Şimdi Ara

Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
2
Favori
11.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Asgari ücrete % olarak hep fazla zam yapılır. Memur %40 ise asgari ücret % 45 gibi.
    Memurlar temmuzda zam almış gibi görünsede vergi dilimi oyunuyla o zam ocak ayına kadar cebinden geri alınır. Geçen yıl neredeyse asgari ücret memur maaşına gelmişti. Bu oyunlar yüzünden. Ve muhtemelen önümüzdeki seçime kadar da tekrar aynı konuma geri getirilecek.
    Piyasayı iyi takip edin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Sen bi bk ödemiyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • slhsyn55 S kullanıcısına yanıt

Sen mi ödüyorsun?

Söylesene bana ne üretip de satıyorsun da devlete KDV ödüyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletimin yanındayım ohhh. Benim memurum işini bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FPS_Shogun -- 28 Haziran 2024; 11:25:13 >
  • hendrickk H kullanıcısına yanıt
    Memur var memur var sen şimdi askere polise tayinci memura zam yapmazsan o zaman tayinde etmeyeceksin adam tayin görüyor 10 bin kiradan 20bin₺ lik (minimum) ev e geçiyor bunun eşya taşıması var masrafları var . maaşa zammı değilde gıdaya eşyaya kiraya zammı konu edinmeliyiz . Sağlıcakla kalın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • xapplex kullanıcısına yanıt

üniversite mezunu olmayana mektup bile dağıttırmıyorlar sen ne anlatıyon. 

• hem memura hemde asgari ücretliye zam yapılması lazım emekli biraz daha beklesin

• perSNN kullanıcısına yanıt

Bu kadar sığ bakış açısı görmedim, neyse 2024 yılında ara zam yapılmayacak asgari ücrete. Bakalım göreceğiz, asgari ücret enflasyonun sebebi miymiş? Tam tersi, enflasyon aşırı seviyelere yükseldiği için asgari ücrete sıkça zam yapılma gereği duyuldu. Memleket hiperenflasyonda, sen asgari ücrete zam yapmazsan milletin ağzı açlıktan kokacak. Geçin bakayım asgari ücretle.

2023 Ocak'ta en düşük memur maaşı, 12 bin TL civarı iken 2024 Ocak'ta 34 bin TL civarına yükseldi. Kümülatif olarak %300'e varan bir zam oranı bu ama asgari ücrete 2023 Ocak-2024 Ocak arası kümülatif %100 zam geldi. Temmuz 2024'te muhtemelen %25 zam daha alacaklar, 40 bin TL'yi rahat geçer en düşük maaşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 28 Haziran 2024; 13:30:3 >
  • Memurların ücreti azamtilmali nitekim en az çalışan vs en rahat kesim onlar.

• Bu konuyu açan ilkokulda öğretmeninden sağlam dayak yemiş, ailesi de eldivenle sevince bu tablo ortaya çıkmış. Forumda her gün bir türlü olmak istediği ama bir türlü yapamadığı meslekler hakkında atıp tutuyor, bunu da böyle kabul edin. Memur olamamış  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 28 Haziran 2024; 14:25:29 >
  • memur vergide vermiyor

ekonomiye katkısı yok.

birde yeşil pasaport gibi avantajları var.

milyonlarca vergi ödeyen adam hiçbirşey yok

• Brky1905 kullanıcısına yanıt
    Aynanın karşısına geçip ağlamana devam edebilirsin

• bulduren kullanıcısına yanıt

Ben mal satıyorum, başkasının kazancı beni zerre ilgilendirmiyor, beni sadece kendi giderim etkiler. Ürünlerimi emekli ve memur alamazsa ben de alan kişiden masraflarımı çıkarmak için zam yaparım. Ama ürünlerimi emekli ve memur alabiliyorsa daha çok satayım da daha çok kazanayım diye indirim bile yaparım.

Ama tabi bu arada devlet daha çok sigorta primi alabilmek için çalışanlarımın maaşını arttırırsa ben de zam yapmak zorunda kalırım, bu yüzden satışlar düşer, satışlarım düşünce devletin benden alacağı vergi de düşer, devletin de benim de daha çok zararım olur, hatta son yıllarda olduğu gibi %100 ler oranında zam yaparsa benim çalışanlarıma satışlar da düştüğü için ister istemez işçi çıkarmak durumunda kalırım, bunun için bir de ceza yazarlarsa kepenk kapatmak zorunda kalırım.

