Şimdi Ara

Aşılması gereken YKS kalıpları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
8
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam kusura bakmayın dışarda oldugum için yazamadım. Bu söylediğim tyt ve aytyi iki ayrı parça gibi görmek ve örmegin tyt fizikteki bazı konular ve tyt kimyadaki bazı konular direkt aytde de var bundan dolayı direk ayt başlayıp arada kısa geri dönüşlerle tyt kısmı da kavranabilir. Ben mesela optik konusunu sevmezdim en son çalıştım ama tyt sonra ayt mantıgına göre ilk ögrenmem gerekenlerden sonuç olarak belli kalıplara sıgmaya gerek yok bir alakası olmayan tyt ve ayt birer konuyu istediginiz sıralamayla çalışabilirsiniz. Öyle bir algı var ki tyt bitmeden ayt geçenler yapamayacak tyt de 1er kaynak çözülmeli ben tyt fen kaynagı bir biyoloji çözdüm hiç bir eksik hissetmedim. Sadece kendinize ve zekanıza güvenin inanın çok daha kolay oluyor işler

• -Zor kaynak-deneme çözmek(ayt mat hariç(abartmamak kosuluyla bu derste de))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alakali alakasiz herkesten “kocluk” adinda “tavsiye” alinmasi. Sanki basari receteyle veriliyormus gibi hedeflenen universiteyi gecen yil kazanmis kisilere “gunde kac saat calistin, sosyal miydin” vs gibi manasiz sorular sormak. Kocluk sayfalarindaki her videoyu sonuna kadar izleyip basari hikayesi anlatan adamlarin yaptigini birebir uygulayip basarili olmayi beklemek. Kisacasi ozgun olamamak. Basari hikayesi su ana kadar cok az dinledim (cunku benim hayat beklentime uygun tek bir kisiye bile denk gelmedim) ama o kadarcik videodan anladigim tek sey sinav maratonunun tipki parmak izi gibi kiisnin kendisine ozel olusu. Gerektiginde tabii ki de bilene danismak gerekir ancak kendinizi kaliplara soktugunuz an oraya ait olmadiginiz er ya da gec ortaya cikiyor

• soajaxteller kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerinize harfi harfine katılıyorum

• Bu deneme güzel ama içinde ÖSYM tarzı soru yok ki

Ben bu soruyu biliyordum da o an nedense yanlış yapmışım.

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    "ÖSYM tarzı" nı kullananlar da o tarzın resimli soru oldugunu düşünüyor.

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    Ben matematikte tamamen gereksiz olduğunu düşünmüyorum. Mesela dershanede iyi sınıftaysanız iyi kaynaklardan seçme sorular çözülür. Bu soruları çözebilmek için bir yere not almak lazım. Ben hızlıca not alıp çözmeye çalışıp o an çözemezsem hocanın çözümünü de geçirip kapatırdım. Sonradan kendim çözmeye çalışırdım o dediğim soruları. bi nebze faydalı oluyor öğrenme sürecindeyken.

• __Scrubs__ kullanıcısına yanıt
    Hocam işte hocanızın çözümünü geçirmeniz sıkıntı tabi öyle verimliyse karışamam ancak ben çözüm ezberlettigini düşünüyorum

• doyourenouncesatan kullanıcısına yanıt
    Bence ikisi aynı anda yürütülmeli. Çünkü paragraflarda belli başlı taktikler oluyor. Salt kitap okuyan kişi bu taktiklere aşina olmadığından birbirine yakın cevaplar arasından eleme yapamıyor. Özellikle bu yılki TYT paragraflarında ben parçadan cevap bulmaktan ziyade en olmayacak şıkları eleyerek çözdüm.

Ama isterse 10 paragraf kitabı bitirsin, öğrenci kitap okumuyorsa ve anlama kabiliyetini geliştirmiyorsa ancak belli başlı paragrafları çözebilir. Ne kadar taktikte mükemmelleşmiş de olsan sana çok girift bir paragraf verir, bırak taktiği parçanın neresinde neyden bahsetmiş en ufak bir şey anlayamazsın, o sene boyunca çözdüğün 10 paragraf kitabı da çöpe gider.

Ayrıca tüm derslerde okuma-anlama önem arz ediyor. Bu yılın matematiğinde eleyici nokta da buydu bence. O kadar orijinal soru çözdük ama sonunda yine analitik düşünebilen ve okuyanlar avantajlı çıktı. ÖSYM’nin ne yapacağı belli olmuyor :)

• Başkasının dediklerini sorgulanmadan uygulamak

• Youtube'da kanal araştırırken yok pdf veriyor muydu, yok kağıttan işliyordu yok grafik tablet ile fasikülden işliyordu yok videoları uzundu yok çekim kalitesi kötüydü yok videoları güncel değildi gibi teferruatlara gereğinden fazla önem vermek.

Bence en en en önce kişinin anlatımı gelmeli, işte ne anlatıyor(yüzeysel mi anlatıyor derinlemesine mi giriyor) ve nasıl anlatıyor(ezbere mi anlatıyor, gerçekten mantığını mı anlatıyor, yoksa mantığını anlatıyorum diyerek ezbere mi anlatıyor).

Mantığını anlatıyorsa, anlatımı bana hitap ediyorsa, ister 144p olsun ister 10 sene öncenin videosu olsun tercihim ondan yana olur.
  • Felsefeyi yanlış degilsem 2007 yılında çekilmiş birkaç videodan halletmiştim ben de gerçekten dedikletinize katılıyorum

İzlemek isteyenler için https://www.youtube.com/watch?v=9MH1Qs5Wi3A&feature=youtu.be

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam.
  • 144p hariç katılıyorum

• -Bir dersten en az x tane kaynak bitmeli
    -Günde en az x saat çalışmalısın
    -Günde en az x soru
    -Bu aya kadar şu kadar konuyu bitirmelisin

Vs vs
  • Soru bazlı çalışmak. Günde xx soru çözeceğim, yy soru çözmeden masadan kalkmam falan filan en büyük sanrılar bunlar. Bana kalırsa en büyük sebebi TEOG döneminde yeterli bilinçte değilken dershanenin dayattığı soru bazlı ödevleri vazife olarak görüp çalışmalarımızı bu vazifeye esaslandırmak.

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt

savur paşam

• "ÖSYM tarzı" diye boyama kitabı boyamak(çözmek değil bakın, boyamak)
  • zor kaynak iyidir kardeşim !

tyt türkçenin sırrı kitap okumak !

tyt matematik zeka ister !

ayt en az 3 kaynak çözülmeli !

konular erken bitmeli ! (son gün bitmemeli tabiki)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.