Şimdi Ara

Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
295
Cevap
2
Favori
11.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memur olun o zaman, asgari ücrete zam falan yok. Beğenmiyorsanız kendinizi geliştirin iş kurun yazılım yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

zaten komünist devlet artığı gibi hala bu işi toplu sınavla ve ömür boyu garanti yapıyoruz acilen batı gibi sözleşmeliye çevirilmeli.

bunlar islamcı lara laf sokuyor bu ülkedeki kemalistlerde gayet geri kafalı ve bağnaz devlet paraziti ,kafalar 1930 larda yaşıyor bunların gene.

sayelerinde gençlerin büyük çoğunluğu masa başı yatış rahat iş arıyor evde iş yok diyip pinekliyor aldıkları kenar köşe diplomalarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Haziran 2024; 12:42:3 >
  • Burada yazana kadar çık işvereninin karşısına verdiğin ücreti kabul etmiyorum bana zam yapacaksın de, kim tutuyor seni, devlet mi diyor bu adama en düşük ücreti vereceksin diye memur mu engel oluyor alacağın zamma ? Sen bilmiyor muydun iş hayatına atılmadan önce memur ve asgari ücretlinin çalışma şartlarını kendin seçmedin mi tercihlerinle bu yolu, sen bana dersen ki sana da bana da versinler diye yanındayım ama bana vermiyorsa sana da vermesin dersen beter ol derim.

Üniversiteden çıkan bir gencin hedefi memur olmak olabilir mi ya? Bu nasıl vizyonsuzluk, Türkiye bildiğiniz memur imparatorluğuna dönüşmüş. Bu kafayla kalkınamayız zaten biz.
    Haydi işini düzgün yapan memurlara lafım yok da, bazılarını gerçekten doyurmak mümkün değil. Ücreti belirleyen sadece yaptığın iş, gereken eğitim düzeyi falan değildir. İşte elde ettiğin gelirin düzenliliği, yan avantajlar, işin yapıldığı ortam, işin saatleri, işte yaralanma riski ve işten atılma riski vs. gibi faktörler de aldığın ücreti belirler. Yeşil pasaport gibi avantajları saymıyorum bile. Daha geçen hafta 9 günlük bayram tatilinden çıktı memurlar.
    Geçen Cumhurbaşkanı da dedi, devlet bir istihdam kapısı olarak görülemez diye. Kendisi de fark etti geç de olsa. Sigortalı çalışan sayısı artması lazım eğer sistem yürüyecekse. Özel sektörde çalışan yaklaşık 14-15 milyon kişi, koca 85 milyona bakıyor.

25 milyon istihdamın içinde yaklaşık 6.5 milyon memur, 5 milyon civarı da belediye ile iltisaklı çalışan var. Belediyeler de neticede kamu kurumudur.
    Böyle bir sistem yürümez ki, ne emekliye düzgün maaş verebilirsin ne de sağlığa-eğitime adam gibi para yatırabilirsin.

Hindistan ile beraber dünyada en gelişmiş e-Devlet sistemine sahibiz. Çoğu işi bu sistem üzerinden yapmak mümkün hale geldi. 90’lı yıllarda Adnan Kahveci’nin raporu bile var, bu memlekette memurların yarısı olmasa işler sekteye uğramaz yazıyor.

Ha her şeye rağmen devlet daha çok memur alsın ve daha çok maaş versin diyorsan, o zaman yüksek vergilere ses çıkarmayacaksın. Telefonda kümülatif %100 vergi, otomobilde %200’lere varan vergiler var bu memlekette. Bütçenin belki de yarısı personel giderlerine kayıyor hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 27 Haziran 2024; 12:54:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bulduren kullanıcısına yanıt

türk gençliği genel olarak tembel hazırcı miras yedi gidip bilecikten işletme diploması alır ama kendini odtü mezunu gibi görür dev aynasında ceo adayıdır. 

memurlarıda yatarak iyi para aldıklarını görüyorlar ahhh tam hayalimdeki meslek diyorlar.

ha sadece gençler değil devlette suçlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Haziran 2024; 12:51:15 >
  • memur olamammış birisinin kendini tatmin etme şekli. bazı alanlar çok da zor değil demek ki kapasitesi yerlerde.

