Şimdi Ara

Aşırı FPS Drop Yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

GPU: Gigabyte GTX 1660 Super

Ram:16 Gb 2133 Mhz

Yukarıdaki eski sistem ile hemen hemen bütün oyunları oynamaya çalışan biriyim . Oyunlar sırasında Medium ayarlarda azda olsa oynanabilir bir fps almama rağmen aralıklı olarak gerçekleşen fps droplar yaşıyorum. Sıcaklık ve kullanım değerlerine baktığımda ise aşağıdaki gibi bir sonuçla karşılaşıyorum. Bütün sistemi değiştirebilecek bir maddi güce sahip olmadığım için parça şeklinde upgrate etme niyetindeyim. Genel olarak yaşadığım sıkıntı ekran kartı kullanımının %100 ken anlık olarak düşmesi ve tekrar %100 olması fakat sebebini çözemedim. Sizce sistemde ki bu fps droplara sebep olan bir darboğaz mı ? Yoksa miyadını doldurmuş bir pc nin son kasmaları mı ?

Aşırı FPS Drop Yaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hendr1239 -- 1 Temmuz 2024; 20:9:3 >

• İşlemci yetersiz gelebilir hele de 144hz ve üzeri monitör varsa. Anakarta bağlı olarak işlemci 5. nesile yükseltilebilir deneyerek almak lazım. Ram 2x8 mi ve kasa içi sıcaklıklar nasıl, 77 derece biraz fazla gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 7 Temmuz 2024; 10:43:41 >
  • Selam. Ben sizin yerinizde olsam ekran kartının ve işlemcinin termal macunlarını yenilemekle başlardım işe. Havalar çok sıcak ve toz toprak birikmişse sıcaklıktan dolayı ani droplar olabilir diye düşünüyorum. Termal macunlarda zamanla kuruyor ve yenilemek gerekiyor. İyi bir macun ile yapın. Ucuz termal macunlar çok kötü.

Daha sonra temiz bir windows kurulumu yapardım.

Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.