Kero ve forumdaki akp'li tayfanın bir halt bildiği yok. Bunların aklına uyulmaz. Bunlara abileri "satın" diyince satıp "alın" diyorlarsa gidip alıyorlardır. Kerocan mesela ne sallarsa tersi çıkıyor. Geçenlerde 50 milyar dolar gelecek diye resmen totodan sallıyordu. Ulan sallanırda bu kadar desteksiz sallanır mı? Ne gülmüştüm ya Geçen haftalarda kerocan ileride daha kötü olacak diyordu dolar şak diye düştü. Forumdaki akp'li tayfa totodan sallayıp söylüyor. Örnek por favor. |
Asıl düşüş yarın başlıycak gibi. (2. sayfa)
-
-
adamlar halkla swap yaptılar hala doların gerçekten düştüğünü söyleyebiliyorlar. Al derlerse satın, sat derlerse alın arkadaşlar. ytd
-
Dövize endeksli mevduat uygulamasının kısa ve net ismi örtülü faizdir. Dolar tekrar yükselişe geçtiğinde arada ki kur farkından dolayı tl mevduat sahiplerinin zarar etmemesi için kur farkını mevduata yansıtacaklar. Peki bu fark nereden karşılanacak? Tabi ki para basarak karşılanacak. Basılan her para enflasyona artı puan olarak eklenecek.
Siyasiler dinen faiz haramdır diyorlar ama örtülü faiz uygulanacak. Böylece dini duruşlarında sapma olmadığını anlatacaklar. Bunun adı şark kurnazlığıdır. Allahı kandırmaktır. Herneyse biz reel dünyaya bakalım.
Kısa vadede ülke finansını rahatlatabilir ancak orta ve uzun vadede bizi daha kötü günler bekliyor olacak. Yani olası buhran ötelenmiş olacak. Kriz demiyorum buhran diyorum. Yani sistemin çöküşü.
Yakın çevremden bazıları şimdi düşen dolar nedeniyle bankalara kredi çekmeye gidenler oldu. Vatandaş şu an alım fırsatı olarak görüyor. (Tabi aşırı dalgalı kurlardan dolayı zarar etme ihtimalleride var) Önümüzde ki günlerde banka kredilerinde ciddi artışlar olacaktır ki bu aşırı kredi talebini karşılamak için bile tl basılacaktır. Bu kredilerin gideceği yer ise düşen dolardan kazanç elde etmektir.
Birazda dış minnaklardan bahsedeyim. Yıllardır bizi süründüren dış güçler, Türkiye'nin olası bir iflası karşısında kendilerine sirayet edecek tehditi gördükleri için istemedende olsa Türkiye'yi kurtarmak için operasyon yapacaklardır. Çünkü Türkiye batarsa kendi sistemleride uçuruma yuvarlanacaktır. Dolayısıyla Türkiye'ye finansal destek sunacaklardır. Tabi ki bu bizi borçlandırarak olacaktır. Artı ülke değerleri sudan ucuz satılacaktır. Şu an itibariyle Türkiye, küresel sistemin en zayıf halkası ve sistem için ciddi bir tehdit oluşturuyor.
-
ben olsam mevduatları ₺'ye çevirmezdim "vatanseverlik" açısından çünkü döviz farkı bankanın verdiği faizi aşarsa hazineden karşılanacak, hazine; yani tüm T.C vatandaşlarının onu doldurmak için vergi ödediği, devlet bütçesinin toplandığı yer. Bu gidişle bütçe yetersiz kalacak çünkü bazı vergi afları falan da var, ee bütçe yetersiz kalınca n'olur? cevap: para basılır, bu da enflasyonu daha da artıracak muhtemelen.
ama böyle örtülü faiz artırmak yerine TCMB faizi artırsaydı işin içine hazine karışmayacaktı, bankalar ₺ mevduat sahibi vatandaşlara yüksek faiz ödeyerek döviz farkını kapatacaktı daha doğrusu ₺ enflasyon farkını. böyle olmadı, yükün çoğu hazinede..
