Şimdi Ara

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
4
Favori
61.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]

İyi yanı yok mudur hiç bu askerliğin,yakın dostluklar,arkadaşlıklar.7/24 ciddi bi havada mı geçer günler.Gülmek yasak mı arkadaş

iyi yanı çok her gördüğün elemanla sohbet edebilirsin... daha çok arkadaşın olur...
  • değerli arkadasim.askerde kahvaltı 8:30 geç kahvaltı 10-11:30.***TSK spa welness***
  • quote:

Orijinalden alıntı: frenze

quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

Değil tekme tokat, fiske vurmaya kalkana asker demem dalarım.

Uçmayın arkadaş

Öyle birşey yapman durumunda :

Emre itaatsizlik.
    Üste fiili taaruz.
    Üste sözlü taaruz.

En az bu üçünden dosyan hazırlanır, mahkemeye sevk edilirsin.
    Minimum alacağın ceza (RDM'den alınmış bir raporun yoksa) 2 seneden başlar.

Orası sivil gibi değil beyler..

Oldu başka arzun ?
    Hem illegal şekilde davranışa maruz kalacam hem de üstüne dava açılacak ha !?
    Öyle bir durum olsa tks davayı kaybeder. Çünkü dayak yasaktır. Hangi çağda yaşıyoruz ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Et-ete-degmeli

quote:

Orijinalden alıntı: phantom

quote:

Orijinalden alıntı: W7K2D

Er yaşamdan sorumluydum ve çavuştum. Gece nöbetim yoktu çavuş olduğum için , akşamları yat yoklaması yapıyordum. Sabahları 6.30 da iştima bağlıyordum.Sonra herkese görev verip tekrar yatağıma cekiliyordum öğle iştimasına kadar.. Günlerim uyumakla geçti ayriyetten tekne kaptanı oldugum ıcın canım sıkıldıgında denize girip , tekneyle acılıp balık tutabılıyordum. Böyle askerlik yapan varsa cıksın karsıma :)

çıktım karşına :D

1 ay izmir'de acemilik yapıp meslekten ayrıldım.
    turizm jandarması olarak karakol'da görev yapıyordum.kumaş pantolon,gömlek,bere,rugan ayakkabı + seyyar dipcikli mp5 'im .
    heryanım hotel,disko,bar karakol'dan 5 adım ileri atsam deniz ( kordonboyu )
    sabahları erken kalkanlar 30 dk. -1 saat deniz'de takılıyordu geneli ( nöbetci hariç ) .1 nöbetci vardı oda karakola giriş kapısı.
    devriye-nöbetleri ben yazıyordum .kendi nöbetim 00.00-02.00 arası idi.özellikle ayarlamıştım disko bar çıkışları şenlik oluyordu cıvıl cıvıl .
    65 yaşında kankim vardı gece otel bekcisi ayaş çok severdi beni paso pizlerdik
    iştima yok gibi bişeydi.okey takımıda hazırdı gece çıkartırdık
    yaz mevsimi 10 üzerinden 10 du kışın in cin top oynardı .
    var mı arttıran ?

Lojman nizamiye çavuşuydum... Sabah sekiz gibi uyanıp akşam sekize kadar anahtarı sadece bende olan gizli bir kapıyla bölükten ayrılıp sivil yoldan ve sivil hayatın içinden geçerek görev yerim olan lojmanlara giderdim... Bütün gün orda durmazdım istediğim yere giderdim... Silahsızdım yanıma silahlı nöbetçiler yollarlardı iki saatte bir... Günde 3-5 araç anca giriş yapardı onları da nöbetçiler arardı zaten kaydını da nöbetçilere tuttururdum... İstersem bütün gün yatardım.. Aile kantininde televizyon izler internete girerdim... Aile kantininde içki de satılırdı ama alkol kullanmadığımdan içmezdim... Canımız ne isterse kantinciyle pişirip yerdik.. Sağolsun komutanlarımızın eşleri ne pişirse bize de ikram ederlerdi börekler pastalar kekler... Hava güzel olduğunda haftasonları komutanlarımız lojman bahçesinde mangal yapardı hep beraber yerdik... Valla şehrin göbeğinde olmasam da olurdu yani Herkes karavanada hindi yerken ben lojmanın önünden geçen otobüse atlayıp biraz ilerden marketten nevalemi alıp gelirdim akşam giderken koğuşa götürür fakirleri sevindirirdim... Bazen gidemesem bile otobüsçülere aldırırdım...

E bir de kısa dönemdim toplam 155 gün 20 de günü çarşı izni daha ne olsun... Kıyaslamak için yazmadım ama ben de baya rahattım

Ohhh askerlik kebap dedikleri bu olsa gerek. Zaten askere gidenlerin klasik muhabbeti hep "ben askerlik yapmadım, acaip rahattım, ayrıcalıklıydım" filan oluyor. Uzak bir akrabamın yeğeni askerliğini erbaş olarak depocu olarak yapmış. Albay bile gelip bana yalvarıyor iyi botlardan istiyor diyordu. Yapmadıkları kıyak kalmıyormuş. Hele satın almada çalışanlar askerlik süresinde araba, ev gibi şeyleri satın alacak paraları kazanıyorlarmış. Bunlar sallamasyon mu bilemem. Ama şu görünüyor ki gerçekten askerliği yapan güneydoğuda 12 saat nöbet tutanlar gibi görünüyor.

