Şimdi Ara

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
4
Favori
61.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dogstr8

Gittigin birliğe göre ve sana verilen göreve göre değişiklik göstercek.Dert etme her türlü kalkarsın bir hafta sonu çarşı iznini kessinler :)

Askerlik yaptığım yerde çarşı izni bile yoktu o duyguyu yaşayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom

quote:

Orijinalden alıntı: K-ompLo

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

BAŞLIKTAKİ ASKERLİK ANILARINA BAKARAK ÖZET GEÇİYORUM;

Türkiye'de herkes ya kantinci ya çavuş ya torpilli ya da nizamiyede. Hepsi yatarak geçiriyor.

Gerisi uzaylı sanırım. Askerliğim çok zor geçti diyen görmedim.

Ben yatıyordum ama onlar çalışıyordu mantığı hakim.

Uzaylı değilseniz askerliğiniz yatarak geçer. Saygılar efendim.

Sallıyolar. Askerde ezildiklerini anlatmak zor geliyo. Benim arkadaşlar bana psikolojim acayip derecede bozuk vs tarzı mesajlar atarlardı askerden geldiler anlattıklarında hiç sıkıntı çekmemişler, askerlik çok keyifli geçmiş yine olsa yine yaparlarmış, bütün gün arabalarla jiplerle geziyolarmış karı kız varmış bulundukları yerlerde vs vs. Sallamayın lan ziyalar dedim bende

Aynen.

Klişeler,

Gomutan beni çok severdi.
    Ben nöbet tutmazdım.
    Nöbet tutardım ama uyurdum. (Herkes yakalanırdı ben yakalanmazdım)
    Çok iyi atışçıydım. Attığımı vururdum. Komutan bile şaşırırdı.
    Acemi birliğinde çok eziyorlar ama ben bilmem neci oldum, ezilmedim.
    Alt devrelerle çok .... geçerdik. (üst devre olarak başlıyor bunlar)
    Yazıcıydım
    Kantinciydim
    Nizamiyeciydim
    Şofördüm
    Aşçıydım
    Çavuştum
    Generaldim
    Pompacıydım

Yeter be kardaşım :) Burada ezik ezik gezen tipler biliyorum, hepsi kralmış askerde.

siz zor şartlarda yapmış olabilirsiniz o sizi bağlar.herşey nasip kısmet.
    acemiliğimi 1 ay izmir seferihisar'da 77/2 olarak muhabere taburundunda yaptım.tabiki orası acemi birliği zorluklar olacaktır.
    eğitim ağırdı tabur dışında dağlık tepelik dikenli sivri taşları olan yerde silahlarla sürünürdük.hava okadar sıcaktı ki yıkayıp elle sıktığımız kamuflaj 5 dakika içerisinde kuruyordu.
    64 kilo ile gittim acemi birliğine 56- 57 kilo ile döndüm 1 ay içerisinde.oda meslekten ayrıldım yoksa 3 ay yapsaydım herhalde 50 kg olarak dönerdik.sabah kahvaltısı yenilmiyordu öğlen de öyle.acemi birliğinde 1 ay'da yemek için kantine harçadığım parayı usta birliğinde harcamamışımdır.
    usta birliğimi yazmak istemiyordum ama maaşallah başkaları için okadar güzel yazıp çizip hüküm verebiliyorsunuz ki yazim'de rahatlayın .askerliğini rahat yapmış arkadaşları yalancılık ile suçlayarak terbiyesizlik yapıyorsunuz.pardon ama benim veya coğu benim gibi askerlik yapmış olan arkadaşların size borcu olduğunu düşünmüyorum.Dolayısı ile yorum yazmadan önce düşünüp öyle yazalım.sırf yazmak için yazmayalım.
    usta birliğimi Çanakkale / ayvacık / Assos 'da yaptım .
    askere gidecek olan arkadaşları bu yorumlarınız ile soğutmayın.
    kimisi doğuya düşer kimisi batıya kimisi ege'ye memleketin her karışı bizim.doğu'da yapmış olsaydım farklı şartlar altında yapmış olurdum.
    karakol resimin en sağındadır.

iyi forumlar

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ?