• Niye? Ülkeyi memurlar mı yönetiyor? Bozulan ekonominin sorumlusu memurlar mı? Kardeşim bu milletin önüne sandık geldi, %52 ile mevcut düzene devam denildi. Gidip ülkeyi yönetene, oy verene çemkirecesin memura değil. Emekli EYT geldikten sonra üç kuruş maaş alacağını bilmiyor muydu? Ya siz, asgariye yapılan zamların seçim yatırımı olduğunu, seçimden sonra dımdızlak kalacağınız bilmiyor muydunuz? Herkes kendi seçiminin sonuçlarını yaşıyor.

Ayrıca memurun aldığı zam değil, enflasyon farkı. Sağa sola sataşacağına biraz araştır, oku öğren. Bu memurların anayasal hakkıdır. Nasıl ki yasal olarak senin gibi özel sektör çalışanlarına işverenler yemek (ticket), temiz içme suyu ve yol parası sağlamak zorundaysa memurun da enflasyon farkı alma hakkı vardır. Sende olan yemek-yol parası memurda yok mesela, memurlar da kalkıp sana bu parayı alma diye başlık açsın o zaman.

Bu ülkede memur her zaman asgari ücretin 2-2,5 katı arası bir maaş almıştır, isyan etmek şimdi mi aklına geldi?Hükümet pandemiden sonra biraz da seçim yatırımı olarak asgari ücrete sürekli ara zam yaptı ve asgari ücret gereğinden fazla yükseldi. Maaşını çok övdüğün memurlara enflasyonun altında zam yapılınca bir ara asgari-memur maaşı eşitlendi, asgari ücretli geçici bir alım gücü artışı yaşadı bundan dolayı oylar ekepeye gitti. Şimdi seçim bitti, hokus pokus da bitti. Size verilen o geçici artış geri alındı olay bu kadar basit. O memura verilen 8000 tl ek maaş aslında zam değil, kapanan makasın telafisiydi. Yani memur maaşı sadece pandemiden önce asgari ücrete oranıyla eşitlendi, başka da bir halt olmadı.

Özel sektörde çalışmayı seçen sensin, memurlar veya başka biri senin kafana silah dayamadı. Bu kadar özeniyorsan memur maaşına burada ortalığı gereceğine KPSS'ye çalışıp memur olsaydın? Niye olmadın? Sınavı geçemiyor musun? O zaman uzatma. Kalifiye elemansan zaten işverenden zammı söke söke alırsın. Mahallenin sümüklü veletlerinden biri kombi tamiricisi olmuş geçen çağırdık eleman işçilik + parça al-satlarıyla aylık 100 k temiz cebe atıyorum diyor. Bir emlakçı daire kiralıyor, 10 dakikada 25.000 komisyonu cepliyor. Sen burada 35.000 memur maaşı için ortalığı yıkıyorsun. Özelde çalışacaksan ya kendini geliştireceksin ya da ihtiyacın çok olduğu alanlara yönelip memur maaşından fazla kazanacaksın bu kadar basit.

• bulduren kullanıcısına yanıt

Çok doğru yazmışsın. Memurun bu ülkeye yarattığı 1 krş katma değer yok, devlet bütçesine giren bütün vergiler özel sektörün ödediği; KDV muhtasar kurumlar vb vergiler. Ordan bir memur çıkıyor ben de bu kdv ödüyorum aldığım şeylerde diyor gel de bu adama bütçe anlat ekonomi anlat.