Evet aslında öyle ama... Şunu unutmamak gerekir kimse görev yapacağı yeri ve şartları kendisi seçmiyor... Rahat görevde yapanlar da sınıra gönderilseydi aynı şeyi yapacaklardı nihayetinde... kısmet...

• quote:

quote:

quote:

Uçmayın arkadaş

Emre itaatsizlik.
    Üste fiili taaruz.
    Üste sözlü taaruz.

Oldu başka arzun ?
    Öyle bir durum olsa tks davayı kaybeder. Çünkü dayak yasaktır. Hangi çağda yaşıyoruz ?

askerde dayak yok bizim bölük astsubayı erin birine tokat atmıştı tabur komutanı ki kıdemli binbaşı adamı yanına çağırıp sert şekilde azarlayıp 2 tane tokatı yerleştirmiş... ben izindeyken olmuş... yüzlerce tanık var...

• quote:

quote:

quote:

Uçmayın arkadaş

Emre itaatsizlik.
    Üste fiili taaruz.
    Üste sözlü taaruz.

Oldu başka arzun ?

Senin var mı başka arzun ?
    Ne konuşsamda, sen bildiğini okuyacaksın dostum..
    Bende gitmeden önce senin gibi diyordum, gittiğimde fikirlerim değişti..

En basiti, şikayet edeceğin komutanı, o komutanın izni olmadan bir üst rütbeliye şikayet edemezsin.
    Emir komuta zinciri var. Daha net söyleyeyim, silsileyi bozamazsın.

İşin aslı, dayak yememek için ciddi olarak askeri kanun ve nizamlara uyup, özverili davranacaksın.
    Hiçkimse keyfi olarak kimseye dayak atmaz herhalde, dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frenze -- 11 Ocak 2012; 15:01:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]

İyi yanı yok mudur hiç bu askerliğin,yakın dostluklar,arkadaşlıklar.7/24 ciddi bi havada mı geçer günler.Gülmek yasak mı arkadaş

Öncelike Ben, Tank. Onb. 90/1 olarak askerliğimi yaptım. .
    Düştüğün yere bağlı olmakla birlikte iyi yanı pek yok, özgürlük yok, ortam ciddi değil ama sıkıcı benim 15 ayda can ciğer arkadaşım olmadı yani kafama uygun adam bulamadım.Herkes menfaatçi güvenilecek adam çok çok az. bir kaç kişiyle görüşüyoruz sadece Telefonda ( face saymıyorum herkes facede zate). EN İYİ ARKADAŞLIKLAR ACEMİ BİRLİĞİNDE OLUR.
    En başta nasıl gececek dersin 460 gün ama sonra yapacak bişeyin olmadığını anlayınca s.ke s.ke geciyor kardeşim. Birde birisi ben bilgisayar okudum önlisans yaptım filan yazıcı olabilir miyim ? demiş. Bende öyleyim ZPT şoförü yaptılar beni toplamda 90 gün (her ay 10 gün )dağda bayırda çadırda yattık. Geçen yıl şu zamanlar tatbikatta çadırdaydık(5-15 ocak arası) anladım ki insanoğlu soguga fazlasıyla dayanıklı hiçbiryerinizi hissetmeseniz bile kolay kolay ölmüyorsunuz...
    Devrecilik ya da Sıracılık varsa gideceğiniz yerde bence iyi gidersiniz ilk 3 ay YAPMADIĞINIZ iş kalmaz aklınıza gelecek HERŞEYİ YAPARSINIZ sonrada rahat edersiniz... Ayrıca Alt devrelere 1-3 /3-5 gece nöbeti banko kitlenir. Komutanlar bu ve bebzeri duruma ses çıkartmazlar onlarında işine gelir üst devrelerin Alt devreleri dikerek düzeni sağlamaları.
    Kısa Dönemler ise Acemilikte yani ilk 2 ay ezilirler sonrada rahat ederler belki üst devreler baskı yapar o zaman sakat. Zaten Poşetleri(kısa dönemlere poşet derler oralarda) benim askerlik yaptıgım yerde asker olarak görmüyorlardı. Takılıyorlardı kafalarına adamalr göre .. Askeriyede her telden adamla muhattap olmak zorunda kalacaksınız.. 15 ayda insanın bir çok unutamayacagı anısı oluyor. bir kere dayak yedim askerde adam olursan dayak yemeden askerliği bitirme şansın var..
    Hafta içi kalk bizde 06:00 haftasonu ise 07:00'di. Sabah sporu adı altında her sabah yapılan etkinlik sayesinde spordan sogudum ki ben sporu severdim siz sevsenizde sevmesenizde nefret edeceksiniz emin olun. Kısacası Askerlik bir erkek için önemli bir tecrübe ve yapılmalı diye düşünüyorum. iyi ki gitmişim yapmışım bir daha gidip tekrar yaparmısın diye sorsanız kafamı sıkarım ama yinede yapmam derim...

