Şimdi Ara

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
4
Favori
61.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rebellion

quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

arkadaşlar,askerde diskoya giden varmıydı?

ben 2 kez gitmiştim 7 şer günden

3 günde ben gitmiştim.

Ben gitmedim ama gidip gelenler harbi mum gibi oluyolardı kalan askerliklerinde çıt çıkarmıyolardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Et-ete-degmeli

quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

quote:

Orijinalden alıntı: afulu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1110_Engin

Yukarıdakiler acemi birliği ve nöbeti 2 saat tutulan usta birlikleri için. Sınır birliklerinde yada tehlikeli bölgelerde gececi yada gündüzcü vardır. Sabah 5 akşam 5 nöbet tutarsın, geri kalan saatlerde kişisel bakım, yemek falan yat içtiması derken uykuya 8 saat falan kalır. Tabi bu gündüzcüler için onlar rahat.

İşin asıl kahrını çeken gececiler. Akşam 5 sabah 5 nöbet, kahvaltı yap, silah temizle, mıntıka cart curt derken uyumak için 7 saat falan kalır oda gece değil gündüz uykusu. Genelde 14:00 da kalkılır ama gündüz uykusu olduğu için uyuduğunu bile anlamazsın. Yatmışsın, 5 dk sonra kalkmış gibi olursun.

14:00 a kadar uyursan gene şanslısın bazen tabur komutanı, alay komutanı cart curt olcak diye saat 11:00 de de ayağa dikebilirler. Akşama kadar beklersin sonra tekrar 12 saat nöbete çıkarsın. Sonra asker nöbette uyudumu neden uyudu? Devriye atarken çok yakaladım ama birşey yapmadım çünkü bende dinlenme yerinde uyurdum

Nasıl sabah 5 akşam 5 ? 12 saat nöbet mi tutuluyor

Evet sınırda 12'şer saat nöbet tutulur.(gececi/gündüzcü) Her yerde böyle mi bilmiyorum Askerde bende gündüz nöbetçiydim Saat 4'te kalkıyorduk.

12 saat nöbet mi olur yahu ? Yanlışın var. İnsan haklarına aykırı olur. Askerliğini yapmış arkadaşlarım nöbetin 2 saat olduğunu söylediler.

Sen gitmedin herhalde bi git görürsün insan haklarını...

Çok basit bir örnek... Bi askerin uykuyla ilgili bi durumu arz etmesi üzerine bölük komutanımızın cevabı: Bir askere günde 6 saat uyku ÇOKTUR...

Bence haklıdır da... Yukarda arkadaşlar yazmışlar... Ana kucağı değil asker ocağı... Ne denirse yapacaksın...

Edit: Ne olursa olsun bence ordumuz insan haklarına saygılıdır... Her personel önemlidir bu ordu için... Ama görev bilinci farklı bi şey... Unutmayın askeriyede koşullar en kötüsüne hazırlanmak üzeredir... Saçma görünen herşeyin aslında mantıklı bir açıklaması ve ya gerekçesi vardır.. Bazen biz anlayamasak bile...

16 saat nöbet tutan adam varr yeleğine bisküvi,topkek yicek çay-kahve götürebiliyorsun termosla ama birr çok yerdee kesinlikleee yasaktır bu ama bu kadar saat karşılığında komutanlarda göz yumabiliyor.. (: Ben en fazla 8 saat yazmıştım zonguldaklı birine adam olmayınca 16 tutabiliyorsunuz :) Ama gelen tebliğlerde kesinlikle 6 saatden fazla nöbet yasaktır yazıyor..Sıkıyorsaa şikayet ett..Kii şikayet eden olduu komutan onu 2 hafta geç gönderdii amaa o iki haftaa varyaa.....Kısaca sıkıyorsa yapma alttaki videoyu bi komutanıma benzetiyordum :D ANLAYIN ARTIK O AMBİANSI SİZ...

• Koğuşta en son ben kaldırılıyordum nöbetçi uzmanlar tarafından tabi altımıza çömezler geldikten sonra. Yalnız hepsi hoşgörülü olmayabiliyor . Bölük yazıcısıydım bende.
  • quote:

quote:

quote:

3 günde ben gitmiştim.

