Şimdi Ara

Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
2
Favori
11.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temmuzda zam almaya ii alıştınız siz de asgari ücretliler olarak ha .

Asgari ücret artışı yılda 1 memur zammı yılda 2 olur kanunen. Velevki sizin de 2 olacak Ken 1 oldu neden gelip memurlara kerkiniyonuz. Gidin hakkınızı vermeyenler isteyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger zammi hakettigini dusunuyorsan asgari ucret artisi bekleme calistigin yerden zam iste..

• Devlet gelip sana sorarsa böyle söylersin  

• Novagate N kullanıcısına yanıt

şu cümleleri de en çok memur olmayı bile beceremeyen, hayatta hiçbir şey elde edemeyen ,kuyruk acısı çeken insanlar kullanır.

25 bin tlye bile çalışacak olan mı varmış? Vay benim kardeşim neler de biliyor öyle. Memur maaşı ile asgari ücreti Avrupa maaşlarına bakarak kıyaslayın bakalım bir de. Hiçbir ülkede aynı statüye koyulduğu dönem olmuş mu araştırın bakalım. Statüler arası fark olmayacaksa insanlar neden sınavlara giriyor, neden üniversite diploması alıyor bunu da bir düşünün. İlkokul diploması ile ben de memur maaşı alacaksam enayi memurlar neden üniversite bitiriyor bir araştırın bakalım. Memuriyet sınavları her sene yapılan bir şey, bu kadar hevesli olan varsa girsin, kazansın,atansın.

Siteminizi bizlere değil, hükümete yapın. Emeklileri,asgari ücretlileri ve memurların maaşlarının ezilmesine sebep olan hükümetin izlediği yanlış politikadır. Bunun da ceremesini herkes çekiyor memur saltanatı diye bir şey yok.

Bizim insanımızın özeti bu işte, büyükleri eleştirmeyi doğru bulmaz, onları taraf tutar gibi destekler ama nefretini halktan çıkarır. Bugün fiyat artışlarını bim a101 kasiyerlerine hesap soracak tiplersiniz işte.

Katılıyorum.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Memurların hepsinin keyfinin yerinde olduğuna, tatillere gittiğine, rahat rahat dışarıda yemek yediğine, birçoğunun yurtdışına tatile çıktığına dair namusun ve şerefin üzerine yemin eder misin?

Memur olun veya kendi işinizi yapın. Niye uzanamadığınız ciğere murdar diyorsunuz?

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

Cari açık ile cari bütçenin aynı şey olmadığını önce bir öğrenin bence.

O zaman ben de sorarım; taşeronları neden kadrolu yaptı devlet? Yapmasaydı.

5 milyondan fazla kadrolu devlet memuru var şu anda.

Memurlara seyyanen zam diyorsunuz da ekonomik anlamda memurlar bu çarkı çevirmese ülkedeki çarklar nasıl dönecek? Efendim?

Hadi memurlara zam vermedik, asgari vermedik, emekli vermedik. Ama zamlara devam ettik. İnsanlar bu sefer iyice kısacak, bazıları hırsızlıklara başlayacak, sosyal anlamda bir memnuniyetsizlik giderek daha da artacak.

Ne istiyorsunuz? Hiç zam olmasın 5 yıl böyle gitsin mi?

Olmaz. Ekonomi öyle değildir.

Eleştirmemiz gereken "Ya bu kadar sayıda asgari ücret kazanan olmamalı" derken "MOMORLOR ZOM OLMOSON"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 27 Haziran 2024; 8:49:28 >

Bu ne ya  Sen asgari ücrete tepki gösterip istifa edersen sıra belki memura gelir. Hasetinizden çatlamanıza az kalmış. Kendiniz çok kazanamıyorsunuz diye başkasının da kazanmasını istemiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 27 Haziran 2024; 14:15:11 >
  • Bu kişi sürekli böyle konular açıyor, yeni üye. Amacı eğitimli insanları aşağılamak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylardır, belki de yıllardır şu Foruma girmiyorum, şimdi iki konu peş peşe gözüme takıldı bir bakayım ne anlatıyorlar dedim, konuları açan da aynı kişiymiş.

