Şimdi Ara

aşırı sıcaklık-fps düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar oyun oynarken başlarda sabit 140 fps sonralarda ise 15-20 saniye aralıklarla fps drop yaşıyorum fps 20'ye kadar düşüyor bu 15-20 saniye içinde. 1-2 hafta önce işlemcinin macununu falan değiştirttim temizlettim düzgünce ( başında durmadım acaba temizlemediler mi)
    aldığım sıcaklıklar bunlar: normal midir acaba?, kasayı kendim temizleyemiyorum zarar veririm diye. ne yapabilirim acaba fps düşüşü sıcaklıktan mı?
     aşırı sıcaklık-fps düşüşü aşırı sıcaklık-fps düşüşü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanel102 -- 24 Eylül 2015; 6:06:55 >

• Kart belirli bir sıcaklığa ulaşınca sıcaklığın daha fazla artmaması için gpu çalışma frekansını düşürür. Bu nedenle fps düşüyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Kart belirli bir sıcaklığa ulaşınca sıcaklığın daha fazla artmaması için gpu çalışma frekansını düşürür. Bu nedenle fps düşüyor olabilir.

peki bir çözümü var mı acaba ne yapayım, sıcaklıklar normal değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: scanel102

quote:

Kart belirli bir sıcaklığa ulaşınca sıcaklığın daha fazla artmaması için gpu çalışma frekansını düşürür. Bu nedenle fps düşüyor olabilir.

Fanlar tam potansiyelde çalışmıyor ise , normalde çalıştırabilirsinz ancak sanırım tam potansiyelde çalışıyorlar resimleri açamıyorum netim sorunlu o zaman ekran kartına pek bakım yapmadıysan açıp macununu değiştirebilirsinz kurudğunu düşünüyor isen veyahut kasa içi hava akımını iyileştirirsen belki faydası ola bilir ancak sanmıyorum çünkü ekran kartı fanları dışar artıyor havayı sıvı soğutma takabilirsin ekran kartına bu biraz uçuk ama ısınan karta tek takviyenin bu olduğunu düşünüyorum yada kartın garanti dışıysa bir üye işlemci soğutucusunu kartına takmıştı 35 derece fark görmüştü ama uymayabilirde pek önermiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Alonso Menendez

quote:

quote:

Fanlar tam potansiyelde çalışmıyor ise , normalde çalıştırabilirsinz ancak sanırım tam potansiyelde çalışıyorlar resimleri açamıyorum netim sorunlu o zaman ekran kartına pek bakım yapmadıysan açıp macununu değiştirebilirsinz kurudğunu düşünüyor isen veyahut kasa içi hava akımını iyileştirirsen belki faydası ola bilir ancak sanmıyorum çünkü ekran kartı fanları dışar artıyor havayı sıvı soğutma takabilirsin ekran kartına bu biraz uçuk ama ısınan karta tek takviyenin bu olduğunu düşünüyorum yada kartın garanti dışıysa bir üye işlemci soğutucusunu kartına takmıştı 35 derece fark görmüştü ama uymayabilirde pek önermiyorum

eklemeyi unutmuşum işlemcimde corsair'den aldığım sıvı soğutmayı kullanıyorum anlamadığım bir şekilde çok fazla oluyor, geçen hafta zaten temizlettim macununu değiştirdim ama sıcaklıklar normal mi acaba

• evga precision programını indirip max sıcaklık yani target temp. 75 üstü yaparsın ama bu bir nevi overlocka girer ekran kartın yanarsa elinde kalırsa sorumluluk senin..Ama bilgisayarın çok ısınıyorsa gene belirlediğin dereceye gelince ekran kartı frenleme yapacaktır
  • Soğutucu kasa tarafına yeniden bakın derim, havadar bir alanda kasa mutlaka bulunsun. Özellikle oturmayan bir ayak var mı ona bakın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Soğutucu kasa tarafına yeniden bakın derim, havadar bir alanda kasa mutlaka bulunsun. Özellikle oturmayan bir ayak var mı ona bakın.

bi kısmı kapalıydı çıkarttım oradan ortada duruyor. 2 tarafını da açtım kasanın hava alsın diye ne kadar doğru acaba?
  • Bence önü ve arkası açık olsun yanları da kasa kapalı olsun. Önden temiz hava gelecek yandan gelecek arka ve üstten çıkacak. Doğru sirkülasyon yönü böyle olmalı. Buna göre bakabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Bence önü ve arkası açık olsun yanları da kasa kapalı olsun. Önden temiz hava gelecek yandan gelecek arka ve üstten çıkacak. Doğru sirkülasyon yönü böyle olmalı. Buna göre bakabilirsiniz.

teşekkür ediyorum deneyeceğim olmazsa evga'dan deniyicem
  • quote:

quote:

quote:

quote:

eklemeyi unutmuşum işlemcimde corsair'den aldığım sıvı soğutmayı kullanıyorum anlamadığım bir şekilde çok fazla oluyor, geçen hafta zaten temizlettim macununu değiştirdim ama sıcaklıklar normal mi acaba

Acaba uzun süredir kullanıyor isen içindeki sıvının özelliğini kaybettiğini okumuştum zamanla

• Alonso Menendez kullanıcısına yanıt
    1.5 sene falan oldu galiba. tekrar bi götürüp temizletmeyi düşünüyorum evga'yı kullanmayı bilmediğim için bi sıkıntı çıkartabilirim. teşekkürler yardımlarınız için beyler
  • quote:

1.5 sene falan oldu galiba. tekrar bi götürüp temizletmeyi düşünüyorum evga'yı kullanmayı bilmediğim için bi sıkıntı çıkartabilirim. teşekkürler yardımlarınız için beyler

Temizletip işlemler bitince beni bilgilendirirmisiniz ö.m ile benimde sıvı soğutmaya ilgim var da hani ne işlemler yaptıklarını görürseniz söylermisiniz ?
  • quote:

quote:

Temizletip işlemler bitince beni bilgilendirirmisiniz ö.m ile benimde sıvı soğutmaya ilgim var da hani ne işlemler yaptıklarını görürseniz söylermisiniz ?

biraz geç yapabilirim işlemi fakat yaptığım zaman söyleyeceğim ^^
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.