Şimdi Ara

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
4
Favori
61.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

ne olarak gidicen ? kısa dönem (poşet) mi yoksa uzun kör er mi olucan?
    heee sabah 5 de kalk içtima ol sonra gene koğuşa çık yat ana kucağı değil orası asker ocağıııııııııııııııııııııııııııı

Ccc Ana kucağı değil asker ocağı Ccc

Peki 6da kalktık ictima denilen şeyi yaptık sonra isteyen koğuşa gidip yatabilirmi? Akşam yemeğine kadar Aralıkta gidecem bende. Öğrenelim biraz :D

sen askerde çok dayak yersin ha
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERASER047

peki ben meslek lisesindeyim bilgisayar okuyorum büyük ihtimalle 2 yıllık okuycam fakat bölüm değiştiricem
    ama sonuçta lisede olsabilgisayar bilgim iyi yazıcı olabilir miyim sizce yazıcılık nasıl

Yazıcılık bile değişiyor rahat olan yer var olmayan yer var... Ayrıca şimdiden düşünme bunları... Yazıcılıktan daha rahat görevler de var... Mesela bana düşeş geldi lojman nizamiye çavuşu oldum bölük dışında ne içtima ne spor ne de nöbet gördüm... Yemin ediyorum albaydan rahattım bizim bölük yazıcılarının içi gidiyodu bana Adamlar acayip kıskanıyordu beni...

Yani demem o ki meşhur bi laf vardır: "yerine göre değişir"

• quote:

Orijinalden alıntı: ERASER047

peki ben meslek lisesindeyim bilgisayar okuyorum büyük ihtimalle 2 yıllık okuycam fakat bölüm değiştiricem
    ama sonuçta lisede olsabilgisayar bilgim iyi yazıcı olabilir miyim sizce yazıcılık nasıl

tavsiye etmem.göründüğü gibi değil.

bizim yazıcıların başında bölük astsubayı vardı,günde üç öğün döverdi.hem her ota b*ka evrak hazırlanıyor.hiç çekilecek gibi değil.en ufacık bi harf hatan olsa,yapıştırıyordu tokatı bizim astsubay...

• Cekilin acılın,olayın icinde olan biri olarak,son 6günü kalmş bi cavuş olaraktan sesleniyorum...kafanı yorma itinayla adamı uykudan kaldrırız,10dkda silah aldrp giyindrp nöbete adam dikıyorum...suna kadar uyudu dye bır kısyı dolaba sokmuslugm var,gene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdakiler acemi birliği ve nöbeti 2 saat tutulan usta birlikleri için. Sınır birliklerinde yada tehlikeli bölgelerde gececi yada gündüzcü vardır. Sabah 5 akşam 5 nöbet tutarsın, geri kalan saatlerde kişisel bakım, yemek falan yat içtiması derken uykuya 8 saat falan kalır. Tabi bu gündüzcüler için onlar rahat.

İşin asıl kahrını çeken gececiler. Akşam 5 sabah 5 nöbet, kahvaltı yap, silah temizle, mıntıka cart curt derken uyumak için 7 saat falan kalır oda gece değil gündüz uykusu. Genelde 14:00 da kalkılır ama gündüz uykusu olduğu için uyuduğunu bile anlamazsın. Yatmışsın, 5 dk sonra kalkmış gibi olursun.

14:00 a kadar uyursan gene şanslısın bazen tabur komutanı, alay komutanı cart curt olcak diye saat 11:00 de de ayağa dikebilirler. Akşama kadar beklersin sonra tekrar 12 saat nöbete çıkarsın. Sonra asker nöbette uyudumu neden uyudu? Devriye atarken çok yakaladım ama birşey yapmadım çünkü bende dinlenme yerinde uyurdum

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxxxxxxx17

Cekilin acılın,olayın icinde olan biri olarak,son 6günü kalmş bi cavuş olaraktan sesleniyorum...kafanı yorma itinayla adamı uykudan kaldrırız,10dkda silah aldrp giyindrp nöbete adam dikıyorum...suna kadar uyudu dye bır kısyı dolaba sokmuslugm var,gene

