Demek öğretmenlik bitti öyle mi Demek mesai saatinde torpil yapmış öyle mi Demek benden 2 milyon tane var öyle mi Öğretmenliğe dair en ufak bir fikrin yok. Diğer konularda yaptığın yorumların da tamamı boş. Hodri meydan, bana kayseride çalışacak usta bul. Günlüğü 1500 liraya doluymuş ya hani, yaptıracağım bağ evine günlüğü 2000 liradan kapıma adam dizmen lazım. Boş lafla olmuyor bu işler. Lafının arkasında dur ve bana usta bul. Daha sana sucu ve elektrikcilerden bahsetmedim bile. Ogretmenleri kıskanan biri olarak onların kazancını duysan dudağın uçuklar. Piyasadan bihabersin, belki de tek vasfı klavyeden kıskandığın insanlara kin kusmaktır . Şu mesajından sonra seni hiçbir şekilde ciddiye alamayacağım kusura bakma. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (9. sayfa)
-
-
Memurun teki mesaj yazmış silmiş, memur baz paket araba bile alamıyormuş... ulan asgari ücretli ev kirasını ödeyemiyor bu adam baz paket araba alamıyoruz diye ağlıyor inanılır gibi değil güç zehirlenmesi böyle birşey işte.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Memurun kazandığı parayla güç zehirlenmesi yaşadığını idda etmek için ne yaşadın hocam? Aylık 35 bin lira maaş ile mi güç zehirlenmesi yaşayacak Şu memur nefretini bir kenara bırakın, derin bir nefes alıp ne yaptığınızı sorgulayın. Sanal alemde günlerce, aylarca, yıllarca da memur nefreti kussanız size bir faydası yok. Şu ekonomik şartlarda "herkesin alım gücünün" artması lazım. Bunu yapacak olan da ekonomiden sorumlu olan kişiler, biz değiliz. Bir grubun diğerine kin kusması hiçbir şeyi değiştirmez. Kendi kazançlarınıza odaklanın.
35.000 en düşüğü çaylağı alıyor bir atma yani 55.000 aşağı maaş alan memur yok benim çevremde,kız kardeşim öğretmen ya bu yaz ispanyaya bile gidecek tozacak her hafta başka restorantta yemek yiyor iş arkadaşlarıyla,hele kıdemli memurlar 60-80 bin tl ye kadar gidiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Haziran 2024; 23:20:26 > -
Baz paket araba bile alamıyoruz diyen memura sor işçi kira ödeyemiyorken baz paket araba istemek için ne yaşadın hocam desen??
Kimsenin memura nefreti yok, size veriliyorsa işçiye de verilecek bu kadar basit. Bunu söylemek çok mu zor??
Benim çevremde 1 tane bile AKP li yok ama 22 yıldır sonuç ortada. Mülakatların hangi sebepten dolayı geldiği malum.
Kendisi için hak isteyeceğine, başkasının hakkının elinden alınmasını isteyen bir zavallının açtığı başlık. Memur olmanın mantığı bu zaten, sen sürünsen de memur yürüyor, sen yürüsen de memur yürüyor, sen koşsan da memur yürüyor. Cehennemdeki Türkler ve zebani fıkrası geldi aklıma, hani şeytan demiş ya biz Türklerin başına nöbetçi koymuyoruz zaten birisi kaçmaya çalışsa öbürü aşağıya çekiyor diye, bu başlıkta aynı misal.
-
Asıl sen atma kerimcem. "Memur" dediğin 35000 alıyor. "55000 liradan aşağı alan memur yok" lafının arkasında dur ve bu cümlenin doğruluğu hakkında namusun ve şerefin üzerine yemin et. İşin gücün manipülasyon. Her hafta başka bir yerde yemek yemeyi, başka bir ülkeye tatile gitmeyi lüks haline getirmek, Türk halkına bunu layık görmek de senin gibilere yakışır. Bekar değilse bu dediklerini yine yapamaz, orası da ayrı bir durum. Önceki mesajlarının birinde de tüm memurları genelleyerek manipülasyon yapmıştın ve o mesajın için de namusun ve şerefin üzerine yemin etmeni bekliyorum hâlâ. Lafının arkasında durmak, dik bir duruş sergilemek senin için bu kadar mı zor? Mesajımı görmemiş gibi yaparak ne yapmaya çalışıyorsun?
İşçiye 6 ayda 1 zam yapılsın zaten, ben de bunu savunuyorum. İtiraz ettiğimi nerde gördün? Ama sen dahil konudaki çoğu kişi memur düşmanlığı yapıyorsunuz. Mesajlarınızı tarafsız bir şekilde oku bakalım ne sonuca ulaşacaksın? Marketteki her zam karşısında kendim için verdiğim tepki maksimum 5 saniye sürer ve hemen arkasından "Allah asgari ücretlinin yardımcısı olsun" derim.
