Şimdi Ara

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
4
Favori
61.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım erken kalkılıyor ancak ben erken kalkamayan biriyim. Nasıl kalkarım bilemiyorum.
    Tecil ettirecek durum da kalmadı. Durumlar sakat yani.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde Kaçta Kalkılır?

Askerlik görevi, disiplin ve sıkı bir programa dayalıdır. Askerler, güne erken saatlerde başlamak ve yoğun bir eğitim ve görev takvimi için hazırlanmak üzere düzenli bir uyku-uyanıklık döngüsüne sahiptir.

Askerlerin hafta içi ve hafta sonu kalkma saatleri farklılık gösterebilir.

Haftanın İş Günleri

• Genel olarak, askerler hafta içi saat 06:00 veya 06:30'da kalkarlar.
    • Bu erken kalkış saati, sabah egzersizleri, eğitim ve diğer görevler için hazırlık süresi sağlar.

Haftanın Sonu

• Haftanın sonu, askerler genellikle hafta içine göre biraz daha geç kalkarlar.
    • Kalkma saati genellikle 07:00 veya 07:30'dur.
    • Bu ek uyku süresi, dinlenme ve sosyal etkinliklere izin verir.

Özel birlikler veya görevler için kalkma saatleri farklılık gösterebilir. Örneğin, nöbetteki askerler daha erken saatlerde kalkabilir.

Genel İlkeler

• Askerler için kalkma saatleri, askeri birlik ve görev gereksinimlerine göre belirlenir.
    • Erken kalkış, disiplin, dayanıklılık ve zaman yönetimi becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.
    • Askerler, sağlıklı bir uyku-uyanıklık döngüsü sürdürmek ve görevlerini etkili bir şekilde yerine getirmek için yeterli uyku almalarını sağlamalıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hakkaten yav , ben günde 12 saat uyuyorum. Gerçi daha uzun süre var ama...
  • Ben askerdeyken komutana söyledim ben biraz daha uyumak istiyorum dedim ve kısa dönem askerlik saat 10-11 de kalkarak geçti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi All Men Must Die -- 10 Ocak 2012; 21:23:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psiqomaniack

Ben askerdeyken komutana söyledim ben biraz daha uyumak istiyorum dedim ve kısa dönem askerlik saat 10-11 de kalkarak geçti

İnşallah benim de öyle bir şansım olur. Sabahın köründe kalkıp sanki savaşa gidilecek.
  • askerde sabah kalkılmaz gece kalkılır..
  • Er yaşamdan sorumluydum ve çavuştum. Gece nöbetim yoktu çavuş olduğum için , akşamları yat yoklaması yapıyordum. Sabahları 6.30 da iştima bağlıyordum.Sonra herkese görev verip tekrar yatağıma cekiliyordum öğle iştimasına kadar.. Günlerim uyumakla geçti ayriyetten tekne kaptanı oldugum ıcın canım sıkıldıgında denize girip , tekneyle acılıp balık tutabılıyordum. Böyle askerlik yapan varsa cıksın karsıma :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W7K2D -- 10 Ocak 2012; 22:47:00 >
  • nöbetine göre değişir. 3-5 in varsa gece 2.30 da ayaktasın. normalde 6-6.30 dur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Gece Sabahlıyormuyuz ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gece 3-6 nobetin olunca seve seve seni kaldirmaya gelecek olan bi cavus olacak yani sen dusunme bunlari
  • Normalde 5-6 gibi ama sen rica edersin seni biraz geç uyandırırlar.
  • sana gelsin

• 5.30
  • hafta içi 5:45,hafta sonu 7 koğuş kalk olur.hafta sonu az daha sarkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

Sanırım erken kalkılıyor ancak ben erken kalkamayan biriyim. Nasıl kalkarım bilemiyorum.
    Tecil ettirecek durum da kalmadı. Durumlar sakat yani.

düştüğün yere bağlı olmakla birlikte, benim gibi bazen gece 4 saat nöbet tutarsan uyku problemini seve seve aşarsın. hoş 5 ayın son 3 ayında hiç nöbet tutmadım ama tuttuğum dönemlerde bir hayli eğlenceli oluyordu gece peşpeşe 10-12, 4-6 nöbetleri... kısacası normalde kalk usta birliğinde 5.30 veya 6.00 olur. acemi birliğinde 4.30 da kalkıyorduk. ama değişir yerine göre + - yarım saat oynar yani. hafta sonlarıda spor yoksa 8 e kadar oynayabiliyor saatler. bazen 7 bile olabiliyor. nöbetçi astsubayın insafına bağlı

bu arada son 3 ay gece çavuşuydum sabah 6'da yatıp akşam üzeri 4-5 gibi kalkıyordum. umarım seninde öyle bir şansın olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairstars -- 10 Ocak 2012; 22:52:03 >

• yerine göre değişir..OLAYYYYYYYYYYYYYYYYY BİRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR derlerr 3:45'de kalkarsın mevzine koşarsın..Sonra içtima alırlarr sonra yat bakalım saat kaç olmuş :D
  • acemi birliklerinde genelde standart olarak 5 : 30 da kalkılır usta birliğinde ise 6 veya 6 30 u geçmez tabi nöbetin varsa gecenin 3 ündede kalkarsın 5 indede nezaman nöbet yazmışlarsa kalkmak zorundasın askerde en çok aranan özlenen şeylerin em başında uyku gelir
  • En güzel nöbet 5-7'dir , hem koğuş kalk ile aynı saati'dir hemde içtima'yı görmessin , keyiflidir , candır , sevgidir .. Sevgidir
  • Asker Uyumaz.
  • Uyursan ölürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheProphet

nöbetine göre değişir. 3-5 in varsa gece 2.30 da ayaktasın. normalde 6-6.30 dur.

3-5 nöbetin var diyelim. 5 te bitti nöbet e 5:30 'da kalkış yarım saatlik uyku ile mi duruyorsun bütün gün?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut.

quote:

Orijinalden alıntı: TheProphet

nöbetine göre değişir. 3-5 in varsa gece 2.30 da ayaktasın. normalde 6-6.30 dur.

3-5 nöbetin var diyelim. 5 te bitti nöbet e 5:30 'da kalkış yarım saatlik uyku ile mi duruyorsun bütün gün?

niye yarım saat uykuyla durasınki saat gece 10da yat verdiyse nöbetçi komutan 10dan 3 e kadar uydun zaten o gün 5.30 saat uyuyosun bide şöle bi durum var 3-5 nöbetin varsa şayet zaten 3te kalkmazsın 2.30 da kalkar hazırlanırsın :D o günkü uykun 5 saattir yani

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.