İyi tezek etmişsin gibi anlatıyon bide

• quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

tertibine,nöbet saatine göre değişir.

alt tertip 4 buçuk 5 gibi kalkar,üst tertip 6-6 buçuk gibi kalkar

gece nöbetin saat kaçtaysa,yarım saat önce seve seve kaldırırlar

en berbat nöbet saati 2-4 dür.1 buçukta kalkarsın,gelene kadar 4 buçuk olur,bütün gecen nöbette geçmiş olur,uyuyamazsın.sabah kahvaltısı genelde 7 de olur,saat 8 genelde içtima saatidir.

kışın soğuktan dolayı nöbetler 2 saatten 1 saate,hatta yarım saate düşebilir.bu da demek oluyor ki;

normalde 2 saatken gecede 1 kez nöbete giderken,1 saat olunca 2 kez nöbete gidersin,hele yarım saate düşerse,düşünemiyorum bile

Asker sayısı az olan yerlerde çift tarife de oluyor bizim orda öyleydi mesela... Bölük ceza aldığında falan bölük komutanı tüm kuleleri açın diyordu... Tüm kulelere nöbet yazılınca da asker yetmiyordu haliyle... Dolayısıyla günde 2 saat değil 2+2 dört saat tutuluyordu nöbetler... Hatta 6 saat denk gelen elemanlar oluyodu...

Bi de gündüz sabit nöbet tutan elemanlar vardı nöbet mangası diyolardı... Adamların gündüz tek işleri aralıksız o kuleden öbürüne geçip nöbet tutmaktı...

nöbetler 4 saate çıkınca nöbet yazıcısı sana ayar verebilirdi mesela akşam 8-10 üstüne gece 2-4 nöbeti, Adamlar bu nöbetleri tutuyodu düşün artık... Toplamda 2 - 3 saat uykuyla ertesi güne başlıyorsun... O da uyuyabilirsen

Bi de bizim ordaki usta askerlerden bazıları nöbetlerini korsan bi şekilde mazlum, garibim alt devrelere devrediyolardı yasak bi şekilde... Adam zaten 4 saat nöbet tutmuş bi de gidip ustasının(üst devresinin) nöbetini tutuyordu... Sonra yakalandılar bu iş sonlandı orası ayrı... hatta askerlikleri bitene kadar nöbetten düşemedi üst devreler... Bölük komutanı mahvetti bunları son 3 günü kalan adamı nöbete dikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PalaBalık_ -- 11 Ocak 2012; 1:06:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xxxxxxxxx17

Cekilin acılın,olayın icinde olan biri olarak,son 6günü kalmş bi cavuş olaraktan sesleniyorum...kafanı yorma itinayla adamı uykudan kaldrırız,10dkda silah aldrp giyindrp nöbete adam dikıyorum...suna kadar uyudu dye bır kısyı dolaba sokmuslugm var,gene

İyi tezek etmişsin gibi anlatıyon bide

Kimse kimsenin hakkını yiyemez,nöbet haktır,uyuyan adam gece nöbetne gec geldginde diger nbtteki arkadasna takyr,o nbttkinin sucu ne,gdp ytsn..1oldu 2oldu 3de yptm ypcgmı artk 1dk gecrmyr nbtni...

• quote:

Orijinalden alıntı: 1110_Engin

Yukarıdakiler acemi birliği ve nöbeti 2 saat tutulan usta birlikleri için. Sınır birliklerinde yada tehlikeli bölgelerde gececi yada gündüzcü vardır. Sabah 5 akşam 5 nöbet tutarsın, geri kalan saatlerde kişisel bakım, yemek falan yat içtiması derken uykuya 8 saat falan kalır. Tabi bu gündüzcüler için onlar rahat.