Yakınımdan iki kişiye sırf memur değil diye kız vermediler böyle birşey olabilir mi? Hiç meslek, aldığı maaş, title falan sormuyor direkt memur musun, soru bu. Koskoca ülkede bayanlar evlenme kriterleri erkeğin memur olmasını tercih istiyorsa bu ülkede nasıl eşitlik adalet sağlanacak? Memur evleniyor, memur yiyor içiyor, memur yaşıyor bu hayatı, diğerleri çırpınsın dursun. Biraz doktor biraz askeri personel.. diğer memurların çoğu yatış. Bir de kadrolu işçiler var orası da başka bir saltanat, üç ayda bir çift maaş, yılda bir iki defa tediye ödemeleri, ramazanda oruç tutan bile ayrıca yemek parası alıyor, belediyede kadrolu çöpçü ODTÜ mezunu adamdan daha çok değer görüyor bu ülkenin çivisi çıkmış, bu memur ve kadrolu işçi saltanatına biran önce son verilmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 27 Haziran 2024; 14:39:20 >

• Evet hemen Donanımhaberdeki bir üyeyi dikkate alacaklardı.Yapcak birşey yok ağlamayın artık bu ışıltılı hayatı insanlar kendi seçti seçimde bir önceki seçimde Erdoğanın yalanlarına gene inandı sonuç acı bu acıyı 3 sene çekeceksiniz sıkıcaksınız dişinizi( Oda herşey yolunda giderse gitmesse bu süre dahada uzar ki uzuyacak 😃) Bu Ülkede memur herzaman rahat oldu balık başdan kokar yıllar önce gelmiş alıskanlıklar öyle bir anda yok olmaz o yüzden bu Ülkede kimse Memurlara dokunmaz dokunamaz.Gerçeklerle yüzleşip hayatta kalmaya çalışacaksınız başka çareniz yok boş yere ağlamayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Memur vergi ödemez üstat, devlet bir cebine aldığını diğer cebine koyuyor sadece. Esas vergiyi özel sektör çalışanı, tüccar ve esnaf öder. Bir ülkenin ekonomisinin iyi olup olmadığını SGK sistemine, vergiyi ödeyen kesime bakınca anlarız.

İnsanlar yanlış anlıyor beni, ben memura düşman değilim ama memurun biri çıkıp da (bilhassa öğretmenler) kaynak yapan usta benden neden çok kazanıyor, lavabo giderini açan adam benden neden çok kazanıyor diyince çıldırıyorum. O adamın şartlarıyla seninki aynı mı kardeşim?
    Hiç gerek yok girişimciliğe, memur olmak lazım bu devirde. Konjonktüre uygun hareket etmek lazım.

Ne zaman vergi dairesine gitsem, tapu dairesine gitsem hep aynı tablo. Daha önce işe girenler, çevresi olanlar arkada çay sohbet yapıyor ama işe yeni giren gençler hep çalışıyor. Hiç değişmiyor bu tablo. Bu ülkeyi memur zihniyeti yönetiyor, bunu göz önüne alarak iş yapmak lazım. Bu değişmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 27 Haziran 2024; 14:56:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• iktidar oldunuzda haberimizmi yok. 

• Bu tarz konuları açanlar ya ergen, ya da bir baltaya sap olamamış tipler. Oturmuş meslek gruplarıyla uğraştığını zannediyor.

• ders çalışsaydın zamanında sen de 6 ayda bir zam alırdın.  

• Bizim damat yazılımcı. B.k gibi para kazanıyor. Devlet memuru falan da değil. Sen yapamıyorsan bu senin başarınla ilgili. Ona altın tepside memurluk versen istemez. Memurların aldığı parayla falan da işi olmaz. Öyle muhabbetlere girmeye tenezzül etmez. Sen ediyorsan o senin gelebildiğin yerle ilgili. Onun keyfi yerinde senin değilse bence suç ne memurlarda ne de memurlara zam yapan/yapmayan insanlarda.

