Şimdi Ara

Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
2
Favori
11.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

daha çok sürün :)

• slhsyn55 S kullanıcısına yanıt

Asgari ile geçinmeye çalışan alamadığı %20 zam ile bu yılın 2. yarısında ne yapacak ? Mesele o. Ocak ayında %40 aldığında zaten bu senenin zammını almış gibi olacak. Yine ekside yine ekside. Siz bence kendi matematiğinizi sorgulayın.

• " Bize de verilsin " demek yerine,
    "Memurlara da verilmesin " demek

Her kesimi aşağıya çekmektir.

Memur maaşını böyle böyle asgari ücret seviyesine indirirseniz
    Yarın öbür gün asgari ücrete düşürdüğunuz memur maaşı yüzünden, asgari ücrete zam bile isteyemezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memurlar en az 40-50 bin TL maaşı beğenmiyorsa istifa edebilirler.

Memur olup geberene kadar çalışma imkanı, sorgusuz sualsiz banka kredileri, işsiz kalma derdi olmadan emekli olma şansına sahip olmak isteyen 25 bin TL'ye bile memurluk yapacak milyonlarca asgari ücretli var.

Hem ülke bütçesi rahatlar, dolar düşer, ekonomi de rahatlar enflasyon düşer.
    Bu ülkede memur saltanatını bitirecek yeni bir hükümet gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 26 Haziran 2024; 23:3:10 >
  • bu yaklaşım tipik bir yengeç sepeti sendromu yaklaşımıdır. ve ne yazıkki bu yengeç sepeti sendromu mantalitesine sahip milyonlarca insan var bu ülkede.

ben alamıyorsam bir başkası da alamasın ,ben başaramıyorsam başkası da başaramasın düşüncesine sahip olanların ortak düşünce yapısına denir yengeç sepeti sendromu.

halbuki madem memurlara zam yapılıyor o halde bize de zam yapılsın demek yerine,bu zeki arkadaşlar şunu der madem bana zam yapılmıyor o halde hiç kimseye zam yapılmasın.

Erkek Adamyoutube
    Yengeç zihniyeti nedir?: https://erkekadam.org/2017/09/11/yengec-zihniyeti-nedir/ Seslendiren: Anti-kahraman Yengeç zihniyeti (İngilizce crab mentality) kabaca “ben sahip olamıyorsan sen de olmamalısın” olarak tanımlanabilecek bir kavram. İngilizce de buna “kovadaki yengeç zihniyeti” de denir. Bunun sebebi, bu mentaliteye sahip kişinin bir kovaya topluca konulan yengeçlere benzemesidir. Bir kovaya topluca konulan yengeçler, birbirlerinin üzerine çıkarak kovadan kaçabilecek iken, biraz tepeye çıkan ve kaçabilecek gibi olan yengeci topluca kovanın içine çekerler. Böylece cümbür cemaat birinin yemeği olana kadar kovada kalırlar. Durum odur ki eğer bir yengeci tek başına koysanız biraz çabayla kaçabileceği kovaya birçok yengeci bir arada koysanız, hiçbiri kovadan çıkamaz. Bunun insan davranışındaki paraleli şudur : Bir grupta bir birey diğerlerinden daha başarılı olduğunda, grubun diğer bireyleri ya da en azından azımsanamayacak bir kısmı kıskançlık, kin ve fesat duyguları ile onun ilerlemesine engel olmaya çalışacaktır.
    https://www.youtube.com/watch?si=IjYLbfq67ayHHl6F&v=oWFARrUK-L4&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 26 Haziran 2024; 23:51:35 >

• Bölgesel asgari ücret olayı mantıklı.

İstanbul-Ankara'da yaşayan birinin gideri ile Bayburt-Mardin-Isparta-Karaman-Tekirdağ'da yaşayan birinin giderleri aynı değil.

Örnek veriyorum İstanbul-Ankara'da yaşayan bir asgari ücretli minimum 30.000TL almalı, Bayburt-Mardin-Isparta-Karaman-Tekirdağ gibi şehirlerde yaşayanlar 20.000TL almalı.

Ama genel olarak şu hırsızlığı da ekleyim;

Trendyol yemek ve yemeksepetinde her ay %10-%20 arası zam geldi yemeklere.