Hatta gider ev alırım, bu sefer de elince çok evi olan kira fiyatlarını belirliyor olur, üretmekten kazandığımdan daha çok kazanırım, millette sokakta yatar. Benim emlak sektörüne yönelmemem için devletin beni üretime özellikle de hizmet sektörüne ve en başta da sağlığa özendirmesi lazım ki hem daha çok vergi kazansın, hem de daha çok istihdam sağlasın.

Mesela ben olsam Sağlıktan(özellikle dişçilik ve hastane hizmetlerinden) KDV'yi sıfırlardım ki daha çok kurumlar vergisi + stopaj ve gelir vergisi kazanabileyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 10 Temmuz 2024; 10:48:1 >

• Rahmi Koç:

"Devlette 5,5 milyon kişi çalışıyor, diyorlar. Buna askerler dahil değil. Bu devlet 2 milyon kişiyle de döner." 600 milletvekili var 300 tane yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Haziran 2024; 16:36:45 >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt

8 bin kusür vergi kesiliyor. Bordroyu paylaşabilirim. Memurdan memura fark var hocam bazı memurlar dediğiniz gibi bırakın zammı servisi bile hak etmiyor. 30 yaşımda ancak atandım memur oldum. Özel sektörün yanında memuriyet çok daha rahat tabii ki. Ancak Askerden geldikten sonra geçen 4 sene işsizlik psikolojisi ayrı bir durum. Yani durum genele vurulacak gibi değil. Bana kalırsa her kesime enflasyon oranında zam yapılmalı.

• Memurların çoğu yandaş

• brktmr B kullanıcısına yanıt

Fayans dizen adam günlük para alır her gün iş olmaz. O fayans dizen adam sakatlansa senin gibi maaş almaya devam etmez. İşçiliği beğenilmezse kovulur veya bir daha iş vermezler.

Yevmiyeli işçilikle gelip asgari ücretliyi vasıfsız diye karşılaştırma. Birçok memur da vasıfsız ona bakarsan al memuru yerine asgari ücret alanı koy ne değişecek?

• sinan551000 S kullanıcısına yanıt

Anadolu'da 20bin liradan aşağı ev bulunur muhtemelen hem kira sorunu da iktidarın yarattığı bir konu . Konutta serbest piyasa oluşumunu engelliyor üstelik yandaş müteahhitler için kredi kampanyasi yapıp ilk evini almak isteyenlere pahalı ev piyasası yaratmış oldu şimdi onlar kiralık da bulamıyor ... Memurlarda iktidarların memuru sonuçta iktidarların hatasını aslında ilk olarak memurlar çekmeli . Memurlar cekmezse iktidar doğru yolu bulamaz halk 5 senede ne karar verdiğini pek bilmiyor çünkü

• astegon kullanıcısına yanıt

Cari açığın tek müsebbibi maaşlar değil zaten öyle diyende yok ama en önemli kalemidir . Kazanç garantili yollar köprüler için 38 milyar ödenecek mesela buda bütçe açığında etkili ama 5 milyon kamu çalışan aylık maaşı 200 milyar yıllık 2.4 trilyon ediyor 5li çeteye ödenecek paranın 60 katı ediyor sanırım üstelik tahmin edilen bütçe açığına eşit 2024 bütçe açığı 2.6 trilyon düşünülüyor . Kamu çalışanların yarısı olmasa direk 1.2 trilyon bütçe kapanıyor buda TL'nin değer kaybının ve enflasyonun %50düşmesi demek %80enflasyon varsa %40olacak demek

Ekonominin carklarına birşey olmaz . İlk sene alım güc %10-15 düşer ama sonraki senelerde bu kapanır ve daha fazla kazanmaya başlarız. 2018den beri bunu diyorum ama halk ve iktidar kötü ekonomiden ve pahaliliktan maaşların artmasıyla çözüleceğini düşündü oysa kötü ekonomi eski borçlanmanın borçla yaşamanın doğal sonucuydu bunu kabul etmek gerekiyordu ve ilk sene %10fakirlesmeyi kabul etmesi gerekiyordu . Ama halk siyasilerin yalanlarına inandı maaşa zamla ekonominin düze çıkacağına inandı kandırldığını ise seçimden sonra anlamıştır umarım

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.