Ben gitmedim ama gidip gelenler harbi mum gibi oluyolardı kalan askerliklerinde çıt çıkarmıyolardı...

yerine göre değişir tabi.
    Biz ikmal komutanlığında iş yapıyorduk(hammallık), kişi başı, sabah öğle akşam 1dal sigara ve günde 10lt su alıyorduk 15 kişi, 2maşrafa su ile tuvalet, traş
    ihtiyaç gideriyorduk... ve hiç akıllanmadım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavili

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: afulu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1110_Engin

Yukarıdakiler acemi birliği ve nöbeti 2 saat tutulan usta birlikleri için. Sınır birliklerinde yada tehlikeli bölgelerde gececi yada gündüzcü vardır. Sabah 5 akşam 5 nöbet tutarsın, geri kalan saatlerde kişisel bakım, yemek falan yat içtiması derken uykuya 8 saat falan kalır. Tabi bu gündüzcüler için onlar rahat.

İşin asıl kahrını çeken gececiler. Akşam 5 sabah 5 nöbet, kahvaltı yap, silah temizle, mıntıka cart curt derken uyumak için 7 saat falan kalır oda gece değil gündüz uykusu. Genelde 14:00 da kalkılır ama gündüz uykusu olduğu için uyuduğunu bile anlamazsın. Yatmışsın, 5 dk sonra kalkmış gibi olursun.

14:00 a kadar uyursan gene şanslısın bazen tabur komutanı, alay komutanı cart curt olcak diye saat 11:00 de de ayağa dikebilirler. Akşama kadar beklersin sonra tekrar 12 saat nöbete çıkarsın. Sonra asker nöbette uyudumu neden uyudu? Devriye atarken çok yakaladım ama birşey yapmadım çünkü bende dinlenme yerinde uyurdum

Nasıl sabah 5 akşam 5 ? 12 saat nöbet mi tutuluyor

Evet sınırda 12'şer saat nöbet tutulur.(gececi/gündüzcü) Her yerde böyle mi bilmiyorum Askerde bende gündüz nöbetçiydim Saat 4'te kalkıyorduk.

12 saat nöbet mi olur yahu ? Yanlışın var. İnsan haklarına aykırı olur. Askerliğini yapmış arkadaşlarım nöbetin 2 saat olduğunu söylediler.

Sen gitmedin herhalde bi git görürsün insan haklarını...

Çok basit bir örnek... Bi askerin uykuyla ilgili bi durumu arz etmesi üzerine bölük komutanımızın cevabı: Bir askere günde 6 saat uyku ÇOKTUR...

Bence haklıdır da... Yukarda arkadaşlar yazmışlar... Ana kucağı değil asker ocağı... Ne denirse yapacaksın...

Edit: Ne olursa olsun bence ordumuz insan haklarına saygılıdır... Her personel önemlidir bu ordu için... Ama görev bilinci farklı bi şey... Unutmayın askeriyede koşullar en kötüsüne hazırlanmak üzeredir... Saçma görünen herşeyin aslında mantıklı bir açıklaması ve ya gerekçesi vardır.. Bazen biz anlayamasak bile...

16 saat nöbet tutan adam varr yeleğine bisküvi,topkek yicek çay-kahve götürebiliyorsun termosla ama birr çok yerdee kesinlikleee yasaktır bu ama bu kadar saat karşılığında komutanlarda göz yumabiliyor.. (: Ben en fazla 8 saat yazmıştım zonguldaklı birine adam olmayınca 16 tutabiliyorsunuz :) Ama gelen tebliğlerde kesinlikle 6 saatden fazla nöbet yasaktır yazıyor..Sıkıyorsaa şikayet ett..Kii şikayet eden olduu komutan onu 2 hafta geç gönderdii amaa o iki haftaa varyaa.....Kısaca sıkıyorsa yapma alttaki videoyu bi komutanıma benzetiyordum :D ANLAYIN ARTIK O AMBİANSI SİZ...

3 kişi sabaha kadar 3 mevziyi tuttuğumuzu bilirim ben bunu yaptığımız yerde Irak sınırı :) öte yandan şartlara göre kuralları biz kendimize göre değiştiriyorduk, komutanlarda yaptığımız mantıklı olduğu için ses çıkarmıyordu. Nizamiyede mangal yaptığımızı bilirim, komutanla thy müşteri hizmetlerini telefonla işlettiğimizi bilirim. Günün yeri geliyor 18 saati aynı yerde aynı adamlarla duruyorsunuz, çok acayipti. Nizamiyeye tank geldi bir gün durdursan bir türlü durdurmasan bir türlü. Hadi durdurdun nerden geliyon kimsin diye soracan ama o tankın neresinden adama seslenecen, hadi durdurmadın adamda durmadı ne yapacaksın g3 le tank a mı sıkacaksın :D Yol aramada araba durduruyorsun silah var mı diyorsun var tabi burada silahsız mı gezecem diyor adam iyi ver silahı arabayı arayacam diyorsun arabadan keleşler, coltlar çıkıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKELETER -- 11 Ocak 2012; 2:04:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SKELETER

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: Oprichniki

Benim bilmek istediğim askerde makina ile traş olan var mıydı ?

