Şimdi Ara

aşırı yüksek bellek kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, bayadır bu konuyu açmak istiyordum çözüm bulamadım çünkü.

bellek kullanımım çok yüksek %97 nin altını görmüyorum resmen? sorun neden kaynaklanıyor olabilir? henüz format atmadım pc zaten 2-3 aylık. son çare artık temiz kurulum düşünüyorum ama ondan önce çözüme ulaşabilirsem çok iyi olur.

ekran alıntısını da paylaşıyorum

http://imageshack.com/a/img849/3240/wn3u.jpg

• Advanced System Care kullanmanı tavsiye ederim. Faydasını görmüştüm.
  • Hocam sorununuzun çözümü burada.Sistemsel bir sıkıntı değil win 8/8.1 in problemi sorun memory leak şimdi yapacağınız işlemi anlatayım.

Regedite giriyorsunuz.Sonrasında HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Ndu adresini buluyorsunuz ve start değerini 2 den 4 e getirip sistemi yeniden başlatıyorsunuz.Bellek sorununuz böyle çözülecek.Sorun Windows Network Data Usage Monitoring sürücüsünden kaynaklı ve belleği şişiren tek etmen bu windows sürücüsü.Servis adı ndu.sys ve başlangıçta çalıştığı için belleği sürekli dolduruyor.Yukarıda işlemi yaparak gereksiz olan hizmeti devre dışı bırakarak bellek sorununuz çözülmüş oluyor.

Bu işlemi yapmadan önce her ihtimale karşı bir geri yükleme noktası oluşturup öyle deneyin.

• Hocam çok teşekkürler, dediğinizi yaptım. şuan bir problem gözükmüyor. benim kullandığım win8 orjinal değil, sizce win8.1 industry versiyonuna geçmeli miyim? hani şu Öğrenciler için ücretsiz indirilebilen orjinal.
  • alieser1 A kullanıcısına yanıt
    Ben direkt win 8.1 kurdum yani yükseltme yapmadım ve win 8.1 in win 8 in gelişmiş bir versiyonu olduğunu düşünüyorum.O yüzden geçmemeniz için tek sebep sisteminizde yer alan bileşenlerin win 8.1 e uygun olup olmadığının kontrol edilmesi.Uygunluktan kastım sürücüleriniz win 8.1 desteği varmı eğer sorunsuz hepsinde destek sağlanıyorsa geçmenizi öneririm.Şu an ikinci diskimde kullanıyorum ve win 7 ye göre ne eksik nede fazlasını gördüm diyebilirim bana tek katkısı şu anlık bf4 de yüksek fps vermesi yoksa ssd de win 7 yüklü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Hocam sorununuzun çözümü burada.Sistemsel bir sıkıntı değil win 8/8.1 in problemi sorun memory leak şimdi yapacağınız işlemi anlatayım.

Regedite giriyorsunuz.Sonrasında HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Ndu adresini buluyorsunuz ve start değerini 2 den 4 e getirip sistemi yeniden başlatıyorsunuz.Bellek sorununuz böyle çözülecek.Sorun Windows Network Data Usage Monitoring sürücüsünden kaynaklı ve belleği şişiren tek etmen bu windows sürücüsü.Servis adı ndu.sys ve başlangıçta çalıştığı için belleği sürekli dolduruyor.Yukarıda işlemi yaparak gereksiz olan hizmeti devre dışı bırakarak bellek sorununuz çözülmüş oluyor.

Bu işlemi yapmadan önce her ihtimale karşı bir geri yükleme noktası oluşturup öyle deneyin.

bende zaten 4 müş geçenlerde cmd ekranında yapmıştım ama sorunuma çare olamamıştı. umarım sizlerde çalışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• wowowow sağlam bilgi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • s_mail S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu yolla çözmüştüm zaten bf4 forumundada aynı yöntem kullanılıyor.Eğer işe yaramıyorsa amd sürücüsünden kaynaklıda olabilir.Forumlarında amd gpuları için memory leakten bahsetmişlerdi.Gerçi win 8.1 kullanmıyorum artık sadece bu oyun için kurmuştum son yamalarla performans farkı kalmadı.

• Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize

• Mutlu olabilirsin gerçekten yardımcı oldun
  • Demekki işe yarıyor very happy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 13 Aralık 2013; 22:00:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Hocam sorununuzun çözümü burada.Sistemsel bir sıkıntı değil win 8/8.1 in problemi sorun memory leak şimdi yapacağınız işlemi anlatayım.

Bu islemi windows 7'de nasil yapariz?

• Şu an windows 8.1 kullanıyorum ve bu sorun çözülmüş daha önce yedek diskte yüklüydü şimdi ise ssdye aldım ama memory leak nette vs. yaşamadım.Windows 7 ye gelirsek 7 yide uzun süreler kullandım ama onda buna benzer bir sorunla hiç karşılaşmadım çünkü 8.1 e göre çok daha oturmuş bir işletim sistemiydi.Kısaca windows 7 de bu sorun olmadığı için çözümü içinde bir fikrim yok.Yinede denemek isterseniz yukarıda anlattıklarımı uygulayabilirsiniz belki 7 dede işe yarayabilir.Ya kullandığınız işletim sisteminde sorun vardır yada updateleri vs. yüklü değildir.Bence başka bir windows 7 cdsi/ıso dosyası bulup onla temizce format atın büyük ihtimalle çözülür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

Hocam Allah razı olsun 1 haftadır uğraşıyordum bu saçmalıkla sayenizde çözüldü.

• Hocam bi yardım lütfen belki biliyosundur arkadaşlarla aynı sorun fakat windows 7 o yüzden aynı şeyleri yapamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.