Burada alınacak birşey yok. Ben askerlik yapmadım, üniversite ve sonrasında çalışma hayatı yüzünden erteliyorum.

Sadece genel bir durum özetlemesi, yanlış da değil.

Ben çok zorlandım diyen adam görmedim. Herkes çok rahattım, yattım havasında.

Burada birşeyler kanıtlama çabası giriyor işin içine. Hayır adamın askerdeki rahatlığı beni ilgilendirmez ki... :) Gördüğümü bilirim.

Mizahi tarafını ele alın, diğer yönleri değil.

yaşım 35 .kimseye şahsıma konuşuyorum birşey ispatlamak zorunda değilim.
    herkes iyi kötü tecrübesini paylaştı .bundan bölgeye ve sınıfa göre nedir ne değildir anlaşılır .
    askerde kalk saati acemi birliğinde üç aşa beş yukarı belli 4 -5 arası idi bizim.
    başlığın konusu bu aslında fakat herkes iyi kötü yaşadığı tecrübeyi aktarmış bizde aktardık.
    inanmazsanız bu sizin sorununuz.
    askerlik yapmayıp yorum yaparsanız olacağı bu.
    tecrübe edip 3-5 sene sonra konuyu güncellersiniz .
    kimsenin rahatlığı sizi ilgilendirmiyorsa kimseyi ozaman yalancılıkla suçlamayacaksınız.ahbabınız değilim / değiliz .
    alınacak bişey yok ama yalan söylüyorsunuz diyorsunuz arkadaşlara .
    yazılarınızı tekrar gözden geçirip öyle cevap verin verecekseniz.

iyi forumlar dilerim

Askere gitmeye gerek yok bunu bilmek için. Ben herkes yalancı demedim, genel kanımı sundum.

Forumu baz almayın, ben genel olarak çevremdeki insanları da düşünerek konuştum.

Neyse...

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haşin Erkek

quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

ne bu ya? tuvaleti kullanmasını bilmeyen tikiler her acemi birliğinden çıkıyor mu?

nasıl yani ciddi mi bu ne manada bilmiyo ?

Psiuarı ilk kez askerde gören adamlar var... yeterli sanırım...

Kırsal yaşamın içinden gelebiliyor adam... Dağda kırda bayırda... Anladın işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Arkadaşlar ben Nisanda gidecemde acaba yanıma sadece çorap ve atletmi alayım daha var ama şimdiden sorayım dedim,ayrıca Aralık yerine nisanı trcih ettim çoğu kişi iyi yapmışsın bahar ayında daha rahat olur dedi ama gidince görecem artık nedir ne değildir ve ben çok hızlı yazı yazıyorum,çalıştıgım iş yerindede evrakları yazıyorum eğer beni yazıcı yaparlarsa olayımmı ?

Sen de poşet olarak gidicen anladığım kadarıyla... Ben aralık celbinde gitmiştim... Hep akdeniz yörelerini ve kıbrısı hayal etmiştim Erzurum çıktı -40 derece soğuğu gördüm

Sen de yazın yapacaksın askerliği dua et erzurum gibi yayla havası olan bi yer çıksın... Güneyde bi yer çıkarsa bu sefer de sıcaktan dolayı pişeceksin... Bunu unutma...

Ve bana göre soğuk şartlar sıcaktan daha iyidir... Sıkı giyinip soğuktan korunuyosun bi şekilde ama sıcaktan kaçamazsın askerde.. Hele benim gibi çok terleyen bi herifsen işin zor olur...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

BAŞLIKTAKİ ASKERLİK ANILARINA BAKARAK ÖZET GEÇİYORUM;

Türkiye'de herkes ya kantinci ya çavuş ya torpilli ya da nizamiyede. Hepsi yatarak geçiriyor.

