Şimdi Ara

Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
2
Favori
11.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O durum da özel sektör de kamu gibi olur ve bir çok iş yeri çalışanlar yattığı için kepenk kapatmak zorunda kalır. Asgari ücret bence tamamen kalkmalı, adam çalışmıyorsa 5bin lira bile maaş verilmemeli ama adam çalışıp işyerine katkı sağlıyorsa gerekirse 40bin almalı. Şuan çalışandan alıp çalışmaya veriliyor asgari ücret yüzünden. bir süre sonra da iş yerleri kapanıyor.

• perSNN kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapalım peki? Nitelikli işgücü özelde kendini paralayıp 50 bin alsın, tek niteliği kpss kazanmak olan ve bütün gün yatan kamu personeli mühendis 60 bin mi alsın? Ben zaten özel sektördeki çalışanlar kamu gibi yatsın demiyorum ki. Özel sektör zaten ihtiyacı kadar veya daha az eleman çalıştırıyor ve maaş dengesini kendi içinde kuruyor. Bu dediğimden nasıl özel sektördekiler de kamu gibi yata yata maaş alsın anlamı çıkardın anlamadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Asgari ücrete zam gelince enflasyon artıyor ama memura gelince nasıl artmıyor? Bu memurlar aldığı zamı harcamıyor mu? En basitinden ev sahipleri kiraya zam yaparken asgari ücreti mi yoksa memur ücretlerini mi baz alıyorlar! Zam yoksa kimseye verilmesin. Ne güzel ülke anasını satayım. Sefasını zengin sürsün cefasını fakir çeksin. Gerçi fakir kesim Akp'yi destekleyerek kendi ipini çekti. Seçimlerinin bedelini ödüyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x (formerly twitter)
    🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on X
    https://x.com/ajans_muhbir/status/1810947988207927597

Şöyle açıklamaların yapıldığı yerde maaşlara zam olmaz tabi.

• Asgari ücrete yok memura var istediğin kadar çıldırabilirsin sen de memur olsaydın o zaman

• Telefonu satışa koymuştum fiyatı 16.500 TL, memura ise 19.000 TL.
    Evi de satarsam alıcı kişi memur ise 40 -50 bin TL fazlaya satacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence iki tarafta kendi bulunduğu bloğu savunmak için saçma sapan şeyler söylüyor yok ekonomiyi memur çeviriyor yok memurun maaşı düşmel saçma sapan konuşmayın memurun maaşı niye düşsün adam okumuş memur olmuş ayrıca ekonomiyi memur çevirmez memur sana hammadde sağlayabilir mi tarım da yapacak hali yok o vasıfsız gördüğünüz işleri yapacak işçiler olmasaydı aç kalırdınız buna şüphe yok zaten yani iki tarafta kendi görüşünü karşıya dikte etmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor bence çok yanlış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt

Asgari ücret tamamen kalkmalı, o zaman özelde o kendini paralayan 80bin alır, bir halta yaramayan 2bin alır gider.

benim derdim asgari ücretle değil asgari ücret kaldırılabilir, zaten asgari ücretle benim maaşım arasında epey fark var. benim itirazım ekonomi bu kadar kötü haldeyken katma değer üretmeyen memur kesimine bizden toplanan vergilerle bu kadar iyi şartlar sağlanması. memur arkadaşlar kusura bakmasınlar ama sağlıkçı veya emniyet kuvveti değilseniz ülke ekonomisine çok bir katkınız yok. sadece kamudaki çarkların dönmesini sağlıyorsunuz. ülkeyi kalkındıracak olan özel sektördür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 11 Temmuz 2024; 23:24:25 >

Asker doktor, öğretmen bence de az alıyor devlette, bunlar deligibi çalışırken 100binden az almamalı, hatta emeklisi bile 50binden az almamalı. Ama haklısınız maşa başından hiçbir iş yapmayan bin lira bile haketmeyen memur da çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 16 Temmuz 2024; 14:27:56 >

kendi alanım olan mühendislikten örnek vereyim. kamudaki mühendislerin büyük çoğunluğu kendi hiçbir iş yapmadan sadece kamunun dışarıya yaptırdığı işleri takip ediyor. zaten kamuda bir mühendislik projesi de yapılmıyor hepsi ihaleyle dışarıya yaptırılıyor. bulundukları yere gelmek için kpss'yi kazanmak dışında bir nitelik aranmayan (ki onun da mühendislik bilgisiyle uzaktan yakından alakası yok) bu arkadaşlar yeni zamla beraber kamuda 65-70 bin arası alacakken şu an okurken deli gibi kendini geliştirip yabancı dil öğrenen yeni mezun mühendisin özel sektördeki zamsız maaşlarla işe başlangıç ücreti aylık 35-50 bin arası. 6-7 senedir iş hayatında olup hala 50 bin civarı alan da çok sayıda mühendis var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 12 Temmuz 2024; 0:31:26 >

Özelde mühendislerin %25 si iyi ücret alıyordur geri kalanları için mühendis olmak yaptıkları en büyük hata oldu gece gündüz kendini geliştirmek için mesaiye (ücretsiz tabii) kalacağına memur olsaymışın şimdi hafta sonu tatil resmi tatiller tatil idari izinler tatil sabah 8 akşam 5 ve aynı maaşla devam ederdin.

• EjderLefLef kullanıcısına yanıt

ben 2 yıldır çalışıyorum ve zam öncesinde kamudakilerle yakın alıyordum. şimdi son zamla aradaki fark açıldı. ben mühendislikle uğraşmayı seviyorum 8-5 çalışıp yata yata maaş alma fikri bana güzel gelmiyor. tabii ki türkiyede nitelikli olmak suç olduğundan biz cezalandırılıyoruz.

mevzu kaç saat çalıştığım değil ki zaten çalıştığın sürede ne yaptığın. Sonuçta bir tek hayatın var ve hayatının belki de en güzel zamanlarını çalışarak harcıyorsun bir hafta sonun bile olmadan. Bunun karşılığını alabilsen gene neyse bugün bu maaşlarla bir ev araba ne kadar sürede alabileceksin üstüne birde geri gelmeyecek zamanın gidiyor. gün sonunda elinde birşey kalmıyor.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.