bulunduğun birliğe göre değişir benim birliğimde koğuş önünde , kantin bölgesinde ve çoğunlukla çalıştığımız bölgelerin arka kısımlarında serbestti ama bu serbesti herhangi bir komutanın gelişi ile tamamen değişebilir kantindeyken rütbeli bir subay gördüğünde sigara içmeyi bırakman gerekiyor albay görünce eliyle söndüren dahi gördüm dışarıdaki gibi rahat rahat içemezsin elini avuç yapıp sigarayı avuç içinde göstermeden içmen gerekli çoğu yerde. bu kurallara zamanla adapte olacaksın anlatınca zor geliyor içeriye girince kuralı nizamı çözüyorsun |
Askerde Para lazım olurmu (2. sayfa)

-
-
Askerliğin yedek subay/yedek astsubay çıkarsa, imkanlar artar (bahtın kapalıysa ve uzak bir üsse düşersen iş değişir). Er olursan kartta para lazım, nakit geçmez. Naki sadece çarşıya giden minibüslere gerekir.
- Yedek subay/astsubay için zaten maaş yatacak para dert olmaz.
- Er çıkarsa para lazım olur. 2 sene sonrası olduğundan aylık 5000 liradan 30000 olsa fena olmaz. Yani toplamda olsun, yemekleri beğenmediğinde karın doyurmaya gerekir.
-
Lazım olur kardeşim 10 bin bulunsun 6 ay için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
30 yaşında, 2019 da askere gitmiş 12 ay askerlik yapmış birisi olarak.
Ben paradan dolayı sigarayı bırakmıştım böyle br artısı olmuştu. Ve o dönemlerde genel ihtiyaçlarım para için şu şekildeydi.
Günde 2 tane çikolata, 1 kutu kola ve cips
Haftada 1 çarşı izninde internet kafe vs gidip takılıyordum 3 saatte o tutsa ulaşım vs. Ayrıca 1 menemen yerdim Bu beni resetlerdi biraz
Ayrıca aylık olarakta iyi bir telefon paketi(hatlar her yerde çekmiyor, ama şu dönem iyi bir internet paketi askerliği hızlandırır)
Bu saydıklarımı gerçekte ben sadece internet kullanıyorum, ama abur cubur orada tek keyif veren şey gibiydi.
Ayrıca askeriyede Beyaz kantin derdik biz, bu kantinlerde fiyatlar daha ucuz olurdu.
Ayrıca bahsetmem gerek, telefon şarj sorunu. Askeriyede 1 priz için kavga edenler oluyor. O yüzden powerbank mümkünse almak gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 8 Ocak 2025; 0:28:45 >
kandırmıyorum karşim. çok biliyorsan doğrusunu sen söyle de görelim.
-
8'de çıkıyorsun 17'de geliyorsun demişsin, nereye çıkıyorsun ve nereden geliyorsun onu merak ettim
cumartesi veya pazar çarşı iznine kışladan çıkıyorsun 17'de de kışlaya dönüyorsun. aralık gittiğin yere göre değişir bazısı her hafta çıkar bazısı 2 haftada bir bazıları da hiç çıkamaz.
-
Ben hafta içinden bahsediyorum
alıntıladığın mesajda adam "çarşı izninde lazım olabilir" diye lafa başlamış zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet kesinlikle öyle kardeşim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X