Gerisi uzaylı sanırım. Askerliğim çok zor geçti diyen görmedim.

Ben yatıyordum ama onlar çalışıyordu mantığı hakim.

Uzaylı değilseniz askerliğiniz yatarak geçer. Saygılar efendim.

Sallıyolar. Askerde ezildiklerini anlatmak zor geliyo. Benim arkadaşlar bana psikolojim acayip derecede bozuk vs tarzı mesajlar atarlardı askerden geldiler anlattıklarında hiç sıkıntı çekmemişler, askerlik çok keyifli geçmiş yine olsa yine yaparlarmış, bütün gün arabalarla jiplerle geziyolarmış karı kız varmış bulundukları yerlerde vs vs. Sallamayın lan ziyalar dedim bende

Aynen.

Klişeler,

Gomutan beni çok severdi.
    Ben nöbet tutmazdım.
    Nöbet tutardım ama uyurdum. (Herkes yakalanırdı ben yakalanmazdım)
    Çok iyi atışçıydım. Attığımı vururdum. Komutan bile şaşırırdı.
    Acemi birliğinde çok eziyorlar ama ben bilmem neci oldum, ezilmedim.
    Alt devrelerle çok .... geçerdik. (üst devre olarak başlıyor bunlar)
    Yazıcıydım
    Kantinciydim
    Nizamiyeciydim
    Şofördüm
    Aşçıydım
    Çavuştum
    Generaldim
    Pompacıydım

Yeter be kardaşım :) Burada ezik ezik gezen tipler biliyorum, hepsi kralmış askerde.

siz zor şartlarda yapmış olabilirsiniz o sizi bağlar.herşey nasip kısmet.
    acemiliğimi 1 ay izmir seferihisar'da 77/2 olarak muhabere taburundunda yaptım.tabiki orası acemi birliği zorluklar olacaktır.
    eğitim ağırdı tabur dışında dağlık tepelik dikenli sivri taşları olan yerde silahlarla sürünürdük.hava okadar sıcaktı ki yıkayıp elle sıktığımız kamuflaj 5 dakika içerisinde kuruyordu.
    64 kilo ile gittim acemi birliğine 56- 57 kilo ile döndüm 1 ay içerisinde.oda meslekten ayrıldım yoksa 3 ay yapsaydım herhalde 50 kg olarak dönerdik.sabah kahvaltısı yenilmiyordu öğlen de öyle.acemi birliğinde 1 ay'da yemek için kantine harçadığım parayı usta birliğinde harcamamışımdır.
    usta birliğimi yazmak istemiyordum ama maaşallah başkaları için okadar güzel yazıp çizip hüküm verebiliyorsunuz ki yazim'de rahatlayın .askerliğini rahat yapmış arkadaşları yalancılık ile suçlayarak terbiyesizlik yapıyorsunuz.pardon ama benim veya coğu benim gibi askerlik yapmış olan arkadaşların size borcu olduğunu düşünmüyorum.Dolayısı ile yorum yazmadan önce düşünüp öyle yazalım.sırf yazmak için yazmayalım.
    usta birliğimi Çanakkale / ayvacık / Assos 'da yaptım .
    askere gidecek olan arkadaşları bu yorumlarınız ile soğutmayın.
    kimisi doğuya düşer kimisi batıya kimisi ege'ye memleketin her karışı bizim.doğu'da yapmış olsaydım farklı şartlar altında yapmış olurdum.
    karakol resimin en sağındadır.

iyi forumlar

Burada alınacak birşey yok. Ben askerlik yapmadım, üniversite ve sonrasında çalışma hayatı yüzünden erteliyorum.

Sadece genel bir durum özetlemesi, yanlış da değil.

Ben çok zorlandım diyen adam görmedim. Herkes çok rahattım, yattım havasında.