İşin asıl kahrını çeken gececiler. Akşam 5 sabah 5 nöbet, kahvaltı yap, silah temizle, mıntıka cart curt derken uyumak için 7 saat falan kalır oda gece değil gündüz uykusu. Genelde 14:00 da kalkılır ama gündüz uykusu olduğu için uyuduğunu bile anlamazsın. Yatmışsın, 5 dk sonra kalkmış gibi olursun.

14:00 a kadar uyursan gene şanslısın bazen tabur komutanı, alay komutanı cart curt olcak diye saat 11:00 de de ayağa dikebilirler. Akşama kadar beklersin sonra tekrar 12 saat nöbete çıkarsın. Sonra asker nöbette uyudumu neden uyudu? Devriye atarken çok yakaladım ama birşey yapmadım çünkü bende dinlenme yerinde uyurdum

Nasıl sabah 5 akşam 5 ? 12 saat nöbet mi tutuluyor

• Arkadaşlar bende nisan ayında askere gidecem,sanırım bu arkadaşta öyle 5 ay yapacam askerliği bazıları herşeyi kısa dönemlere yüklüyorlar diyiyor,bazıları ise kısa dönemlere daha iyi davranıyorlar falan diyiyor genel olarak nasıl geçiyor askerlik biraz bilgimiz olsun acemi birlikte ezecekler ona hazırım Öenmli olan uzman çavuşla iyi geçinmek sanırım.

Ayrıca;Arkadaşlar 5 ay kısa dönemmi daha avantajlı yoksa 12 ay teğmen olarak yapmakmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Et-ete-degmeli

quote:

en berbat nöbet saati 2-4 dür.1 buçukta kalkarsın,gelene kadar 4 buçuk olur,bütün gecen nöbette geçmiş olur,uyuyamazsın.sabah kahvaltısı genelde 7 de olur,saat 8 genelde içtima saatidir.

kışın soğuktan dolayı nöbetler 2 saatten 1 saate,hatta yarım saate düşebilir.bu da demek oluyor ki;

normalde 2 saatken gecede 1 kez nöbete giderken,1 saat olunca 2 kez nöbete gidersin,hele yarım saate düşerse,düşünemiyorum bile

Asker sayısı az olan yerlerde çift tarife de oluyor bizim orda öyleydi mesela... Bölük ceza aldığında falan bölük komutanı tüm kuleleri açın diyordu... Tüm kulelere nöbet yazılınca da asker yetmiyordu haliyle... Dolayısıyla günde 2 saat değil 2+2 dört saat tutuluyordu nöbetler... Hatta 6 saat denk gelen elemanlar oluyodu...

Bi de gündüz sabit nöbet tutan elemanlar vardı nöbet mangası diyolardı... Adamların gündüz tek işleri aralıksız o kuleden öbürüne geçip nöbet tutmaktı...

nöbetler 4 saate çıkınca nöbet yazıcısı sana ayar verebilirdi mesela akşam 8-10 üstüne gece 2-4 nöbeti Adamlar bu nöbetleri tutuyodu düşün artık...

Bi de bizim ordaki usta askerlerden bazıları nöbetlerini korsan bi şekilde mazlum, garibim alt devrelere devrediyolardı yasak bi şekilde... Adam zaten 4 saat nöbet tutmuş bi de gidip ustasının(üst devresinin) nöbetini tutuyordu... Sonra yakalandılar bu iş sonlandı orası hatta askerlikleri bitene kadar nöbetten düşemedi üst devreler...

valla ben teskereye gideceğim gün gece 2-4 den gelmiştim,kamuflajı çıkarıp,sivilleri giyip öyle evin yolunu tutmuştum.doğuda askerlik son güne kadar nöbet tutmak demek

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Arkadaşlar bende nisan ayında askere gidecem,sanırım bu arkadaşta öyle 5 ay yapacam askerliği bazıları herşeyi kısa dönemlere yüklüyorlar diyiyor,bazıları ise kısa dönemlere daha iyi davranıyorlar falan diyiyor genel olarak nasıl geçiyor askerlik biraz bilgimiz olsun acemi birlikte ezecekler ona hazırım Öenmli olan uzman çavuşla iyi geçinmek sanırım.

