Şimdi Ara

Asıl düşüş yarın başlıycak gibi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
14.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

he he git bak tabelaya özelikle 14:00 den sonra.

yeminederim akpden son dönemlerde çok soğdum yanlışları hataları çok ama bu mandacı vesayetçi ülkesini vatanını ve halkını aşağlamaktan hakaret etmekten başka birşeye yaramayan tipleri görünce açıklansın bir 23.000$ ben bozacam yapıştırcam hadi bakalım elmi yaman beymi yaman.

öğretmen kardeşim 42.000$ yapıştırcak hemde akpli bile değil birkere bile oy atmamıştır 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Aralık 2021; 14:16:22 >
  • Sağcı cenah bence neyin olacağını biliyordu doları güzelce saldılar. Ardından bugün panik satışlar da geldi 11'lere kadar düştü ama

bir seviyede artık alışçılar saldırmaya başladı 10-11 seviyesinde çok sağlam alış yaptılar. Bu işin forex ayağı da var.

Öyle doları korkutarak düşüremezsin, sadece eli güçsüz olanın parası uçtu iyice fakirleşti.

Geliri sağlam olan yine korkusuzca alıyor 10'dan 11'den.

• Muhalifler "dolar 9.20 olacak" dediler, bakın olmadı diye 50 tane yazı yazdın geçen ay.

Hatırlatayım. O zamanlardan beri giremiyorsun oralara.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Hadi bakalim saat 14 ten sonra Dolar 8 in altina inecekmi? mesele bir adamin koltugu degil, koca ülkenin ekonomisi! Elin Dolarini yukseltenle dusurenler ayni. Bu durumda ülke ekonomisinin kötü gidisine ses cikarmak ne zamandan beri mandacilik vesayetcilik oluyor? Sizin istediginiz gibi yapip Türk Lirasinin erimesine göz yumuncami mandacilik vesayetcilik olmamis oluyor? Artik kelimelerin kavramlarin anlamini o kadar carpittinizki siz bile herseyi birbiriyle karistirmaya basladiniz. Halkini asagilayan elin Dolarini kendi parasina karsi yukseltenlerdir! Petrol fiyatlarinada yansiyormu bu günlük düsmeler sonra yükselmeler ama ilk yükselmeye basladigi yeri baz almadan ucundan inince düsüs diye sevinmeler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 21 Aralık 2021; 13:20:1 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

sizin derdiniz dolarla hükümet yıkmak 8 tl olcak birşey demedim ama telep yoğun olursa ilerki günlerde olmaması içinde neden sebep yok halkta para çok yani devletine güvenip birlik olup bozmasına bakar 300+ milyar dolar az buz para değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Aralık 2021; 13:37:11 >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt

sen ekonomik sebeplerden bir günde +10 -30 yapabilceğine inanıyorsan git dolaş bir hava al sizde biliyorsunuz bal gibi gerçekleri ama işinize gelmiyor bu olay ekonomik filan değil bal gibi kabak gibi açık açık gostere gostere operasyon.

o minnoş muhaliflerin bir çoğuda (hepsini kastedmiyorum aralarında düzgünleri var) rte yıkacam diye dövize saldırıyor döviz konusundaki yorumlardan ap açık ortada hala $ usa ya güvenin kaçmayın diye kendilerini ateşe vericekler nerdeyse yazık yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Aralık 2021; 14:4:11 >

Operasyonsa, operasyona karşı güçlü ol o zaman.

Sana "bal gibi biliyorsun" diyebileceğim hiç bir şey yok.

Sana "biliyorsun" yazmaya çalışsam elim geri geri gidiyor.

Operasyonlara karşı gücümüzü sen yanlış hesaplamışsın, çıkıştığın kişiler doğru hesaplamış o zaman. Hiç kabul ettin mi hatalarını?

Bu arada ben yürekten diliyorum, umarım dolar en fazla 9'lu fiyetlarda bir istikrar kazanır. Ne araç varsa kullansın hükümet. Bu tür faizler de dahil. Defalarca istihdam hamlelerini desteklemek şart diye de yazdım. Ülke hepimizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 21 Aralık 2021; 13:39:33 >
  • suni düşüş birilerini zengin etmek için düşüyor

• durumun özetini bir film sahnesiyle özetleyelim

yahşi batı: özkan uğur zafer algöz poker sahnesi

zafer algöz: dolar

özkan uğur: hükümet

cem yılmaz: vatandaş

özkan uğur sahnede der ki: aziz bi onluk atsana

cem yılmaz: hayırdır.

özkan uğur: sıkıntı yok beti arttırıyorum

cem yılmaz parayı verirken: aman şef

özkan uğur içeri girer; donla çıkar.

aha işte olacak budur.

bugün doları bozanlar, yarın aman reis diyecekler.