Burada birşeyler kanıtlama çabası giriyor işin içine. Hayır adamın askerdeki rahatlığı beni ilgilendirmez ki... :) Gördüğümü bilirim.

Mizahi tarafını ele alın, diğer yönleri değil.

yaşım 35 .kimseye şahsıma konuşuyorum birşey ispatlamak zorunda değilim.
    herkes iyi kötü tecrübesini paylaştı .bundan bölgeye ve sınıfa göre nedir ne değildir anlaşılır .
    askerde kalk saati acemi birliğinde üç aşa beş yukarı belli 4 -5 arası idi bizim.
    başlığın konusu bu aslında fakat herkes iyi kötü yaşadığı tecrübeyi aktarmış bizde aktardık.
    inanmazsanız bu sizin sorununuz.
    askerlik yapmayıp yorum yaparsanız olacağı bu.
    tecrübe edip 3-5 sene sonra konuyu güncellersiniz .
    kimsenin rahatlığı sizi ilgilendirmiyorsa kimseyi ozaman yalancılıkla suçlamayacaksınız.ahbabınız değilim / değiliz .
    alınacak bişey yok ama yalan söylüyorsunuz diyorsunuz arkadaşlara .
    yazılarınızı tekrar gözden geçirip öyle cevap verin verecekseniz.

iyi forumlar dilerim

Askere gitmeye gerek yok bunu bilmek için. Ben herkes yalancı demedim, genel kanımı sundum.

Forumu baz almayın, ben genel olarak çevremdeki insanları da düşünerek konuştum.

Neyse...

İyi forumlar.

peki siz öyle diyorsanız öyle olsun konuyu kapatalım.

• askerde uyunmaz ki sabah kalkasın
  • beyler asteğmen olmak nasıl? askerliği asteğmen olarak yapan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zloty

beyler asteğmen olmak nasıl? askerliği asteğmen olarak yapan var mı?

Asteğmen olmak güzeldir. 335. dönem tank asteğmendim.

Büyük bir çoğunluğu takım komutanı olur.

3 ay eğitim alırsın sonra 9 ay görev yaparsın. Eğitim zor geçer ilk ay temel eğitim sonra sınıfa yönelik eğitim. Sabah akşam derse girersin. Ben tankçıydım 2. ve 3. ay hafta içi hergün 8 saat ders vardı. Ders konularından + Spordan + Atış + Yanaşık düzen gibi eğitimlerden aldığın puanlar toplanır ve sıralamaya konulursun. %10 luk kısıma girenler atanacağı yeri seçebilir. Ancak istediği yeri seçer demek değil bu, torbada neler varsa onların içinden istediği yer demek.

Sonraki 9 ayın ilk 15 günü meyil izni, son 23 günü yıllık iznin kaldımı 7 ay 22 gün. Eğer eğitim gördüğün yerden başka bir yere atanırsan 15 gün izin alırsın birde yol parası (1500-2000 TL civarı) alırsın. Artık TSK nın bir subayısındır. Kışlada kalmazsın. Dışarıda ev tutarsın ya da misafirhanesi varsa orduevinin misafirhanesinde kalırsın. Doğuda değilsen sana yemek istikhakı yoktur rütbeleri taktıktan sonra (sadece nöbetçi olduğun gün yersin). Maaşını her ayın 15 inde alırsın. 8 ay Asteğmen rütbesini takarsın, son bir ay Teğmen rütbesini takarsın. Maaşın 2100 ile başlar. Son ay 2300 gibi birşey alırsın. Tezkere alırken de 750 TL yol parası alırsın.

Subay olduğun için astsubay, uzman çavuş ve diğer askerlerin rütbece üstü olursun. Genellikle bölüklerde 3 takım olur. işte bir tanesinin komutanı sen olursun. Bölük komutanını da sayarsan bölüğünde rütbeli kişilerin arasında en kötü 4. sırada olursun.

