< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (13. sayfa)
-
-
Her mesajında kendini rezil kepaze ediyorsun, bu ülkede devlet dairelerinde neden işler yürümüyor en güzel örneği sensin.
Ben üretiyorum olm yazdık ya anlaman da mı yok? Sana bankadan devlete ödediğim KDV tahakkukunu atayım o zaman da inan hiçbir şeyden haberin yok leyla, binlerce şirket KDV ödüyor devlete o kadar mali müşavir muhasebeci ne iş yapıyor zannediyorsun zeka.
Sizden kesilen vergi bizim devlete ödediğimiz katrilyonca vergiden size ödediği maaştan kestiği kağıt üstünde kesilen vergi, senin bi bk üretip de devlete ödediğin birşey yok .
-
Doktorları nasıl yetiştiriyorsun sen prof musun? Sende hiç prof olacak kafa yok nasıl yetiştiriyorsun hangi hastanede profsun?
Bu ülkenin polisinin doktorunun RTE dahil bütün kamunun maaşı bizim ödediğimiz vergilerle ödeniyor, o yüzden size yattiginiz yerden %20 enflasyon farkı veriliyorsa bize %80 enflasyon farkı verilecek yok öyle bizim cebimizden kral gibi yaşama sünepeliği yeter artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 5 Temmuz 2024; 12:22:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ödediğin KDV ile kıçını tedavi edersin senin mantıkla. Sen zır cahilsin cahilliğinle devam et. Senin kdv ni yesinler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Git patronuna söyle zam yapsın o zaman
Doktorun parasını maaşını ben ödüyorum seve seve bakacak senin maaşını da ben ödüyorum evet benim KDV mi yiyorsun zaten bana muhtaçın senin karnını da ben duyuruyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 5 Temmuz 2024; 18:6:13 >
x (formerly twitter)23 DERECE (@yirmiucderece) on Xhttps://x.com/yirmiucderece/status/1809214158379843716
Kaçak savunmayı öven zihniyet asgari ücrete zam mı yapacak?
-
Birde yeşil pasaportunuz var Avrupa'ya vizesiz gidiyorsunuz bizde o da yok...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bizde para çok . Sen maaş falan ödemiyorsun. Biraz daha çok çalışıp çok kazanmaya çalış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Engellemiş beni cahil, seksen defa sorduk sen bu ülkeye kaç krş KDV üretiyorsun dedik seksen mesajdır kıvırıp duruyor, çünkü bu devletin kasasına koydukları yemin olsun tek krş yok.
Ülkedeki bütün memurların karnını biz özel sektör doyuruyoruz.
Yetmiyor;
T.C devleti varlığını da özel sektöre borçludur. T.C devleti bütün askeri ve güvenlik masraf araç gereç ve ödemelerini yine özel sektörün ödediği vergilerle yapmaktadır.
Biraz doktor biraz askeri personel harici memurlar bu ülkede asgarî ücret seviyesinde maaş alması gerekip asgari ücretli memur maaşı alması gerekirken, bu ülkede tam tersi oluyor.
Bu düzen değişecek merak etmeyin bu memur saltanatı daha fazla sürdürülemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 6 Temmuz 2024; 12:40:14 >
Koskoca ülke beş milyon memuru beslemek için gece gündüz eşşşek gibi çalışıyor. Bütün bu sigaraya benzine ona buna tüm vergi artışlarının zamlarının tek sebebi memuru beslemek için yapılıyor.
Kim olursa olsun hangi parti olursa olsun ülkedeki bu memur sultanlığını bitirmeyi vaad eden, ülkenin üstündeki bu memur kamburunu bitirecek hangi parti olursa ona oy vereceğim buradan ilan ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 6 Temmuz 2024; 12:39:1 >
Dediğin doğru aslında özel sektördekilerin bu gerçeği kabul etmesini gerekiyor. Fakat işverenden zam koparıyorsun 3-5 ay sonra ne zam nede eski maaşının değeri kalmıyor . Bunun da nedeni kamunun bütçesinin delik deşik edilmesi partili kimselerin kamuya- belediye dolup 50-100 bin maaş verilmesi her 6ayda zam alması emeklilik ikramiyelerin kolayca ödenmesi .Bas parayı öde yeni vergi çıkar öde . Bu durumda işverenden durmadan zam isteyen yüzsüz olsan da yine kazancın olmaz . Hiç bir zaman devletle belediye ile rekabet edemezsin ..mesela lokantan var belediye dibine kent lokantası açtı 4ceşide 60 lira diyor nasıl rekabet edeceksin ? Bunun gibi devlet ne kadar büyürse herşeye burnunu sokarsa işsizlik artar kazanç düşer kamu çalışanları ile ordan beslenenler dışındakilerin alım gücü kalmaz . Bu yüzden kamu ancak parası kadar iş yapmalı Yeni vergi çıkarmamalı, enflasyon yaratmamalı. Parası kadar memura maaş ödemeli 3 kişinin 1 kişilik iş yapmamalı. 1 kişilik işe 1 kişilik maaş ödemeli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 6 Temmuz 2024; 18:17:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Peki ne yapalım? Asgari ücretli zam alamıyor diye diğer ücretleri de asgari ücrete mi çekelim?
-
hayatta başarısız olup asgari ücrete tabi olan biri daha
-
100 yıldır böyle ve böyle olmaya devam edecek. zamanında çalışıp sınav kazansaydın.
-
Hayır böyle bir şeye gerek yok. Kamuda haddinden fazla memur var ve maaş/yapılan iş oranı zaten çok yüksek. Özel sektöre zam yapılması lazım. Ben mühendis olarak bütün gün koşturup maaş olarak bütün gün yatan kamu mühendisiyle yarışıyorum. Şimdi yine farkı açtılar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aslında asgari ücretliler de cepten ödemeli, biz bürüt maaşı verelim, onlar istedikleri zaman ödesinler, istemezlerse ödemesinler, ama ödemezlerse ya da geç öderlerse de sorumlusu biz olmayalım, ceza kesilecekse de cezayı da onlar ödesin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X