Allah versin açlıktan nefesin kokuyor, ben kendi hakkımı nasıl savurunum demiyorsun senin derdin milletin ekmeği. Az daha çalışsaydın da memur olsaydın madem bu kadar kıskançlık var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 28 Haziran 2024; 17:57:57 > |
Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (8. sayfa)
-
-
Onu en azından eldivenle sevmişler sen böyle egolu olduğuna göre seni hiç sevmemişler anlaşılan. Papağan gibi aynı boş lafları tekrar edip duruyorsunuz ama boş işte. Hiç düşünmüyorsunuz asgari ücretli olmasa seni sözde adam gösteren o elbiseyi nasıl giyerdin yine onlar gecenin 4 ünde 5 inde fırına gelmese sen sabah kahvaltıda nasıl poğaça börek ekmek yerdin hiç düşünmeden beş para etmez egonuzla kendinizi bir şey sanıp duruyorsunuz.
Şunu hiç bir zaman unutmayın bir ülkenin temelini işçiler oluşturur o temel çatlarsa yavaş yavaş üst tabakada çöker ve bu günleri hatta daha beterlerini yaşarsınız.
-
asgari ücretliysen veya özel sektörde patrona eziliyorsan git hakkını ara milletin emek vererek kazanılmış hakkına saldırarak hiçbir şey kazanamayacaksınız, tüm ülke ekşi ve donanım haberdeki fonlanmış memur-öğretmen düşmanı trol klavyecilerin ne olduğunu biliyor siz hayatta hiçbir şeyi başaramamış asalak olarak kendi hakkını arayan değil karşı tarafa çamur atamaya çalışan şahıslarsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 28 Haziran 2024; 18:16:54 > -
Cehalet paçalarından akıyor farkında değilsin. Bu arada emekliyim çalışmaya şimdilik gerek duymuyorum ilerde ne olur bilmem ama çalışırsam da altın bilezik kolumda olduğu için ne asgari ücretle işim olur ne kimse beni ezebilir neyse senin gibi bencile ne yazsam boş.
Sizin gibilere tek diyeceğim kendinizi günü birlik kurtarmak yerine binayı kurtarın önce temeli sağlamlayın ki ne siz çökün ne gelecek nesil enkaz altında kalmasın.
-
Ayrıca enflasyonu artıran 17 binlik gariban işçi değil, milyonlarca 35 bin üstü alan lüks tüketimci memurdur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben asgari ücretin üstünde aldığım halde geçim derdindeki insanlara üzülüyorum ama lise ayarındakiler masa başı koltuğa oturunca hep hakaret ve hor görme peşinde
Şimdi maaşınız iyiyken yaptığınız ağır sözler emekli olduğunuzda kendinize ettiğiniz hakarettir aynı zamanda, yaşlanınca aklınıza gelsin
Mesela yaşlanmasaydınız, yemeseydiniz, istifleseydiniz deseler hoşunuza gider mi?
Hadi işçi düşmanısınızda çiftçi gibi kendinin işçisi insanlardanda mı utanmazsınız? Teşekkür etmeniz lazım ki su kadar elzem ihtiyacınızı karşılayan mazlum köydekilere.
Konu açan bende yıllar öncesinden engelli ama yine de konu için teşekkür ederim. 20 civarı beberuhi'yi blokladım, huzurluyum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 28 Haziran 2024; 20:8:19 > -
Benim memurlarla bir sıkıntım yok, belli bir fazlalık var memur sayısı optimum olmalı, herkes kurumlara tanıdığı doldurmuş gibi görünüyor dışarıdan.
Memurlar daha yeni bir maaş farkı elde ettiler bu hep böyle değildi. İnsan gibi çalışmak herkesin hakkı yalnız kurumlar arpalık gibi, fazla göze batan
bir saltanat yaşanıyor. İlla sınavla girilmeyen kurumlar da oldu benim bir tanıdık 40~50k maaş alıyor metroda. Bu adam meslek lisesi mezunu sadece.
Epey kovaladı sonra tanıdıkla işe girip bir kaç sene içinde kadroya alındı.
-
Özel sektör 1 ay vergi ödemese de memurların nasıl vergi ödediğini canlı canlı görsek. Bu değirmenin suyu maksimum 5-10 sene daha akar, sonrası büyük bir kriz bizi bekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 28 Haziran 2024; 20:19:18 >
RTE dahil..
bütün üst düzey alt düzey devlet / hükümet erkanının,
bütün memurların maaşları özel sektörün ödediği vergilerle sağlanırken,
Türkiye Cumhuriyeti devleti özel sektör sayesinde varlığını sürdürürken,
Özel sektör çalışanlarına enflasyon farkı ödemeyip bizim ödediğimiz vergilerle karınlarını duyuran memur kesime enflasyon farkı ödemeleri kanımıza dokunuyor.
