kadınların çoğu panik.telaş.dalgınlık,düşüncesizlik...vb nedenlerden kaza yapıo.
aynen
quote:
Orjinalden alıntı: canavarlar
selam herkeze ya nedir abi bu istanbul trafıgınde bayanlardan çektigimiz... otobanda en solda 60/70 km hızla gideninimi ararsınız en sagdan en sola sinyalsiz sagına soluna bakmadan girenmi desem ışıklarda arabayı stop ettirip ayrıyeten aracı kaydırıp arkada beyleyen kısının tamponu vurmak yada size söyle bır kaç mazimi anlatayım dudullu istikametine gidiyorum saat 23:30 civarı eski nato yolu var bılenler bılır sag tarafda park halinde bir kamyon var ve kamyonun onunde yol ayrımı var sen çık ordan sagına bakmıştır ama solunu baksa bile görme şanşı yok pat dıye ünüme düştü allahtan sogukkanlıyım hızımda 35/40 durabıldım ve az bir şey tampon degdi bayanın araçı dolu çoçuk ve teyzelere ya dıyorum bende hızlı gitsem 35/40 degılde 60 70 durma sansım vardı elbet ama o arabaya çarparak bırde ındık bır sey varmı dıye bakmaya kadın bıze bagırıyor:))bırde haklı gibi bende inat olsun diye çagırdım trafigi trafik geldı 1 saay içinde ve bayan ceza yazdı bana bir şey yok neden çünki ben haklıyım her neyse yani demek istedgim çok anım varda gerek yok bu kadar aşagılamak istemiyorum ama çıkmasınlar abı trafige hel hele o direksiyon tutuşları ınsanı kanser eder dört elle sarılıyolar birde hızlı gitseler bazı yerlerde otobanda mesela aman BAYANLAR SİZE SESLENIYORUM KENDINİZE GUVENIN OLABILIR AMA BIZIM SIZE GUVENIMIZ YOK BU İŞ TECRÜBE İSTER BU İŞ SOGUKKANLILIK İSTER SIZİN BİR UFACIK HATANIZ NELERE YOL AÇIYOR ERKEKLERDEDE YOK DEGIL AMA SIZIN KADAR KIMSE OLAMAZ KENDINE GELİN VE KULLANAMADIGINIZ ARACIN ÜSTÜNE ÇIKMAYIN..SİZİN NEYİNİZE HUMMER.LAN ROVER.4X4 LER SİZ ÖNCE YÜRÜMEYİ ÖGRENIN SONRA ARABA ÜSTÜNE ÇIKIN BİRDE O SİNYAL KOLUNU SİNYAL VERMEYE YARIYOR HABERİNİZ YOKSA BUNUDA ÖGRENİN HADI.BÜTÜN ERKEKLERİ ALLAH BAYAN SÜRÜCÜLERDEN KORUSUN
Dunyanin birkac ulkesinde 3 aydan fazla otomobil kullanmisligim var. Bayan suruculer icin gecerli tek bildigim var: Genelde kaza yapmazlar; yaptirttirlar. Dikkatli olmanizi siddetle tavsiye ederim. Kadinlarin reflex hareketleri erkeklere oranla zayif. Kucuk bir zaman diliminde gerekli olan manevrayi yapmayi bile idrak edemiyorlar. Allah bizi tecrubesiz, bilgisiz ve alkollu tum suruculerden korusun...
