli tüm tedbirleri alıyorum.
Emekliyim ve resmi olarak aylağım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
üniversite belediye için dolap dönebilir lakin kurumlar kpss ile alıyor.
-
Olur mu hocam seçim öncesi.. Seçim yatırımı diye onlarca insanı yine torpille memur yaptılar işin komiği beş vakit namaz kılan babalar çocuklarını torpille memur yapmak için araya birilerini sokup durdular.. Nasıl diyanete imam olmak için torpil lazım aynı mevzu...
Mülakatta dönem mevzulardan haberin yok sanırım...
birebir yaşadınmı.
-
Kardeşin evli herhalde koca kontenjanından geçiniyor.
-
bunun sorumlusu gayet o insanlar ve biziz. halk memur kadrosu talep etti, hükümet de seçimi kazanmak için bunu vaadetti ve yaptı. gökten inmedi 5 milyon memur.
-
Bunu bende çok yaşadım. Son 3 senede devlet memuru olan yakın akraba sayım 11. Memlekette ne kadar benimle aynı soyismi taşıyan insan varsa devlet memuru oldular. Kimi buldular, kime dayı dediler bilemiyorum. Neredeyse hepsine ön ayak olan da bir HACI.
Bunu söylemeye bile utanıyor insan ama yapacak bir şey yok. Sorsan ben yapmayın dedim diyecek. Engellememek bile yap demektir bence. O yüzden herkesin dini kendine dostlar.
-
Sen ne üretiyorsun söylesene? Özelde çalışan vergi mi veriyor?Görende özelde çalışana iş veren 30 veriyor bunlar elden 10 binini vergi olarak veriyor zanneder. Senin iş verenin özel benim iş verenim devlet. Tüm devlet memurlarını işten çıkaralım. Senin iş verenin yaptığı işi kime pazarlayacak. Neyse size bir şey anlatılamamış ki bu zamana kadar burada ben anlatmaya çalıyorum.
Bizden gelir vergisi kesilmiyor mu kafalara bak. Özel sektör ürettiği ürünleri sadece devlete mi pazarlıyor? Memurlar da kendini nimetten sayar olmuş.
-
Vergiyi sen vermiyorsun sizin mantığa göre. İş veren veriyor. Sen 30 alıp 10 binini devlete yatırıyor musun? Hayır.
Sizde ki kafa kimsede yok.
birader ne laf anlamaz adamsın sen. işveren veriyor da işverene maliyeti olmuyor mu? işveren bize maaş verirken toplam maliyeti gözeterek maaş bütçesi belirlemiyor mu? ayrıca bütün özel sektör çalışanları net maaş mı alıyor zannediyorsun sen? ayrıca sen vergi veriyorsun da ne oluyor yılda toplam eline geçene baksana. milleti küçümsemeden önce kendine bak altı üstü havadan maaş alan kıytırık memursun bir de ahkam kesiyon burda.
bu memur kafasıyla cidden tartışılmıyor. ülkeye ne faydan var bana bi anlatsana burda saçma salak konuşacağına? verdiğin üç kuruş vergiyle mi devleti kurtarıyorsun? arge, üretim yapıyor musun? ihracata katkın var mı? tutturmuşsun bir laf gelir vergisi vermiyorlar diye onu sayıklayıp duruyorsun. ayrıca bizim maaşlar aslında brüttür ama işveren çalışanlara geçim kolaylığı olsun diye 12 aya eşit bölerek yedirir (bunu da bütün işverenler yapmaz) bu sayede her ay aynı maaşı alıyoruz. yani gelir vergisi matrahına göre her çalışanın 1 yılda ödeyeceği gelir vergisi o çalışanın 1 yıllık toplam brüt maaşından düşülüp kalan miktar 12 ye bölünerek maaşlar her ay aynı miktar olacak şekilde ödeniyor. yani senin cahil kafanın zannettiği gibi vergi vermiyor değiliz gayet de veriyoruz. kafalara bak ya bu ne cehalet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 4 Temmuz 2024; 23:29:52 >
-
Ülkenin ağır cahil memurları işte sen ve senin gibiler. Devlet neden bu kadar hantal, neden devlet dairelerinde işler düzgün yürümüyor böyle okkalı ve en kallavili örneğisin.
Ben ne mi üretiyorum? Ben sağlık kitleri üretiyorum, ürettiğim kitleri fatura kesip satıyorum, kestiğim faturadan devlete direkt KDV vergisi ödüyorum. Onun dışında sattığım yer olarak yine devlete stopaj ödüyorum ve ayrıca kurumlar vergisi ödüyorum.
Benim ödediğim vergilerle devlet senin maaşını ödüyorz uçak yapıyor, yol köprü baraj yapıyor.
Sen ne üretiyorsun gün boyu lak lak üretiyorsun, üç tane kağıda üç tane tel zımba yaparak iş yaptığını sanıyorsun.
Yazsana bana sen ne üretiyorsun??
Ben bu ülkenin geleceğini üretiyorum. Kıçın ağrıdığında yok mu çaresi doktor dediğin doktorları yetiştiriyorum. Ve belki bir gün bu ülkeyi yönetecek kişiyi eğitiyorum. Siz zannediyorsunuz ki üç beş vergi ile bu ülkedeki memurların maaşını biz veriyoruz.
Bu ülkenin içinden al polisi , askeri , doktoru , öğretmeni senin ürettiğin şeyin hiç bir anlamı olmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X