Bizim arkadaş bana demişti mutlaka traş makinesi götür diye. O traş makinesiyle 2 dk'da traş olup hazır oluyomuş askerde. Yasak olması pek mantıklı değil zaten.

Yavaş sok o makinayı içeri. Girişte alırlar elinden. Biraz tecrübe kazanınca dışarıdan getirtirsin ancak.

Hadi dişardan getirdin diyelim... Yer değiştirme ihtimali çok yüksektir böyle şeylerin... Adamlar diş macununu şampuanı deodorantı 1-2 liralık traş bıçağını bile çalıyor... Senin makina yerinde durur mu bilemem...

Not: Askeriyede dolaplar kilitlenmez yasaktır... Ayrıca hırsızlık yoktur yer değiştirme vardır... Ve doğrudur... Dışarda gelip bir hırsız almadığına göre sadece koğuş bölgesinde başka yere geçmiştir o alet bunun adı da hırsızlık değil "yer değiştirme"dir haliyle

Vay arkadaş bişey götüremeyecekmiyiz mıçtığımın yerine. Askeremi gidiyoruz teksas'a mı belli değil

Her telden adam var usta hırsızı gaspçısı balicisi tinercisi...

ben çok şanslı bir dönemde gittim askere niye dersen normalde bir bölükte kısa dönem asker sayısı daima azdır uzun dönem askerlere göre... Ama bundan 3 yıl önce kısa dönem askerlik kalkacak herkes uzun yapacak söylentileri çıktığı zaman bütün kısa dönem olmayı haketmiş ama silah altına alınmamış elemanlar başvuru yapıp bir an evvel asker olmak istediler bu durum şuna yol açtı: (Askerlik işlemleri sırasında komutanlardan duyduğuma göre) Cumhuriyet tarihinin en kalabalık kısa dönem celbi biz olmuşuz dolayısıyla bu durum da şuna yol açtı... Örneğin benim görev yaptığım görev yerinde normalde en fazla 10-12 tane kısa dönem asker bulunurmuş ama biz tam 50 kişiydik o dönemki kısa dönem askerler olarak... Bu durumun acayip rahatlığını gördük...

Bizden öncekilere eziyet eden uzun dönemler bize edemediler... Hem sayıca üstündük hem de okumuş ama ana kuzusu olmayan çoğusu da evli barklı adamlardık... Yaş ortalamamız 26 nın üstündeydi... Uzun dönemler 20 yaşında hakkaten çocuk gibiler bazen... Hatta sağlam bi kavga da çıktı büyümeden durdu falan... Ama bizim ordaki nufüsumuz ve nüfuzumuz bölüğün düzelmesine yol açtı herkes kardeş kardeş geçindi.. Kimse kimseye ızdırap olmadı... Sabıkalı adamlar bile düzgünleşti... Kardeş kardeş bitirdik askerliği.. Biz ayrılırken gelen kısa dönem asker sayısı sadece 9 taneydi...

Bi görsen melül melül bakıyolardı

• başlık yanlış arkadaş. sabah kalkmıyorsun orada gece dürtüyorlar askerlikte herşeyi bitirdin uykuya mı geldi birader
  • quote:

quote:

3 günde ben gitmiştim.

7 gün de ben:(
  • quote:

Neyden gittin panpa? telefon, içki, nöbette uyuma, emre itaatsizlik vs vs hangisi? merak ettim bak

Anlat biraz dinleyelim gece gece iyi gidiyo askerlik anıları
  • quote:

Orijinalden alıntı: W7K2D

Er yaşamdan sorumluydum ve çavuştum. Gece nöbetim yoktu çavuş olduğum için , akşamları yat yoklaması yapıyordum. Sabahları 6.30 da iştima bağlıyordum.Sonra herkese görev verip tekrar yatağıma cekiliyordum öğle iştimasına kadar.. Günlerim uyumakla geçti ayriyetten tekne kaptanı oldugum ıcın canım sıkıldıgında denize girip , tekneyle acılıp balık tutabılıyordum. Böyle askerlik yapan varsa cıksın karsıma :)