ben sağ şeritten, (şehirler arası 85, şehir içi 50 km/saat) giderim, biraz dikkatsizimdir. küçük arabaları sewerim. hep emniyet kemeri takarım. şimdilik (1 yıllık şöför olmama rağmen) acemiyimdir. trafikte sinirlensemde belli etmem, bağırmam çağırmam kornaya basmam bu açılardan bayan şöförler gibi kullandığıumı düşünüyorum. bence hemen hemen herkes bayan şöförler gibi olsa küçük trafik kazaları artabilir ama ölümlü trafik kazaları çokçok daha azalır. yukarda saydığım örnekteki gibi araba kullanıp biraz daha dikkatli olsak hiç trafik kazası yaşanmaz bence. yaw bi düşünün, herşey insanın elinde hiiiiç trafik kazasının olmadığını düşünün. ama gerçekten kafanızı PC den kaldırın ve düşünün. trafik kurallarını ölürcesine doğru uygulasak hiç trafik kazası olmayacak. hatta belki o zaman kasko veya trafik sigortası felan da olmayacak. trafik polisi bile olmayacak herşen insanların elinde. dünyaya barış demokrasi .....vs assla, hiç bi zaman gelmez(insanlar hangi dinden hangi milletten olursa olsun çıkarları için yaşarlar ve çıkarlar bu kavramlara karşıdır). ütopik kavramlar bunlar. ama trafik kurallarına uyulabilir, ütopik değil, mucize gerkemiyo. not:trafikte ne kadar ii şöför olursanız olun diğerlerine(acemilere, bayanlara yayalara hatta yola çıkan ineğe...vs) biraz daha anlayışlı ve sabırlı olun. görün bakın yararını siz göreceksiniz, hoşkalın.
Derememo'ya kesinlikle katılıyorum. Sizin arabanızın tamponu, kendisi, arac isterse 200.000 YTL olsun bir insandan, sokaktan gecen tanımadığınız bir insandan daha degerli degildir. Kadın sofor gelir tamponunuza dokundurabilir, tamponunuzu kırabilir. Dunyanın sonu degildir. Kaskosu, sigortası oder. Sizin carptıgınız bir aractan, 0 hatalı bile olsanız, ölü cikarsa siz de deli cikarsınız. En azından insan olan kafayı yer. Pert olan arabanızın yerine yenisini koyabilirsiniz, ama kaybolan bir hayatın yerine yenisini koyamazsınız.
Yer: Sinop Yıl:1995
Olay Öncesi Babam, annemin yıllar önce girdiği ehliyet sınavı sonrasında araba kullanmayı unuttuğunu düşünmektedir. Annem araba kullanmaya çok meraklıdır. Şehir merkezi dışında kısa mesafeli sürüş denemeleri ile annemin kendine tekrar güvenmesi amaç edinilmiştir. Annem de saolsun kendine güvenmiştir.
Olay Anı: 90 derecelik dönüşle girilen mahalleye 110 derece ile girilmeye çalışılmıştır.
Sonuç: Mahallenin girişindeki çivi çakmanın bile yasak olduğu koruma altındaki binaya 5-6 cm girilmiştir.
Kıssadan hisse işte.
Bu hikayeden ne öğrendik bakalım?
annen kötü şoförmüş
quote:
Orjinalden alıntı: LooK
Yer: Sinop Yıl:1995
Olay Öncesi Babam, annemin yıllar önce girdiği ehliyet sınavı sonrasında araba kullanmayı unuttuğunu düşünmektedir. Annem araba kullanmaya çok meraklıdır. Şehir merkezi dışında kısa mesafeli sürüş denemeleri ile annemin kendine tekrar güvenmesi amaç edinilmiştir. Annem de saolsun kendine güvenmiştir.
Olay Anı: 90 derecelik dönüşle girilen mahalleye 110 derece ile girilmeye çalışılmıştır.
Sonuç: Mahallenin girişindeki çivi çakmanın bile yasak olduğu koruma altındaki binaya 5-6 cm girilmiştir.
Kıssadan hisse işte.
Bu hikayeden ne öğrendik bakalım?