İşçi kira ödeyemiyor diye memur kendi şikayetini dile getiremesin mi? Evet, memur baz paket ve en ucuz sıfır arabayı dahi alamıyor. Çocukluğumda asgari ücret ile ev ve araba alanlar olurdu. Şimdi memur bile alamıyor. Karı koca çalışan 2 tane öğretmen arkadaşım var. İkisi de ev alamıyor. Bir tanesinin çocuğu oldu, tek maaşa düştü. Şu saatten sonra daha da alamaz. Bu durumun sorumluları da belli. Memura nefret kusacağınıza gidip sorumlulardan hesap sorun. Tabi maçanız yerse...
Memura zam yapıp asgari ücretliye zam yapılmazsa kaos çıkar.
-
Çalış senin de olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkafan bir ses çıkıyor üniversitede çalışan bir memur olarak yazıyorum. Haziran 2024 de %20 vergi diliminde aldığım maaş 39.365 Tl. Temmuzda %20 zamla 47.000 tl. Ayrıca devlet bize yol ve yemek parası vermiyor cebimden ödüyorum aylık yol ücreti 2000 tl bir de yemekhanede yemek yersem 800 tl kafadan 3000 tl gitti. Devlet kamu işçilerine yağdırıyor ikramiye tediye, yol, yemek kamuda temizlik işçisi, büroişçisi 40-45 alıyor ayrıca yıl içinde en az %25 daha zam alacaklar eleştirecekseniz kamu işçilerini eleştirin memur en düşük alan 32-33 . Asgari ücretliye lafım yok onlar zaten bitmiş. Asılasgari ücret alması gereken kamu işçileri uçuk alıyor bunu görün. Bizler kpss ile girdik onların çoğu gibi kurayla ya da taşerona torpille girip kadroya geçmedik
Oldu paşama birde taksi+yemek verelim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Asgari ücretli çalışan bile yol, yemek ücreti alıyor devlet neden bize vermiyor
Memur zammı da piyasayı etkiliyor tamam ama hatırlayın en son asgari ücrete gelen zammı, sabahına üç harfli marketlerdeki tüm etiket fiyatları değişmişti. Gece mesaiye kalmıştı etiket değişimi için tüm elemanlar. Memur zammı olduğunda en azından böyle bir durum görmedim ben. Asgari ücrete yapılan zam tüm ülkeyi etkiliyor, memur zammı zaten toplu sözleşme ile belirleniyor ve zam oranı aşağı yukarı belli. Emekliler, asgari ücretliler memurlara göre daha kötü şartlarda yaşıyor ama malum partiye oy verip yıllardır iktidarda tutanlar da yine onlar. Bence seslerini sandıkta çıkarmaları gerekiyordu, geçti borun pazarı.
Elektirige %38 zam yapmışlar bunu eleştirip ortak noktada ses yükseltmek gerekirken arkadaş bireysel düşünceleri ile başkalarına saldırmayı tercih etmiş
kesilmesi ayrı , ödeme ayrı. cepten ödemiyorlar bağkurlular gibi :)
-
Üretimde marketlerde çalışanların çoğu asgari ücret, bunu arttığında direk maliyetler artıyor firmalar da bunu fiyatlara yansıtıyor. Memurların maaşını devlet veriyor bu yüzden maliyeti artan bir ürün yok, talebi arttırdığı için biraz enflasyonu etkiler ama asgari ücret kadar değil.
Da'nın ayrı yazılması gerektiği gibi, memurların da bu durumdan ayrı tutulması gerekir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bugün ev araba alamamak sadece memurun derdi değil, herkesin derdi. Buraya gelip memur araba alamıyor diye ağlamanın adı utanmazlıktır.
Asgari ücret artık genel ücret oldu, bak elektriğe de zam geldi doğalgaza da zam gelecek yarın, ama memura enflasyon farkı var işçiye emekliye yok, memur yine zamlardan etkilenmeyecek, hiçbir şekilde hiçbir zamdan etkilenmiyorsunuz ne özelliğiniz var ki sizin? Atomu mu parçalıyosunuz?? Özelde çalışan adam sizin yaptığınız işin on katını yapıyor, sizin maaşınızı ödüyor, maaşınızı ödeyen karnınızı doyuran adamın emeğini sömürüyorsunuz, ama laf edince de ama memur araba alamıyor diye utanmazlıkta en önde gidiyorsunuz. Memur kendi şikayetini yazamayacak mı demişsin, baz paket araba alamıyormuş derde bak!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 29 Haziran 2024; 12:38:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X