-
Aktroller tepeden satış yapıp mesaiye başlamışlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hazinede para yok ki hocam para basma yoluna gidecekler, sermayede bulunduğunu söyledikleri dolar da milletin banka hesabında bulunan döviz rezervleri
-
Salın şu kerimcanı ya. Bırakın zırlasın dursun.
dur daha dk 1 daha detaylar açıklanmadı tahminimce seçmeli olucak istersen faizi alma çok dindarsan inançlıysan, tek döviz karını al bende biraz acele etmişim zaten daha detay bile yok ortada henüz hatam olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Aralık 2021; 12:9:59 > -
Sazan.avi
“Getirin hele yastık altındaki dolarları altınları, size şeker verecem” gibi bir şey…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
af çıkardıkları vergileri de diğer vergileri kallavi artırarak telafi ediyolar, giren yine bize giriyor
-
Peki ülke batsın, halk aç kalsın, rte gitmesin nasıl bir dünya?
Madem kimin vatansever olduğunu sen belirliyorsun bunu da söyle.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
rte gidebilir bu ülkede seçimler yapılıyor adam diktatör değil git istediğine at banane, ülkenin batmasını halkın dar gelirlinin aç kalıp sürünmesini isteyerek rte nin gitmesini istemek net olarak yazıyorum vatan hainliğidir hemde daniskalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Aralık 2021; 12:18:11 > -
Saat 14 00 sistem netleşecek
En çok kafa yorulan konu süre
Süre ne kadar olacak
TL mevduatının garantisi için eğer en az 1 yıl gibi bir süre gelirse çok ilgi çekmez diyorlar.
Ama 3 aydan başlar ise buyyk bir mevduat değişimi dalgası gelebilir diyorlar. Sabah beri nereyi dinlesem genelde böyle konuşuyorlar. Gerçi 55 gün de diyen duydum.
Saat 2 bence en belirleyici husus olacak.
Dolar gördüğü yeri unutmaz.Yaza doğru dunku seviyeye gelecektir.
Lafı çevireceğine benim soruma cevap verseydin.
Ayrıca şu var, akpliler yıllardır başkalarını aşağılıyor, hakaret ediyor. Şimdi sıkıntı çekince neden millet onların yanında olsun? Sonuçta her koşulda gene akpye oy verecekler. Ülkeyi değilde partiyi düşünenler ne yani?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynen bende acele etmişim detaylar net çıksın ortaya netleşir 14 de .
-
Iste surekli yukselen sey bir an inince hep oyle kalacak saniyorlar Biraz dinlenince kaldigi yerden aynen devam eder. Doviz konusunda ve dolarin surekli yukselecegi konusunda hukumete guvenim tam. 1 idi 3 oldu 5 oldu 7 oldu 11 oldu 13 oldu 18 oldu ve suan 14 yaklasik. Hicbirzaman yukseldigi tabanin altina donmedi, suandada 8 olmayacak asla ve yilbasina dogru yine 14 u gecer belki 20 olur. Kimse benim dolar konusundaki hukumete olan guvenimi test edemez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Banka hesaplarındaki dövizlerin karşılığı yok. İnsanlar dövizini çekmeye kalkışsa bırakın piyasayı merkez bankası bile onları karşılayamaz.
-
Devlet güvence vermez ise satmazuk amaa devlet güvence verirse satarukkkkk ..... siz kimsiniz ... biz vatan severiz ....
Vatan severlik şartlı şurtlu olmaz bu olsa olsa çakallık olur.........
Kalıba bakınca adam gibi görünenler bakın Vatan sever nasıl olur hem de bir kadın belki adamlığınızdan utanırsınız....
Vatan sever ??
Nene Hatun “Evladım anasız büyür de vatansız büyüyemez” Osmanlı-Rus savaşında bebeğini beşikte bırakıp cepheye koştu.
Devlet güvencesi alıp öyle elindeki dövizi bozdurup kendini Vatan sever ilan edenler ..........
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X