Şimdi Ara

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
4
Favori
61.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayır akşam 9 da yattığın için 9 dan 2.30 kadar uyuduğun uykuyla duruyorsun. 5.30 gelip 6 ya kadar yatmazsın zaten..
  • Peki 6da kalktık ictima denilen şeyi yaptık sonra isteyen koğuşa gidip yatabilirmi? Akşam yemeğine kadar Aralıkta gidecem bende. Öğrenelim biraz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 11 Ocak 2012; 0:33:28 >
  • tertibine,nöbet saatine göre değişir.

alt tertip 4 buçuk 5 gibi kalkar,üst tertip 6-6 buçuk gibi kalkar

gece nöbetin saat kaçtaysa,yarım saat önce seve seve kaldırırlar

en berbat nöbet saati 2-4 dür.1 buçukta kalkarsın,gelene kadar 4 buçuk olur,bütün gecen nöbette geçmiş olur,uyuyamazsın.sabah kahvaltısı genelde 7 de olur,saat 8 genelde içtima saatidir.

kışın soğuktan dolayı nöbetler 2 saatten 1 saate,hatta yarım saate düşebilir.bu da demek oluyor ki;

normalde 2 saatken gecede 1 kez nöbete giderken,1 saat olunca 2 kez nöbete gidersin,hele yarım saate düşerse,düşünemiyorum bile

• normalde 6da kalkılıyor ama içtimadan muaf bir görevin varsa benim gibi 7:30 hatta 08:00 e kadar uyursun... Tabi yakalanmadığın sürece...

Bi de nöbetten muaf olunca tadından yenmiyor askerlik şerefsizim... bütün koğuş gece kalkıp nöbete giderdi ben yellene yellene uyurdum

Silah tutamaz raporum falan yoktu deli değildim yani... Sadece görevim icabı muaftım nöbet ve içtimalardan...

Zaten bizim bölükte silah tutamaz raporu olan hastalar da nöbete gidiyodu silah görünümde emitasyon silah ile... Acayip ...şak geçiyoduk bunlarla

neyse bu konu uzar gider askerlik malum anlatmakla bitmez... daha şimdiden konu nerelerde geldi

Ben de gitmeden evvel anlatanlara ayar olurdum ama harbiden acayip zevkli bi şey askerlik anısı anlatmak

• farketmez benim için soğuk su yokmu çarparım yüzüme ayılırım 9'da yatılıyomuş hem 2.30 nöbet diyo arkadaş 4-5 saat yeter nöbet olmassa zaten sorun yok 11-12'ye kadar yatıp napcanız olum askerliğemi gidiyonuz yatmayamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psiqomaniack

Ben askerdeyken komutana söyledim ben biraz daha uyumak istiyorum dedim ve kısa dönem askerlik saat 10-11 de kalkarak geçti

sonra bi ışık gördün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Peki 6da kalktık ictima denilen şeyi yaptık sonra isteyen koğuşa gidip yatabilirmi? Akşam yemeğine kadar Aralıkta gidecem bende. Öğrenelim biraz :D

Evet hatta ayağına çay pöskivit de getiriyorlar bütün gün yatıyorsun koğuşta

Ev mi sansın sen orayı yok öyle şey
    Koğuşçu sefa gelir kaldırır seni merak etme sen

http://www.youtube.com/watch?v=2Gf9Ee9ztjY

• quote:

Peki 6da kalktık ictima denilen şeyi yaptık sonra isteyen koğuşa gidip yatabilirmi? Akşam yemeğine kadar Aralıkta gidecem bende. Öğrenelim biraz :D

Hani derler ya ''Bu kafayla gidersen askere.'' kısacası senin işin zor.
  • quote:

Oha lan yuhhh... Sakın böyle bi beklenti içinde gitme askere... içtimadan sonra spor var... eğer gündüz nöbetin yoksa ya da belli bir görev yerin yoksa mesela karargah revir ulaştırma vb... yani boştaysan ne kadar angarya iş varsa yaparsın... Ben ağır bakım fabrikasında askerdim bütün bölüğe eski lastikleri taşıtıyolardı... Lastik dediğim ööle otomobil lastiği değil bi lastiği 6 kişi yerinden oynatabiliyosun ancak...

• @Et-ete-degmeli
    Mutfakta mıydın yemekhanede mi
  • Bende nisan ayında askerim tavsiyesi olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Evet herkes gibi benimde işim zor sıka sıka yapacam. Sadece merak ettim. Ne yapılır nasıl vakit geçirilir. 5 ay idare edecez artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

quote:

Bu koğuşçuda tam bir çekip çıkartmaymış.

Orada olsam kafasını gözünü dağıtırdım.

• quote:

@Et-ete-degmeli
    Mutfakta mıydın yemekhanede mi

Lojman çavuşuydum be anam... Bölükle alakam yoktu... Farklı bi yapı vardı bizim orda bölük bilmek kaçıncı kolorduya bağlıkdı lojman bilmem kaçıncı kolorduya... Bölüğe sadece yatmaya gidiyodum akşam işinden eve gelmiş gibi... Kapıdan gireni çıkanı kaydediyodum sadece...
  • quote:

quote:

quote:

tabi tabi

öyle yapınca ertesi gün ellemezler,tabi

• ne olarak gidicen ? kısa dönem (poşet) mi yoksa uzun kör er mi olucan?
    heee sabah 5 de kalk içtima ol sonra gene koğuşa çık yat ana kucağı değil orası asker ocağıııııııııııııııııııııııııııı
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

quote:

quote:

quote:

tabi tabi

öyle yapınca ertesi gün ellemezler,tabi

Yapmadığım şey sanki.

Aynı buna benzeyen bir dedenin kafasını feci derece dağıttım kimsede dalaşmadı bir daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

ne olarak gidicen ? kısa dönem (poşet) mi yoksa uzun kör er mi olucan?
    heee sabah 5 de kalk içtima ol sonra gene koğuşa çık yat ana kucağı değil orası asker ocağıııııııııııııııııııııııııııı

Ccc Ana kucağı değil asker ocağı Ccc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki ben meslek lisesindeyim bilgisayar okuyorum büyük ihtimalle 2 yıllık okuycam fakat bölüm değiştiricem
    ama sonuçta lisede olsabilgisayar bilgim iyi yazıcı olabilir miyim sizce yazıcılık nasıl
  • quote:

quote:

quote:

Evet herkes gibi benimde işim zor sıka sıka yapacam. Sadece merak ettim. Ne yapılır nasıl vakit geçirilir. 5 ay idare edecez artık

Len poşetsen sıkıntı yok zaten... 155 gün nedir ki? senle aynı gün asker olan bir uzun dönem asker senden sonra 10 ay daha sayıyor adamlar naapsın??

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.