Burada halen sktriboktan kişilerce sktriboktan konular açılmaya devam ediyor, hiç değişmemiş.

• anadolu kurnazı böyledir. kendisinin hakkını savunmaz önemli olan etrafındakilerin de hakkı yensin yeter ki. hatta başkasına kötü bir olay gelirse kendisine iyi bir şey gelmiş gibi sevinir.

• samtiger kullanıcısına yanıt

Harbi ya, kafalar pırıl pırıl yeminle. Bu yüzden adam olamıyoruz zaten. Başkaları da yazmış, "ben olamıyorsam, yapamıyorsam başkası da yapamasın, olamasın" kafası. Türk milletinin kendi kendine yaptığı en büyük hainliktir herhalde. Askerde falan da görürsünüz bunu. Ve kimse akıllanmaz, aynı şeyi yapmaya devam ederler. Yunana falan gerek yok ki?

Konu sahibi zaten engelliymiş bende, adı üzerinde... Ancak aşağısında hala devam edilmesi ve kitleyi görmek çok enteresan ya. İşte bunlar zaten devamlı konu açıyor, yok öğretmenler bilmemne, yok şunlar şu... Ya otobüs kamyon şoförlerine bile "oturduğunuz yerden para kazanıyorsunuz" diyebilen-diyen zihniyet var ya... Bunun bi sonraki aşaması doktorlara falan saldıran sığır sürüsü. Bi sonrası karısını kızını öldürenler. Aşama aşama gidiyor böyle.

Nüfusun yarısını böyle yok etsen yeminle kalkınırız, boşa kaynak israfı. 40 milyona düşsek müthiş.

• Satoshi. kullanıcısına yanıt

emekliler gitsin eyt, eyt diye ortada dolaşanlara çatsınlar önce.

• 8 bin küsur seyyanen zamla memur maaşları zaten uçtu. Yetkim olsa memura bu dönem sıfır zam veririm. O bütçeyi emekliye biraz daha düzgün maaş olarak dağıtırım. Onu da sadece 65 yaş üstü emekliye veririm. Bana göre 65 yaş altı olanın emeklilikleri komple iptal olmalı.

• Oglum memur olmak zor lan ben memurdum memurlugu bıraktım vallahi bak yapılcak çekilcek çile degil psikolojik olarak o insanların arasında çok yıpranıyorsun

Memurların ekseriyeti %99.9'u hükümet yanlısı.

Kafayı yersin hiçbir şekilde calıstıgın kurumda muhalif olamıyorsun hayat pahalılıgından bahsedemiyorsun anında patron yalakası gelip mobbinge başlıyor yada işten çıkarma imaları yapıyor özel sektörde 25bine işe girdim kafam daha rahat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 27 Haziran 2024; 12:37:16 >
  • git başka yerde zırla. çalış sende memur ol. olamıyorsan asgari ücretle çalışmaya devam et. bi kpss den bile iyi not alamayanlar burda zır zır ağlıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the guardian14 -- 27 Haziran 2024; 12:0:28 >
  • Valla şu ortamda ne memurlara ne de asgari ücretlilere zam yapılmalı. 10 bin TL alan emekliler hepsinden beter durumda. Önce onlar biraz diğerlerinin maaşlarına yaklaştırılmalı.

• Arkadaşlar boş yere birbirinizi yemenin anlamı yok. Bu zamlar kanunen yapılıyor. Kanunda memurlara ocak ve temmuz zammı verilir, bunun sözleşmesi önceden yapılıyor zaten. Asgari ücret ise yılda 1 defa zaten kanunda, ara zammı hükümet ek olarak yapıyordu.

Şuan seçim arifesi olmadığı için ve tam tasarruf politikası izlendiği için ara zam verileceğini düşünmüyorum. Memurlara kanunen veriliyor onu da en düşük verebilmek için çabalıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.