Şu anda dolar 13,15-13,30 TL civarında geziyor, her gün yavaş yavaş tl değer kaybediyor. |
Asıl düşüş yarın başlıycak gibi. (6. sayfa)
-
-
Yalnız iyi düşmüş.
-
Doğrudur hocam ama petrol gelişmişlik veya sömürülme için tek gösterge değil ki. Türkiye adam gibi yönetilse halkıında disiplin irade falan olsa bizim zenginliklerimiz Venezuella, İran gibi ülkelere 10 basar. Birkere tarım zengini bir ülkeyiz ama değerlendiremiyoruz. Lojistik ve stratejik artılarımız var değerlendiremiyoruz. Yeterince araştırılmayan veya araştırılmasına izin verilmeyen yer altı zenginlikleri konusunda kararlı olunsa neden bir kuzey ülkeleri gibi olmayalım.
Hollanda mesela bir Konya kadar bile değil tarım konusunda en fakir ülke olmasına rağmen teknolojik planlamayla bugün Türkiyeden daha ileri seviyededir.
Norveç gibi kuzey ülkeleri petrol konusunda dezavantajları olmasına rağmen petrol stoğu en yüksek ülkelerin başında geliyor.
Sen tarım arazisine yaşam alanı adı altında beton dikersen dolar 15 lirada olur 150 lirada olur. Dolayısıyla dış güçleri dışarda aramayalım. Biz kendi kendimize yapıyoruz ne yapıyorsak.
Emin olun biz coğrafi ve iklim açısından dünyada şanslı sayılı ülkelerden biri olmamıza rağmen insani olarak yerlerde sürünüyoruz. Kısaca malımızın kıymetini bilmiyoruz.
-
Bütün dünyada böyle sadece bizde değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mükemmel yorum.. İçimde olupta yazmaya üşendiğim her şeyi yazmışsın hocam
-
Bi yorumcu vardı, yemeden atarsak maçı alırız demişti. Seninki de o hesap. Millet bozarsa düşer. Vallaha mı diyon 😂😂
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Doların enflasyonu artarken liranın enflasyonu düşüyor mu?bak daha bugun her seye zam geldi.Hem de devlet tarafindan.
konuda en hoşuma giden şey ; kerimcemin ağustosa kadar banlanmasıdır net.
Not : kendisi ile iddiaya girmiştik dolar 8 TL olacak diye :)
-
adminlerin adaleti böyle oluyor sonra birileri adalat için yollara dökülür.
-
son 22 senede 42 kat tl karşısında değer kazanmış bir dolar var karşımızda
görünen köy klavuz istemez
artmasını bekliyorum dolar tl kurunun
-
-
Bugünde düşmedi.
Belki cuma düşer. Mübarek gün ya.
Olabilir yani. Niye olmasın.
Vatanını Suriyelilere ve Afganlara bedava satmışken bu halk, doların durumu çok önemli
-
her gün 30-40-50 tl olucakların tahmini tutmuşta sanki birde bana yükleniyorlar, evet tahminim tutmadı ben 9-10 arasında uzun süre gider diye tahmin ediiyordum olmadı ama gelirlerde maaşlarda bayağa arttı aynı kalmadı ortada açlık sefillik ortamı göremiyorum dar gelirli kesim etkileniyor daha fazla beyaz yaka yine lay lay lomunda .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Ağustos 2022; 15:28:44 > -
Doları baskılamasalar, şu anda 25 civarı olurdu. Yani dolar 30 olacak diyen turturmuş diyebiliriz. 40 veya 50 diyen varsa abartmıştır ama ben görmedim o kadar söyleyen. En azından şu anda için.
Ama bu ortamda dolar 10 lira bandında seyreder diyen dünyada 2 kişi gördüm. Birisi batırel, diğeri de sen 😂
Beyaz yaka derken, benim çevremdeki beyaz yakalar (özel veya kamudaki doktor ve mühendis tanıdıklarım) açık mavi yakaymış demek ki. Onların yaşam kaliteleri düştü. Acından ölmüyolar tabii ama bi de ölsünler mi yani, böyle kıstas mı olur? Merhaba ben doktorum, aç karnınızı bi şekilde doldurabiliyor musunuz, evet, o zaman sizde sıkıntı yok demektir 😁
Geçen sene bu aralar aselsan taide falan çalışanlar 30 bin lira civarı alıyordu, prim hariç. Şimdi 70-80 bin alıyorlarsa dediğin bazı kesimler için doğru olabilir. Halkaten şu anda bilmiyorum maaşlarını, sen biliyosan bi yazsana.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Markette 15 gram fazla diye diğer diş macununu tercih eden Karı-Koca gördü bu gözler.İnsanlar gözlerini aça aça markette robot gibi geziyor evet sefillik ortamı yok ...Daha kış var önümüzde.
-
Alim gucu dustu, maas artsada eski maasa oranla alim gucunde dusus var. Gecen sene mazotun Litresi 6-8 TL idi ve asgari maas ise 2825TL idi. 2825TL ile litresi 8TL den 363Litre Mazot alinabiliyordu.
Simdi ise asgari ucret net 5500TL ve mazotun litresi 23TL. 5500TL asgari ucretle 239Litre mazot alabilirsin. Eskiye oranla artti dedigin maasla tam 124Litre daha az mazot alabiliyorsun. Ortada alimgucunde buyuk dusus var. DH bile Onlyfans reklami yapmaya basladi birde burdan yak Yakinda birtakim eskortlarin reklamlarinida yapmaya baslar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir insanın normalde 3-4 kişilik olan devlet yurdu odalarında 6 kişi kalması, bütçesinin ev kiralamaya yetmemesi bile sefalettir.
Inşaatta ameleler kalmıyor 6 kişi aynı odada.
Açlık sefillik göremezsin çünkü görmek istemezsin ama rakamlara bakınca sefalet ortada. Evden çıkacak paran yok heralde, gezip göremiyorsun muhtemelen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X