Şimdi Ara

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
4
Favori
61.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Death Time

sana gelsin

Taş gibi kadın yerli Julia Ann

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxxxxxxx17

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: xxxxxxxxx17

Cekilin acılın,olayın icinde olan biri olarak,son 6günü kalmş bi cavuş olaraktan sesleniyorum...kafanı yorma itinayla adamı uykudan kaldrırız,10dkda silah aldrp giyindrp nöbete adam dikıyorum...suna kadar uyudu dye bır kısyı dolaba sokmuslugm var,gene

İyi tezek etmişsin gibi anlatıyon bide

Kimse kimsenin hakkını yiyemez,nöbet haktır,uyuyan adam gece nöbetne gec geldginde diger nbtteki arkadasna takyr,o nbttkinin sucu ne,gdp ytsn..1oldu 2oldu 3de yptm ypcgmı artk 1dk gecrmyr nbtni...

bir keresinden bizim zırtapoz kogusçu uyumuş nöbete kaldırması gereken adamları kaldırmamış ,
    gecenin bir köründe yarım saat fazladan nöbet tutmak zorunda kalmıştık

• Ne saçma şeyler.

-Haklı olduğun halde bi üst'ün diye sesini çıkaramamak, susmak, dayak yemek. Niye sırf üst'ün egosunu tatmin edecek diye.
    -Sokakta görse yanına yaklaşmayacağın, uzak duracağın tinerci, balli çeken, apaçi, serseri bi dünya gereksiz insanla sabah akşam birliktesin.
    -Sabah 5 de uyandırılma sanki bi halt varmış gibi. 7 de uyandırılsa ne olacak aksayan birşey mi olacak hayır. Ama neymiş burası asker ocağı yok öyle yok böyle.
    -Disiplin iyi birşey ama bunu gözleri korkutarak, oradaki acemileri ezerek uygulamak saçmalığın daniskası.
    -Komutan'ın egosu tatmin olacak diye gereksiz işler yaptırması. Yaptığın şeyi zevkine 2-3 kere daha yaptırması. Ben komutanım hayatımda bana ilkkez yetki verdiler heyo istediğimi yaptırıyorum falan havaları.
    -Her gün çalınan birşeylerin olması. Neymiş yerdeğiştirmeymiş. Saçmalamayın arkadaşlar ne yerdeğiştirmesi. Adam belki hırsızlık yapamayan, utanan, çekinen birisi. Eşyalarını çalarlarsa o karşılık veremeyecek devamlı almak zorunda kalacak. Ya adamın parası yoksa.
    -Vatan görevi sen tam gençliğinin baharında git 1.5 sene patates soy, tuvalet temizle, ot yol. Vatana borcumuzu ödeme şekli ne garip.

Son olarak çalıştığım şirkette asgari ücretle çalışan ailesine bakan bi çocuk vardı. uzun dönem askere aldılar çocuk işten çıktı. Kilodan yanılmıyorsam 3 ay hava değişikliği aldı. Çocuk şimdi istanbula geri döndü. Hiç bi işte de çalışamıyor askerlik boyunca. E ne oldu şimdi. Ailesi aç kalarak, çocuk işsiz sokakda 3 ay kalarak vatani görevini mi tamamlamış oldu (:

Neyse bizde gidelimde görevimizi yerine getirelim. Malum askerde adam ediyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

Sanırım erken kalkılıyor ancak ben erken kalkamayan biriyim. Nasıl kalkarım bilemiyorum.
    Tecil ettirecek durum da kalmadı. Durumlar sakat yani.

Merak etme. Orda alıştırırlar erken kalkmaya. İşin şakası bir tarafa da, acı ama gerçek bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W7K2D

Er yaşamdan sorumluydum ve çavuştum. Gece nöbetim yoktu çavuş olduğum için , akşamları yat yoklaması yapıyordum. Sabahları 6.30 da iştima bağlıyordum.Sonra herkese görev verip tekrar yatağıma cekiliyordum öğle iştimasına kadar.. Günlerim uyumakla geçti ayriyetten tekne kaptanı oldugum ıcın canım sıkıldıgında denize girip , tekneyle acılıp balık tutabılıyordum. Böyle askerlik yapan varsa cıksın karsıma :)

emin ol türkiye cumhurriyetinde kara deniz hava kuvetlerinin hepsinde benim kadar rahat askerlik yapan yoktur hatta asteğmenler bile bizden rahatsın diyordu bana

ben ordu evinin askeriydim ordu evinde subay ve astsubaylar kalırdı uzmanlar kalamazdı ama ordu evinden 5 km ilerisinde tugayın içinde uzmanların kaldığı bir yer vardı orası çok küçük bir yerdi beni oraya gönderdiler oranın tek eri bendim başımda komutanda yoktu sadece ücretini verip konaklayan uzmanlar vardı onlarda bana emir veremez zaten onların askeri değilim isteiğim saate yatıp kalkıyordum istediğim gibi telefon kullanıyodum dışarıdan yemek söyleye biliyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j700 -- 24 Şubat 2018; 5:48:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: j700

quote:

Er yaşamdan sorumluydum ve çavuştum. Gece nöbetim yoktu çavuş olduğum için , akşamları yat yoklaması yapıyordum. Sabahları 6.30 da iştima bağlıyordum.Sonra herkese görev verip tekrar yatağıma cekiliyordum öğle iştimasına kadar.. Günlerim uyumakla geçti ayriyetten tekne kaptanı oldugum ıcın canım sıkıldıgında denize girip , tekneyle acılıp balık tutabılıyordum. Böyle askerlik yapan varsa cıksın karsıma :)

emin ol türkiye cumhurriyetinde kara deniz hava kuvetlerinin hepsinde benim kadar rahat askerlik yapan yoktur hatta asteğmenler bile bizden rahatsın diyordu bana

ben ordu evinin askeriydim ordu evinde subay ve astsubaylar kalırdı uzmanlar kalamazdı ama ordu evinden 5 km ilerisinde tugayın içinde uzmanların kaldığı bir yer vardı orası çok küçük bir yerdi beni oraya gönderdiler oranın tek eri bendim başımda komutanda yoktu sadece ücretini verip konaklayan uzmanlar vardı onlarda bana emir veremez zaten onların askeri değilim isteiğim saate yatıp kalkıyordum istediğim gibi telefon kullanıyodum dışarıdan yemek söyleye biliyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: Medyum Kennedy

quote:

quote:

komik olan ne kardeşim inanmıyorsan resim atayım gece tek başıma yatıyordum 50 kişilik koğus nedir bilmiyorum hiç istimaya katılmazdım komutanımı ise haftada bir kontrole gelir ancak o zaman görürdüm bi çay içip giderdi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Medyum Kennedy

quote:

quote:

komik olan ne kardeşim inanmıyorsan resim atayım gece tek başıma yatıyordum 50 kişilik koğus nedir bilmiyorum hiç istimaya katılmazdım komutanımı ise haftada bir kontrole gelir ancak o zaman görürdüm bi çay içip giderdi

Uykunu mu alamadın birader, olaya gülüyorum. Sana inanmadığımı nereden çıkarttın anlamadım?

Ayrıca bundan daha rahatı var merak etme. Benim akrabam komutanın karısına şöförlük yapıyordu Bodrum'da. Barlarda bile takılmışlar.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.