1 ay önce 114TL olan ürün geçen hafta 136TL'ydi, dün ise 174TL oldu. Kaldı ki hediye çekleri ve gönderim sınırları da yükseldi. Yani her şey uçarken, asgari ücretli ve emekliye zam yapılmaması ya da komik zamlar yapılması kabul edilemez, toplumsal olayları körükler, adli olayları körükler. Herkesi memur-beyaz yaka-iş veren düşmanı edecekler. Sosyolojik boyutları da düşünülmeli.

Şimşek istifa etmeli ya da görevden alınmalı, hükümet ise acilen erken seçime gitmelidir, devlet yönetimi iflas etmiştir.

• Bu konu sahibi hergun nasıl daha sacma bir konu açıyor. Birader bu nasıl bir vizyonsuzluktur? Asgari ücrete zam yapılmıyorsa bunu kabullenip başkalarının maaşının derdine düşmek nedir? Memur yüzde 24 zam alacak yılbaşından beri en az yüzde 40 enflasyon yedi herkes. Bir işveren olarak asgari ücrete zam gelmesini destekliyordum. Gelmedi yine yapacağım ama gönül ister ki yüzde 40 zam gelseydi asgari ücrete. Bu insanlar 6 ay daha nasıl geçinecek? Suan kuru tutuyorlar ne faydası var mesela?

bu memlekette senin zihniyetinde insanlar var diye böyle oluyor zaten. Bana zam gelmedi memur da almasın. İşveren olarak benim çıkarıma hareket yaptı hükümet çünkü ben fiyatımı yeri geliyor günlük belirliyorum. Tezgahımı zararına çalıştıracağım. Ama şu var bu memleketin insanı arasında neden ayri gayrılık olsun. Ben sokakta birsey yerken neden çekinerek yiyeyim birisi alabiliyor mu acaba diye.

Devletin polisi BMW 1200 gs kullanıyor. 1.2 milyon lira ve bakım maliyeti ne seviyelerde. Bakan 14 milyonluk arabayı ne var ki binerim diye görüyor. 1 milyon lira KDV yatırdığım gün karşı şeritten Mercedes cla polis arabasını görünce ana avrat sovdum. Benim arabam onun yarı fiyatı çünkü. Bu ülkede fakirlik olması eğitimsizlik ve sığ zihniyetlerin suçu. Bu topraklar o kadar zengin olmasına rağmen bu kadar hırsıza yetmiyor.

• dr_gorunmez kullanıcısına yanıt

Sokaga çıkıyor musun sen? Esnaf ticaretinde o gün kurtarmıyorsa o fiyat zammını koyar geçer. Rekabet piyasası var çok çok az sayıda işletme istediği fahis fiyatı koyup deli karlar edebilir. Kalanı ise piyasanın adil gördüğü kar oranlarıyla çalışabilir. Zam olsa ne olurdu herkes maliyetlerini eklerdi. Üstüne kar yüzdesini koyar devam ederdi. Şimdi işçilik sabit kaldı diğer her kalemin artısı fiyatlara o yansır. Talep zayiflayacaktir çalışanlar bu derece yoksullasirken; esnaf ne yapacak bu durumda 5 kişilik ısı 3 kişiye yaptıracak. Hem işsizlik artacak hem de çalışanlar daha kötü şartlarda çalışacak. Sonra da iş beğenmiyorlar diye gezecekler.

Kötü adamlar, dış güçler, karanlık oyunlar yok gerçek hayat öyle değil. Eğer ki bir iş kolu cok karliysa zaten serbest piyasa sen de kur. Serbest piyasa mevcut düzenden çok daha adil.

• dr_gorunmez kullanıcısına yanıt

İyi de memura zam yapınca esnaf asgari'ye zam yokmuş, tüh! biz de zam yapamıycaz mı diyorlar?

Esnaf ona buna bakmıyor artık yapıştırıyor her türlü.

• Ben vasatım daha üst seviyeye asla çıkamıyorum. O zaman benim üstümdekiler üste çıkamasın hatta ben onları aşağı çekeyim.

Boktan Anadolu irfanı.

Not:Memur değilim.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Demek yurtdışına tatile bile çıkıyorlar, vay be zenginliğe bak. İnsan gibi yaşamayı kendinize çok görüyorsunuz anlıyorum da başkalarına bari çok görmeyin. Bunlar normal şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.