şu ana akdar aracına yolcu oalrak bindiğim bayan şoförler araçlarını kullanırken içimden hep "in de ben kullanayıkm bu ne ya" diye geçirmişimdir..
sadece 1 tane genç bilkentli bayanın focusuna binmiştim 2 sene önce.. bu kadar mı muhteşem sürebilir bi bayan.. fark ettim ki iyi sürücü olduğu zaman aklımdan araba trafik hiç bir şey geçirmiyorum sohbet muhabbete dalıyorum..
iyisi kendini belli ediyor.. ama tabi geneli aşırı çekingen kullanıyor.. bu da bir risktir..
bence kendine çok güvenen erkek sürücüde bahsettiğiniz bayanlar kadar tehlikelidir!
kendine çok güvenen erkek sürücüler süperdir demedim ki zaten.. ama bu tepkiyide bekliyodum yani
yazımı iyi okursan mnt daha iyi anlarsın..
diyorum ki.. aşırı çekingen kullanıyorlar buda bir risktir..
bunun yorumunu yapmalısın.. aşırı kendine güvenli kullanmakta bir risktir.. bu da bir risktir dedim "da" bağlacı...
esim ehliyetini Almanya da aldi ama nasil ehliyet vermisler bilmiyorum. insallah bu yazdiklarimi gormez
saka saka. kendisi sehir icinde gayet guvenli arac kullaniyor fakat koltugu direksiyona yaklastirmasi ve iki kolunu da direksiyona yapistirmasi beni tedirgin ediyor.
sehir disinda olabildigince arac kullanmasina izin vermiyorum. duble yol da ya da otobanda biraz kullandiriyorum yavas yavas sehir disi trafigine de alisiyor.ozellikle sollamalarda artik daha iyi. bazen beni bile sasirtabiliyor.
masallah Allah nazardan saklasin daha bi vukuati olmadi. ne ceza yedi ne de kaza gecirdi.
selam ile...
evet bayaların bazen şaşırtıcı becerileri ön plana çıkabiliyor bunu bende yaşadım
uzak dursunlar benden
Arkadaşlar bayan şoförler ölümcül kazalara karışmıyor diyoruz da ölümcül kazaların çoğu şehirlerearası yollarda oluyor. Benim gibi uzun yola çok çıkanlar bilirler. Hangi sıklıkla karşılaşıyorsunuz bayanlara şehirlerarası yollarda? Çok az. Şehirlerarası yolda kullanmazsan ölümcül kaza yapma ihtimalin de düşer. Bu kadar basit.
Kadınların bazısı gercekten iyi sürüyor. ama bazıları tam afet
quote:
Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee
kendine çok güvenen erkek sürücüler süperdir demedim ki zaten.. ama bu tepkiyide bekliyodum yani
yazımı iyi okursan mnt daha iyi anlarsın..
diyorum ki.. aşırı çekingen kullanıyorlar buda bir risktir..
bunun yorumunu yapmalısın.. aşırı kendine güvenli kullanmakta bir risktir.. bu da bir risktir dedim "da" bağlacı...
ya ben senin yazın üzerine onu demedim, ölesine söyleyiverdim
bnce erkeklerde bazıları çok iyi sürmeyi bilmiyo adam daha gaza nerde basacağını vitese nerde atacağını bilmiyo demiiiii sadec bayanlar değil erkeklerde de var bunlar.
bayanların tek sorunu dikkat bence istese bütün bayanlar bir profesyonel yarışcı gibi kullanabilr araba ama onlardaki sorunlar şunlar gözlemlediğim kadarıyla trafikte bayan olmanın verdiği rahatsızlıktan ve toplum şartlarından dolayı korkaklar biraz bunda bizim suçumuzda var şu forumda eminimki 10 kişiden elbet biri trafikte bayan sıkıştırmıştır bunu yapmaktaki amaç ne bilmiyorum bende mesela bir bayan şöför nedense sadece önüne bakıyor kardeşim yanından araba geçermi arkasında araba warmı ve nedense şu koltukları en öne alıyorlar ben onu bir türlü anlayamıyorum biraz bizde destek olursak bayan erkek sorunu kalmıyacağına inanıyorum bayanlarıda biraz daha trafikte rahatlığa ve kendine güvene davet ediyorum onlarda untmasınlar bizler bi fernando alonzo değiliz onlarında bizden eksik yanları yok
Bence şöförleri bayan erkek diye değil de insanlar ve diğerleri olarak ayırmak gerek