Şimdi Ara

Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
2
Favori
11.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Maalesef haklısınız hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Saat 11:50'de sağlık bakanlığına geldim,
    memur yemeğe çıkmış..

biz iş yetiştirmek için kçımızı yırtıyoruz memur şeyinin keyfine erkenden yemeğe gidiyor, hepsi için değil ama %70'ini kovacaksın memurluktan gidecek Bim 'de kasiyerlik yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 12 Temmuz 2024; 12:18:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız emeklilerin en düşük maaşı 12 bin TL'ye yükseltilince, zamlı emekli maaşı, o düşük denilen asgari ücretten 5 bin TL daha az oluyor, bu nasıl zam yapmaktır.  

• Ceviz ağacı C kullanıcısına yanıt
    Polislerin lüks arabaya binmesini yanlis anlamissiniz, o bindikleri lüks araçlarin çoğu fenomenler soruşturmasinda el konulan araçlar idi. Turistik bazi yerlerde yine kendilerine ait el konulma değil birkaç tane lüks araç var hepsinde yok.E bunlar da olsun bir zahmet ancak bu polisin sorunlu Hyundai tucson 1.6 turbo benzinli arabaya binecek neyi var anlamiyorum, seri mi değil dizel egeanin 2 kati tüketimi ve sanzimandan dolayi yolda kalma risklerine rağmen nasil alabiliyorlar işte bu israf cidden. Kiralik araba olup 2-3 sene kira bedeliyle arabanın maliyetini cikaranlara girmiyorum bile.
    Kendi şirketinizde zam yapma konusu da karliliginiz arttigi için yapabiliyorsunuz, azalsaydi yine de zam yapalim der miydiniz :)

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    Bu durumda esnaf da kendince hakli , elektriğe gelen zam, iş yerlerine gelen zam(bunlarda %25 siniri filan olmaz),personel gideri artmasa bile durduk yere maliyeti artmis. Personel gideri de tüm maliyetler içinde en fazla %10 dur.

• Maaşlar bu denli az olmaya devam ederse bu tarz olaylara çok karşılaşıcaz

• Bugün sağlık bakanlığına gittim masada uyuyan memur gördüm fotosunu çektim isteyene atabilirim.

Ayda 50 binden aşağı maaş almıyordur, hiç vicdanları da sızlamıyor mu ya bunların bi iş yapmıyorsun ulu orta da uyumayın bari be.

• Ne kadar devlete bağlı kurumların telefonunu arasam açan yok bu kadar atm memuru fazla bu ülkeye.

• Novagate N kullanıcısına yanıt
    Hocam yüzünü karala at şuaraya rezaletin ne boyutta olduğu ispatlansın

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Geçenlerde annem belediyeye gittiğinde aynı durumla karşılaşmış. Kamu kurumlarında rahat yarım milyon bu şekilde insan vardır.

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

İşimi görecek memurların ikisi de yerinde yoktu ayrıca. Bu ülkede ciddi bir memur sorunu var bu kadar laçkalık olmaz, hepsi değil ama yarısından çoğu resmen alenen uyuyor doldurmuşlar bakanlığa bir ton adam hepsi oturuyor, oturarak her ay 50 bine yakın maaş alıyor.

Bu ülkede çok ciddi bir memur sorunu var.

• Meyve fiyatları yine artmış.
    Ama asgarî ücrete zam yapılmadı?
    Niye arttı bu şimdi?
    Zabıtalar 70000 maaş alıyormuş diyolar, afiyet olsun.

Bi gün soviet russia'da silah ruhsatı yenileyecem, memur yok.
    Gidiyom yok, geliyom yok, arıyorum yok.
    Odada birine denk geldim, telefon açtı, napiyon dedi, geziyoz tozuyoz dedi.

Demek ki daha çok memur istihdam etmeli, biri gezerken diğeri de gezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 19 Temmuz 2024; 19:36:40 >
  • Bir ülkede en küçük para birimi en basit gıda olan ekmeğin fiyatını geçmişse parası ölmüş demektir.

5 Kuruş 675gr ölü

10 Kuruş 600gr ölü

25 Kuruş 270gr ölü

50 Kuruş 165gr aktif fakat önceden 204gr ediyordu yani ölmüştü kurtardılar bir müddet

1 Lira 99gr önceden 121,5 gram ediyordu aktif şimdilik.

Ekmeğin gramı 200gr olarak baz alınmıştır. Bu hesaba göre piyasada görebileceğiniz paraların miktarı orantılıdır. 5 kuruş görenleriniz artık çok azdır. Yüzüne bakılmıyor. Sokakta yerde görsen çöpe atarsın o kadar değersiz artık.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.