Land şoförü,Revir, sağlıkcı, Ambulans şoförü, Çaycı, Koğuşcu, Silahcı ( özellikle gece silahcısı), Haberci,Santralci gibi yerlere kapak atarsanız rahat edersiniz. Yazıcılık işi yerine göre değişir çok iyi de olabilir çok kötü de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damardangiren -- 11 Ocak 2012; 15:25:47 >

• quote:

quote:

quote:

Uçmayın arkadaş

Emre itaatsizlik.
    Üste fiili taaruz.
    Üste sözlü taaruz.

Oldu başka arzun ?

Eğitim Zayiyatı diye bir terim duydunmu hiç? Duymadıysan muhtemelen olacaksındır

Öyle cezalar yersinki dayak yemekten beterdir..

Mesela yat iştimasında koğuşta olmayan ve alkollü bir şekilde yakalanan tertibim ertesi gün 45 derece güneş altında tam techizatlı olarak 4-5 saat durmadan koştu..

Onu izlerken gülen bir başkasıda aynı cezayı aldı..

Ve bu tertibim terhis olacağı gün askeri cezaevine yollandı 15 gün.

Sivil hayat benzetme orayı...Dediğim gibi nizamiye kapısından bir adım at içeriye anlayacaksın anyayı konyayı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psiqomaniack

Ben askerdeyken komutana söyledim ben biraz daha uyumak istiyorum dedim ve kısa dönem askerlik saat 10-11 de kalkarak geçti

İnşallah benim de öyle bir şansım olur. Sabahın köründe kalkıp sanki savaşa gidilecek.

• adamın dübüründen kan alılarlar :) bkz.sivas temeltepe
  • askerde 3 de kalktığında olur 5 de 6 da da eğer askere gidiceksen uykuyu unutacaksın her şeye hazır olacaksın yoksa zindan olur hayat sana ...Ama her şey gideceğin birliğe bağlı bunuda unutma.
  • Valla ne et ne yap ravirci veya vizite çavuşu ol. Şayet imkanın var ise bulunduğun yerlere bişiler al çok rahat edersin. Komutanlarınla devamlı iletişim halınde ol. Konuşmaları su kaçırmayacak şekilde yap . Devamlı göz önünde ol (rahat onbaşı ve çavuş olursun) .

vs. vs.

düştüğün yer çok öncemli . ben gerçi kısa dönem yaptım. vizite çavuşuydum. belde fıtık kolda yırtık var. spor yapamaz ile spor yapmadım. kalan zamanlarda değişim atardım . 6 ayda toplam 20 saat nöbet tutmuşumdur.

ama yeri geldi bölük tatbikata gitti. aynı anda garaj çavusu , devriyeci cavuş , koğuş çavuşu , silahlıkçı çavuşu olmak üzere nöbet tuttum.
  • normalde hergun Saat 12 de kalkarim askerde seve seve erken kalkmaya raziyim
  • Abim şuanda VAN/ÇALDIRAN'da Askerde. Bana telefonla söylediğine göre o akşam 12'den sabah altıya kadar aralıklı nöbet tutuyomuş. Yani herkesin yerine göre nöbetçi ollursan uyumak yoğğ
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadiryel

Abim şuanda VAN/ÇALDIRAN'da Askerde. Bana telefonla söylediğine göre o akşam 12'den sabah altıya kadar aralıklı nöbet tutuyomuş. Yani herkesin yerine göre nöbetçi ollursan uyumak yoğğ

o mümkün değil ben yazıcının yanına boş G3 ile gittim ertesi gün silahımı aldılar... denesin ama rütbelilere gözükmesin... :-)
  • UYURSAN ÖLÜRSÜN
  • quote:

Orijinalden alıntı: conquête

Yerine gorede degisir devrecilik,siracilik varsa en alt devre 5 de bile kalkar ama genel olarak 6.30 dur hafta sonu daha gec olur. Biz 8.45 de kalkardik haftasonu

Birader yerine göre değişir de, 9 içtimasını yatakta mı alıyordunuz kahvaltıyla?
  • Gittigin birliğe göre ve sana verilen göreve göre değişiklik göstercek.Dert etme her türlü kalkarsın bir hafta sonu çarşı iznini kessinler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxxxxxxx17

Cekilin acılın,olayın icinde olan biri olarak,son 6günü kalmş bi cavuş olaraktan sesleniyorum...kafanı yorma itinayla adamı uykudan kaldrırız,10dkda silah aldrp giyindrp nöbete adam dikıyorum...suna kadar uyudu dye bır kısyı dolaba sokmuslugm var,gene

İyi halt ediyon diycem de.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.