Şimdi Ara

Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
295
Cevap
2
Favori
11.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Memur yüzsüzlüğü.

Memura ne kadar verirsen o kadar ağlar diye boşuna demiyoruz.

50 bine yakın maaş alacaklar, aylık bin TL yol parasının tatavasını yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

O 60-80 bini anca savcı-hakim alıyor. 27 yıllık bir abi 41 bin alıyor. Sallarken biraz usturuplu sallayın lütfen

• mtyg kullanıcısına yanıt

tek duam rte gider inş ecevit bir lider gelir sizi anca mutlu eder ,memurları anca oyle bir lider paklar. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Haziran 2024; 12:56:14 >
  • Burada kendi hakkını aramak yerine başkasının elde ettiğine göz dikenlerin malum troller olduğunu düşünüyorum

• Memurdaroğlu kullanıcısına yanıt

Başkaları dediğin o memurlar ne elde etmiş mesela yazar mısın?

Dur ben yazayım;

Ülke gerçeklerinin üzerinde yatarak alınan maaşlar,

Her sene yatarak senede 2 defa ve ayrıca ilave alınan enflasyon maaş farkları

Doğru dürüst iş yapmayarak kazanılan iş güvencesi.

Evet üstteki arkadaş ülkedeki bu memur saltanatı düzeninde hayatını idame ettirmeye alışmış, kısaca "yolunu bulmuş".

Bu düzeni eleştirenlere de trol demekten başka ne diyecekti öyle değil mi.

• Sana çok güzel cümleler söylerim de senin gibi vasıfsız, boş bir adam için ban yemeye değmez. 3 kuruşluk aklınla çıkarımlar yapıyorsun ve bu çıkarımlara kendini inandırıp hayal dünyasında yaşıyorsun. Sen kimsin ki benim karnımı doyuracaksın? Açlıktan ağzın kokmuş, daha da kokmasın diye memura sataşıyorsun. Sana zam vermeyene tepki veremeyecek kadar da korkaksın. Kayseriye gelirsen haber ver de yemek ısmarlayayım. Karnın doyarsa belki beynine kan gider de mantıklı cümleler kurarsın. Bu kafayla sana asgari ücret bile çok.

• brktmr B kullanıcısına yanıt

Senin yani memurların hatta Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşı dahil, bu ülkedeki bütün memurların maaşları özel sektörün devlete ödediği; KDV vergisi, muhtasar vergisi ve kurumlar vergisi vb. gibi vergilerle ödenir.

Yetmez.

Bu ülke yani Türkiye Cumhuriyeti devleti;

Uçak alırken, yol köprü hastane baraj yaparken, ülkenin güvenliğini sağlarken kullandığı harcamaların hepsini de yine aynı şekilde özel sektörün ödediği vergilerle yapar.

Türkiye Cumhuriyeti devleti emeklisine maaş öderken yine özel sektörden çalıştırdığı işçi için aldığı SGK primi sayesinde emeklisine maaş öder.

Senin bunlardan habersiz olup zır cahil olmanın sorumlusu ben değilim.

Senin karnını biz doyuruyoruz,

Sen maaşını bizim sayemizde alıyorsun, biz yoksak sen yoksun.

Arabayla gittiğin asfalt bizim ödediğimiz vergilerle yapılıyor,

Hastalandığında gittiğin hastane bizim ödediğimiz vergilerle yapılıyor,

Çocuğun varsa gittiği okul bizim ödediğimiz vergilerle yapılıyor.

Musluğu açtığında gelen suyun baraji bizim ödediğimiz vergilerle yapılıyor.

Anladın mı?

Bizim sayemizde karnın doyuyor,

Bizim sayemizde bu hayatta varsın.

Artık bu ülkenin %70'i eşşşek gibi çalışıp sizi doyururken susmayacak anladın mı?

Artık bu gerçekler yüzüne söylenecek, alışacaksınız.

• O adamın sözlerini ciddiye alma hocam. Forumun kadrolusudur kendisi. Yakın zamanda 2 tane mesajı için söylediklerinin doğruluğu üzerine namusu ve şerefi üzerine yemin etmesini istedim. İkisinde de 3 maymunu oynuyor. Mesajını silmiyorum, düzeltmiyor, lafının arkasında durup yeminini de etmiyor. Yüzüne tükürsen yağmur yağdığını zanneder. Yorumlarını ona göre yap. Ha bir de babadan kalma daireleriyle geçinen vasıfsızın tekidir ama insanları vasıfsız olmakla suçlar  

• Memurların kalitesini yorumlarda görüyoruz. Rahmi Koç ne güzel söylemiş.

"Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor. Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, eğitim yetmiyor. Devlette 5.5 milyon kişi çalışıyor. 2 milyon kişiyle bu devlet rahatlıkla döner. 600 milletvekili var, 200'üyle rahatlıkla hallolur."

5.5milyon memur, 16 milyon emekli ile durumumuz sürdürülebilir değil. Teknolojik gelişmeler ve ekonomik durum ile birlikte istesenizde, istemesenizde memur sayısı azalacak.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

İlkokul yada maksimum lise mezunu bir ergenin hezeyanları... Ben memur olabilmek için gece mi gündüzume kattım. Üniversite de , dershaneler de yıllarımı çürütttum. Kpss belasına 5 yılım gitti. Sen ne yaptın o zamanlar? Şuan yaptığın gibi o zamanlarda da boş boş yattın milleti eleştirip durdun, çakma Robin hoodluklar peşinde koştun. Şimdi yaşın kemale erdi baktın vasıfsız olarak asgari ücrete talimsin,ev gecindirilmiyor. Gelip ağlıyorsun burada, ağzında köpüklerle memura saldırıyorsun. Benim yılda ödediğim vergiyi senin gibi birçok asgari ücretlinin çalıştığı şirket,kurum ödemiyor emin ol. Özel sektörün nasıl vergi kaçırdığı ayyuka çıkmışken,memurun maaşını biz palavrasini geç. Neymiş fırında ki asgari ücretli 4-5 de kalkıp ekmek hazırlıyormus. Emmi oğlum yılların hamurkari 30 senelik aldığı maaş 60 bin. Demek ki asgari ücret kazananın kapasitesi daha fazla kazanmasına yetmiyormuş!

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

Zaten memur zammı mecburi,Hiç birşeyde çikmaz. Kaos çikartmaya yiyecek insan kalmadı. Asgari ücret piyasanin altinda kalirsa da ya çalişmazsiniz yada ona gore asgari ücret üzeri zam alırsınız.Hayır koca koca 30 40 yaşında adam zaten hala asgari ücret kazaniyorsa o adamin ederi asgari ücretin yarisi bile değildir.

• Gidip son 10 yılda torpille memur ve özellikle işçi olanlara nefretinizi kusun. Malum parti yandaşları son 10 yılda hızlı bir şekilde kamuya pompalandi. Hastane de işe giren ilkokul mezunu iki lafı bir araya getiremeyen güvenliğe 45 bin maaş veriliyor, temizlikçiye 50 bin maaş veriliyor. Gidin bunları eleştirin. Evet kamuda başıbozukluk çok fazla bizde farkındayız ama bunu bizi aşağı çekerek değil, yandaşları eleştirerek yapın. Darbeden sonra alınan memur sayısını eleştirin.

Bak yazımından bile belli boş cahil asgari bir canlı olduğun. Ne imlaya uymussun,ne de diğer kurallara. Seninle ben neden aynı maaşı alalım ki? Bak çok ince bir nüans gösterdim sana.

• Memur olabilmek için geceni gündüzüne kattın, neden?

Beleşten yatarak maaş alayım diye değil mi?

Sende gram akıl olsa şu yazdıklarını yazmazdın zaten, kendinizi ifşa etmişsiniz, yok biz paramızı maaşımızı hak ediyoruz diyen bir tane memur var mı şurada?

hepiniz yatarak maaş almaya özel sektör üzerinden sünepe gibi yaşamaya alışmışsınız bir de utanmadan ben bunun için gecemi gündüzüme kattım yazıyor

• SïmônAdebïsï kullanıcısına yanıt

Evet imlaya uyanlar memur olup yatarak maaş almayı senede 4 defa maaş zammı almayı hak eder, imlaya uymazsan sana enflasyon farkı yok..

Memurun kafa senin kadar çalışıyor işte

konuyu takip etmeyi bırakmıştım tekrar gireyim dedim bu arkadaş hala ağlıyor. Üstelik farkında olmayıp başkasına zırla dur demiş :)))

fena bir kuyruk acısı var ama şimdi sabaha kadar inkar tezi yazarsın, muhtemelen bütün gün ırgat gibi çalıştırıyorlar seni o yüzden bir çekememezlik var.

Memurların yaşadığı hayata,yatışlarına ve maaşlarına özenen varsa sınava girip o statüye geçebilir arkadaşlar kimseye memur olamazsın denilmiyor. Ha sınavı kazanamayıp da burada senin gibi kuyruk acısı çekenler ayrı tabi. :)))

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.