Ayrıca;Arkadaşlar 5 ay kısa dönemmi daha avantajlı yoksa 12 ay teğmen olarak yapmakmı ?

Bu askerliğini yaptığın yere göre değişir. Örneğin sınırda kısa dönem yapmak genelde çok zordur.
    Diğer soruya gelirsek kısa dönem bence daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: afulu

quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

quote:

Orijinalden alıntı: 1110_Engin

Yukarıdakiler acemi birliği ve nöbeti 2 saat tutulan usta birlikleri için. Sınır birliklerinde yada tehlikeli bölgelerde gececi yada gündüzcü vardır. Sabah 5 akşam 5 nöbet tutarsın, geri kalan saatlerde kişisel bakım, yemek falan yat içtiması derken uykuya 8 saat falan kalır. Tabi bu gündüzcüler için onlar rahat.

Nasıl sabah 5 akşam 5 ? 12 saat nöbet mi tutuluyor

Evet sınırda 12'şer saat nöbet tutulur.(gececi/gündüzcü) Her yerde böyle mi bilmiyorum Askerde bende gündüz nöbetçiydim Saat 4'te kalkıyorduk.

12 saat nöbet mi olur yahu ? Yanlışın var. İnsan haklarına aykırı olur. Askerliğini yapmış arkadaşlarım nöbetin 2 saat olduğunu söylediler.

• Hocam normal bir yerden bahsetmiyorum sınır karakollarından bahsediyorum. Diğer yerlerde az nöbet oluyor.
  • General Şöförü olarak yaptım askerliği, generallerin eşlerini bütün gün sivil megane ile gezdiriyordum... 6:30da kalk traş ol hazırlan 8:00 de içtima, sıkıntıdan gece uyku tutmaz 2-3 e kadar oturursun, devrecilik varsa rahat edersin... Bu arada
    Askerlik Yan Gelip Yatma Yeri Değildir :)
  • Her zmn icin onemli olan kacta yataga girebildigindir dostum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Et-ete-degmeli

quote:

nöbetler 4 saate çıkınca nöbet yazıcısı sana ayar verebilirdi mesela akşam 8-10 üstüne gece 2-4 nöbeti Adamlar bu nöbetleri tutuyodu düşün artık...

Bi de bizim ordaki usta askerlerden bazıları nöbetlerini korsan bi şekilde mazlum, garibim alt devrelere devrediyolardı yasak bi şekilde... Adam zaten 4 saat nöbet tutmuş bi de gidip ustasının(üst devresinin) nöbetini tutuyordu... Sonra yakalandılar bu iş sonlandı orası hatta askerlikleri bitene kadar nöbetten düşemedi üst devreler...

valla ben teskereye gideceğim gün gece 2-4 den gelmiştim,kamuflajı çıkarıp,sivilleri giyip öyle evin yolunu tutmuştum.doğuda askerlik son güne kadar nöbet tutmak demek

Haklısın ama doğuda olması yetmiyor ben de ülkenin doğusundaydım... Muharip bir birlik değildi bizimkisi... Sadece askeri fabrikaydı...

Muharebe eğitimi de almadık zaten... Bu arada yanlış anlaşılmasın beni gönderselerdi sınıra şevkle ve can atarak giderdim... Bazı şeyleri seçme şansımız yok...

O yüzden nerde nasıl olursan ol görevini en iyi yapan vatanını en çok sevendir...

Seçme şansım olsaydı her asil türk genci gibi sınırda askerlik yapıp gerektiğinde çarpışmayı çok isterdim... Her türk genci bunu ister ama kimisi alanyanın sahil karakolunda inzibat olur kimisi izmirde şehrin göbeğinde, kimi kardeşlerimiz de sınırda...

• Gece 12 de içtimanın bitip 1 de yatıp 4 30 da kaldırıldıgımı bilirim. Yer;
    ISPARTA DAĞCI KOMANDO OKULU
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.