Nöbetlerin erler gibi saatlik olmaz. Günlük nöbet tutarsın ve ayda 3-4 kere nöbet gelir. 24 saat nöbetçisindir. Bazı nöbetler (silahlık nizamiye vb) 24 saat uyumazsın nöbet odasında durursun ama ertesi gün 24 saat izinli olursun.

Takımının bilimum yükünden sorumlu olursun. Bakım, eğitim, zimmet vs. Sorumluluk sahibi olman lazımdır çünkü bölük komutanı tabur komutanı gelip çarpabilir. Rezil edebilir herkesin önünde.

Mesain genellikle 8-5 arasıdır. Haftasonların senindir nöbetin yoksa. Çık gez istediğini yap.. Orduevine git yemek ye, askeriyenin iskenderundaki gibi sahil kamplarına git denize gir vs..

Ben tekrar yapmak zorunda kalsam tekrar yedek subay olarak yapmayı isterdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghokun

quote:

Orijinalden alıntı: Zloty

beyler asteğmen olmak nasıl? askerliği asteğmen olarak yapan var mı?

Asteğmen olmak güzeldir. 335. dönem tank asteğmendim.

Büyük bir çoğunluğu takım komutanı olur.

3 ay eğitim alırsın sonra 9 ay görev yaparsın. Eğitim zor geçer ilk ay temel eğitim sonra sınıfa yönelik eğitim. Sabah akşam derse girersin. Ben tankçıydım 2. ve 3. ay hafta içi hergün 8 saat ders vardı. Ders konularından + Spordan + Atış + Yanaşık düzen gibi eğitimlerden aldığın puanlar toplanır ve sıralamaya konulursun. %10 luk kısıma girenler atanacağı yeri seçebilir. Ancak istediği yeri seçer demek değil bu, torbada neler varsa onların içinden istediği yer demek.

Sonraki 9 ayın ilk 15 günü meyil izni, son 23 günü yıllık iznin kaldımı 7 ay 22 gün. Eğer eğitim gördüğün yerden başka bir yere atanırsan 15 gün izin alırsın birde yol parası (1500-2000 TL civarı) alırsın. Artık TSK nın bir subayısındır. Kışlada kalmazsın. Dışarıda ev tutarsın ya da misafirhanesi varsa orduevinin misafirhanesinde kalırsın. Doğuda değilsen sana yemek istikhakı yoktur rütbeleri taktıktan sonra (sadece nöbetçi olduğun gün yersin). Maaşını her ayın 15 inde alırsın. 8 ay Asteğmen rütbesini takarsın, son bir ay Teğmen rütbesini takarsın. Maaşın 2100 ile başlar. Son ay 2300 gibi birşey alırsın. Tezkere alırken de 750 TL yol parası alırsın.

Subay olduğun için astsubay, uzman çavuş ve diğer askerlerin rütbece üstü olursun. Genellikle bölüklerde 3 takım olur. işte bir tanesinin komutanı sen olursun. Bölük komutanını da sayarsan bölüğünde rütbeli kişilerin arasında en kötü 4. sırada olursun.

Nöbetlerin erler gibi saatlik olmaz. Günlük nöbet tutarsın ve ayda 3-4 kere nöbet gelir. 24 saat nöbetçisindir. Bazı nöbetler (silahlık nizamiye vb) 24 saat uyumazsın nöbet odasında durursun ama ertesi gün 24 saat izinli olursun.

Takımının bilimum yükünden sorumlu olursun. Bakım, eğitim, zimmet vs. Sorumluluk sahibi olman lazımdır çünkü bölük komutanı tabur komutanı gelip çarpabilir. Rezil edebilir herkesin önünde.

Mesain genellikle 8-5 arasıdır. Haftasonların senindir nöbetin yoksa. Çık gez istediğini yap.. Orduevine git yemek ye, askeriyenin iskenderundaki gibi sahil kamplarına git denize gir vs..