• Foruma konu açmak için seni teste tabi tutsunlar her gün ayrı saçmalamaya başladın

• ne cüretle memurun 2000 dolar almasını engellersin. Memurlar tr de yaşayıp avrupa maaşı almasın mı?

• Emekli memurlar asgari ücretin altında para alıyorlar. Acaba emekli olan siz olsaydınız tepkiniz ne olurdu? Yahu yasada bile var memur maaşları asgari ücretin altında olamaz diye, kimse kanunu tanımıyor, halk açlıkla cebelleşiyor. Çalışan memurları kıskanıyorsanız zaten siz de memur olun.

• Komedi.

Memur ücreti devletin kendi çalışanına verdiği değerdir.

Asgari ücret devletin yasal bakımdan işçilere ödenebilecek en düşük ücret seviyesini belirlemesidir. Üstü olabilir altı olamaz. Fakat memurda üstü olamaz. Maaş kıdem bellidir.

Türk halkı daha işçi kavramı nedir bilmediği için doğan komik sorular ve meseleler bunlar. Firma sahibi/patron olmadan çalışan herkes işçidir. Bu ülkede grev yapan işçiler yine işçiler tarafından komünist/devlet düşmanı olarak görülüyor. Asgari ücret artınca devletimiz sağolsun oluyor, sendika ve işçi hakları unutuluyor. Artış bir lütuf oluyor. Artış olmayınca suçlu memur? Kimse hak aramak ya da hakkın ne olduğunu düşünmek noktasında değil. Enflasyon çığ olmuş. Orta direk yok olmuş. Ülkenin %80'i belki de yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Hala birileri %50 oy alıyor.

Bakın şuna neden vermediniz demiyorum. Hükümete ve temsilcisine neden veriyorsunuz diyorum. Madem memnunsunuz neden itiraz ediyorsunuz. Memur dediğiniz adamlar eskiden minimum bir ev bir araba sahibi oluyordu. X jenerasyonunda ben ev, araba, yazlık sahibi olmayan nadir insan tanıyorum. Alamayanlar da genelde içkisinde kumarında ya da fazla çocuğu gideri vardır. Günümüzde memurlar ev kredisi gibi araç kredisi çekiyordu ki onu bile yapamaz noktaya geldiler.

Günün sonunda ülkede çalışanların %70'ini belki de işçiler oluşturuyor. Maaş zammı alamamalarının sebebini memurda arıyorlar. Bu zihniyette daha iyiye gitmek mümkün değil. Ben artık hakkın ne olduğunu anlatmaktan, açıklamaktan neyin ne olduğunu anlatmaktan sıkıldım. Demokrasi gereği mevcut düzendeki maaş seviyelerinin sebebi hükümetten memnunsa kabul etmek gerekir. Buna karşın demokrasi ile yeni güç uyandırabiliyor muyum? Yok alnı secdeye varıyor bu kâfi insanlar için. E ben buna argüman sunamam. Tarikatlar alnı secdeye varıyor diye zengin oluyor. En küçük Türkiye örneği.

Kim neye itiraz ediyor arkadaş. Yaşayacaksınız işte. Nasıl istiyorlarsa yaşayacaksınız. Kılıçdaroğlunu diretenler de seve seve yaşayacak, Cumhurbaşkanımızı destekleyenler de yaşayacak ikisini istemeyip taraf olamayan ve taraf olmak için çoğunluk oluşturmayanlar da seve seve yaşayacak. Bu ülkeye fazlaysanız çok sevdiğiniz avrupaya ya da amerikaya gidebilirsiniz. Bu ülkenin cehaletini kabul edemeyen tüm beyinlere selamlarımı iletiyorum. Cehalet seçim değildir belki de cehaleti kabul edemeyen insanlar ne bileyim.. O insanların seviyelerini ben tahayyül edemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Draqe -- 27 Haziran 2024; 18:48:10 >

• babus0606 kullanıcısına yanıt
    Babuş sen sabah aynaya baktığında kendini iktidardaymış gibi hissediyor musun?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.