çıktım karşına :D

1 ay izmir'de acemilik yapıp meslekten ayrıldım.
    turizm jandarması olarak karakol'da görev yapıyordum.kumaş pantolon,gömlek,bere,rugan ayakkabı + seyyar dipcikli mp5 'im .
    heryanım hotel,disko,bar karakol'dan 5 adım ileri atsam deniz ( kordonboyu )
    sabahları erken kalkanlar 30 dk. -1 saat deniz'de takılıyordu geneli ( nöbetci hariç ) .1 nöbetci vardı oda karakol giriş kapısı.
    devriye-nöbetleri ben yazıyordum .kendi nöbetim 00.00-02.00 arası idi.özellikle ayarlamıştım disko bar çıkışları şenlik oluyordu cıvıl cıvıl .
    65 yaşında kankim vardı gece otel bekcisi ayaş çok severdi beni paso pizlerdik
    iştima yok gibi bişeydi.okey takımıda hazırdı gece çıkartırdık
    yaz mevsimi 10 üzerinden 10 du kışın in cin top oynardı .
    var mı arttıran ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom -- 11 Ocak 2012; 2:21:50 >

• Askerlikte deliksiz 4 saat uyuyabildiğimde mutlu oluyordum. Onun haricinde gün içinde tenha bazı yerlerde yarım saat uyudum mu kendimi karlı sayıyordum
  • beyler şap atıyolar mı gerçekten yemeklere birazda durumlarından bahsedin
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom

quote:

Er yaşamdan sorumluydum ve çavuştum. Gece nöbetim yoktu çavuş olduğum için , akşamları yat yoklaması yapıyordum. Sabahları 6.30 da iştima bağlıyordum.Sonra herkese görev verip tekrar yatağıma cekiliyordum öğle iştimasına kadar.. Günlerim uyumakla geçti ayriyetten tekne kaptanı oldugum ıcın canım sıkıldıgında denize girip , tekneyle acılıp balık tutabılıyordum. Böyle askerlik yapan varsa cıksın karsıma :)

turizm jandarması olarak karakol'da görev yapıyordum.kumaş pantolon,gömlek,bere,rugan ayakkabı + seyyar dipcikli mp5 'im .
    sabahları erken kalkanlar 30 dk. -1 saat deniz'de takılıyordu geneli ( nöbetci hariç ) .1 nöbetci vardı oda karakola giriş kapısı.
    devriye-nöbetleri ben yazıyordum .kendi nöbetim 00.00-02.00 arası idi.özellikle ayarlamıştım disko bar çıkışları şenlik oluyordu cıvıl cıvıl .
    var mı arttıran ?

Lojman nizamiye çavuşuydum... Sabah sekiz gibi uyanıp akşam sekize kadar anahtarı sadece bende olan gizli bir kapıyla bölükten ayrılıp sivil yoldan ve sivil hayatın içinden geçerek görev yerim olan lojmanlara giderdim... Bütün gün orda durmazdım istediğim yere giderdim... Silahsızdım yanıma silahlı nöbetçiler yollarlardı iki saatte bir... Günde 3-5 araç anca giriş yapardı onları da nöbetçiler arardı zaten kaydını da nöbetçilere tuttururdum... İstersem bütün gün yatardım.. Aile kantininde televizyon izler internete girerdim... Aile kantininde içki de satılırdı ama alkol kullanmadığımdan içmezdim... Canımız ne isterse kantinciyle pişirip yerdik.. Sağolsun komutanlarımızın eşleri ne pişirse bize de ikram ederlerdi börekler pastalar kekler... Hava güzel olduğunda haftasonları komutanlarımız lojman bahçesinde mangal yapardı hep beraber yerdik... Valla şehrin göbeğinde olmasam da olurdu yani Herkes karavanada hindi yerken ben lojmanın önünden geçen otobüse atlayıp biraz ilerden marketten nevalemi alıp gelirdim akşam giderken koğuşa götürür fakirleri sevindirirdim... Bazen gidemesem bile otobüsçülere aldırırdım...