Ben tekrar yapmak zorunda kalsam tekrar yedek subay olarak yapmayı isterdim.

hocam doğuda asteğmen olmak nasıldır?

not sadece meraktan daha askerliğe çok var

• Hiç teşvik edici bir konu değil,biraz zevk ve birşeyler öğrenmek umuduyla gidicem ne kaldı askerliğe en geç 7 ay sonra
  • kırıkkale f tipi cezaevinde yaptım askerligi kısa dönem jandarmaydım.

hergün tam 5 de kaldırıyorlardı, sadece pazarları 6 da. ulan b.k mu var 5 de kaldırıonuz 8 de komutan gelecek giyin yemek ye traş mıntıka temizlik.

hergün uyanınca yastıgı yorganı yumrukluyordum aklıma gelen tüm beddua küfürleri saıyordum milletin duyacagı şekilde.

allaha şükür üstünden 2 yıl geçmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: khaLed

quote:

Orijinalden alıntı: SKELETER

Yer Şırnak Uludere/Gülyazı öğlen 15 - 16 gibi kalkardım. 1 saat takılırdım 17 de yemeğimi yer 18 de nizamiye de olurdum. 18 - 06 nizamiye de hazır kıta beklerdim. Tabi bunun 5 saati gece ayazında dışarı nöbeti olurdu. Sabah 6 da koğuşa giderdim 8 de içtima olurdu ona katılıp 9 gibi de yatardım. 7/24 böyle geçerdi ne tatil ne birşey. Çarşı izni yoktu, zaten çarşı da yoktu. 15 gün yıkanmadığımı bilirim. Hayatımın en zor ve en anlamlı günleriydi. Yeri geldi aç kaldım, yeri geldi 2 gün uyumadım. Şimdi kaçakçı diye pkk sempatizanlarını vurdular diye bu şartlarda askerlik yapanları idam etmedikleri kaldı. Hakkari Şırnakta askerlik yapanlar anlar ancak halimden

Aynı yerde yapmısız askerligi :) arada bi alaya gelir giderdik benim asıl bölük betonpınardı. Sonra orayı piyade birligi alınca bizi karacalı ileri üs bölgesine vermişlerdi. Arada bi banyo icin üs bölgesinden alaya yürüyerek gel git yapardık :)

Bu adamın önünde saygı duruşuna geçin beyler Betonpınar ve Karaçalı emin olun aktütünden çok farkı yoktur bu iki yerin. Yürüyerek alaya gel git yapardık dediği yerde cehennemin dibi bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

quote:

Orijinalden alıntı: conquête

Yerine gorede degisir devrecilik,siracilik varsa en alt devre 5 de bile kalkar ama genel olarak 6.30 dur hafta sonu daha gec olur. Biz 8.45 de kalkardik haftasonu

Birader yerine göre değişir de, 9 içtimasını yatakta mı alıyordunuz kahvaltıyla?

Koptum saaaanaaaa..... :)))))))))))
  • Ohoo millete bak...
    Oldu sabah 10 da kalkın kahvaltınız yatakhanelerinize gelsin temizlik-nöbet olmasın yada devriye,akşamakadar internet tv çarşıda takılın gece de bara discolara gidin kızlarla tanışın gece 2 de de birliğe dönüp yatın...Komutanlarınızın hepsi canımlı cicimli olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 12 Ocak 2012; 10:40:19 >
  • acemilik döneminde 5.30 yada 4.30 basındaki komutana yada cavusa göre degisir.
    Usta birliginde 6 da kalk 6.30 da sabah iştiması kahvaltı temizlik sonra saat 9.00da komutanlar gelir onlar iştima alır görevlere dagıtır allaha sükür cavustum haberciydim ilk 5aydan sonra rahata erdim..

