Şimdi Ara

asker kardeşinize bilgi verin☺

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleykum cumleten denizlide askerliğini sürdüren bi askerim. Şimdi yapmak istediğim şey bi brodway araç alip carsilarda gezmek pamukkaleye fln arkadaslarla gitmek amacim serserilik değil biraz param var ama asker arac alabilirmi bilmiyorum noterde işlem yapabilirmi bi asker sivil kimlik fln sıkıntı degil internette hic boyle bi bilgi yok bi benim aklima geldi sanirim yardimci olacak abilerime şimdiden teşekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Askerin araç kullanması yasak diye biliyorum. Girdiğimizde ehliyetlerimizi alırlardı.
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Orasi zaten oyle yakalanmamaya calisicam zaten sakin bolge uzun yolda yapmiycam bi kisa gezintiler yapariz cevrede bu☺ acaba noterde asker islem yapabiliyormu bilen biri cikar😯

• Bi kazaya karışırsan öperler. Bence hiç bulaşma öyle bişeye
  • 18 yıllık bir asker olarak hiç bulaşma kardeşim,basın belaya girer uğraşır durursun:)) Hatta araba var diye aksam iştimasina geç kalirsin tutanak mutanak ugrasirsin:)

• kardesim kendini yakarsın bulasma bitir askerligini sonra git broadway koleksiyonu yap
  • Valla abiler ben 3 aydir düşünüyorum gec kalma fln olmaz aylik otoparka koyucam her cikisimda alicam gezicem zaten sakin guzel yer bi sıkıntı olacagini sanmiyorum dusunceleriniz icin hepinize tesekkur ederim 18 yillik askerlik yapmis abim sen bilirsin noter islem yapabilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmanfdh -- 25 Mart 2017; 20:45:0 >
  • sivilsen yapılır diye düşünüyorum. ama yakalanırsan öperler. askerin araç kullanması yasak. ama burası Türkiye. olmaz diye birşey olmaz.
  • Sivil araç kullanman yasak, bulunduğun garnizonu da terk etmen yasak.
    Boşver bu düşünceyi, cezasız, kazasız, paşa paşa bitir askerliğini...
  • Valla bikac defa vazgectim ama aklimdan cikmiyor bu dusunce yazin fln iyi olurdu zamandan tasarruf olurdu carşılarda zaten askerde sivil soforum, soforlugum iyidir hep disardayim aracla kaza bela olmaz diye dusunuyorum sayin abim.

• Nerede askersiniz ?

• Hiç bulaşma derim kardeşim bence. Tezkereni al hayırlısı ile o zaman istediğini yaparsın
  • Normalde sivil kimliğinin yanın da olmaması gerekiyor fakat yanın da ise her türlü işlemi yaparsın, noter de asker olduğunu gösterecek bir sistem yok

Not: hayatında bu güne kadar kaza yapmamışsındır belki kalanın da yapmazsın fakat şeytanın işi yok denk gelir karşındaki de tutturur, trafik polisi yardımcı olmaz ise o zaman uğraşırsın

Sayılı gün geçer sabret (akıllı telefon yasak muhabbetine girmiyorum)

• Askerlik vazifesi sırasında mal mülk sahibi olunamayacağını sanmıyorum. Arkadaşların da dediği gibi kullanmak sıkıntı çıkarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 26 Mart 2017; 1:26:20 >
  • selmanfdh kullanıcısına yanıt
    Bak, komutanların seni güvenilir görmüş, sivil şoför olarak görevlendirmiş. O görevi herkese vermezler biliyorsun.
    Ehliyetini bu amaçla verseler bile, sen bunu görev dışında kullanma. Muhtemelen bunun yasak olduğunu size tebliğ etmişlerdir. Bir kaza anında asker olduğun ortaya çıkınca emre itaatsizlikten mahkemeye verilirsin. O yüzden bu düşüncenden vazgeç derim. Sana güvenen komutanlarının güvenini de kaybetmezsin.
    Bir ağabeyin olarak tavsiyem bu. Karar senin.
    Sayılı zaman çabuk geçer. Hayırlı teskereler...
  • Evet cok yanlis bisey oldugunun farkindayim simdilik vazgectim yazin fikrim degismez umarim yorumunu esirgemeyen herkese tesekkurler

• Tavsiye etmemekle birlikte sivil kimliğinin yanında olması lazım noter işlemleri için. Kimliğin olduktan sonra kimse senin asker olduğunu anlayamaz.

Sen yenisin bilmezsin askerlikte mörfi kanunları vardır. Yani sen herşey yolunda düşünürsün ama çat diye komutaninla göz göze gelirsin. Şöyle ki kuytu bi köşe bulup keyifli keyifli sigara içersin kimse buraya gelmiyor diye ama tutar bi komutanin o anda oraya geleceği tutar. Özetle bulaşma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.