E bir de kısa dönemdim toplam 155 gün 20 de günü çarşı izni daha ne olsun... Kıyaslamak için yazmadım ama ben de baya rahattım

• Bu asteğmenlerin durumu nasıl oluyor askerde ?
  • 2,4 nöbetindeym,kaldı 6gün off off...son nöbetm olablr...şap var ama türk gencne etki etmyr ;-> hrşy psikoljk. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal90

beyler şap atıyolar mı gerçekten yemeklere birazda durumlarından bahsedin

Bizde öle bi şey yoktu... Her gece elizabet yapan adam biliyorum... bir de 24 saat sıcak duşumuz vardı

Hatta bi keresinde benim daha önce takıldığım motorola hatunlardan birini aradık gece... Sesi hoparlöre verip sanal takılmıştık... Hatun farketmeden çok büyük sevaba girmişti... Bütün koğuş birden senkronize bir şekilde doruklara çıkmıştık... Unutulmaz bir geceydi gerçekten

Koğuştaki fakirler yalvarıyodu bana bi daha ara şu karıyı diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

ne olarak gidicen ? kısa dönem (poşet) mi yoksa uzun kör er mi olucan?
    heee sabah 5 de kalk içtima ol sonra gene koğuşa çık yat ana kucağı değil orası asker ocağıııııııııııııııııııııııııııı

Evet alalım bu arkadaşı içeri, ergenekon kaçıncı dalgaydı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: phantom

quote:

sabahları erken kalkanlar 30 dk. -1 saat deniz'de takılıyordu geneli ( nöbetci hariç ) .1 nöbetci vardı oda karakola giriş kapısı.
    var mı arttıran ?

Lojman nizamiye çavuşuydum... Sabah sekiz gibi uyanıp akşam sekize kadar anahtarı sadece bende olan gizli bir kapıyla bölükten ayrılıp sivil yoldan ve sivil hayatın içinden geçerek görev yerim olan lojmanlara giderdim... Bütün gün orda durmazdım istediğim yere giderdim... Silahsızdım yanıma silahlı nöbetçiler yollarlardı iki saatte bir... Günde 3-5 araç anca giriş yapardı onları da nöbetçiler arardı zaten kaydını da nöbetçilere tuttururdum... İstersem bütün gün yatardım.. Aile kantininde televizyon izler internete girerdim... Aile kantininde içki de satılırdı ama alkol kullanmadığımdan içmezdim... Canımız ne isterse kantinciyle pişirip yerdik.. Sağolsun komutanlarımızın eşleri ne pişirse bize de ikram ederlerdi börekler pastalar kekler... Hava güzel olduğunda haftasonları komutanlarımız lojman bahçesinde mangal yapardı hep beraber yerdik... Valla şehrin göbeğinde olmasam da olurdu yani Herkes karavanada hindi yerken ben lojmanın önünden geçen otobüse atlayıp biraz ilerden marketten nevalemi alıp gelirdim akşam giderken koğuşa götürür fakirleri sevindirirdim... Bazen gidemesem bile otobüsçülere aldırırdım...

E bir de kısa dönemdim toplam 155 gün 20 de günü çarşı izni daha ne olsun... Kıyaslamak için yazmadım ama ben de baya rahattım

oda güzelmiş.ben 550 gün yaptım askerliği.bir 550 gün daha yapmaya razıydım.8-12 kişilik karakol'du.
    internet hariç herşey mevcuttu.saolsun işletmeciler,garsonlar vs.. askeri severdi.gelen geçen herkes birşeyler bırakırdı özellikle balık çoktu. usta birliği ege'de yaptım.yunan adasındaki köyleri çıplak gözle görüyordun.
    yol kimlik kontrol devriyesine çıkardık.araçları çevirip kimliklere bakardık ( sanki ne anlayacaksak ozaman ne kmilik bilgilerini doğrulama nede alet var :D ) geneli hep rütbeli cıkıyordu kalıyorduk döt gibi yüzbaşısından tut generaline kadar .

• Güzelmiş ama rütbeliye denk gelmek sürekli kötü olmuş
  • quote:

quote:

Neyden gittin panpa? telefon, içki, nöbette uyuma, emre itaatsizlik vs vs hangisi? merak ettim bak

Anlat biraz dinleyelim gece gece iyi gidiyo askerlik anıları

valla kardeş,birinde izin dönüşü 5 gün takmıştım,7 gün hükümlü girdim

diğerindede bi suçum yoktu,garaj nöbetçileri garajdaki komutanın odasının kilidini kırmışlar,o gece ne kadar garaj nöbetçisi varsa 7 şer gün girmişti bende dahil

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.