8/4 izmir narlıdere orda askerlik yapan varmı arkadaslar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantona10

acemilik döneminde 5.30 yada 4.30 basındaki komutana yada cavusa göre degisir.
    Usta birliginde 6 da kalk 6.30 da sabah iştiması kahvaltı temizlik sonra saat 9.00da komutanlar gelir onlar iştima alır görevlere dagıtır allaha sükür cavustum haberciydim ilk 5aydan sonra rahata erdim..

8/4 celbinden nefret ediyorm, çok çektirdi bize :)

9/2yim
  • quote:

Orijinalden alıntı: soneday

quote:

Orijinalden alıntı: cantona10

acemilik döneminde 5.30 yada 4.30 basındaki komutana yada cavusa göre degisir.

8/4 celbinden nefret ediyorm, çok çektirdi bize :)

9/2yim

valla hacı 88/4 tertipler cok sanslı oluyo heralde yada banamı denk geldi bilemem 6tertip cavustuk bizden önce toplasan 3cavus vardı tertiplerimin hepsi önemli yerlerde görev aldı onunda etkisiyle bölügü muma cevirdik üst devrelerimiz dahil hele kısa dönemler Arkamızdan kimbilir nekadar sövmüstÜr askerliklerinin bitmesine 1hafta kala Caprazdan düşürdük usta birligine geldigim andan 3 ay sonra kendimizi caprazdan düşürdük Erken cavus olduk bide allaha sükür iyi gecti askerlik Ama 9/2leri cok kolladık sebepte 9/1leri hiç sevmiYoduk

• quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

Sanırım erken kalkılıyor ancak ben erken kalkamayan biriyim. Nasıl kalkarım bilemiyorum.
    Tecil ettirecek durum da kalmadı. Durumlar sakat yani.

Dua ette Kısa dönemsindir eğer uzun dönemsen mokoko ama birde düştüğün yer ilede çok ilgisi var tabi acemi birliğinde zaten uykuyu unut saat 5 te ayaktasın nihahhahaha benmi kalkıyım bu şafaktan sonra
  • İçine kapanık, nerdeyse yakın akrabalardan dahi çekinen, hiç bir ortama girmekten zevk almayan,hayatı işten eve evden işe düzeyde sürdüren bir komutan bul ve ona “benim hakkımda neler düşündüğünüzü merak ediyorum ve sizin bu sert tavırlarınız beni fazlasıyla yıpratıyor” de. Askerliğin nasıl bittiğini bile anlamayacaksın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frenze

quote:

Değil tekme tokat, fiske vurmaya kalkana asker demem dalarım.

Uçmayın arkadaş

Öyle birşey yapman durumunda :

Emre itaatsizlik.
    Üste fiili taaruz.
    Üste sözlü taaruz.

En az bu üçünden dosyan hazırlanır, mahkemeye sevk edilirsin.
    Minimum alacağın ceza (RDM'den alınmış bir raporun yoksa) 2 seneden başlar.

Orası sivil gibi değil beyler..

Oldu başka arzun ?
    Hem illegal şekilde davranışa maruz kalacam hem de üstüne dava açılacak ha !?
    Öyle bir durum olsa tks davayı kaybeder. Çünkü dayak yasaktır. Hangi çağda yaşıyoruz ?

Eğitim Zayiyatı diye bir terim duydunmu hiç? Duymadıysan muhtemelen olacaksındır

Öyle cezalar yersinki dayak yemekten beterdir..

Mesela yat iştimasında koğuşta olmayan ve alkollü bir şekilde yakalanan tertibim ertesi gün 45 derece güneş altında tam techizatlı olarak 4-5 saat durmadan koştu..

Onu izlerken gülen bir başkasıda aynı cezayı aldı..

Ve bu tertibim terhis olacağı gün askeri cezaevine yollandı 15 gün.

Sivil hayat benzetme orayı...Dediğim gibi nizamiye kapısından bir adım at içeriye anlayacaksın anyayı konyayı

Duymadım çünkü zayiyat diye bir kelime yok.

Sana kliselesmis bir laf kullaniyim: Dis fircanla tuvalet temizlersin.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.