Yoksa kimsenin memurların maaşında gözü yok, kimse de memurlara düşman değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 28 Haziran 2024; 20:59:46 >
Memurlardan iyi oy geldiği için bol keseden dağıttılar.
Bu konuya kendi açımdan bakarak 1-2 bir şey söylemek istiyorum; Son dönemlerde ekonominin kötü ve savruk olmasından dolayı asgari ücrete 1 sene içerisinde 2 defa zam gelmişti. Bundan önceki dönemlerde böyle bir uygulamada yoktu açıkcası, hatta bu dönemlerde memurun maaşı ciddi derecede asgari ücrete yaklaşmıştı. Öncelikle tüm herkes zor durumlardan geçiyor, herkesin şartları ve durumları aynı değil o yüzden kesin yargılarda bulunmak her daim bizleri gerizekalı durumuna düşürür. Kendi atandığım kuruma 94 Kpss puanı+ kurum sınavı + kurum mülakatı sonucu atandım. 5 mülakata girdim 4. den elendim. Bu uğraş ve çabam toplamda 5 sene sürdü. İnsanları eleştirirken hakkaniyetli olalım çamur atmayalım. Bir çoğumuz istanbul'da ailesinden uzak yaşıyor ve çalışıyor 15-20 bin bandında kiralar düz memurun aldığı maaş zaten 31-32 bin bandı. Kurumların çoğunda yemek+yol yok. Şehir dışından gelip çalışmak isteyen bir memurun hali çok mu iyi oluyor?
-
Madem o kadar vasıfların, basit bir sınav olan kpss'yi geçer memur olursun Gerisi boş laf. Fayans işi günlük olurmuşmuş Piyasada usta yok usta. Bir günleri bile boş değil. Rica minnet iş yaptırıyorum. Fayans ustasına öğretmenlerin çalışma şartlarını anlattım ve aldıkları ücreti söyledim. Sonra da bu şartlarda ve ücretle çalışıp çalışmayacağını sordum. Adam güldü ve tereddüt etmeden hayır dedi. 4 günlük işçilik için avucuna asgari ücreti saydım. Piyasadan haberin olsa da öyle yorum yapsan keşke. Şuanda da bağ evi yaptırıyorum. 3-4 günlük iş için sadece işçiliğe asgari ücretin aşağısına iş yapan usta varsa yönlendir de param cebimde kalsın. Yer Kayseri
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu ne be kpss'yi veremeyen gelmiş burada nefretini kusmuş. Kanınıza dokunuyorsa gidin eylem yapın sesinizi duyurun ne yapacaksınız görelim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tanıdığım 7 memur var hiçbiri Ak Parti'ye oy atmıyor.
Kpss'yi geçmek mesele değil. Öyle her bölümden öğretmenler gibi fazlaca alınmıyor. Gerisi boş laf değil ben senin niye istihdam edilmenin masrafını karşılayayım? Sen maaş alacaksın diye vergi ödeyeceğim işe bak. Memur olmak zorunda mıyım? Değilim istediğim gibi de eleştiririm.
Gelmişin bir de öğretmen cart curt diyorsun. Öğretmen ne be? Kendini 90'lı yıllarda mı sanıyorsun? Yıllarca şişirilen, ağlak sıradan bir memur. A grubu uzman falan değilsiniz. Neyin mağduriyetini yapıyorsun ki? Öğretmenin devri geçeli çok oluyor o işler 2000'lerin başında bitti gitti. Artık herkes okumuş kimseye ajitasyon yapamazsın. Devlet maaşı belirlemiş mesai saatinde torpilde yapmış daha ne yapacaktı? Dandik bir şey olsa başka memuriyete girip hemen milli eğitime geçmeye çalışmazdınız.
Fayans ustası bulamamak senin sorunun. Biz hiç aramadık dolu var. Sen daha işin usulünü bilmiyorsun. O eve kaç günde fayans döşenecek? 2 gün. Bu adam her gün iş buluyor mu? Hayır. Adama bir de öğretmen falan demişsin. O da sana deseydi ki kap şu 25 kg'lik kalekimi taşı, fayansları taşı, kırılan molozları çuvalla aşağıya indir diye. 1 gün çalışamazdın. Senden en az 1-2 milyon var kim takar öğretmeni?
Dediğim gibi seni kazıklamışlar daha doğrusu itelemişler. Ben günlük 1500 verdim. İzmirde bu parayı ödedim. Kayseri falan bilmem. Pahalı geldiyse git surilere yaptır onlar ucuz yapıyor. Taşı kalekimi de 15'e 5 taksit aldım. Piyasadan haberi olmayan sensin. Fayansçı dediğin adam en azından ekmeğini kendi kazanıyor milletin ödediği vergiden beslenmiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X