Ekonomi cokmus halen daha derdin hukumet gidecekmi. Banane hukumetten, o koltuk apisip kalma yeri degil. Futbolda bile basarisiz Teknik direktorle Baskan degistirilir. Benmi cikardim dolari 8 den 18e. Senin derein ulkemi yoksa iktidarin ulke batsada her durumda koltugu birakmamasimi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

tamam okey seçimde değiştir tutan engelleyen yok ben rte mi övdüm sana allah allah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Aralık 2021; 14:25:25 >
    Halen daha secim diyor. Ulke batiyor aloo. Dolar 8 den 18 e cikmis sonra 14 e inmis diye bayram ediyorsunuz. Aglanacak halinize bayram ediyorsunuz farkindamisiniz? Durumu elestiren herkesi vatan haini ilan ediyor, hainlerden cok zarari ekonomiye veriyorsunuz. Dolar yukselince tum herseye gelen zam biraz indi diye fiyatlara indirim geliyormu? Yok. Ee sizin sevinciniz niye? Ben soyleyim hukumeti savunacak toz zerresi kadar bir oyuncaginiz olmasin. Konuyu bugun dolar dusecek diye acmissin hadi bakalim dusecekmi cikacakmi?
    Bu saatten sonra kimse hukumetin agziyla ne dolar alir nede bozdurur. Herkes bildigini yapar. Sen dolari yukselt ama millete dolar satmayan hain de. Cumhuriyet tarihinde kendi basarisizligini millete yikan benzeri bir hukumet daha gorulmemistir. Birde canakcilar yokmu hadi onlar kiyidan koseden bal kupu tutup parmak yaliyor, sizin gibi onlara inanmislar ne yaliyor avuclarindan baska ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • z.turk30 kullanıcısına yanıt

Küresel para sistemi çöksün Fed ve amb'nin bastığı para değersizleşsin Amerika ve Avrupa halkı fakirleşir işte tabii bize de etkisi olacaktır aynı 2. Dünya savaşı gibi ama asıl zarar görecek olanlar 2. Dünya savaşındakiler gibi dolar ve Euro ile zenginleşenler olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun26180 H kullanıcısına yanıt

Bankada dövizi olannz zengini düşünmüyor ki halktaki dolar talebini düşürüyor... Bir zaman sonra bu sistem kalktığında TL değer kaybederse bu dönem tl'de olanlar kaybedecektir dediğin gibi o nedenle bu kalkana kadar ekonomi rayına oturması gerekiyor

• Ortalık çok karışık ne olduğu belli değil bir 11 oluyor bir 12 oluyor bir 13 oluyor tekrar 12.olıyor tekrar 13 çıkıyor .. şu an gene 13 e doğru çıkış eğiliminde 12.50 idi 12.65 falan oldu 12.73 oldu şu sıralar da 12.80 civarlarında geziniyor..

İnen bir şey ben şahsen göremiyorum bir iki haftada 8 den 12-13 fırlamış bir kuru düşüş gibi algılamak sadece insanın kendini kandırmasıdır... Burda 4-5 lira artıştan bahsediyoruz..
    2013 de 1.9 idi dolar 2tl desen 2020 de 7 TL .. 7 yılda olan 5 TL lik artış şimdi iki üç haftada oldu.. bu normal görmek bana anormal geliyor..

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

benimde eleştirim konuya insanlara faiz haram dediler detaylarda yine gözkmüyor faiz yiyin demeye getiriyorlar şimdi, akpli olmayı geçtim dindar inançlı insanlar faize parayı gömmezki ,evet biraz karışık halen bari seçmeli yapsalardı faizi istemiyorum ama döviz karını istiyorum gibisinden.

bir an önce açıklık getirmemeliler insanlar muallakta.

bu muallak sürerse yine 13-14 lere volta alır.

bende inançlı bir insanım faize para gömmem beklemedeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Aralık 2021; 14:54:22 >
  • ampulem hemen piyasaya açılmış, o diyorsa inanın dolar 5 lira bile olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben işin faizinde falan değilim ne dolarım var ne bankada param işin o kısmı beni ilgilendirmiyor.. Ben malda kalmayı tercih edenlerdenim..

dolarla benim tek ilgim herşeyin ithal dolar yada Euro üstünden olması..

Özellikle dolar üstünden fiyatlanan ürünlerde bu belirsizlik den insanlar ya mal satmayı durdurmuş yada Apple gibi kendini garantiye almak için kendi içinde sabit bir kur belirlemiş .. bunlarda ürünlerdeki fiyatları astronomik rakamlara çekiyor...

Şu anda fiyatlanan ürünlerin çoğu zaten yeni giren 12-13 den giren ürünler değil 7-8 TL iken giren ürünler çoğu .. onlar bile bu fiyatlardayken elektronik emlak otomotiv hatta gıda da ..

Yeni ürün girerse kaça satılır artık düşünemiyorum..

• Zuhahaha adam çözüm buldular diyor ya. 15 yaşında çocuğa anlatsan bu yaptıklarına güler geçer.

Devleti dolar bazlı borçlandırmanın başka bir yolunu buldular sadece. Her zamanki gibi kısa vadeli çözümlerle bir süre götürecekler. Yüksek ihtimal seçim olacak. Sonrasında ülke sıcak paraya daha da bağımlı olacak. Dolar arttığında o kadar insana o farkı nereden ve kimin cebinden ödeyeceksin? Para basacağız demiş zuhahahah zaten enflasyon almış başını gidiyor, 5 lt ay çiçek yağını 600-700 TL’ye aldığında görücem seni. Buralarda sürünürsün “yov goyet iyi stratejiydi de bir yerde hata yaptılar” diye kıvırırsın artık. Mesleğin bu dansözlük. Onur ve şerefin yok

• Misal şu anda 13 olmuş daha 20 dakka önceki yazımda 12.80 idi belki yarım saat sonra 11 olucak bir saat sonra tekrar 12 olucak bu kadar değişken bir kurda esnaf ticaret erbabı fiyat belirleyemez..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.